Новини
  • Андрій Садовий прокоментував ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі Андрій Садовий прокоментував ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі Міський голова Львова Андрій Садовий проситиме в депутатів міськради виділити з резервного бюджету близько 14 млн грн на укріплення дамби відстіника, у якому зберігаються гудрони, огородження території та на гідранти. Про це він зазначив сьогодні під час прес-конференції у Львові.
  • На Львівщині турецька компанія планує відкрити лісопереробні підприємства На Львівщині турецька компанія планує відкрити лісопереробні підприємства Про можливість залучення турецьких інвестицій, зокрема створення двох лісопереробних підприємств, йшлося у понеділок, 30 травня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із представнитками турецької компанії «Сімугер».
  • В Україні подешевшають вживані авто: деталі В Україні подешевшають вживані авто: деталі Верховна Рада прийняла у другому читанні й загалом законопроект, яким тимчасово, до 31 грудня 2017 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем «тимчасового ввезення» для ухилення від сплати податків.
  • Що зараз відбувається на Грибовицькому сміттєзвалищі. Фото, відео Що зараз відбувається на Грибовицькому сміттєзвалищі. Фото, відео На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати зниклих осіб: рятувальників ДСНС та працівника ЛКП «Збиранка», із яким не можуть вийти на зв’язок. Пропонуємо найактуальніші фото та відео з місця подій.
  • Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі: шукають не трьох, а чотирьох людей Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі: шукають не трьох, а чотирьох людей На Грибовицькому сміттєзвалищі шукають чотирьох осіб: рятувальників ДСНС та працівника ЛКП «Збиранка», із яким не можуть вийти на зв’язок.
  • Сьогодні у Львові говоритимуть про статут міста: де подивитись? Сьогодні у Львові говоритимуть про статут міста: де подивитись? Сьогодні, 31 травня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів" спільно з управлінням «Секретаріат ради» ЛМР, говоритимуть про те, які основні положення статуту територіальної громади Львова та як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень.
  • На Грибовицькому сміттєзвалищі укріплюють дамбу з інфільтратами На Грибовицькому сміттєзвалищі укріплюють дамбу з інфільтратами Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення львівської міськради, роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі з пошуку рятувальників відновили. У той ж час на території продовжуються роботи із укріплення дамби з інфільтратами
  • Водійські права – за новими білетами: що зміниться Водійські права – за новими білетами: що зміниться В Україні з кінця липня введуть нові білети для здачі теоретичного іспиту на знання Правил дорожнього руху (ПДР). Про це повідомив керівник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій на Національному форумі автошкіл.
  • Вночі у Львові затопило Сихів. Фото Вночі у Львові затопило Сихів. Фото Внаслідок великої кількості опадів декілька вулиць житлового масиву Сихів затопило.
  • Грибовицьке сміттєзвалище закрите. Чи вивозять сміття зі Львова? Грибовицьке сміттєзвалище закрите. Чи вивозять сміття зі Львова? Станом на сьогодні, 31 травня, Грибовицьке сміттєзвалище залишається закритим. Туди не допускають спеціалізовану техніку, яка займається вивозом сміття зі Львова. Tvoemisto.tv дізналося, куди діваються побутові відходи мешканців міста та які саме райони прибирають
  • Чеський перевізник запускає автобусний рейс Львів-Прага за 17 євро Чеський перевізник запускає автобусний рейс Львів-Прага за 17 євро Чеська транспортна компанія LEO Express запускає два нових автобусних рейси до Львова. Нові маршрути з 30 червня з’єднають місто Лева з великими європейськими містами і аеропортом міста Відень. Вартість поїздки зі Львова до Праги обійдеться в 16,6 євро, а до Відня – 11,1 євро, – повідомляє прес-служба перевізника.
  • Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі. Оновлюється Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі. Оновлюється Сьогодні, 30 травня, приблизно о 15:30 на сміттєзвалищі в Грибовичах, що біля Львова, стався зсув сміття. Як повідомив Tvoemisto.tv речник речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, під завалами опинилися 3 людей.
