Новини
  • Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Фантом-2, Аква Віта, Юрко Юрченко, Степ, Олександр Пономарьов, Скрябін, ВВ, Океан Ельзи, The Вйо, Брати Гадюкіни… Деякі з цих виконавців і гуртів ще досі на слуху, про когось просто забули, а декого вже немає в живих. Tvoemisto.tv підготувало для вас підбірку «раритетних» та в дечому ностальгійних відеокліпів, які нагадають про музику 90-х років, без якої наша юність була б зовсім інакшою.
  • Назвати Музей архітектури і побуту у Львові іменем Шептицького - неможливо Назвати Музей архітектури і побуту у Львові іменем Шептицького - неможливо У рамках наукової конференції «Музей народної архітектури та побуту у Львові - спадщина митрополита Андрея Шептицького» запропонували перейменувати Музей народної архітектури та побуту ( народна назва «Шевченківський гай») і присвоїти йому ім’я митрополита. Проте, як розповів Tvoemisto.tv виконуючий обов’язки начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР Михайло Мороз, присвоєння імені митрополита Андрея Шептицького «Шевченківському гаю» у Львові суперечить закону.
  • Чому варто завести собаку. 8 причин Чому варто завести собаку. 8 причин Вчені стверджують, що собаки можуть позитивно впливати на здоров'я та самопочуття людини.
  • Як львівські депутати голосували за євроінтеграційні закони Як львівські депутати голосували за євроінтеграційні закони Сьогодні, 5 листопада, народні депутати під час голосування у Верховній раді не підтримали одну з умов для безвізового режиму з ЄС – внесення змін до Трудового кодексу України. Серед них і депутати з Львівщини.
  • Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Встановити прямі контакти з представниками український та польських компаній та обговорити потенційну можливість ділового співробітництва із закордонними партнерами – таку можливість пропонують учасникам зустріч підприємців в рамках виїзду «Пізнай бізнес в Україні», яка відбудеться 10 листопада у Львові.
  • Де на Сихові завтра обмежать рух? Схема Де на Сихові завтра обмежать рух? Схема У зв’язку з проведенням дорожньо-ремонтних робіт, завтра, 6 листопада з 8:00 год. буде обмежено рух транспорту на перехресті пр. Червоної Калини – вул. Чукаріна, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 6 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • В інтернеті запрацювала благодійна онлайн-барахолка. Як долучитись? В інтернеті запрацювала благодійна онлайн-барахолка. Як долучитись? «В Україні є багато проблем, які потребуюсь допомоги саме суспільства. А у наших шафах зберігається маса речей, які нам уже ніколи не стануть в нагоді», – саме за таким принципом вирішили діяти організатори благодійної торгової платформи «Мурахи», де всі бажаючі можуть продати непотрібні їм речі, а отримані кошти будуть відправлені на підтримку важкохворих дітей чи обороноздатність української армії.
  • Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Львів надзвичайно багатий пам’ятками архітектури, фактично у ньому їх зосереджено найбільше серед всіх українських міст. Є більш та менш відомі споруди, але майже кожен будинок, особливо в історичному центрі міста та навколо нього, має свою цікаву історію. Однією з менш відомих будов є колишній інтернат для позамісцевих учнів львівських гімназій, розташований у місцевості Софіївка, що називався Дім імені Тадеуша Костюшка.
  • За виготовленням закордонного паспорта можна слідкувати онлайн. Деталі За виготовленням закордонного паспорта можна слідкувати онлайн. Деталі Державна міграційна служба України (ДМС) запустила онлайн-сервіс перевірки стану оформлення закордонних паспортів.
  • iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові Простір, де на перетині креативних ідей можна створити «додану вартість» для Львова – іде та робочі місця – так охарактеризували iHUB Lviv його організатори. Співзасновник та партнер бізнес-інкубатора Дмитро Подолєв розповів Tvoemisto.tv в чому особливість цього проекту, його переваги для молодих інноваторів та підприємців, та які ще проекти плануються втілювати у Львові.
