Новини
  • Facebook дає можливість знайти людину за номером телефону Facebook дає можливість знайти людину за номером телефону Найбільша в світі соцмережа Facebook дозволяє дізнатися повне ім'я та аккаунт користувача за номером телефону – для цього достатньо ввести номер у поле пошуку. У налаштуваннях така можливість увімкнена у будь-якого користувача, який надав соціальній мережі дані про свій номер телефону.
  • Іноземці Твого міста. Беатріче Белявців: Багато львів’ян виїжджають до Литви Іноземці Твого міста. Беатріче Белявців: Багато львів’ян виїжджають до Литви Про те, що Беатріче Белявців не корінна львів’янка, можна здогадатися хіба що з її італійського імені... й все одно помилитися. Відповідальний секретар Почесного консульства Литовської Республіки у Львові, литовка за походженням, за сумісництвом – директор ПО «Східноєвропейське співробітництво», володіє українською без акценту. Беатріче добре знає, що таке євроінтеграція, а ще вона розповіла Tvoemisto.tv, чому зі Львова емігрують медики та що є спільного між Львовом та Вільнюсом.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на перетині Княгині Ольги – Сахарова Ситуація на дорогах Львова: затор на перетині Княгині Ольги – Сахарова Сьогодні, 11 листопада, через несправні світлофори на перетині вулиць Княгині Ольги та Сахарова у Львові ускладнюється рух.
  • Українців перевірятимуть на кордонах із Францією Українців перевірятимуть на кордонах із Францією У Франції з 13 листопада на місяць відмовляться від Шенгену. Про це йдеться у сюжеті "ТСН. Ранок".
  • У якому із дитсадків Львова відкрили додаткову групу. Адреса У якому із дитсадків Львова відкрили додаткову групу. Адреса Ще одна додаткова група запрацювала в одному з міських садків Львова. Про це повідомила начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.
  • Львову грип поки що не загрожує: хворих просять лишатися вдома Львову грип поки що не загрожує: хворих просять лишатися вдома Високого рівня захворюваності на грип, який би загрожував настанням епідускладнень, поки що в місті немає. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Луганській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Луганській. Фото Сьогодні, 11 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Луганській у Львові ускладнюється рух.
  • Сьогодні у Львові перекриють частину вулиці Лисенка Сьогодні у Львові перекриють частину вулиці Лисенка За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 11 листопада, з 9:00 години частину вулиці Лисенка закриють для руху транспорту.
  • Куди українцям найпростіше оформити шенген-візи? ТОП-5 країн Куди українцям найпростіше оформити шенген-візи? ТОП-5 країн Пропонуємо вам перелік п’яти країн, в які оформити пакет візових документів можна без зайвих проблем. Перелік оприлюднили у сюжеті програми "Сніданок з 1+1".
  • Як у Львові реорганізують рух на пл. Митній – вул. Личаківській. Візуалізація Як у Львові реорганізують рух на пл. Митній – вул. Личаківській. Візуалізація У коментарі Tvoemisto.tv керівник Інституту стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор» Олег Шмід розповів про нововведення, які планують втілити у транспортній системі Львова, зокрема – на перетині площі Митної та вулиці Личаківської.
  • Для українців створили інтерактивну онлайн-карту ремонту доріг. Мапа Для українців створили інтерактивну онлайн-карту ремонту доріг. Мапа Міністерство інфраструктури України оприлюднило інформацію про ремонт доріг у вигляді інтерактивної карти: Автомобільні дороги України - історія і плани ремонту. Про це повідомив голова департаменту автотранспорту при Мінінфраструктури Роман Хміль на своїй сторінці в Facebook.
  • Як зробити свій ранок бадьорим і вдалим. 6 порад Як зробити свій ранок бадьорим і вдалим. 6 порад Через "неправильний" ранок увесь день може піти шкереберть. Пропонуємо вам кілька фактів про найпоширеніші помилки, які ми допускаємо під час прокидання вранці.
  • Синоптики попереджають львів’ян про пориви вітру Синоптики попереджають львів’ян про пориви вітру Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 11 листопада, будуть пориви західного вітру 15-20 м/с. Часом невеликий дощ. Температура повітря вночі становитиме 8-11° тепла, вдень 11-13° тепла.
