Новини
  • Візовий центр у Львові переїде. Деталі Візовий центр у Львові переїде. Деталі У листопаді змінюється адреса пункту прийому візових анкет до Польщі у Львові. З понеділка, 9 листопада 2015 року, візовий центр переїжджає до торгового центру «Форум Львів», що розміщений на вул. Під Дубом, 7б. Приміщення візового центру буде на другому поверсі.
  • Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Колектив державного підприємства «АНТОНОВ» ініціює народний конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178. Конкурс триватиме в період з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Одна з умов – у назві має бути традиційна частка «Ан». Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І-ІІІ місця, вручать спеціальні призи від підприємства.
  • Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому в Україні паломництво називають прощею, хто вперше пішов у молитовну ходу і чому інколи вони можуть стати кориснішими ніж звичайна відпустка? Пропонуємо дізнатися більше про мандрівки святими місцями.
  • У Львові пройде ярмарок українських товаровиробників. Де подивитись? У Львові пройде ярмарок українських товаровиробників. Де подивитись? У вівторок, 27 жовтня, у парку імені Івана Франка у Львові почне працювати ярмарок товаровиробників Харкова, – інформує прес-служба Львівської міськради.
  • З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися В Українському кризовому медіа-центрі відбулося офіційне відкриття онлайн-платформи громадянської освіти Відкритого Університету Майдану — ВУМ-online. Перевагою проекту є доступ до світових знань тих громадян, які не володіють англійською, а таких, за словами координатора ВУМу Остапа Стасіва, 95 % українців, і тому не можуть користуватися безліччю відкритих навчальних матеріалів в інтернеті.
  • Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи 26 жовтня у Львові відбулася презентація проекту «Відкритий Суд», аналогів якому не має у світі. Львів'яни мали можливість дізнатися, як контролювати та дисциплінувати суддів, прокурорів та адвокатів, які непрофесійно виконують свої обов’язки. Під час виступу керівник проекту Станіслав Батрин закликав львів’ян долучатися до конкурсу.
  • У Львові понад місяць шукають зниклу 17-річну дівчину У Львові понад місяць шукають зниклу 17-річну дівчину Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Самалюк Христини Володимирівни, 1998 року народження, яка зникла ще 22 вересня.
  • Ремонт яких доріг на Львівщині завершать до кінця року. Перелік Ремонт яких доріг на Львівщині завершать до кінця року. Перелік Львівська обласна рада анонсує завершення ремонтних робіт на двох дорогах Львівщини. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Опрацьовано понад 95% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? Опрацьовано понад 95% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? За попередніми даними, до Львівської обласної ради проходять вісім політичних партій.
  •  В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів Кабінет міністрів України схвалив проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав в інтернеті”, йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
  • 7 правил, що  зроблять життя яскравішим 7 правил, що зроблять життя яскравішим Існує безліч способів прожити життя і тут не існує правильних чи не правильних. Тим не менше, деякі з нас вірять у життя, сповнене пристрасті, життя, яке ніколи не буває нудним, закляклим, а навпаки, дарує відчуття схвилювання та натхнення. Без пристрасті, воно здається безглуздим та буденним. Якщо ви вірите в те, що аби жити – вам потрібно стимулювати почуття, відчуття, набиратися досвіду і ніколи не нудьгувати, то ось вам 6 правил, за якими ви маєте жити.
  • У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена 17 листопада до Львівської філармонії завітає скрипаль, альтист, композитор та імпровізатор Юлій Вимер, який зараз мешкає у Австрії, щоб разом з Етеллою Чуприк на концерті «Камерний дует» виконати твори німецьких композиторів-класиків – Людвіга ван Бетховена (Соната №9) та Йоганнеса Брамса (Соната №1).
  • Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. Фото Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. Фото Мабуть кожен львів’янин хоча б раз на день проходить повз ці загадкові символи на будинках міста. Червоні та сині, облуплені та сучасні, розташовані на рівні очей літери «H» та «Z». Пропонуємо дізнатися, що означають ці написи на кольорових таблицях.
  • Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги У відомого есеїста, літературного критика, перекладача та педагога Олександа Бойченка лікарі діагностували рак. Про це на своїй facebook-сторінці написав Андрій Любка, закликавши усіх небайдужих взяти участь у публічній кампанії збору коштів на операцію.