  • Львівським фанам виділили додаткові квитки на матч Україна - Словенія Львівським фанам виділили додаткові квитки на матч Україна - Словенія ФФУ виділила львівським вболівальникам ще 840 квитків на матч Україна – Словенія. Львів'янам віддадуть квитки, від яких відмовились словенці.
  • Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото У серії листівок для посткросингу «Вітання з України» Галичину втілили в образі молодої дівчини, заквітчаної вінком.
  • У Львові на пр. Свободи повертають відреставровані раритетні ліхтарі У Львові на пр. Свободи повертають відреставровані раритетні ліхтарі Як поінформувала начальник управління охорони сторичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, відреставровані ліхтарі повертають на проспект Свободи. Зокрема, вчора встановили 3 перші ліхтарі. Як пояснила Лілія Онищенко, роботи досить специфічні, і протягом дня можна встановити не більше 3 штук.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Сьогодні, 5 листопада, близько 14:30 години на вулиці Замарстинівській трапилась ДТП. Наразі рух вулицею ускладнений.
  • Львів’ян просять допомогти доправити автомобіль швидкої на передову Львів’ян просять допомогти доправити автомобіль швидкої на передову Заробітчани із Риму передали гостинці для військовослужбовців, які захищають територіальну цілісність України в зоні АТО, серед яких і карета швидкої допомоги. Щоб доправити автомобіль на передову волонтери потребують коштів на пальне.
  • Львів’ян попереджають про наслідки спалювання трави та чагарників Львів’ян попереджають про наслідки спалювання трави та чагарників Учора, 4 листопада, на території м. Львова зафіксували 4 події, пов’язані з пожежами у природних екосистемах – загоряння сухої трави та чагарника, загальною площею 0,0604 га. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР застерігає, що спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням масштабних пожеж в лісах і населених пунктах, небезпечних для здоров'я людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.
  • Аваков не зустрінеться із львівським активістом у суді: деталі Аваков не зустрінеться із львівським активістом у суді: деталі Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, відкликало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника. Тому призначене на 9 листопада судове засідання не відбудеться. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив помічник судді Львівського апеляційного суду Максим Бризицький.
  • У Львові стартує музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського». Програма У Львові стартує музичний фестиваль «Відкриваємо Падеревського». Програма Цього тижня у Львові розпочинається IV міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського», який знайомить українців та поляків із творчістю видатного піаніста й композитора Ігнація Яна Падеревського. Цьогоріч фестиваль пройде вже вчетверте – з 5 по 15 листопада на сценах Львівської Опери та Філармонії за участі яскравих зірок класичної музики, фольк-мистецтва та джазу світового рівня.
  • Щоб побороти сморід у Львові, планують збудувати біогазовий завод Щоб побороти сморід у Львові, планують збудувати біогазовий завод Щоб побороти неприємний запах, у Львові планують збудувати нову станцію збродження осаду, на якій намул перероблятимуть в електро- та теплоенергію. На очисних спорудах наступного року почнуть зводити біогазовий завод, який має переробляти намул в електро- та теплову енергію. Це дасть змогу, до того ж, зекономити витрати «Львівводоканалу» на електроенергію.
  • Нова «Музика воїнів» зазвучала церковними дзвонами. Відео Нова «Музика воїнів» зазвучала церковними дзвонами. Відео Чергову музичну композицію «Сон козака» у рамках проекту «Музика воїнів» виконав доброволець, боєць Нацгвардії із позивним «Дзвонар».
  • У Львові проведуть турнір з водного поло, присвячений Шептицькому У Львові проведуть турнір з водного поло, присвячений Шептицькому З 10 по 12 листопада у Львові триватиме Всеукраїнський турнір із водного поло серед юнаків 2004 року народження. У змаганнях візьме участь також і команда зі Львова. про це повідомили організатори турніру.
  • Наступного тижня для львів’ян закуплять вакцину проти грипу Наступного тижня для львів’ян закуплять вакцину проти грипу Станом на початок цього тижня на Львівщині на грип та ГРВІ захворіло 8480 осіб. Про це розповіла заступник директора з досліджень біологічних факторів Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Коструба Олександра.
  • Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію Джамала. 10 думок про переселенців, музику і надію У вівторок, 3 листопада, львів’яни мали нагоду потрапити на концерт Джамали – української співачки кримськотатарського та вірменського походження, яка приїхала презентувати новий альбом «Шлях додому». Під час прес-конференції напередодні Джамала розповіла про нові пісні, свою пристрасть до Львова, власне розуміння успіху та моди. А в ексклюзивному відеоінтерв’ю для Tvoemisto.tv пояснила, чому переселенцям зараз по-особливому складно, та закликала львів’ян дати їм шанс почуватися тут своїми.
  • Який район Львова отримає найбільше коштів на ремонти. Візуалізація Який район Львова отримає найбільше коштів на ремонти. Візуалізація На поточний ремонт житлового фонду у Львові із загального фонду міського бюджету на 2015 рік передбачено майже 50 мільйонів гривень. Окрім того, з бюджету розвитку профінансують капітальні ремонти ще на майже 40 мільйонів. Про це стало відомо з відповіді департаменту фінансової політики ЛМР на запит «Наші гроші. Львів».
  • Сквер, пам’ятник, цирк – черговий скандал у Львові Сквер, пам’ятник, цирк – черговий скандал у Львові Понад 5 років тому у Львові було прийнято рішення про встановлення пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу в сквері біля львівського цирку. І от, наприкінці 2015 року, у місті розгортається черговий скандал про те, де має бути розміщено пам’ятник, як має виглядати сквер навколо нього, і чи потрібен там дитячий майданчик. Причиною цього стало представлення та обговорення попередньої концепції проекту облаштування дитячого майданчика, скверу та площі біля цирку, ініційованого Львівською міською радою.
  • Бюджетні кошти Львівщини можна відслідковувати онлайн. Де дивитись? Бюджетні кошти Львівщини можна відслідковувати онлайн. Де дивитись? Інформація про рух бюджетних коштів доступна на єдиному порталі. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • У Львові – туман: водіїв просять бути уважними У Львові – туман: водіїв просять бути уважними За інформацію Гідрометцентру України,сьогодні вранці, 5 листопада, на території країни туман, видимістю 200-500 метрів.
  • Вулиця Лисенка у Львові вже доступна для проїзду Вулиця Лисенка у Львові вже доступна для проїзду За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, від учора, 4 листопада, для проїзду транспорту відкрита вулиця Лисенка на ділянці від вулиці Заньковецької до вулиці Короленка.
  • В Україні з’явиться електронний реєстр водойм В Україні з’явиться електронний реєстр водойм До кінця року має запрацювати єдиний електронний реєстр водойм України для господарських цілей. Про це повідомив голова державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів.
  • «Відкрите небо» між Україною і США: коли це стане можливим «Відкрите небо» між Україною і США: коли це стане можливим Верховна Рада зробила перший крок для запровадження «відкритого неба» між Україною та США.
  • Львів Львів'ян запрошують: найбільші музеї Польщі зробили безкоштовний вхід для туристів Провідні музейні резиденції Польщі знову запустили акцію під назвою «Безкоштовний листопад», завдяки якій туристи з-за кордону зможуть безкоштовно потрапити у найкращі історичні місця країни.
  • М М'ясо визнано шкідливим. Що радять дієтологи? Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила той факт, що споживання переробленого м’яса, такого як шинка, бекон чи сосиски збільшує ризик захворювання на рак. Проте, в той же час вони стверджують, що вживання м’яса має свої переваги для здоров’я. Tvoemisto.tv дізналось яке м’ясо та в якій кількості слід їсти без шкоди для здоров’я.
  • Фото дня: Львів попрощався з Героєм Фото дня: Львів попрощався з Героєм Сьогодні, 4 листопада, Львів попрощався з трагічно загиблим на Сході України викладачем Володимиром Трушем. Піша процесія пройшла від церкви св. Анни до головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка, де відбулося прощання загиблого Героя України з Університетом, в якому він навчався і працював. Поховали Володимира Труша на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №76.
  • В Україні призначили Голову Національної поліції В Україні призначили Голову Національної поліції Кабінет міністрів України призначив головою Національної поліції Хатію Деканоїдзе.
