Новини
  • Мобільний зв Мобільний зв'язок між Україною та Польщею може подешевшати. Деталі Уряд України веде перемовини з польською стороною щодо здешевлення вартості роумінгу роумінгу між двома країнами.
  • ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові Осінь у Львові вже перейшла свій екватор, залишивши у минулому багато теплих днів та приємних емоцій. Однак на львів’ян ще чекає чимало заходів, які допоможуть зробити цю пору року насиченою та цікавою. Tvoemisto.tv створило для вас підбірку особливих й атмосферних подій у Львові, які ви ще встигнете відвідати цієї осені.
  • У Львові батьки трійнят отримуватимуть щомісячно тисячу гривень У Львові батьки трійнят отримуватимуть щомісячно тисячу гривень Сьогодні, 21 жовтня, на виконкомі Львівської міської ради було прийнято рішення про зміну виплат соціальної допомоги батькам, у яких народилась трійня.
  • У центрі Львова відкрили центр надання адмінпослуг У центрі Львова відкрили центр надання адмінпослуг Для мешканців Личаківського і Галицького районів у Львові 21 жовтня відкрили новий Центр надання адміністративних послуг на вулиці К.Левицького, 67. Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги, отримати результат послуги – все це доступно для мешканців у новому офісі ЦНАП, – інформує прес-служба ЛМР.
  • Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? До Львівської міської ради балотуються три представники ІТ-індустрії. Степан Веселовський, керівник Львівського ІТ-Кластера, Петро Ванько, директор ІТ-компанії «Софтсерв – Муніципальні технології» і Наталія Яневич, кандидат економічних наук, керівник телекомунікаційної компанії «Стелнет», знають, як розвивати Львів як місто майбутнього.
  • У Львові впорядкують два озера: локації, деталі У Львові впорядкують два озера: локації, деталі Цього року водойми на територіях парків «Піскові озера» та «Озеро Левандівське» мають привести до ладу. Департамент містобудування Львівської міської ради замовив послуги з поліпшення благоустрою на загальну суму майже 1,08 млн грн. Це на 700 тис. грн більше, аніж було заплановано в травні цього року.
  • Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб 21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, цього року Україна вперше долучиться до цієї акції. Родзинкою відзначення є флешмоб, що має на меті показати гідність у повсякденному житті.
  • Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто В рамках програми по скороченню викидів парникових газів на 50% до 2020 року, Норвегія розробила план повної заборони на використання приватних автомобілів у центрі Осло, де працюють приблизно 90 000 чоловік.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний фестиваль 8 листопада у Львівському палаці мистецтв фестиваль добра «Червоні носики». Метою заходу є підвищення рівня виживання дітей, які лікуються у трьох відділеннях Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, завдяки забезпеченню клініки сучасним діагностичним обладнанням для визначення патології згортання крові. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Які документи слід подати на «Картку львів’янина». Перелік Які документи слід подати на «Картку львів’янина». Перелік Сьогодні, 21 жовтня, під час виконкому Львівської міської ради був прийнятий перелік документів, який необхідно подати, щоб отримати «Карту львів’янина».
  • Що дасть Львову місцева партія? 5 відповідей Що дасть Львову місцева партія? 5 відповідей Напередодні виборів у вирі політичної реклами усі все обіцяють. Важко зрозуміти, що серед обіцянок про справедливу пенсію, гідну зарплату і контрактну армію є правдою. Нещодавно у Львові з’явилася перша регіональна партія – нове середовище людей, які хочуть запровадити європейські цінності на місцевому рівні, і почати пропонують зі свого дому – Галичини.
  • У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин намалював композицію із трьома портретами Андрея Шептицького: в юності, молодості й старості. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Що допоможе львів’янам контролювати діяльність місцевих рад Що допоможе львів’янам контролювати діяльність місцевих рад У понеділок, 19 жовтня, народний депутат, кандидат на посаду міського голови, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Львова Дмитро Добродомом разом з Львівським міським та обласним осередками партії уклали Меморандум про співпрацю з громадською ініціативою «Прозорі ради». Зокрема, від імені міської організації меморандум підписав її голова Андрій Білоус, а від обласної – керівник «Народної Самооборони» Львівщини та голова обласної організації партії «Народний контроль» Валерій Веремчук.
