Новини
  • У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі У Львові запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини: деталі Для мешканців Шевченківського району міста відкрили нову амбулаторію сімейної медицини 1-ої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева – на вул. Грінченка, 6. Відтепер, 8,8 тис. мешканців навколишніх будинків мають умови для лікування неподалік від дому. Новостворена амбулаторія є 6-тою у складі 1-ої міської клінічної лікарні і 14-тою у Львові загалом. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цього тижня у Львові стартує Фестиваль Давньої Музики Цьогоріч традиційний XIV Фестиваль давньої музики у Львові відбудеться у Львові з 17 до 30 червня. Його вирішили присвятити пам'яті його засновника та мистецького керівника – відомого львівського музикознавця, композитора та громадського діяча Романа Стельмащука, який передчасно помер у 2015 році.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 15 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Facebook з У Facebook з'явилася можливість додавати відеокоментарі Найбільша соцмережа світу додала можливість завантажувати відео в коментарі. Раніше їх дозволялося публікувати тільки за допомогою посилання.
  • Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Завтра у Львові обговорять актуальні питання початкової освіти Як покращити початкову освіту? Як спростити процедуру прийому до спеціалізованих навчальних закладів та на скільки потрібно реформувати початкову освіту, щоб наблизитись до найкращих світових практик? Про це говоритимуть 15 червня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • Режисер збирає гроші, аби завершити фільм про «госпітальєрів» в АТО. Трейлер Режисер збирає гроші, аби завершити фільм про «госпітальєрів» в АТО. Трейлер Український режисер Євген Титаренко збирає гроші, аби завершити фільм про медиків на Донбасі та представити його на кінофестивалі в Торонто.
  • Львів’ян запрошують на виставку робіт художниці з обмеженими можливостями Львів’ян запрошують на виставку робіт художниці з обмеженими можливостями 18 червня, о 14:00 у Національному музеї імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) відбудеться відкриття виставки робіт художниці та графіка Уляни Слюсар «Мій внутрішній Львів».
  • Львів’ян попереджають про перебої з водопостачанням Львів’ян попереджають про перебої з водопостачанням 15-16 червня у Винниках та Личаківському районі будуть перебої з водопостачанням. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • На Львівщині жінка народила дитину в потязі На Львівщині жінка народила дитину в потязі Сьогодні у регіональному потязі №804 сполученням Львів – Рівне народилася маленька українка. Допомогла породіллі провідниця моторвагонного депо Здолбунів Олена Крижанівська. Через непередбачувану ситуацію потяг відправився зі станції Броди на 14 хвилин пізніше. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Нетверезий водій маршрутки спричинив у Львові дві ДТП і намагався втекти. Доповнено Нетверезий водій маршрутки спричинив у Львові дві ДТП і намагався втекти. Доповнено Водій маршрутки у нетверезому стані у Львові став причиною двох ДТП, пошкодив автомобілі та намагався втекти з місця події. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львова.
  • В Україні діятимуть ЖЕКи, доки мешканці обиратимуть управителя будинку В Україні діятимуть ЖЕКи, доки мешканці обиратимуть управителя будинку Сьогодні, 14 червня, Верховна Рада прийняла законопроект «Про внесення змін до статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відтак, питання щодо надання послуг з утримання багатоповерхівок на час визначення їхніх управителів буде врегульоване на законодавчому рівні. Про це повідомляє «Урядовий портал».
  • На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати комунальника. Схема робіт На Грибовицькому сміттєзвалищі продовжують шукати комунальника. Схема робіт За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, станом на 10.00 год. 14 червня ситуація на полігоні ТПВ у Грибовичах контрольована, підрозділи ГУ ДСНС України у Львівській області перебувають в черговому режимі, проводиться спостереження за пожежною обстановкою схилу сміттєзвалища.
  • Після концерту у Львові гурт «Океан Ельзи» передав гроші на пальне для реанімобілів Після концерту у Львові гурт «Океан Ельзи» передав гроші на пальне для реанімобілів Після концерту гурту «Океан Ельзи» у Львові на стадіоні «Арена Львів» музиканти перерахували 50 тис. грн. на пальне для реанімобілів.