  • Де подивитись дебати кандидатів на посаду мера Львова Де подивитись дебати кандидатів на посаду мера Львова Національна телекомпанія України вирішила показати в прямому ефірі дебати між кандидатами на посаду міських голів перед другим туром голосування. Серед них і дебати між Андрієм Садовим та Русланом Кошулинським, які посперечаються за посаду міського голови Львова.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра. 5 листопада, через планові ремонти «Львівобленерго», частина будинків у Львові залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік
  • Власники сіті-лайтів у Львові відповідатимуть за чистоту на зупинках громадського транспорту Власники сіті-лайтів у Львові відповідатимуть за чистоту на зупинках громадського транспорту Сьогодні, 4 листопада, виконком Львівської міської ради вирішив, що за чистоту на зупинках громадського транспорту відповідальність мають нести власники сіті-лайтів, які розміщені на цих зупинках.
  • Львів’ян закликають написати побажання збірній України Львів’ян закликають написати побажання збірній України Федерація футболу України звернулась до вболівальників з проханням написати слова підтримки футболістам і збірній України перед матчами плей-офф зі збірною Словенії. Найкращі з них будуть опубліковані в офіційній програмі матчу.
  • Українець створив іграшку-конструктор із замками України. Фото Українець створив іграшку-конструктор із замками України. Фото У грудні в продаж мають надійти дитячі дерев’яні конструктори, які дозволять зібрати моделі основних замків України. Серед замків, які надійдуть у продаж – Луцький, Хотинський і Вежа Острога.
  • Львів’ян запрошують до участі у мовному квесті Львів’ян запрошують до участі у мовному квесті Громадська організація «Школа Великих українців» запрошує львів’ян взяти участь в проекті «День української писемності та мови з Великими українцями». Захід відбудеться 8 листопада, – інформують у прес-службі міськради.
  • Як заощадити на опаленні будинку: 7 порад Як заощадити на опаленні будинку: 7 порад Цієї осені та зими країнцям варто замислитись над заходами економії. У зимовий період найбільш витратним для сімейного бюджету є опалення. Пропонуємо вам низку порад, яким чином можна заощадити на опаленні будинку.
  • ТОП-20 унікальних бібліотек світу. Фото ТОП-20 унікальних бібліотек світу. Фото Сьогодні до бібліотек зазирає все менше і менше відвідувачів у зв’язку із розвитком технологій. Пропонуємо 20 читалень світу повз які важко пройти, щоб не зазирнути до середини.
  • У касах Львова завершили продаж квитків на матч «Україна – Словенія» У касах Львова завершили продаж квитків на матч «Україна – Словенія» Учора, 3 листопада, завершено продаж квитків у касах стадіону «Арена Львів» на матч плей-офф кваліфікації Євро-2016 «Україна – Словенія», що пройде на головній львівській арені 14 листопада поточного року. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Від сьогодні для проїзду транспорту відкриють вул. Лисенка у Львові Від сьогодні для проїзду транспорту відкриють вул. Лисенка у Львові За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, сьогодні, 4 листопада з 15:00 год. для проїзду транспорту відкриють вул.Лисенка на ділянці від вул. Заньковецької до вул.Короленка. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • У Львові протестують футбольні фанати. Фото У Львові протестують футбольні фанати. Фото Сьогодні, 4 листопада, львівські вболівальники вдруге перекрили дорогу на вулиці Стрийській, яка веде до стадіону «Арена Львів». Таким чином вони протестують проти схеми продажу квитків на матч плей-офф кваліфікації Євро-2016 Україна – Словенія. Дорогу також перекривали у вівторок, 3 листопада.
  • У Львові ховають героя: у центрі перекриють рух У Львові ховають героя: у центрі перекриють рух Сьогодні, 4 листопада, Львів попрощається з трагічно загиблим на Сході України викладачем Володимиром Трушем, у зв’язку із похоронною процесією із 14:00 до 16:00 перекриватимуть рух. Піша процесія пройде від Церкви св. Анни до головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка, де о 15.00 годині відбудеться прощання загиблого Героя України Володимира Труша з Університетом, в якому він навчався і працював.
