Новини
  • У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти Під час Львівського бізнес-вечора з нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей оголосили про основні здобутки найбільшої в Україні бізнес-спільноти. Так, учасниками Клубу стали понад 800 підприємців, збільшилася кількість сервісів для розвитку бізнесу. Про це інформують організатори заходу.
  • У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення Цьогоріч у Львові планують реалізувати великий проект зі створення нового та сучасного реабілітаційного центру. Роботи над створенням реабілітаційного відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вже тривають. Його відкриття заплановано на середину листопада, інформують у прес-службі ЛМР.
  • Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Львівська поліція у сучасному розумінні виникла 27 листопада 1785 року, коли цісарським декретом було призначено її першого директора – Даніеля Ґаламу фон Ґітхін. Цим же декретом встановлювався особовий склад поліції, який складався з власне директора, діловода, писаря і чотирьох дільничних наглядачів. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів та фото з історії львівської поліції.
  • Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Як поінформував заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа, від завтра, 20 жовтня трамвайний маршрут №6 курсуватиме за зміненим маршрутом.
  • Як львів Як львів'янин рятує будинок, в якому жив Іван Франко. Фото Колишній житомирянин Євген після одруження із львів’янкою оселився у Львові, в одній із квартир у старому австрійському будинку, збудованому ще в 1875 році. Як і більшість таких будівель, споруда була занедбаною, тож спершу Євген здійснив первинну реставрацію старовинної брами, потім ініціював ремонт каналізації, фасаду та під’їзду, двох інших брам, відновив вентиляцію підвалу та газони біля будинку. Євген розповів Tvoemisto.tv , як почав наводити лад у старому будинку й на тому не зупинився.
  • Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів У четвер, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбудеться концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійдуться два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Хто з них переможе – визначать глядачі. Початок унікального шоу-змагання – о 19:00.
  • У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто Працівники патрульної поліції забиратимуть неправильно припарковані автомобілі у Львові спільно із представниками муніципальної дружини, яким нещодавно передали у користування чотири евакуатори.
  • У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна До кінця жовтня у пологовому та адміністративному корпусах Львівського обласного клінічного перинатального центру встановлять усі вікна. Загалом потрібно замінити 174 вікна. На даний момент уже встановлено 20 % від необхідної кількості вікон. Про це повідомила начальник управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Катерина Іванова.
  • На Tvoemisto.tv триває фотоконкурс. Умови участі На Tvoemisto.tv триває фотоконкурс. Умови участі Tvoemisto.tv спільно з мережею квиткових кас kasa.in.ua, Планетою кіно IMAX та видавництвом «Урбіно» пропонує взяти участь у фотоконкурсі «50 відтінків Львова» і поділитися фотовраженнями від багатогранного та контрастного Львова. Серед призів для переможців: квитки на концерт Джамали у Львові, що відбудеться 3-го листопада у Львівській Опері, квитки на кіносеанс у Планеті Кіно IMAX та розмальовка для дорослих «Дивовижні міста».
  • У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць Ремонтні роботи у Львові з покращення стану тротуарів і дорожнього покриття тривають у всіх районах міста, – інформують у прес-служба ЛМР.
  • У Львові – канікули. 8 ідей для цікавого дозвілля школярів У Львові – канікули. 8 ідей для цікавого дозвілля школярів Від сьогодні у школах усієї України розпочинаються осінні канікули. Пропонуємо 8 ідей, які допоможуть зорганізувати відпочинок вашої дитини весело і з користю. Серед найцікавішого: майстер-класи з анімації, інтерактивне вивчення англійської та перша літературна школа для дітей.
  • 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії Міжнародна освітня агенція DEC education – ексклюзивний представник Swiss Education Group в Україні – запрошує відвідати презентацію «Елітна освіта у Швейцарії», яка відбудеться 25 жовтня з 15.00 у готелі «Панорама» (пр-т Свободи, 45).
  • Цієї середи у місті лунатимуть сирени: львів’ян просять зберігати спокій Цієї середи у місті лунатимуть сирени: львів’ян просять зберігати спокій У середу, 21 жовтня, з 14:40 до 15:00 задля перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Львів’ян просять не панікувати, – інформують у ЛОДА.
  • Tvoemisto.tv визначило переможців розіграшу гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv визначило переможців розіграшу гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv спільно з ExitGame провели розіграш безкоштовних ігор у квест-кімнатах. Конкурс тривав до 18:00 години 17 жовтня. Сьогодні ми оголошуємо імена щасливчиків.