  • У Львові встановили вуличну майстерню для велосипедів. Фото У Львові встановили вуличну майстерню для велосипедів. Фото Викрутки, шестигранники, розвідні ключі та насос з різними насадками – саме таким набором інструментів обладнали першу у Львові вуличну веломайстерню.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 27 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Чим здивували львівські вибори. Думка експерта Чим здивували львівські вибори. Думка експерта Вчора у Львові відбулися вибори до місцевої та обласної ради, а також на посаду міського голови. В коментарі Tvoemisto.tv політолог Анатолій Романюк проаналізував попередні результати виборів, можливого переможця другого туру виборів мера та розповів, хто у Львівській міській раді буде формувати більшість.
  • Завтра вранці у Львові – туман Завтра вранці у Львові – туман Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє: 27 жовтня вночі та вранці у Львові туман видимістю 200 – 500 м.
  • Три поради, як побороти осінню самотність Три поради, як побороти осінню самотність Люди часто почувається самотніми із невідомих причин. І це гостро відчутно в холодний період осені. Що викликає це непостійне відчуття смутку і як його побороти? Tvoemisto.tv переклало з TED думки та поради психолога Гая Уінча.
  • У Львові з’явиться перший шумозахисний екран У Львові з’явиться перший шумозахисний екран У вересні на вулиці Липинського, 14-16 стартували роботи зі встановлення шумозахисного екрану. За словами керівника міського управління екології, на вказаній вулиці є 2 навчальні заклади – школа та садочок, у приміщеннях яких рівень шуму, спричиненого автомагістраллю, перевищує встановлені санітарними вимогами норми, чим і обумовлена необхідність будівництва споруд. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На Львівщині до Польщі намагалися вивезти раритетні книжки. Фото На Львівщині до Польщі намагалися вивезти раритетні книжки. Фото Сьогодні вранці на пункті пропуску «Устилуг» затримали водія мікроавтобуса «Мерседес», котрий намагався вивезти раритетні книги за кордон. Через те що оловік нервува, прикордонники вирішили детальніше оглянути машину. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • Які порушення найчастіше фіксували на вчорашніх виборах Які порушення найчастіше фіксували на вчорашніх виборах За попередніми висновками Громадянської мережі «Опора», місцеві вибори в Україні відбулись з порушеннями низки виборчих стандартів та належної практики організації і проведення, але вони не вплинули на результат. Про це заявила на прес-конференції координатор парламентських і виборчих програм Опори Ольга Айвазовська.
  • Як медіа вплинули на результати львівських виборів. Думка експерта Як медіа вплинули на результати львівських виборів. Думка експерта Вчора, 25 жовтня, у Львові відбулися місцеві вибори, де львів’яни обирали міського голову та депутатів обласної та міської рад. Про те, як наявність власних медіа вплинули на попередні результати голосування Tvoemisto.tv розповів медіааналітик, викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко.
  • Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО 30 жовтня у Національному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться концерт «Відчинилося життя» за участі незрячих виконавців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь Європейський конкурс наукових фотографій проходить на міжнародному та локальному етапах і має на меті залучити науковців та людей, яким цікава наука, до редагування Вікіпедії та поліпшення ілюстративності статей наукової тематики. Українська частина конкурсу завершується, але до 31 жовтня ще можна взяти участь у конкурсі.
  • У Львові звільняють чиновника за використання пошти «mail.ru» У Львові звільняють чиновника за використання пошти «mail.ru» Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив звільнити зі займаної посади працівника департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА, який в офіційному листуванні використав електронну адресу російського поштового сервера «mail.ru».
  • Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури У суботу, 31 жовтня, режисер Ярослав Турківський прочитає лекцію та надасть практичні поради про те, з чого розпочати зйомки фільму або ж як налагодити знімальний процес. Лекція безкоштовна і не вимагає в учасників особливих умінь.
  • Завтра у Львові зіграють жіночі футбольні збірні України та Франції Завтра у Львові зіграють жіночі футбольні збірні України та Франції Завтра, 27 жовтня, на «Арені Львів» жіночі футбольні збірні України та Франції зіграють на «Арені Львів» відбірковий матч кваліфікаційного турніру Чемпіонат Європи-2017.
  • Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 У ході розвитку освітньої галузі кількість університетів в Україні має скоротитися до щонайбільше 60-70 закладів, які акцентують свою діяльність на науковій роботі. Про це під час проведення Національного форуму «Бізнес й університети» сказав заступник міністра освіти і науки Олег Дерев’янко.
