Новини
  • 7 речей про Львів: найважливіше за тиждень 7 речей про Львів: найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 2-8 листопада.
  • Skype запустив аналог кнопки «share» Skype запустив аналог кнопки «share» Тепер вподобаним контентом в інтернеті можна ділитися і за допомогою Skype. Сервіс запустив кнопку, яка є аналогом фейсбуківської кнопки «share».
  • Три найкращі для організму овочеві соки Три найкращі для організму овочеві соки Щодня потрібно вживати 5 порцій овочів і фруктів різного кольору – червоні, жовті і зелені. Примітка: одна з них обов'язково повинна бути у вигляді соку. Це забезпечує організм оптимальною порцією вітамінів і мінералів.
  • В Україні можуть заборонити польоти до Єгипту В Україні можуть заборонити польоти до Єгипту Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству інфраструктури разом із спецслужбами України з'ясувати наявність ризиків для громадян України при здійсненні перельотів до аеропортів Єгипту у зв'язку з нещодавніми подіями в цьому регіоні. За умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян Глава Уряду доручив терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів в даний регіон, – повідомляється на Урядовому порталі.
  • 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР 16 питань-відповідей щодо змін до штрафів за порушення ПДР З 7 листопада вступає в дію закон про поліцію в Україні і починають діяти зміни в Кодекс про адміністративні порушення стосовно правил дорожнього руху. Пропонуємо необхідну інформацію, аби не платити штрафів через незнання.
  • Львівські «Карпати» не зуміли перемогти вдома харківський «Металіст» Львівські «Карпати» не зуміли перемогти вдома харківський «Металіст» В першому матчі другого кола чемпіонату України з футболу львівські «Карпати» на власному полі приймали харківський «Металіст». Львів’яни прагнули взяти реванш за поразку в першому колі між цими командами.
  • Де на Львівщині завершують ремонт дороги Де на Львівщині завершують ремонт дороги Ремонт автодороги загального користування місцевого значення Стрий-Журавне, що пролягає територією Стрийського та Жидачівського районів, маже завершений. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
  • У Львові створили обласне управління Національної поліції У Львові створили обласне управління Національної поліції Начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія 7 листопада зареєстрував положення про Головне управління поліції у Львівській області.
  • Маркетинг територій: яким є бренд Львова? Відео Маркетинг територій: яким є бренд Львова? Відео Як має розвиватись Львів? Якими способами можна привернути увагу якісного туриста до міста? Які заходи та фестивалі стали обличчям Львова? Про бренд Львова йшлося під час обговорення на панельній дискусії «Маркетинг Територій» під час маркетингового семінару, проведеного нещодавно юридичною компанією «HD Partners».
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Концерти класичної музики та документальні фільми, спортивні заходи та майстер-класи, а також благодійні фестивалі. Все це чекає на львів’ян та тих, хто вирішить відвідати Львів на вихідних. Перелік найбільш цікавих подій у Львові пропонує Tvoemisto.tv.
  • У Львові ДТП за участю автомобіля поліції. Фото У Львові ДТП за участю автомобіля поліції. Фото Сьогодні, 7 листопада, о 7:30 ранку сталась аварія за участі автомобіля патрульної служби, який виїхав у припаркований автомобіль. Інцидент трапився на вул. Щурата, 11.
  • У Львові відновили сквер. Фото У Львові відновили сквер. Фото У Львові у сквері на перехресті вулиць Петлюри та Садова завершили ремонтні роботи.. Тут замінили пішохідну доріжку та висадили дерева, а також встановили нові лавки, – повідомляється на сторінці Залізничного району в facebook.
  • Четверо львів’ян можуть отримати премію Книга року BBC-2015 Четверо львів’ян можуть отримати премію Книга року BBC-2015 ВВС Україна оприлюднила Довгі списки літературної премії Книга року ВВС-2015 та Дитяча Книга року ВВС-2015, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). В списку видання опинилося одразу четверо львів’ян.
  • Від сьогодні в Україні діє лише поліція. Деталі Від сьогодні в Україні діє лише поліція. Деталі Від сьогодні, 7 листопада, набуває чинності Закон України «Про Національну поліцію», який був ухвалений Верховною Радою 2 липня 2015 року. Одночасно із цим законом набуває чинності і Положення про Національну поліцію, затверджене Постановою КМУ 28 жовтня 2015 р. З цього часу міліція в Україні припиняє своє існування.