  • Завтра у Львові для проїзду закриють частину  вулиці Лисенка Завтра у Львові для проїзду закриють частину вулиці Лисенка За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, від завтра, 11 листопада з 9:00 години і до 17:00 години 14 листопада вулиці Лисенка закриють для руху транспорту.
  • Що варто знати про головний храм УГКЦ? 10 цікавих фактів Що варто знати про головний храм УГКЦ? 10 цікавих фактів 2005 року проголошено перенесення осідку Глави УГКЦ зі Львова до Києва. Саме у столиці розташовано головний храм УГКЦ, який прагне відвідати кожен греко-католик світу. Пропонуємо вам 10 фактів про цю святиню святих – Патріарший собор Воскресіння Христового.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла. Перелік вулиць Завтра, 11 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові облаштовують новий громадський простір. Деталі У Львові облаштовують новий громадський простір. Деталі У Львові тривають роботи з облаштування території скверу Гідності, що на проспекті Червоної Калини, 109. Виконуватимуть їх у 2 черги. Про це повідомляє голова Сихівської РА Ірина Маруняк.
  • Курорти Львівщини та Закарпаття хочуть з’єднати новою автодорогою Курорти Львівщини та Закарпаття хочуть з’єднати новою автодорогою На Закарпатті працюють над проектом, яким передбачено з'єднати Львівську та Закарпатську області з метою розвитку туристично-рекраційних можливостей високогірних територій України. Про це повідомляє управління туризму та курортів Закарпатської ОДА.
  • Талановиту молодь Львова запрошують на фестиваль до Литви. Як податись? Талановиту молодь Львова запрошують на фестиваль до Литви. Як податись? На початку 2016 року, 13-17 січня, місто Вільнюс прийматиме Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія», учасниками якого стане учнівська та студентська молодь Литви, України та інших країн віком від 6 до 21 року. Як інформують у ЛОДА, молоді талановиті львів’яни ще можуть зареєструватись, щоб потрапити на Фестиваль.
  • Львівські залізничники отримали 90 квартир у новій багатоповерхівці Львівські залізничники отримали 90 квартир у новій багатоповерхівці У понеділок, 9 листопада, працівникам Львівської залізниці урочисто вручили ключі від квартир у новозбудованому будинку. 66 сімей залізничників отримали житло у місті Львові на вулиці Калнишевського, 3. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові встановили паркомати для для банківських карток: локації У Львові встановили паркомати для для банківських карток: локації Львівське комунальне підприємство «Львівавтодор» закупило 2 паркомати, загальною вартістю понад 200 тис. грн, розраховуватись у яких можна банківськими картками. Наразі вони вже працюють у тестовому режимі. Як відзначає керівник підприємства Олег Береза, у Львові такі паркомати – перші в Україні.
  • Де та коли у Львові відбудеться матч за світову шахову корону Де та коли у Львові відбудеться матч за світову шахову корону 1 березня 2016 року у місті Львові розпочнеться Матч за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові покажуть «100 фільмів за 100 хвилин». Де подивитися? У Львові покажуть «100 фільмів за 100 хвилин». Де подивитися? Щорічний Всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин 2015» вже вчетверте завітає до Львова. Фестиваль стартує 12 листопада у Кінопалаці «Копернік».
  • Львів’ян запрошують придбати продукти за цінами виробника Львів’ян запрошують придбати продукти за цінами виробника У суботу, 14 листопада, відбудуться святкові ярмарки «Добрі традиції Галичини». Учасниками ярмарок будуть сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, кооперативи, суб’єкти малого та мікропідприємства, виробники органічної продукції та підприємства харчової промисловості. Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.
  • У Львові змінили локації візові центри 8 країн. Нова адреса У Львові змінили локації візові центри 8 країн. Нова адреса Візові центри 11 країн змінюють свої адреси у Львові. Пропонуємо вам їх перелік та нове місцезнаходження.
  • В Україні хочуть заборонити українофобське чтиво В Україні хочуть заборонити українофобське чтиво Продаж літератури українофобського змісту варто заборонити, вважає міністр культури В’ячеслав Кириленко. Таку заяву він зробив в ефірі своєї програми «Про культуру» на першому каналі Українського радіо.