  • Сьогодні – День донора. 8 фактів про справу, що рятує життя Сьогодні – День донора. 8 фактів про справу, що рятує життя Усесвітній день донора крові – нове свято, яке відзначає багато країн. Воно було засноване під егідою ООН у травні 2005 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я в Женеві. Відзначають цей день 14 червня. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про багатолітню традицію пожертви, яка врятувала і продовжує рятувати мільйони життів.
  • В Україні з’явиться пам’ятна монета до ювілею Івана Миколайчука. Фото В Україні з’явиться пам’ятна монета до ювілею Івана Миколайчука. Фото Національний банк України з 15 червня вводить в обіг пам’ятну монету, присвячену актору, режисеру і сценаристу Івану Миколайчуку (1941-1987). Про це інформує веб-сайт НБУ.
  • Як українцям економити на комунальних послугах: 10 простих порад Як українцям економити на комунальних послугах: 10 простих порад Як менше платити за комунальні послуги, ціни на які постійно зростають? Ініціатива Energy Evolution.UA розробила прості та корисні поради, як скоротити споживання тепла на 50% та електроенергії на 75%, а також – як ефективно економити воду та газ.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Зеленій Сьогодні, 14 червня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Зеленій.
  • На вулиці Городоцькій у Львові облаштують 4 км велодоріжки На вулиці Городоцькій у Львові облаштують 4 км велодоріжки Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради уклав угоду на будівництво велосипедної доріжки на вулиці Городоцькій (від вулиці Чернівецької до Ряшівської) з ТОВ «Теко Лімітед» вартістю 7,34 млн грн. Про це йдеться у Віснику державних закупівель.
  • У Львові оголосили конкурс на оренду місць торгівлі баштанними культурами. Перелік У Львові оголосили конкурс на оренду місць торгівлі баштанними культурами. Перелік Виконавчий комітет прийняв рішення про організацію сезонної торгівлі баштанними культурами на території міста Львова на 2016 рік. Ним затверджено місця торгівлі та порядок проведення конкурсу на визначення орендаря конструктивних елементів. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • У чергах на кордоні з Польщею нині стоять понад 1000 автівок У чергах на кордоні з Польщею нині стоять понад 1000 автівок Сьогодні, 14 червня, на кордоні з Польщею утворилися черги із автівок. Про це інформує прес-служба Державної прикордонної служби України-Західний кордон.
  • НБУ запускає систему отримання адмінпослуг онлайн: як це працює. Інфографіка НБУ запускає систему отримання адмінпослуг онлайн: як це працює. Інфографіка Національний банк України на своєму офіційному сайті повідомив про те, як працює система дистанційної ідентифікації клієнтів банків BankID. Пропонуємо детальну інфографіку.
  • Чому українці – краби. Олег Малкін про успіх та прохання Чому українці – краби. Олег Малкін про успіх та прохання Чому ідею не можна довго тримати при собі без реалізації? Чим відрізняється благодійність від милостині? Чому українці схожі на крабів у відрі? Як стратегічне мислення допомагає рухатися вперед? Навіщо підприємцям шукати шлях до смартфону свого споживача? Про це і не тільки розповідав Олег Малкін, генеральний директор фінансово-соціальної мережі нового покоління WIDE.Up, під час бізнес-сніданку, організованого юридичною компанією HD Partners («Ейч.Ді.Партнерз»). Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.
  • Львів’ян запрошують на перегляд німого кіно Львів’ян запрошують на перегляд німого кіно У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва стартує кінопроект «16 кадрів на Малій сцені». Розпочинається серія показів німого кіно у супроводі живої музики на Малій сцені театру.
  • У Львові встановлять Ратушу, яку зможуть «бачити» люди із вадами зору У Львові встановлять Ратушу, яку зможуть «бачити» люди із вадами зору Львів'яни розпочали роботу над виготовленням бронзового макета Львівської ратуші. Зараз створюють макет з м'якого перехідного матеріалу, опісля його відливатимуть у бронзі. Про це інформують у прес-службі міста.