  • Бути здоровим зі смартфоном: 11 мобільних додатків Бути здоровим зі смартфоном: 11 мобільних додатків Підтримувати здоровий дух в здоровому тілі відтепер допоможе смартфон. Адже в час, коли вести здоровий спосіб життя це не тільки корисно, а й модно, існують мобільні додатки, які допоможуть тримати себе у формі
  • Дебати кандидатів на посаду мера Львова. Пряма трансляція Дебати кандидатів на посаду мера Львова. Пряма трансляція
  • З’явилось унікальне відео України, зняте з висоти пташиного польоту З’явилось унікальне відео України, зняте з висоти пташиного польоту У мережі з’явилося відео українських міст, зняте з висоти пташиного польоту. Після публікації на Youtube, ролик одразу отримав велику кількість поширень в соціальних мережах: всього за добу відео подивилися майже півмільйона людей.
  • Пам’ятні дні, які відзначають в листопаді. 7 дат Пам’ятні дні, які відзначають в листопаді. 7 дат В останній місяць осені в Україні відзначають декілька найбільш знакових дат, від релігійних свят до міжнародних днів. Деякі з них сповнені урочистої святковості, інші ж вшановують трагічні сторінки української історії. Пропонуємо перелік в хронологічній послідовності.
  • Фільм тижня у Львові: "007: Спектр" Фільм тижня у Львові: "007: Спектр" Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду чергову стрічку бондіани «007: Спектр».
  • У Львові створили телебачення для нечуючих. Де подивитись? У Львові створили телебачення для нечуючих. Де подивитись? Люди із вадами слуху тепер зможуть переглянути спеціальне інтернет-телебачення. Проект реалізовує ряшівській Центр освіти та підтримки RES-GEST у співпраці із львівським Товариством «Зелений Хрест».
  • У Львові можуть зрости тарифи на воду У Львові можуть зрости тарифи на воду З нового року в багатьох регіонах України може зрости вартість централізованого постачання холодної води та водовідведення. Національна комісія має намір скоригувати тарифи на відповідні послуги 38 підприємствам, які їх надають, в тому числі і ЛМКП «Львівводоканал».
  • У львівському аеропорті облаштували дитячий майданчик У львівському аеропорті облаштували дитячий майданчик Дитячий майданчик зі спеціальним покриттям, гіркою для дітей та іншими розвагами облаштували у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, – повідомляється на facebook-сторінці летовища.
  • Якою буде погода на вихідних у Львові Якою буде погода на вихідних у Львові Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що на вихідних у Львові очікується дощ, туман, в ночі місцями заморозки.
  • Кава по-львівськи: три унікальні рецепти Кава по-львівськи: три унікальні рецепти Кажуть, що у Львові навіть вулиці пахнуть кавою, оскільки тут її готують ледь не всюди. Проте, в такому різноманітті кавових рецептів найважче знайти щось особливе. Tvoemisto.tv дізналося три унікальні рецепти кави, які готують та подають тільки у Львові.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сахарова. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сахарова. Фото Сьогодні, 6 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Сахарова у Львові ускладнюється рух.
  • У Львові пройшов осінній автомобільний ярмарок. Відео У Львові пройшов осінній автомобільний ярмарок. Відео Нещодавно у Львові для батьків та дітей відбувся «Осінній автомобільний ярмарок «НІКО». Організаторами осіннього ярмарку стала группа компаній НІКО офіційні дилерські центри автомобілів Audi, Mitsubishi, Fiat, Mazda та мототехніки Yamaha.
  • Українець винайшов капсулу, яка рятуватиме пасажирів під час авіакатастрофи. Відео Українець винайшов капсулу, яка рятуватиме пасажирів під час авіакатастрофи. Відео Система порятунку пасажирів – капсула, що відстрілюється, – це винахід київського авіаційного інженера Володимира Татаренка. Вона здатна забезпечити практично гарантоване спасіння всіх пасажирів та екіпажу при авіакатастрофі в повітрі, на злеті і при приземленні. Авіабудівник розповів як працює ця система, скільки грошей потрібно на її виробництво і як вона може вплинути на пасажирські перевезення в усьому світі.
  • З’явився рейтинг країн, найкомфортніших для життя. На якому місці Україна? З’явився рейтинг країн, найкомфортніших для життя. На якому місці Україна? Міжнародна дослідницька організація Legatum Institute оприлюднила дані свого щорічного дослідження добробуту в різних країнах світу (Legatum Prosperity Index). Цього разу переможцем в рейтингу стала Норвегія. У першій двадцятці – 13 європейських країн.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій. Фото Сьогодні, 6 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Городоцькій у Львові ускладнюється рух.