  • У мережі з’явилися пазли з літерами української абетки. Де завантажити У мережі з’явилися пазли з літерами української абетки. Де завантажити Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам дітей молодшого віку нове практичне завдання, у якому необхідно скласти окремі літери української абетки як невеличкий пазл.
  • УКУ зібрав понад мільйон доларів на благодійних вечорах в Америці УКУ зібрав понад мільйон доларів на благодійних вечорах в Америці Український Католицький Університет (УКУ) зібрав понад 1 мільйон доларів США на розвиток університету під час Благодійних вечорів, що відбулися у містах Сполучених Штатів Америки. Це сума від продажу квитків, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій. Благодійні вечори відбулися у Вашингтоні, Чикаго, Сиракузах та Нью-Йорку.
  • Львів’ян запрошують провести «розумні вихідні». Програма Львів’ян запрошують провести «розумні вихідні». Програма 14-15 листопада в рамках святкування Днів Науки у Львові пройдуть «розумні вихідні». Цього року на львів’ян очікує програма на трьох локаціях: Державному природознавчому музеї НАН України (вул. Театральна, 18), біологічному факультеті Львівського національного університету ім. Івана Франка (вул. Грушевського, 4) та Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького (вул. Пекарська, 52).
  • Львів приймає матч «Україна – Словенія»: змінено умови продажу квитків Львів приймає матч «Україна – Словенія»: змінено умови продажу квитків У суботу, 14 листопада, о 19.00 годині стадіон «Арена Львів» приймає матч плей-офф Чемпіонату Європи-2016 між Національними збірними України та Словенії. Організатори розповіли про порядок придбання квитків на матч плей-офф Україна – Словенія.
  • На центр Львова очікує кардинальна зміна руху. 15 нововведень На центр Львова очікує кардинальна зміна руху. 15 нововведень У Львові працюють над тим, аби кардинально змінити організацію дорожнього руху в центрі міста. Частину вулиць планують зробити пішохідними, рух на кількох вулицях стане одностороннім, а перевага надаватиметься громадському транспорту. Про ці та інші нововведення, які планують втілити, у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник Інституту стійких транспортних систем ЛКП «Львівавтодор» Олег Шмід.
  • Німці й поляки розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією. Де подивитись онлайн Німці й поляки розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією. Де подивитись онлайн Сьогодні, 10 листопада, для львів’ян проведуть дві відкриті лекції на тему права. Серед спікерів викладачі з Німеччини та Польщі. Онлайн-трансляцію можна переглянути на Tvoemisto.tv.
  • У Львові стартує турнір із водного поло, присвячений Шептицькому. Розклад матчів У Львові стартує турнір із водного поло, присвячений Шептицькому. Розклад матчів З 10 по 12 листопада у Львові триватиме Всеукраїнський турнір із водного поло серед юнаків 2004 року народження. У змаганнях візьме участь також і команда зі Львова. про це повідомили організатори турніру.
  • На частині дороги Львів-Радехів-Луцьк завершують класти асфальт. Фото На частині дороги Львів-Радехів-Луцьк завершують класти асфальт. Фото Дорожники відремонтували майже 30 км автомобільної дороги Н-17 «Львів-Радехів-Луцьк». Підрядникам залишилось дійти до кордону з Волинською областю лише кілька кілометрів. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • Де на українсько-польському кордоні нині черги? Інфографіка Де на українсько-польському кордоні нині черги? Інфографіка На західному кордоні утворилися незначні затори на кількох пропускних пунктах. Набільше авто – на пункті пропуску «Краковець – Корчова».
  • Понад 10 вулиць Львова сьогодні лишаться без води. Перелік Понад 10 вулиць Львова сьогодні лишаться без води. Перелік За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», у зв'язку з проведенням переврізки новозбудованих ділянок водопроводу на вулиці Сихівській – проспекті Червоної Калини, від сьогодні, 10 листопада з 10:00 години до 20:00 години припинять подачу води в Сихівський житловий масив. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові на кілька днів перекриють залізничний переїзд. Мапа У Львові на кілька днів перекриють залізничний переїзд. Мапа Від сьогодні, 10 листопада, ремонтуватимуть колії в межах переїзду з подальшим асфальтуванням залізничного переїзду на вулиці Авіаційній. У зв’язку з цим проїзд через залізничний переїзд на цій вулиці буде закритий протягом двох днів.