  • У Львові запровадили онлайн-трансляцію будівництво IT House У Львові запровадили онлайн-трансляцію будівництво IT House IT House – будинок для ІТ фахівців, запустив живу трансляцію. Відтепер можна наживо дивитися, як будується цей дім. IT House – це пілотний проект Lviv IT Cluster, побудова інноваційного житла для ІТ фахівців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  •  У Львові будівлю Ратуші охоронятимуть нацгвардійці У Львові будівлю Ратуші охоронятимуть нацгвардійці Із метою захисту громадського порядку та забезпечення належного функціонування адміністративної будівлі Львівської міської ради, ЛКП «Муніципальна дружина» укладе угоду з Національною гвардією України про охорону будівлі Ратуші. Відповідне рішення прийняв сьогодні, 13 червня, виконавчий комітет ЛМР.
  •  Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові відбувся грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи»: львів’яни діляться враженнями і фото У Львові відбувся грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи»: львів’яни діляться враженнями і фото У суботу, 11 червня, на стадіоні «Арена Львів» виступив гурт «Океан Ельзи». За підрахунками організаторів концерт відвідали близько 60 000 шанувальників гурту. Традиційно після виступу улюблених виконавців львів’яни та гості міста діляться враженнями та світлинами у соціальних мережах.
  • У Львові обрали компанію, яка проведе Wi-Fi у центрі міста У Львові обрали компанію, яка проведе Wi-Fi у центрі міста Виконавчий комітет визначив переможця конкурсу для встановлення безкоштовних точок доступу до мережі інтернет у центральній частині міста. Ним стало ТзОВ «НОРМАТЕК, ІНК», яке є частиною групи компанії «Воля». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Карта непроїзних доріг Львова. Перелік Карта непроїзних доріг Львова. Перелік У зв’язку з ремонтними роботами ряд доріг у Львові закриті для руху транспорту. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Коли земля летить з-під ніг. Психолог про підлітковий суїцид Коли земля летить з-під ніг. Психолог про підлітковий суїцид У травні 15-річний підліток у Львові покінчив життя самогубством, перед цим записавши прощальне відеозвернення на телефон. Причиною вчинку, за інформацією ЗМІ, стала сварка з батьками. Станом на 2016 рік у Львівській області зафіксовано одне самогубство, вчинене підлітком. За 2015 рік – цифра у вісім разів більша. Такі дані Tvoemisto.tv надали у Головному управлінні Національної поліції у Львівській області. Все ж від цього явища не застрахований жоден: ні підліток, ні дорослий. Як виявити схильність дитини до суїциду, які є його види, чому діти із незахищених сімей рідше потрапляють до групи ризику та як спілкуватися з підлітком, якщо у його школі трапилась трагедія, розповіла Лідія Боженко, завідувач відділу виховної роботи, позашкілля, соціальної адаптації та психологічного супроводу Навчально-методичного центру освіти міста Львова.
  • У Львові не знають, що робити із безхатченками та ромами У Львові не знають, що робити із безхатченками та ромами Про те, хто повинен опікуватися жебраками у Львові, які заходи проводяться, щоб зменшити їх кількість у місті та наскільки дана проблема є критичною обговорили у рамках дискусії, організованою Tvoemisto.tv на тему «Безпека у місті. Як змінила Львів нова поліція», що відбулась у п’ятницю, 10 червня.
  • Львів’ян кличуть на концерт симфонічної музики Львів’ян кличуть на концерт симфонічної музики 24 червня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт симфонічної музики. Оркестр «K&K Philharmoniker» виступить разом із Українським національним хором (Львів).
  • У Львові перевіряють, чому 5-річна дитина загинула під колесами маршрутки У Львові перевіряють, чому 5-річна дитина загинула під колесами маршрутки Водія автобуса №3а, який насмерть збив п'ятирічну дитину на пішохідному переході на вулиці Шота Руставелі у Львові, взяли під варту, повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції у Львівській області.