  • На митниці запровадять електронну чергу На митниці запровадять електронну чергу На державній митниці України буде запроваджено електронну чергу для полегшення перетину кордону. Про це заявив Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.
  • Львів’ян закликають не здавати готівку в школах та садках Львів’ян закликають не здавати готівку в школах та садках Гроші в кишені, невідомий рух готівки та відсутність контролю. Про що йдеться – зрозуміє більшість батьків львівських школярів. Щоб покращити ситуацію у школах, активісти Української Галицької Партії пропонують запровадити міні-реформу, яка допоможе заборонити рух готівки у школах а також надати більше повноважень батькам.
  • Львів’ян запрошують на відкриття виставки про культуру кримських татар Львів’ян запрошують на відкриття виставки про культуру кримських татар Завтра, 31 травня, о 15:00 годині у Львівському історичному музеї, що на площі Ринок, 6, відкриється виставка «Історія та культура кримських татар». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ремонт яких львівських вулиць планують завершити цьогоріч Ремонт яких львівських вулиць планують завершити цьогоріч Як розповів начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, цього року у Львові планують закінчити ремонт вулиць Богданівської та Мечникова, а також облаштують виїзд з вулиці Пулюя на вулицю Кульпарківську.
  • «Арена Львів» стала рекордсменом за кількістю проведених футбольних матчів «Арена Львів» стала рекордсменом за кількістю проведених футбольних матчів Сьогодні, 30 травня, стадіон «Арена Львів» був внесений до Реєстру рекордів за показником «Найбільша кількість проведених матчів на стадіоні впродовж 31 дня», при цьому бралась до уваги кількість матчів проведена за період з 01 квітня до 01 травня.
  • Завтра у Львові говоритимуть про новий Статут міста. Де подивитися? Завтра у Львові говоритимуть про новий Статут міста. Де подивитися? Завтра, 31 травня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv "Твоє місто Львів" спільно з управлінням "Секретаріат ради" ЛМР, говоритимуть про те, які основні положення статуту територіальної громади Львова та як статут міста допоможе львів’янам впливати на прийняття важливих рішень.
  • Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси Завтра частина Львова залишиться без води. Адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 30 травня, проводитимуть роботи з переврізки новозбудованого водопроводу на вулиці Івана Франка, біля консульства Польщі.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 31 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян просять привозити рукавиці і распіратори до сміттєзвалища Львів’ян просять привозити рукавиці і распіратори до сміттєзвалища Зараз для пошуку пожежників, які опинилися під завалами Грибовицького сміттєзвалища, бракує грубих рукавиць і респіраторів. Привозити їх потрібно безпосередньо на сміттєзвалище. Про це у спільноті «Варта-1» у Facebook написав Ігор Зінкевич, депутат Львівської міськради, який зараз перебуває на місці події.
  • У Львові проведуть дитячий велопробіг. Як долучитися? У Львові проведуть дитячий велопробіг. Як долучитися? У неділю, 5 червня, о 13:00 годині на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка, що на вулиці Університетській, 1, відбудеться дитячий велопробіг «Малеча на роверах». Реєстрація учасників розпочнеться о 13:00 годині на площі біля пам'ятника Івану Франку.
  • Поблизу Львова пожежники потрапили під зсув на сміттєзвалищі: деталі Поблизу Львова пожежники потрапили під зсув на сміттєзвалищі: деталі Сьогодні, 30 травня, приблизно о 15:30 на сміттєзвалищі в Грибовичах, що біля Львова, стався зсув сміття. Як повідомив Tvoemisto.tv речник речник ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туронцев, наразі під завалами опинилися 3 людей.