  • Українських податківців змусять працювати згідно з «кодексом етики» Українських податківців змусять працювати згідно з «кодексом етики» Міністерство фінансів пропонує розробити кодекс професійної етики працівників Державної фіскальної служби, який визначатиме основні критерії і норми обслуговування платників податків. Підвищення якості обслуговування платників податків має призвести до збільшення податкових надходжень і виходу економіки з тіні. Про це повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва на круглому столі в Києві.
  • В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів В Україні змінять правила техогляду авто. 5 фактів Міністерство інфраструктури не планує повертати техогляд автомобілів в тому вигляді, в якому він був раніше. Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
  • Новий електробус від львівського «Електрону». 21 факт про новинку. Оновлено Новий електробус від львівського «Електрону». 21 факт про новинку. Оновлено Сьогодні, 9 листопада, у Львові презентували перший в Україні електробус, який зібрали на львівському концерні «Електрон».
  • 10 місць в Україні, які схожі на світові курорти 10 місць в Україні, які схожі на світові курорти Якщо вам поки що не під силу закордонні курорти, не варто засмучуватись. В Україні повно місць, які дуже схожі на знамениті місця за кордоном. Виявляється, на нашій території «вмістилося» безліч заморських країн – починаючи від «дикої» південної Африки, закінчуючи далекою Країною Сходу Сонця – Японією.
  • Де завтра у Львові буде перекрито рух транспорту через ремонт Де завтра у Львові буде перекрито рух транспорту через ремонт Від завтра, 10 листопада, ремонтуватимуть колії в межах переїзду з подальшим асфальтуванням залізничного переїзду на вул. Авіаційній. У зв’язку з цим проїзд через залізничний переїзд на вул. Авіаційній буде закритий, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • 6 порад для підвищення працездатності від британських вчених 6 порад для підвищення працездатності від британських вчених У житті кожної людини бувають такі дні, коли вона в ударі і всю заплановану роботу виконує за лічені години, ну а бувають такі періоди, коли працездатність знаходиться практично на нулі. Тоді нам доводиться переступати через себе і прикладати чимало зусиль, щоб виконати все заплановане. Щоб в житті траплялося менше таких періодів, британські вчені пропонують слідувати деяким правилам, які допомагають підвищувати працездатність і швидше досягати бажаних результатів
  • Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Друга рідна. Як львівські іноземці вивчили українську. Відео Сьогодні, 9 листопада, українці і не тільки відзначають День української писемності та мови. Напередодні свята іноземці, що мешкають у Львові, спеціально для Tvoemisto.tv розповіли, чому саме вони вирішили вчити українську, що їм у цьому допомогло і чому ця складна на їх погляд мова так швидко стала для них рідною.
  • Для сімей загиблих учасників АТО з Львівщини закуплять житла на майже 6 млн грн Для сімей загиблих учасників АТО з Львівщини закуплять житла на майже 6 млн грн З державного бюджету України виділили субвенцію в розмірі в сумі 5,8 млн грн на будівництво або придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи, які брали участь в антитерористичній операції та потребують поліпшення житлових умов. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 10 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Скільки коштів витратили кандидати на посаду мера Львова Скільки коштів витратили кандидати на посаду мера Львова Сьогодні у Львові представили результати моніторингу про те, скільки кандидати на посаду міського голови витратили на свою передвиборчу діяльність. Хоча реальні витрати кандидатів у мери Львова можуть суттєво відрізнятися від тих, які були задекларовані в офіційних фінансових звітах їхніх виборчих фондів.
  • Завтра на Сихові частково не буде води. Адреси Завтра на Сихові частково не буде води. Адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», у зв'язку з проведенням переврізки новозбудованих ділянок водопроводу на вул. Сихівській – пр.Червоної Калини, завтра, 10 листопада з 10:00год. до 20:00год. буде припинено подачу води в Сихівський житловий масив. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи В Україні відзначатимуть День Гідності та Свободи З метою відзначення у 2015 році річниць початку подій Помаранчевої революції та Революції Гідності, віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей в Україні 21 листопада будуть відзначати День Гідності та Свободи. Відповідний указ оприлюднений на сайті Президента України.