  • У Львові передадуть під житло для військових ще одну ділянку землі У Львові передадуть під житло для військових ще одну ділянку землі Підписано розпорядження голови Львівської ОДА про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Мечникова, 16 у Львові для будівництва житла для військовослужбовців. Відповідний документ оприлюднений на сайті ЛОДА.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського Сьогодні, 21 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Липинського у Львові ускладнюється рух.
  • Сьогодні Львів прощатиметься із бардом і поетом Андрієм Панчишиним Сьогодні Львів прощатиметься із бардом і поетом Андрієм Панчишиним Сьогодні, 21 жовтня, львів’ян запрошують провести в останню путь Андрія Панчишина. Про це повідомив письменник Юрій Винничук.
  • У Львові тимчасово не курсують трамваї У Львові тимчасово не курсують трамваї Сьогодні, 21 жовтня, через обірвані дроти на вулицях Личаківській та Франка у Львові тимчасово не курсують трамваї.
  • На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу У Львівській обласній державній адміністрації затвердили порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Львів’янам нагадують, що сьогодні у місті лунатимуть сирени Львів’янам нагадують, що сьогодні у місті лунатимуть сирени Сьогодні, 21 жовтня, з 14:40 до 15:00 задля перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Львів’ян просять не панікувати, – інформують у ЛОДА.
  • У Львові – туман: водіїв просять бути уважними У Львові – туман: водіїв просять бути уважними Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що сьогодні вранці буде туман, видимістю 200-500 м.
  • Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити використання прапору України чи його імітацію у рекламі. Про це йдеться у проекті закону Про Державний Прапор України №3334 від 16 жовтня 2015 року.
  • Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Україна приєдналася до ініціативи з розкриття інформації про ремонт доріг. Це передбачено тристороннім меморандумом щодо започаткування ініціативи CoST, який у вівторок підписали міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, директор міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі (COST) Піттер Метьюз та голова "Укравтодору" Андрій Батищев.
  • Два літаки не змогли приземлитися на львівському летовищі. Деталі Два літаки не змогли приземлитися на львівському летовищі. Деталі Два літаки, які слідували до Львова з Варшави та Стамбулу, там і не змогли здійснити посадку у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, незважаючи на те, що на злітній смузі встановлена спеціальна система, яка дозволяє садити літаки при будь-якій погоді.
  • На поїзді Львів-Чернівці діятиме електронний квиток На поїзді Львів-Чернівці діятиме електронний квиток Сьогодні, 20 жовтня, відкрито продаж електронних проїзних документів на проїзд у новому дизель-потязі Львів-Чернівці. Відтак, пасажирам не потрібно звертатись у касу, аби роздрукувати квиток, куплений в онлайн-системі, – повідомляють у прес-центрі Львівської залізниці
  • Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото 18 жовтня під час 37-го Ukrainian Fashion Week вже вдруге було презентовано проект ВИТОКИ, присвячений традиційній матеріальній культурі українців від витоків до сьогодення.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 21 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Перший етап Кубка України з волейболу відбудеться у Львові Перший етап Кубка України з волейболу відбудеться у Львові З 22 по 24 жовтня у Львові в палаці спорту «Галичина» відбудеться перший етап Кубка України з волейболу, де за вихід в наступний раунд змагатимуться чотири команди, – повідомили у прес-службі ВК «Барком-Кажани».
  • Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Шанс стати батьками є завжди, навіть якщо людині довелося перенести лікування раку. Саме в збереженні можливості завагітніти та народити дитину останнє слово має медичний центр європейської якості, який знаходиться у Львові. Пропонуємо ознайомитися із останніми досягненнями у сфері репродуктології та хірургії вищого рівня, доступними для львів’ян.
  • У Львові запустили першу в Україні лінію з переробки ртутних ламп У Львові запустили першу в Україні лінію з переробки ртутних ламп Сьогодні, 20 жовтня, на міській ТЕЦ відкрили лінію з переробки відпрацьованих трубчастих та компактних енергоощадних ламп, що містять ртуть, яка є першою такою на території України, – повідомляють в прес-службі Львівської міської ради.