  • Львів’ян запрошують на велопробіг у Карпати Львів’ян запрошують на велопробіг у Карпати У понеділок, 20 червня, до Дня молоді у Карпатах відбудеться велопробіг та спільне сходження на гору Високий Верх. Про це повідомив начальник управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Роман Теребенець.
  • Львів’яни стали частіше звертатись до поліції. Деталі Львів’яни стали частіше звертатись до поліції. Деталі Минулоріч за п’ять місяців у Львові було скоєно 4 246 крадіжок, натомість за п’ять місяців цього року - 5 113. Практично їх кількість збільшилась на 20%. Про це повідомив начальник управління інформаційного забезпечення та оперативного реагування ГУ НП у Львівській області Юрій Гладун під час дискусії «Безпека у місті. Як змінила Львів нова поліція», яка відбулась у п’ятницю, 10 червня.
  • У Львові надрукують твори Івана Франка шрифтом Брайля У Львові надрукують твори Івана Франка шрифтом Брайля У рамках реалізації проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» Львівський обласний осередок ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» розпочав публікацію творів І. Франка рельєфно-крапковим шрифтом.
  • Яким є максимально допустимий борг за комуналку? Яким є максимально допустимий борг за комуналку? Перевищення суми заборгованості за комунальні послуги на суму понад 10 мінімальних заробітних плат (14 500 грн) надає право будь-якому комунальному підприємству здійснити позов до суду із вилученням та подальшою реалізацією майна боржника.
  • На вихідних у Львові пройшов «ВЕЛОПАРК». 10 фото із фестивалю На вихідних у Львові пройшов «ВЕЛОПАРК». 10 фото із фестивалю У суботу та неділю, 11-12 червня, у Львові у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбувся масштабний фестиваль «ВЕЛОПАРК». Пропонуємо переглянути, як вже удруге відбувався другий найбільший у місті велосипедний фестиваль.
  • Кілька вулиць у Львові досі без гарячої води: коли відновлять постачання? Кілька вулиць у Львові досі без гарячої води: коли відновлять постачання? Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на 13 червня відновлено подачу гарячої води до 917 споживачів підприємства.
  • У Львові триває Майстерня міста. Перелік подій У Львові триває Майстерня міста. Перелік подій З 3 червня у Львові стартувала «Майстерня міста». Пропонуємо перелік подій цього тижня.
  • У Львові відбудеться фестиваль про любов і ненависть до міста У Львові відбудеться фестиваль про любов і ненависть до міста Наступного місяця, 22-24 липня, у львівському парку Горіховий гай відбудеться фестиваль Urban Exploration Lviv Fest 2016. Організатори оголосили прийом заявок і повідомили, що тема цьогорічного фестивалю – любов і місто.
  • На кордоні з Польщею черга із 800 автівок На кордоні з Польщею черга із 800 автівок Сьогодні, 13 червня, станом на 8:00 ранку, на кордоні з Польщею скупчення із 800 автівок. Про це інформують у прес-службі Державної прикордонної служби України-Західнийкордон.
  • У Львові відбудеться тренінг для жінок-підприємців: як податися? У Львові відбудеться тренінг для жінок-підприємців: як податися? Команда iHUB Lviv відкриває новий навчальний проект – Програму підтримки жіночого підприємництва. Це серія безкоштовних тренінгів для жінок, які б хотіли реалізувати власну справу або вже розпочали підприємницьку діяльність. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • В Україні зростуть тарифи за холодне водопостачання В Україні зростуть тарифи за холодне водопостачання Середнє зростання тарифів на водопостачання (холодну воду) у зв'язку із зростанням тарифів на електроенергію може скласти 15%.