  • На Львівщині ремонтуватимуть шість доріг. Перелік На Львівщині ремонтуватимуть шість доріг. Перелік Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила поточний ремонт шести доріг в області за понад 115,5 млн грн. Інформація про це є у Віснику державних закупівель.
  • Сьогодні для львів Сьогодні для львів'ян гратимуть симфонічну музику Чайковського. Де послухати? Сьогодні, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Верховна Рада України вже у листопаді планує розглянути новий закон "Про освіту", який має покласти початок реформування української школи, а також вплинути на усіх учасників освітнього процесу. Пропонуємо читачу найбільш актуальні положення законопроекту, що стосуються питань середньої освіти. Закон, якщо його приймуть, набере чинності з 1 січня 2016 року.
  • Львівських школярів запрошують під час канікул відвідувати дитячі клуби Львівських школярів запрошують під час канікул відвідувати дитячі клуби Під час двотижневих осінніх канікул, які розпочалися сьогодні, 19 жовтня, львівських школярів запрошують відвідувати дитячі клуби.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Опришківській зник люк Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Опришківській зник люк Сьогодні, 19 жовтня, на вулиці Опришківській зник каналізаційний люк. Водіїів просять бути уважними.
  • Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Наступного року в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.
  • Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Кабінет міністрів запропонував узаконити єдиний перелік адміністративних послуг. Законопроект дозволить уникнути незаконних випадків здирництва з боку державних органів.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 12-18 жовтня.
  • Львівські «Карпати» поступились полтавській «Ворсклі» Львівські «Карпати» поступились полтавській «Ворсклі» В матчі 11 туру української Прем’єр-ліги львівські «Карпати» на власному полі програли полтавській «Ворсклі».
  • Батяри на роверах організували велозаїзд Львовом Батяри на роверах організували велозаїзд Львовом Другий ретро велопроменад вулицями міста Лева зібрав близько 30 людей. Головною умовою участі був велосипед та відповідний дрес-код – одяг у стилі львівських батярів. Маршрут почався від Домініканського собору, тягнувся Стрийським парком та завершився на вулиці Валовій.
  • Як у Львові пройшов осінній пікнік. Фоторепортаж Як у Львові пройшов осінній пікнік. Фоторепортаж В суботу, 17 жовтня, в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького відбувся «Осінній пікнік» - святкування з нагоди завершення осіннього сезону в парку.
  • Через молитовну ходу у Львові тимчасово змінили рух трамваїв Через молитовну ходу у Львові тимчасово змінили рух трамваїв В зв’язку з проведенням з молитовної ходи через центр міста, в тому числі через пл. Ринок, частина трамваїв їздитиме за зміненим маршрутом, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • В Канаді можуть відмінити короткострокові візи для українців В Канаді можуть відмінити короткострокові візи для українців Невдовзі українцям може стати значно легше відвідати Канаду. Опозиційні партії цієї країни підтримують скасування короткострокових віз для громадян України.
  • Збірна України отримала суперника в боротьбі за вихід на Євро-2016. Деталі Збірна України отримала суперника в боротьбі за вихід на Євро-2016. Деталі Сьогодні у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування матчів плей-офф за вихід на чемпіонат Європи 2016 року, що відбудеться у Франції.
  • Львів висловив співчуття родинам загиблих в Одесі Львів висловив співчуття родинам загиблих в Одесі Вчора, 17 жовтня, поблизу м. Затока, що на Одещини, сталась трагедія – в кілометрі від узбережжя через шторм перекинувся пасажирський катер «Іволга». Внаслідок трагедії загинули 12 пасажирів, ще 20 госпіталізовані до медичного закладу. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав розпорядження приспустити штандарт міста Львова на Ратуші в знак трауру, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові озеленили проспект Чорновола. Фото У Львові озеленили проспект Чорновола. Фото На днях на роздільній смузі просп. Чорновола висадили перші дерева – пірамідальні граби.
  • На польському плакаті Львів зобразили частиною Польщі. Деталі На польському плакаті Львів зобразили частиною Польщі. Деталі В Польщі громадська кампанія під назвою «Пробіг незалежності» використовує карту країни довоєнних часів, яка включає в себе частину нинішньої території України, Білорусі та Литви.
  • Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Сьогодні, 18 жовтня, у Лондоні відбудеться концерт солідарності I'm with the Banned. Фронтмен Pink Floyd Девід Гілмор виступить спільно з українськими музикантами та презентує пісню, присвячену «Небесній сотні».
  • Сьогодні у Львові - молитовна хода. Маршрут Сьогодні у Львові - молитовна хода. Маршрут Сьогодні, 18 жовтня, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра. В зв’язку з цим по маршруту ходи ситуативно перекриватимуть вулиці для транспорту.