  • В Україні оформити допомогу на дитину можна буде онлайн: деталі В Україні оформити допомогу на дитину можна буде онлайн: деталі Міністр соціальної політики Павло Розенко планує спростити процедуру оформлення ряду соціальних допомог шляхом впровадження системи оформлення необхідних документів через інтернет. Про це чиновник заявив на брифінгу.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Бандери. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Бандери. Фото Сьогодні, 26 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Степана Бандери у Львові ускладнюється рух.
  • У Львові ремонтують Шевченківський гай. Фото У Львові ремонтують Шевченківський гай. Фото У Львівському музеї народної архітектури та побуту триває капітальний ремонт. За словами директора музею, цієї осені тут вже відреставрували понад 10 об’єктів. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Як жінкам у Львові отримати грант від ЄБРР.  Практичні підказки Як жінкам у Львові отримати грант від ЄБРР. Практичні підказки Європейський банк реконструкції та розвитку в Україні (ЄБРР) надає гранти жінкам, які управляють малим і середнім бізнесом. Гранти надаються в рамках програми «Жінки в бізнесі», яка фінансується урядом Швеції та Європейським Союзом, розповіла Tvoemisto.tv менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг.
  • Опрацьовано майже 60% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? Опрацьовано майже 60% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? За попередніми даними, до Львівської обласної ради проходять дев’ять політичних партій.
  • Хто вийшов у другий тур. 5 фактів про Руслана Кошулинського Хто вийшов у другий тур. 5 фактів про Руслана Кошулинського За даними екзит-полів, львів'яни не обрали міського голову в першому турі виборів. У другому турі, імовірно, змагатимуться чинний мер Андрій Садовий та «свободівець» Руслан Кошулинський.
  • Сьогодні Львів прощається з Романом Лубківським: перекриватимуть рух Сьогодні Львів прощається з Романом Лубківським: перекриватимуть рух Сьогодні, 26 жовтня, у Львові ситуативно перекриватимуть рух за маршрутом похоронної процесії Романа Лубківського. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Явка виборців на Львівщині – серед найвищих в Україні Явка виборців на Львівщині – серед найвищих в Україні За даними, які оприлюднила Центральна виборча комісія, Львівська та Тернопільська області лідирують за явкою виборців.
  •  В Україні можуть з’явитися приватні потяги В Україні можуть з’явитися приватні потяги За два роки Україна планує випустити приватних операторів до пасажирських перевезень. Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
  • Львів Львів'яни не обрали мера у першому турі виборів, - екзит-пол. ОНОВЛЕНО Згідно даних екзит-полу, оприлюдненого сьогодні ввечері соціологічною агенцією "Фама", жоден із кандидатів на посаду міського голови Львова не набрав більше 50% голосів виборців. Відтак, ймовірним є проведення у Львові другого туру, де виборці обиратимуть між двома кандидатами, що набрали найбільше голосів у першому турі.
  • Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради Що допоможе адаптуватись до зимового часу. 4 поради У ніч з суботи на неділю Україна перейде на зимовий час. Такий перехід для організму людини не лишається без наслідків. Тому потрібно допомогти перейти організму на новий час. Пропонуємо кілька порад, що допоможуть це зробити.
  • Львівська «Галичанка» пройшла в наступний раунд гандбольного єврокубку Львівська «Галичанка» пройшла в наступний раунд гандбольного єврокубку Львівська «Галичанка» в двох матчах здолала клуб «Приштина» з Косово і пройшла в наступний раунд Кубку Європейської гандбольної федерації.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 19-25 жовтня.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 26 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів Львів'ян запрошують на презентацію книжки військового капелана У вівторок, 27 жовтня, в Львові відбудеться презентація книги «Соняхи. Духовність на час війни» військового капелана Андрія Зелінського. Книга є даниною пам’яті автора тим, загиблим в АТО, кого він знав особисто.
  • Завтра у центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух Завтра у центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух Завтра, 26 жовтня, у Львові ситуативно перекриватимуть рух за маршрутом руху похоронної процесії Романа Лубківського. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • У Львові кулішем заохочують виборців проголосувати У Львові кулішем заохочують виборців проголосувати На вулиці Академіка Лазаренка козак пригощає кулішем. У такий спосіб місцевий мешканець заохочує львів’ян іти голосувати. Про це повідомляє Патрульна поліція Львова на сторінці у Facebook.
  • Від Луганська до Львова: особливості вишиванок. Фото. Відео Від Луганська до Львова: особливості вишиванок. Фото. Відео Проаналізувавши старовинні та сучасніші зразки вишивок, можна умовно скласти своєрідний атлас регіонів України за типовими для них візерунками, орнаментами і символами, техніками і кольорами. І хоч чітких меж використання певної техніки вишивки ніколи не було (бо люди, спілкуючись, передавали, навчали одне-одного особливостей ремесла свого краю) та все ж можна виокремити ті головні риси, які відрізняли кожну область від іншої.