  • Думки Твого міста: Чи подобається львів’янам, як змінюється Парк культури? Думки Твого міста: Чи подобається львів’янам, як змінюється Парк культури? Минулої суботи, 17 жовтня, у Парку культури та відпочинку імені Хмельницького львів’яни відвідували «Осінній пікнік». Здебільшого на гостину завітали батьки зі своїми дітьми. Вони розповіли Tvoemisto.tv про свої враження від змін у Парку культури, чи підходить це місце для сімейного дозвілля та що, на їхню думку, варто ще додати.
  • 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова «Коли країну огорнула непроглядна темрява, вони соняхами запалали на полях української журби». Таким епіграфом розпочинається книжка військового капелана зі Львова «Соняхи», що є збіркою духовних рефлексій. Отець Андрій Зелінський розповів Tvoemisto.tv про те, як «народилась» ідея створення книжки про духовність на час війни і чому її треба читати не лише військовим.
  • Львів Львів'янам нагадують про перехід потягів на зимовий час Із 25 жовтня в Україні відбудеться перехід на зимовий час, тому відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується з урахуванням цього переходу. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.
  • Пам Пам'ятку архітектури поблизу Львова реставрували незаконно: деталі Департамент Держархбудінспекції (ДАБІ) у Львівській області оштрафував замовника та проектанта будівельних, а саме реставраційних робіт у місті Жовква на площі Вічевій, 3 за самочинні будроботи та порушення під час розробки проектної документації. Про це повідомила прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
  • В Україні змінили час осіннього призову до війська. Деталі В Україні змінили час осіннього призову до війська. Деталі 1 жовтня в Україні стартував осінній призов, який мав поповнити лави української армії на 11 тис. військовослужбовців. Перші призовники вже отримали повістки. Однак згодом Президент України переніс початок призову на 1 листопада.
  • Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році. Наразі документ направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції, після чого він буде офіційно оприлюднений та набуде чинності у встановленому законодавством порядку.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова Нині на вулиці Сахарова утворюється затор, у зв’язку із ДТП. Про це повідомляють учасники спільноти «Варта 1» на сторінці у Facebook.
  • Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні У місті Винники, що біля Львова, відкрили стелу пам’яті Героїв Небесної Сотні в обителі чоловічого монастиря св. Зиновія. Освячення відбулось у день свята Покрови та Захисника України.
  • Львів’ян запрошують на урочисту Святу Месу Львів’ян запрошують на урочисту Святу Месу У середу, 21 жовтня, парафія св. Йоана Павла ІІ, яка діє у стінах Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а), з нагоди свята свого Покровителя запрошує на урочисту Святу Месу парафіяльного відпусту. Початок о 18.30 годині.
  • Львів прийме матч збірної України зі Словенією Львів прийме матч збірної України зі Словенією Перший матч плей-офф кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року між національними збірними командами України та Словенії відбудеться 14 листопада у Львові, – повідомляється на офіційному сайті Федерації футболу України.
  • Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Пропонуємо вам 12 порад-підказок, які допоможуть зважити свої шанси та налаштуватись на підготовку до вступу у топові виші США. Одесит Владислав Виходець ділиться власним досвідом досягнення своєї мрії – вступу до одного з найвідоміших американських вишів Ліги Плюща – Йельського університету.
  • В Україні можуть повернути медогляди для водіїв В Україні можуть повернути медогляди для водіїв Законопроект «Про дорожній рух та його безпеку» пропонує істотно переформатувати і внести нововведення, аби підвищити безпеку на українських дорогах.
  • Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото У Львові тривають реставраційні роботи у будинку №10 на вулиці Левицького.
  • Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік У зв’язку з попитом пасажирів на перевезення Укрзалізниця продовжує призначати додаткові поїзди в найбільш популярних наразі напрямках: з Одеси до Львова, Дніпропетровська, Ужгорода та в сполученні Дніпропетровськ – Львів. Про це інформує прес-служба відомства.
  • У Львові поліція патрулюватиме дитячі майданчики У Львові поліція патрулюватиме дитячі майданчики Працівники львівської поліції будуть спільно із активістами слідкувати за правопорядком на дитячих майданчиках міста. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Частину вулиці Удатного у Львові перекрили до кінця року Частину вулиці Удатного у Львові перекрили до кінця року Як інформують в управлінні інженерного господарства ЛМР, частина вулиці Князя Мстислава Удатного буде недоступна для проїзду до кінця цього року.