  • Львів’ян запрошують перевірити рівень цукру у крові у вуличних наметах Львів’ян запрошують перевірити рівень цукру у крові у вуличних наметах У суботу, 4 червня, вперше у Львові проведуть акцію проти цукрового діабету – найпоширенішого, складного, хронічного і на сьогодні невиліковного захворювання. Діти і дорослі зможуть безкоштовно перевірити рівень цукру у крові та отримати необхідні консультації.
  • Львів’ян просять допомогти хворій на лейкемію дівчині. Оновлено Львів’ян просять допомогти хворій на лейкемію дівчині. Оновлено У мешканки містечка Городок, що поблизу Львова, Ірини Іванчак діагностувала лейкемію. Наразі дівчині потрібна донорська кров.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Городоцькій Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Городоцькій Сьогодні, близько 15:00 години, у Львові на вулиці Городоцькій трапилася ДТП. У зв'язку із цим на вказаній ділянці дороги рух значно ускладнений.
  • Цього тижня у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Цього тижня у Львові стартує «Майстерня міста». Програма Цьогорічна «Майстерня міста» діятиме у Львові впродовж 3-19 червня. Основне місце проведення заходу – сквер «На валах», що біля Порохової вежі. Відповідні альтанки у сквері встановлять напередодні – 1 червня. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові біля торфовища встановлять протипожежний водопровід У Львові біля торфовища встановлять протипожежний водопровід У Львові на вул. Шевченка, неподалік торфовища, облаштують протипожежний водопровід. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львівських підприємців запрошують взяти участь у конкурсі платників податків Львівських підприємців запрошують взяти участь у конкурсі платників податків Щорічний Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» започатковано Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація платників податків України». Головною цілю цього знакового суспільно- економічного проекту є поширення інформації про його учасників і переможців, а також популяризація основних принципів чесного ведення бізнесу.
  • На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок На автодорогах Львівщини в літній період запроваджено обмеження руху великовагового транспорту в денний час доби. Про це повідомляють у прес-службі служби автомобільних доріг у Львівській області.
  • З нагоди Дня захисту дітей маленьких львів’ян запрошують у театр тіней З нагоди Дня захисту дітей маленьких львів’ян запрошують у театр тіней У середу, 1 червня, у День захисту дітей, у Львові проведуть для дітей учасників АТО та дітей із вадами слуху в інтерактивному музеї «D.S. Таємна аптека» безкоштовні вистави дитячого зразкового театру-студії «Чарівна Скринька».
  • Які дороги у Львові закриті для руху транспорту: перелік Які дороги у Львові закриті для руху транспорту: перелік У зв’язку з ремонтними роботами ряд доріг у Львові закриті для руху транспорту. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Мандрівка львівськими озерами Мандрівка львівськими озерами Львів’яни часто нарікають, що їм бракує річки. Однак, далеко не кожен знає, що в нашому місті є понад 80 водойм. Чимало з них – у занедбаному стані, але є вдосталь і таких, які перетворилися на улюблені місця відпочинку. Мешканців не зупиняє навіть той факт, що в жодній з них купатися не можна. Офіційно. Журналісти Tvoemisto.tv спробували не просто підготувати підбірку унікальних львівських водойм, а й розповісти про них те, чого ви, можливо, ще не знали. Ми побували у місцях, де можна відпочити душею, відволіктися від повсякденних турбот і насолодитися природою. Деякі з цих озер мають великий потенціал, але все ще чекають на перевтілення. А деякі тим часом стають прикладом того, як львів’яни беруть ініціативу в свої руки та власними зусиллями приводять їх до ладу.
  • Маленьких львів’ян запрошують у бібліотеки міста на Дні мандрів Маленьких львів’ян запрошують у бібліотеки міста на Дні мандрів У вівторок, 31 травня, у Львові стартують Дні мандрів «Європейська веремія». З цієї нагоди у бібліотеках міста проведуть низку заходів для дітей. Пропонуємо їх програму.
  • У Львові з середи частина автобусів курсуватиме за зміненими маршрутами У Львові з середи частина автобусів курсуватиме за зміненими маршрутами Із середи, 1 червня, у Львові стартують аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул.Городоцькій, 166. У зв’язку з цим ряд маршруток курсуватиме зі змінами у русі.