  • Львів закупить  сім нових трамваїв у «Електрону» Львів закупить сім нових трамваїв у «Електрону» Львів отримав субвенцію із державного бюджету в розмірі 41 млн 714 тис. грн на закупівлю нових трамваїв. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Коли Винники з’єднають з Лікарнею швидкої допомоги єдиним автобусним маршрутом Коли Винники з’єднають з Лікарнею швидкої допомоги єдиним автобусним маршрутом Ще 23 березня 2015 року виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у мережу громадського транспорту м. Львова, за якою маршрут автобусу 5А мав курсувати з м. Винники до Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука у Львові. Та жодного рейсу за новим маршрутом так і не було виконано.
  • Львів’ян закликають здати аналіз на цукровий діабет. Як підготуватись? Львів’ян закликають здати аналіз на цукровий діабет. Як підготуватись? На Львівщині розпочались Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету. У зв’язку з цим, у період проведення акції до 16 листопада, лікарі закликають мешканців області обстежитись на вміст рівня цукру в крові. Такі обстеження можна буде пройти в усіх поліклініках за місцем проживання.
  • 8 будинків у Львові отримали дозвіл на індивідуальне опалення. Перелік 8 будинків у Львові отримали дозвіл на індивідуальне опалення. Перелік У Львові дозволили влаштування індивідуального опалення у восьми будинках. Пропонуємо вам їх перелік.
  • У Львові покажуть фільм «Олекса Довбуш» українською. Де переглянути? У Львові покажуть фільм «Олекса Довбуш» українською. Де переглянути? Із нагоди Дня української мови та писемності у Львові в середу, 11 листопада, відбудеться показ фільму «Олекса Довбуш» (1959р.) із оригінальним озвученням українською мовою. Досі фільм був оцифрований та доступний для широкого загалу лише російською мовою, хоча його першопочаткове озвучення було україномовним, а в кінопрокаті стрічка демонструвалася і російською, і українською мовами.
  • Стало відомо, коли в Україні проведуть пробне ЗНО Стало відомо, коли в Україні проведуть пробне ЗНО Пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у квітні 2016 року. Про це йдеться у наказі Українського центру оцінювання якості освіти.
  • Скільки українців користуються інтернетом: результати дослідження Скільки українців користуються інтернетом: результати дослідження Дослідницька компанія InMind в серпні-вересні провела дослідження української аудиторії інтернету, і нарахувала 12,9 мільйонів інтернет-користувачів, які хоча б раз на місяць користуються мережею.
  • У Львові студенти організували благодійні курси з англійської. Як зареєструватися? У Львові студенти організували благодійні курси з англійської. Як зареєструватися? Студенти Львівської політехніки організовують благодійні курси англійської мови для дітей із багатодітних сімей. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кульпарківській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Кульпарківській. Фото Сьогодні, 4 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Кульпарківській у Львові ускладнюється рух.
  • Протягом листопада у будинках львів’ян труїтимуть щурів Протягом листопада у будинках львів’ян труїтимуть щурів На території Львова осіння одномоментна суцільна дератизація у приватному секторі проводитиметься з 9 до 29 листопада 2015 року включно. Проведення цих заходів дозволить зменшити чисельність мишовидних гризунів, які є носіями багатьох інфекційних захворювань (лептоспіроз, туляремія та інші). Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Як просувається ремонт перинатального центру у Львові Як просувається ремонт перинатального центру у Львові У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вулиці Дж. Вашингтона, 6, змонтовано 100% дахових дерев’яних конструкцій на адміністративному корпусі. Також будівельники закінчили роботу по влаштуванню дренажу пологового корпусу. Про це повідомила начальник управління капітального будівництва ЛОДА Катерина Іванова.
  • Ситуація на дорогах Львова: на яких вулицях нині затори Ситуація на дорогах Львова: на яких вулицях нині затори Сьогодні, 4 листопада, на двох вулицях у Львові ускладнюється рух.
  • Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Україна поліпшила свій результат у рейтингу володіння англійською мовою, який склала міжнародна тренінгова компанія Education First.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!