  • Бюлетень виборця цього року кардинально зміниться: деталі, відео Бюлетень виборця цього року кардинально зміниться: деталі, відео Цьогоріч під час місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, бюлетень виборця кардинально зміниться. Віднині громадяни не зможуть голосувати за кандидата в депутати, не обравши його партію.
  • Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція 16 жовтня вступили у дію накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн-обмін інформацією між відомствами. Українцям, які хочуть запустити бізнес, більше не потрібно особисто контактувати з чиновниками Державної фіскальної служби, тепер це можна робити в інтернеті.
  • Як дитині з користю проводити час за комп’ютером. 6 порад
Як дитині з користю проводити час за комп’ютером. 6 порад Хоч нам і не подобається, коли дитина проводить години за екраном комп’ютера, смартфоном чи планшетом, але варто миритись з реальністю – в наш час неможливо вберегти чадо від використання гаджетів. То що ж робити, щоб проведений час за комп’ютером був дитині корисним? Tvoemisto.tv підготувало 6 способів проводити час за екраном з користю.
  • Львів’ян попереджають про похолодання та сильний дощ Львів’ян попереджають про похолодання та сильний дощ Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 20 жовтня, вранці та вдень буде сильний дощ. Вітер північно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 5-7° тепла, вдень 10-12° тепла.
  • У Польщі почали прибирати банери із довоєнною картою республіки У Польщі почали прибирати банери із довоєнною картою республіки Нещодавно у Польщі громадська кампанія під назвою «Марафон Незалежності» розмістила карту країни довоєнних часів, яка включає в себе частину нинішньої території України, Білорусі та Литви, чим викликала негативну реакцію у львів’ян. Нині, як повідомив мер Львова Андрій Садовий на сторінці у Facebook, із сайту організації спірну карту вже прибрали.
  • Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Чому потрібно говорити з керівником мовою цифр? Які речі та дії формують у компанії перевитрати і як це можна виправити? Відповіді на ці питання і про те, чому важлива правильна комунікація між керівниками та працівниками, розповів бізнес-консультант Андрій Рождественський під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Завтра, 20 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти Під час Львівського бізнес-вечора з нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей оголосили про основні здобутки найбільшої в Україні бізнес-спільноти. Так, учасниками Клубу стали понад 800 підприємців, збільшилася кількість сервісів для розвитку бізнесу. Про це інформують організатори заходу.
  • У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення Цьогоріч у Львові планують реалізувати великий проект зі створення нового та сучасного реабілітаційного центру. Роботи над створенням реабілітаційного відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вже тривають. Його відкриття заплановано на середину листопада, інформують у прес-службі ЛМР.
  • Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Львівська поліція у сучасному розумінні виникла 27 листопада 1785 року, коли цісарським декретом було призначено її першого директора – Даніеля Ґаламу фон Ґітхін. Цим же декретом встановлювався особовий склад поліції, який складався з власне директора, діловода, писаря і чотирьох дільничних наглядачів. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів та фото з історії львівської поліції.
  • Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Як поінформував заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа, від завтра, 20 жовтня трамвайний маршрут №6 курсуватиме за зміненим маршрутом.
  • Як львів Як львів'янин рятує будинок, в якому жив Іван Франко. Фото Колишній житомирянин Євген після одруження із львів’янкою оселився у Львові, в одній із квартир у старому австрійському будинку, збудованому ще в 1875 році. Як і більшість таких будівель, споруда була занедбаною, тож спершу Євген здійснив первинну реставрацію старовинної брами, потім ініціював ремонт каналізації, фасаду та під’їзду, двох інших брам, відновив вентиляцію підвалу та газони біля будинку. Євген розповів Tvoemisto.tv , як почав наводити лад у старому будинку й на тому не зупинився.
  • Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів У четвер, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбудеться концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійдуться два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Хто з них переможе – визначать глядачі. Початок унікального шоу-змагання – о 19:00.
  • У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто Працівники патрульної поліції забиратимуть неправильно припарковані автомобілі у Львові спільно із представниками муніципальної дружини, яким нещодавно передали у користування чотири евакуатори.
  • У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна До кінця жовтня у пологовому та адміністративному корпусах Львівського обласного клінічного перинатального центру встановлять усі вікна. Загалом потрібно замінити 174 вікна. На даний момент уже встановлено 20 % від необхідної кількості вікон. Про це повідомила начальник управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Катерина Іванова.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!