  • Що заважає українцям займатися бізнесом? Інфографіка Що заважає українцям займатися бізнесом? Інфографіка У рейтингу Doing Business, який заміряє умови для ведення бізнесу, Україна займає 83 місце. Експерти з TNS та Національної ради реформ вирішили дослідити умови для бізнесу зсередини, у зв’язку з чим опитали українських підприємців про те, що зараз мотивує почати свою справу, а що заважає цьому.
  • Сьогодні на Львівщині на кордоні з Польщею черги зі 700 автівок Сьогодні на Львівщині на кордоні з Польщею черги зі 700 автівок Станом на 8:00 год понеділка, 30 травня на кордоні України і Польщі у шести пунктах пропуску утворилися черги, в яких у сумі стояли 700 автомобілів. Про це передає прес-служба Державної прикордонної служби України - Західний кордон
  • Біля Львова ліквідували пожежу на сміттєзвалищі Біля Львова ліквідували пожежу на сміттєзвалищі Станом на 7:40 год, понеділка, 30 травня, пожежу на Гриовицькому сміттєзвалищі ліквідовано.
  • У Львові відбулося змагання для позашляховиків. Фото У Львові відбулося змагання для позашляховиків. Фото У Львові на території колишнього танкодрому поруч стадіону «Арена Львів» у неділю, 29 травня, відбувся перший етап Кубку по джип тріалу. Традиційно саме тут організовує змагання для позашляховиків клуб «Львів 4×4».
  • Два львівських виші потрапили в десятку рейтингу топ-200 в Україні Два львівських виші потрапили в десятку рейтингу топ-200 в Україні Два львівських вищих навчальних закладів потрапили в десятку рейтингу топ-200 вишів в Україні.
  • В Україні мають перевірити усі будинки для людей літнього віку В Україні мають перевірити усі будинки для людей літнього віку В усіх регіонах України органи виконавчої влади повинні провести перевірки об'єктів, в яких проживають люди похилого віку.
  • У Франції з’явилися унікальні арт-потяги. Фото У Франції з’явилися унікальні арт-потяги. Фото Французька національна залізнична компанія запустила нову лінію потягів. Їх оформили образами із картин імпресіоністів.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Tvoemisto.tv пропонує дізнатися, чим жив Львів упродовж минулого тижня із 22 до 29 травня.
  • Частина Залізничного району у Львові нині без води. Коли відновлять? Частина Залізничного району у Львові нині без води. Коли відновлять? Сьогодні, 29 травня, у Залізничному районі Львова на перехресті вулиць Симона Петлюри та Садової стався витік води. Нині на місці пригоди працюють спеціалісти ЛКП «Львівводоканал».
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 30 травня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У мережі стартував флешмоб «Горішні Плавні – це круто!» У мережі стартував флешмоб «Горішні Плавні – це круто!» У мережі розпочався флешмоб на підтримку нової назви Комсомольська, який у результаті декомунізації став Горішніми Плавнями. Активісти пропонують сфотографуватися з плакатом «Горішні Плавні – це круто!», тим самим підтримати історичну назву міста. Всі фото розміщують у соцмережах із хештегом ГорішніПлавні.
  • Біля Львова відучора горить сміттєзвалище: деталі Біля Львова відучора горить сміттєзвалище: деталі Поблизу Львова понад півдоби горить Грибовицьке сміттєзвалище. Займання, яке сталося ще в суботу ввечері, у неділю гасять сім пожежних автомобілів.
  • Львів’ян запрошують молитовно вшанувати чудотворну ікону. Де та коли? Львів’ян запрошують молитовно вшанувати чудотворну ікону. Де та коли? Сьогодні, 29 травня, в Архикатедральному Соборі святого Юрія, що на площі св. Юра, 5, вшановуватимуть Теребовлянську чудотворну ікону Богородиці. Львів’ян запрошуютьдолучатись. Початок – о 17:00 годині.