  • Поблизу Львова поліція виявила незаконний злив нечистот у каналізацію Поблизу Львова поліція виявила незаконний злив нечистот у каналізацію Учора, 24 жовтня, близько 12:30 у Винниках на вул. Івасюка працівники патрульної поліції затримали три автомобілі, які без дозволів зливали стоки у міську каналізацію, повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
  • Родичі Героїв Небесної Сотні закликали українців голосувати чесно. Відео Родичі Героїв Небесної Сотні закликали українців голосувати чесно. Відео У мережі з’явився соціальний ролик із зверненням родичів Героїв Небесної Сотні до виборців України напередодні місцевих виборів. Відео створив «Центр соціальних проектів «Хочу жити».
  • Львів прощається із Романом Лубківським: де і коли поховають письменника Львів прощається із Романом Лубківським: де і коли поховають письменника Прощання із Романом Лубківським відбудеться сьогодні та завтра. Поховають відомого львівського письменника і громадського діяча у понеділок на Личаківському кладовищі. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Вибори у Львові: куди звертатись при порушеннях Вибори у Львові: куди звертатись при порушеннях Сьогодні, 25 жовтня, за оперативними даними, усі виборчі дільниці у місті Львові відкрились вчасно і працюють, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • В день виборів будинки на вулиці Стуса залишиться без світла В день виборів будинки на вулиці Стуса залишиться без світла В неділю, 25 жовтня, коли в Україні відбуватимуться місцеві вибори, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога Що їсти, щоб зберігати гарний настрій восени. Поради дієтолога У природи нема поганої погоди, але саме восени особливо складно погодитись із цим ві твердженням. І якщо неймовірна краса золотої пори вражає нас своєю величчю, то пізня осінь із затяжними дощами і понурими оголеними деревами накриває безпричинним смутком і нападами меланхолії. Головні вороги нашого здоров’я – це сезонні простудні захворювання і пригнічений настрій. Отож, що ж нам слід їсти, аби восени почувати себе на всі сто?
  • Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Український розробник показав ескізи наддешевої теплової станції Винахідник із Миргорода поділився кресленнями, за якими він створював найбільшу в Україні сонячну станцію. Вона призначена для виробництва тепла з сонячної енергії, причому вода без проблем нагрівається до температури кипіння навіть у люті морози.
  • Сьогодні Україна переходить на зимовий час Сьогодні Україна переходить на зимовий час Згідно з постановою Кабінету Міністрів, на території України 25 жовтня скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад. Про це повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.
  • Сьогодні у Львові запрацювала «гаряча» лінія з питань виборів Сьогодні у Львові запрацювала «гаряча» лінія з питань виборів У зв’язку із проведенням місцевих виборів у неділю, 25 жовтня, у Львівській обласній державній адміністрації з 24 до 26 жовтня працюватиме «гаряча» лінія. Про це інформують у ЛОДА.
  • Львівські «Карпати» проведуть матч при частково закритих трибунах Львівські «Карпати» проведуть матч при частково закритих трибунах Контрольно-дисциплінарний комітет прийняв рішення покарати львівські «Карпати» за використання піротехнічних засобів вболівальниками команди 18 жовтня під час матчу між львівської командою та полтавською «Ворсклою».
  • Що варто знати, ідучи на вибори Що варто знати, ідучи на вибори Уже завтра, 25 жовтня, українці в чергове повинні зробити вибір. Проте, новий виборчий закон, який працюватиме цього року, суттєво змінює формування місцевих рад. Пропонуємо інформацію, що допоможе зорієнтуватись у нових правилах та визначитися з вибором.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Вихідні 24-25 жовтня приготували для львів’ян багато цікавих і знакових подій. Серед найцікавіших: Фестиваль сиру і вина, презентації фільмів-фаворитів Берлінале і, звичайно ж, місцеві вибори. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, які допоможуть цікаво спланувати вихідні у Львові.
  • Турецький лоукостер запускає новий рейс зі Львова Турецький лоукостер запускає новий рейс зі Львова У неділю, 25 жовтня, ТОВ Авіакомпанія Atlasjet Україна, відома як AtlasGlobal, відкриває регулярне сполучення за напрямком Львів-Стамбул-Львів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!