  • У Львові для руху транспорту закрили перехрестя Стрийська-Івана Франка. Схема У Львові для руху транспорту закрили перехрестя Стрийська-Івана Франка. Схема Від сьогодні, 13 червня, у Львові для руху транспорту закрили перехрестя вул. Стрийська – Івана Франка. У зв’язку з чим частина маршруток курсуватиме зі змінами у русі.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 6 по 12 червня.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 13 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Укрзалізниця адаптовує сайт для людей із вадами зору Укрзалізниця адаптовує сайт для людей із вадами зору ПАТ «Укрзалізниця» продовжує адаптацію онлайн-сервісу продажу квитків (booking.uz.gov.ua) для потреб осіб з порушеннями зору. 6 червня 2016 року фахівці товариства обговорили з представниками Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» кроки реалізації заходів із вдосконалення системи.
  • Сьогодні збірна України грає проти Німеччини: де подивитися? Сьогодні збірна України грає проти Німеччини: де подивитися? Сьогодні, 12 червня, збірна України дебютує на чемпіонаті Європи у Франції.
  • З понеділка у Львові частина маршруток курсуватиме зі змінами З понеділка у Львові частина маршруток курсуватиме зі змінами За інформацією ЛКП «Львівавтодор», з понеділка, 13 червня, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, для поїзду закриють перехресті вулиць Стрийська – І.Франка. Перехрестя буде закрите для проїзду з 10:00 год. 13 червня до 12 липня цього року.
  • У Ватикані створили комітет допомоги українцям У Ватикані створили комітет допомоги українцям Папа римський Франциск ініціював створення у Ватикані спеціального комітету для розподілу коштів для допомоги українцям, які постраждали внаслідок військового конфлікту на Донбасі.
  • Як у Львові фестивалили велосипедисти. Фото Як у Львові фестивалили велосипедисти. Фото У суботу та неділю, 11-12 червня, у Львові у Парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться масштабний фестиваль «ВЕЛОПАРК». Учора відбувся перший день фестивалю. Пропонуємо переглянути як це було.
  • У Львові посадили «мандруючий» сад. Фото У Львові посадили «мандруючий» сад. Фото У суботу, 11 червня, у Львові на площі Музейній у контейнери висадили 11 дерев. Таким чином перед Домініканським собором з’явився декоративний садок, який можна буде пересувати.
  • У Львові відбудеться розіграш подарунків від "Океану Ельзи": деталі У Львові відбудеться розіграш подарунків від "Океану Ельзи": деталі Сьогодні, 11 травня, у Львові відбудеться концерт "Океан Ельзи". Одразу після нього кожен охочий зможе виграти цінні подарунки
  • У Львові відбудеться найбільша виставка сучасного українського мистецтва У Львові відбудеться найбільша виставка сучасного українського мистецтва 26 червня у «Львівському Палаці мистецтв» відбудеться відкриття масштабного всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці». Експозиція триватиме до 24 липня. У проекті беруть участь 20 авторів, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі. Дана виставка є наймасштабнішого у Львові.
  • Представники міста та області погодили ділянку для будівництва нового полігону поблизу Львова Представники міста та області погодили ділянку для будівництва нового полігону поблизу Львова Облдержадміністрація погодила звернення Львівської міської ради щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу твердих побутових відходів.
  • На виїзді зі Львова змінено організацію дорожнього руху На виїзді зі Львова змінено організацію дорожнього руху З 9 червня на дорозі Київ-Чоп змінюється організація дорожнього руху. Причина – початок ремонтних робіт.
  • Нові авіареси зі Львова: ціна, напрямки, дати Нові авіареси зі Львова: ціна, напрямки, дати Цьогоріч з Львівського аеропорту запустили одразу шість нових рейсів, які з’єднають місто Лева із Європою та іншими містами України. Пропонуємо дізнатись за якими напрямками діють нові рейси, їх ціни, а також дати відправлення.
  • Сьогодні у Львові концерт «Океан Ельзи». Де придбати квитки? Чим дістатись? Сьогодні у Львові концерт «Океан Ельзи». Де придбати квитки? Чим дістатись? Сьогодні, 11 червня, у Львові виступатиме гурт «Океан Ельзи». Захід відбудеться у рамках нового Світового туру, що проходитиме на підтримку дев’ятого за рахунком альбому гурту, над яким музиканти «Океану Ельзи» щільно працювали в студії влітку минулого року.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!