  • У Львові триває перше Свято бороди. 10 фото У Львові триває перше Свято бороди. 10 фото Учора, 28 травня, у Центральному Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочалося перше у Львові Свято бороди. Пропонуємо 10 фото «бородатих» забав.
  • Нині львів Нині львів'янам показуватимуть раритетні трамваї. Де подивитися? У неділю, 29 травня, із 10:00 до 17:00 години ЛКП «Львівелектротранс» разом із ГО «Львів’яни за електротранспорт» проводять спільну акцію «День відкритих дверей у трамвайному депо». Подія відбудеться на території трамвайного депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185. Вхід вільний.
  • Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух: маршрут Сьогодні у Львові ситуативно перекриватимуть рух: маршрут Сьогодні, 29 травня, із 12:00 до 15:30 години Курія Львівської Архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні з нагоди Урочистого Свята Божого Тіла проведе процесійну ходу містом. У зв’язку із цим ситуативно перекриватимуть рух транспорту.
  • Три швидкі смаколики із полуниці Три швидкі смаколики із полуниці Пропонуємо три швидкі рецепти десертів із полуниці, у яких ця сезонна ягода заграє новими смаками та ароматами.
  • Львів долучився до проведення рекордного уроку англійської мови Львів долучився до проведення рекордного уроку англійської мови Дійство відбулось на площі перед Оперним театром. До уроку долучились Андрій Садовий, міський голова Львова, Джеффрі Пайєтт, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні, та представники Книги рекордів Гіннеса. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Укртелеком підвищує абонплату за радіоточку Укртелеком підвищує абонплату за радіоточку Укртелеком з 1 червня підвищить абонентську плату за користування радіоточкою для фізичних та юридичних осіб – бюджетних організацій на 13,3% – до 17 грн, передає. Небюджетні організації будуть платити 30,6 грн.
  • У Львові відкрили виставку картин сина Івана Франка. Де подивитися? У Львові відкрили виставку картин сина Івана Франка. Де подивитися? У рамках відзначення Днів пам’яті Івана Франка 27 травня у Виставковій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття виставки художніх робіт сина Івана Франка – Тараса Франка. Про це повідомляє ЛНУ ім. Івана Франка Офіційна сторінка.
  • Львівські веловагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж Львівські веловагони хочуть обладнати ще й кріпленнями для лиж Тиждень тому, 20 травня, у перший рейс за маршрутом Львів-Мукачево-Львів відправилися вагони спеціально обладнані для велосипедів. Тепер веловагони планують удосконалити для перевезення лижного спорядження взимку.
  • Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Львівський кінний трамвай зобразили на новій пам’ятній монеті Пам'ятна монета «Кінний трамвай» номіналом 5 гривень буде випущена тиражем 35 000 штук. Уведення нової монети відбулося 25 травня 2016 року. Про це інформують на сайті Національного Банку України.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними у Львові твивають Дні Америки. Із концертною програмою до міста завітає «Бумбокс». А у Парку культури відбудеться перше Свято бороди. Tvoemisto.tv пропонує огляд культуних подій на суботу та неділю, 28-29 травня.
  • У Львові облаштували унікальний етно дитмайданчик. Коли відкриття? У Львові облаштували унікальний етно дитмайданчик. Коли відкриття? У Музеї народної архітектури та побуту у Львові облаштували дитячий майданчик «Яворівська забавка». Це простір для маленьких відвідувачів гаю, де все виконано в етно стилі. Урочисте відкриття дитячого майданчика відбудеться 4 червня о 14:00.
  • Львів’ян запрошують на виставку про культуру та побут індіанців Львів’ян запрошують на виставку про культуру та побут індіанців Сьогодні, 27 травня, у рамках відзначення Днів Америки у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкрилася виставка про культуру та побут індіанців.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!