  • Google вшановує Геді Ламарр. 5 фактів про акторку із львівським корінням Google вшановує Геді Ламарр. 5 фактів про акторку із львівським корінням Сьогодні виповнюється 101 рік з дня народження Геді Ламарр, котра вважається автрійсько-американською акторкою та винахідницею, проте також мала українські коріння. В честь народження актриси Google випустив дудл (видозмінений логотип на головній сторінці пошуковика) із зображенням голлівудської акторки й винахідниці. Tvoemisto.tv зібрало п’ять фактів про голлівудську жінку
  • М замість Г: яку вулицю і як перейменують у Львові М замість Г: яку вулицю і як перейменують у Львові Згідно з законом про декомунізацію, до 21 листопада має завершитися процес перейменування вулиць з радянськими назвами. Львів пережив бум перейменувань після здобуття Україною незалежності, однак і зараз у місті є вулиці-претенденти на зміну назв. Заступник начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз у коментарі Tvoemisto.tv розповів, які львівські вулиці підпадають під цю категорію, та пояснив, що очікує на львів’ян, які там мешкають або прописані.
  • Львів’янам пропонують визначити локації для дитячих зон Львів’янам пропонують визначити локації для дитячих зон Із 6 до 13 листопада мешканці Львова мають можливість взяти участь в електронному опитуванні «Дружні до дітей! Де є потреба у створенні дитячих зон?».
  • У Львові старшокласників навчатимуть програмуванню. Як долучитись? У Львові старшокласників навчатимуть програмуванню. Як долучитись? 7-13 грудня Lviv IT School вкотре проводитиме Годину Коду, у рамках найбільшого навчального проекту в історії «Hour of Code». До участі запрошують учнів 9-11 класів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Личаківській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Личаківській Сьогодні, 9 листопада, на вулиці Личаківській, 5 трапилясь ДТП. Рух на цій длянці дороги ускладнений.
  • У Львові визначили найкращий бренд для громадського транспорту. Фото У Львові визначили найкращий бренд для громадського транспорту. Фото Упродовж майже півроку у Львові тривав конкурс ідей на зовнішнє оформлення громадського транспорту. Він проходив у два етапи: спочатку до участі залучали усіх охочих, потім – професійних дизайнерів. Чиновники вже розглянули всі запропоновані варіанти і визначили переможця.
  • День української писемності та мови у Львові. Перелік заходів День української писемності та мови у Львові. Перелік заходів Сьогодні, 9 листопада, в Україні відзначають День мови та писемності. Tvoemisto.tv зібрало події, приурочені до цього дня, до яких можна долучитись у Львові.
  • Львів’ян кличуть обговорити місто майбутнього під час Lviv Smart City Day Львів’ян кличуть обговорити місто майбутнього під час Lviv Smart City Day 26 листопада у Львові відбудеться відкрита стратегічна сесія Lviv Smart City Day, яка збере активних містян, представників влади, освіти та бізнесу, щоб зробити управління у місті більш ефективним. Подію організовує Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) спільно з "Креативним кварталом". Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.
  • Facebook «покаже» фотографії незрячим Facebook «покаже» фотографії незрячим Компанія Facebook розповіла про свою роботу над штучним інтелектом, який дозволить програмному забезпеченню описувати фотографії для сліпих людей. Генеральний директор Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg) розповідає про цю технологію на своїй сторінці в соціальній мережі.
  • Німці розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією Німці розкажуть львів’янам, як боротися з корупцією У вівторок, 10 листопада, для львів’ян проведуть дві відкриті лекції на тему права. Серед спікерів викладачі з Німеччини та Польщі.
  • Львівські водії зможуть оплачувати штрафи карткою Львівські водії зможуть оплачувати штрафи карткою Невдовзі у Львові всі екіпажі патрульної поліції матимуть термінали для оплати штрафів кредитними картками. Окрім того, зміниться механізм оформлення правопорушення.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!