  • Що варто знати про місцеві вибори 25 жовтня? 10 пунктів для виборця Що варто знати про місцеві вибори 25 жовтня? 10 пунктів для виборця У неділю, 25 жовтня, українці в чергове повинні зробити вибір. Проте, новий виборчий закон, який працюватиме цього року, суттєво змінює формування місцевих рад. Пропонуємо зорієнтувати у нових правилах та визначитися з вибором.
  • Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпатського біосферного заповідника посіло шосту сходинку у цогорічному міжнародного конкурсі фотографій природно-заповідних об’єктів світу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth).
  • Профілактика злочинності у Львові: які перші позитивні зміни? Профілактика злочинності у Львові: які перші позитивні зміни? Ще в серпні на засіданні сесії Львівської міської ради депутати виділили мільйон гривень для профілактики злочинності, зокрема на покращення матеріально-технічного забезпечення патрульних поліцейських. На що мали би піти виділені кошти ? Чи потребує Львів поліцейських на мотоциклах? Про це, а також про позитивні зміни у боротьбі зі злочинністю у Львові Tvoemisto.TV розповів громадський активіст, кандидат у депутати до Львівської обласної ради від «Громадського руху «Народний контроль» (Виборчий округ №11) Сергій Смірнов.
  • Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів У шаховому Гран-прі Монако чемпіонка світу з шахів львів`янка Марія Музичук посіла друге місце на престижних змаганнях з шахів, які вчора завершились у Монте-Карло, – інформують у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
  • У Львові створять арт-резиденцію У Львові створять арт-резиденцію Толока для розчищення приміщень театру, а згодом великий мурал на одній зі стін та створення арт-резиденції як мистецько-культурного простору для творчих зустрічей і подій – таким бачать в майбутньому Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки студенти УКУ, які отримали на це відповідний грант, – повідомляють у прес-службі УКУ.
  • Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця Софія Філіпчук малює тих, хто зазвичай є малопомітними на вулицях, автобусних зупинках і ринках: старих людей. Читайте на Tvoemisto.tv про те, чому особливі сентименти у дівчини викликають зморщені баби, які врешті опиняються на полотнах, намальовані всіма можливими техніками.
  • У Львові рух трамваїв №9 вже відновлено
У Львові рух трамваїв №9 вже відновлено Сьогодні відновлено рух трамваїв №9. Раніше анонсувалося, що трамвайний маршрут не буде курсувати сьогодні, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт. Наразі не курсують лише трамвайні маршрути №3 та №11, – повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львів’яни хочуть викупити меблі зі старовинної аптеки. Як долучитись? Львів’яни хочуть викупити меблі зі старовинної аптеки. Як долучитись? Нещодавно на сайті безкоштовних оголошень виставили на продаж столітні меблі однієї з аптек Львова. Ініціативна група львів’ян вирішила викупити ці меблі для того, щоб вони перебували у власності громади і зберігали історичну атмосферу старого Львова.
  • Запрошуємо львів’ян на «Відкриту редакцію» від  Tvoemisto.tv Запрошуємо львів’ян на «Відкриту редакцію» від Tvoemisto.tv 17 жовтня на «Осінному парк-пікніку в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького Tvoemisto.tv запрошує вас на «відкриту редакцію».
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує На вихідним львів’янам та гостям міста пропонується безліч можливостей весело та з користю провести час. Серед них – можливість піти на «Осінній пікнік» в Парк культури, визначити що смачніше – банош чи мамалига, одягтися в батярський одяг та покататися на велосипедах по Львову, чи допомогти у відновленні театру ім. Лесі Українки. Більше подій – у огляді від Tvoemisto.tv.
  • У Львові не курсують трамваї по вулиці Франка. Деталі У Львові не курсують трамваї по вулиці Франка. Деталі Сьогодні, 17 жовтня, через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть трамвайних на кількох маршрутах, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Як стати позитивною людиною: 6 кроків Як стати позитивною людиною: 6 кроків Головна причина, через яку ми шукаємо шляхи покращення самих себе - це бажання бути щасливими. Але щастя – це ментальний стан, тому його «тренування» має важливе значення.
  • Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спробувала у жартівливій та ігровій формі зобразити виборчу кампанію, а також заплутаність виборчого законодавства.
  • Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницький фільм «Прогулянка висотою», сюжет якого взято із реальної історії.
  • Три тези Валерія Веремчука про реформування міського самоврядування
Три тези Валерія Веремчука про реформування міського самоврядування В органах міського самоврядування повинні працювати люди, які довели свою ефективність на місцях без владних повноважень. Це волонтери та учасники АТО, соціально відповідальні підприємці та журналісти, експерти, юристи та громадські активісти, переконаний Валерій Веремчук. Пропонуємо вам 3 тези активіста і №1 у виборчому списку до Львівської міської ради від партії «Громадський рух «Народний контроль» Валерія Веремчука про те, як «Народний контроль» панує реформувати міське самоврядування.
  • На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото Днями у Львові знімальна група ірано-чесько-українського повнометражного фільму «Осінні спогади» розповіла про зйомки фільму, чому вони відбуваються саме в Трускавці та загалом на Львівщині, туристична привабливість регіону формується і завдяки участю в таких масштабних кінопроектах.
  • Гандбольний клуб з Косово не пустили в Україну на матч з львівської «Галичанкою» Гандбольний клуб з Косово не пустили в Україну на матч з львівської «Галичанкою» Матчі кубка ЄГФ між львівською «Галичанкою» та «Пріштіною» з Республіки Косово, заплановані у Львові на 17 та 18 жовтня, не відбудуться. Прикордонник не пропустили команду гостей на територію України.
  • На дорозі Львів-Луцьк поблизу Радехова влаштовують асфальтне покриття На дорозі Львів-Луцьк поблизу Радехова влаштовують асфальтне покриття На автомобільній дорозі «Львів-Радехів-Луцьк» поблизу міста Радехів дорожники влаштовують асфальтобетонне покриття. Зокрема, сьогодні тривають роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на лівій смузі. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • Сьогодні і завтра у Львові не курсуватиме кілька трамваїв Сьогодні і завтра у Львові не курсуватиме кілька трамваїв Сьогодні, 16 жовтня, з 21:00 год. через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть трамвайних на кількох маршрута, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Завтра на Tvoemisto.tv завершується розіграш гри у квест-кімнаті Завтра на Tvoemisto.tv завершується розіграш гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv та Exit Game оголосили конкурс і пропонують львів'янам безкоштовну гру в одній із квест-кімнат лише за поширення допису у Facebook. Конкурс триває до 18:00 години 17 жовтня.
  • Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Що смачніше: галицький банош чи бессарабська мамалига? Це матимуть змогу вирішити львів’яни у суботу, 17 жовтня, із 14:00 на площі Ринок. До частування і голосування запрошують усіх ласих до смачних страв.
  • Львівських шахових чемпіонок увіковічнили на марках Львівських шахових чемпіонок увіковічнили на марках Анна та Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів тепер прикрашатимуть українські листи. У рамках XIV Національної філателістичної виставки з міжнародною участю «Укрфілексп-2015», приуроченої до Всесвітнього дня пошти, у Львові відбулася урочиста церемонія погашення поштової марки «Анна і Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів», - повідомляється на сайті Львівського державного університету фізичної культури.
  • 6 подій, які варто відвідати на «Осінньому пікніку» в Парку культури 6 подій, які варто відвідати на «Осінньому пікніку» в Парку культури Ярмарок смаколиків, майстер-класи, солом’яні лабіринти, гарбузовий боулінг та ще чимало різноманітних розваг чекає завтра, 17 жовтня, на тих, хто вирішить відвідати «Осінній пікнік» в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Tvoemisto.tv зібрало найцікавіші атракції.
  • В «Особистому кабінеті» львів’янина з’явились сім нових послуг. Перелік В «Особистому кабінеті» львів’янина з’явились сім нових послуг. Перелік В «Особистому кабінеті» львів’янина – оновлення. Відтепер замовлення ще 7 послуг, а також отримання документів міськради з електронно-цифровим підписом стали доступними для мешканців у режимі он-лайн. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • У неділю в центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух У неділю в центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух У неділю, 18 жовтня, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра. В зв’язку з цим по маршруту ходи ситуативно перекриватимуть вулиці для транспорту.
  • Столітні меблі з львівської аптеки виставили на продаж. Деталі Столітні меблі з львівської аптеки виставили на продаж. Деталі На одному з український сайтів безкоштовних оголошень з’явилась лот, де пропонується купити старовинні меблі з однієї з львівський аптек. Tvoemisto.tv поспілкувалося з автором цього повідомлення, щоб дізнатись звідти ці меблі.
  • Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Пам’ятник львівському співакові Андрію Кузьменку, що знаходиться у Луцьку, ймовірно замінять на інший. Причина такого рішення – шквал критики на адресу авторки скульптури Ірини Дацюк. Відкриття нової скульптури планується на Андрія Первозваного, 13 грудня. Проте, остаточне рішення щодо заміни скульптури прийматимуть батьки співака та її авторка.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!