  • (Не)пересічні львів (Не)пересічні львів'яни: арт-керівник у Львівській майстерні пряників Дарина Фурманюк – арт-керівник у Львівській майстерні пряників «Юрашки». Тут готують солодощі та розмальовують їх різноманітними кольорами. Дарина розповіла, як почала малювати, чому опинилась у Львові та як солодкі пряники впливають на настрій людей.
  • Львів Львів'ян закликають прихистити безпритульних собак У Львові триває соціальна кампанія під назвою «Прихистіть». З білбордів та сітілайтів мешканців нашого міста закликають взяти додому собаку з ЛКП «Лев», зменшивши таким чином кількість безпритульних собак у Львові. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • В Україні видаватимуть книги онлайн шляхом голосування В Україні видаватимуть книги онлайн шляхом голосування Відтепер українці самі зможуть вирішувати, які книги вони хочуть бачити в друкованому варіанті. Для цього створили першу українську платформу краудпаблішингу (книговидання коштом доброчинців) – Komubook. До випуску уже готуються перші п’ять примірників.
  • Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині  працевлаштує 1500 людей Японська компанія «Фуджікура» на Львівщині працевлаштує 1500 людей У четвер, 5 листопада, компанія «Фуджікура Аутомотів Україна» здійснила розмитнення першої партії обладнання, що використовуватимуться для виробництва кабельних мереж. Це устаткування, зокрема, дозволить розпочати монтаж виробничих потужностей. Вже орієнтовно за три тижні інвестор очікує наступної партії обладнання. Тим часом компанія обіцяє працевлаштувати 1500 осіб. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Сьогодні у Львові розпочнуть будівництво Польського дому Сьогодні у Львові розпочнуть будівництво Польського дому Сьогодні, 6 листопада, у Львові урочисто закладуть капсулу з нагоди початку будівництва Центру польської культури та європейського діалогу – Польського дому. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • У Львові відреставрували скульптуру на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру на фасаді будинку на вулиці Франка, 2. Скульптура є твором відомого скульптора ХІХ ст. Леонардо Марконі. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • В Україні хочуть створити Інститут книги: 9 функцій нового органу В Україні хочуть створити Інститут книги: 9 функцій нового органу У середу, 4 листопада, в першому читанні прийнято законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері». Законопроект подано нардепами Миколою Княжицьким, Сергієм Тарутою, Марією Матіос, Іриною Подоляк і Вадимом Денисенком.
  • У Львові впорядкували ще один внутрішній дворик. Фото У Львові впорядкували ще один внутрішній дворик. Фото У Львові завершили роботи з впорядкування внутрішнього двору будинку на вул. Кониського, 3-5. Про це поінформували в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.
  • В Україні створять першу за часи незалежності енциклопедію В Україні створять першу за часи незалежності енциклопедію Українські науковці обговорили можливість створення Великої української енциклопедії, яка матиме також й електронну версію.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Сахарова – затор Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Сахарова – затор Сьогодні, 6 листопада, на вулиці Сахарова у Львові ускладнюється рух.
  • Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік тестувань Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік тестувань Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році відбудеться у період з 5 травня до 10 липня. Кожен зареєстрований учасник матиме право скласти тести не більш як iз чотирьох навчальних предметів. Про це повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
  • У центрі Львова демонтували нелегальну вивіску «Рошен» У центрі Львова демонтували нелегальну вивіску «Рошен» На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) прибрали вивіску, яку міська влада вимагала демонтувати через самовільне та незаконне встановлення.
  • У Львові – знову туман: водіїв закликають бути уважними У Львові – знову туман: водіїв закликають бути уважними За інформацію Гідрометцентру України,сьогодні вранці, 6 листопада, на території країни туман, видимістю 200-500 метрів.
  • Сьогодні – дебати кандидатів на мера Львова. Де подивитись Сьогодні – дебати кандидатів на мера Львова. Де подивитись Національна телекомпанія України покаже в прямому ефірі дебати між кандидатами на посаду міських голів перед другим туром голосування. Серед них і дебати між Андрієм Садовим та Русланом Кошулинським, які розпочнуться сьогодні, 6 листопада, о 19.30 год. Модератором дебатних турнірів буде журналіст та телеведучий Сергій Рахманін.
  • Сьогодні у Львові на Сихові обмежать рух. Схема Сьогодні у Львові на Сихові обмежать рух. Схема У зв’язку з проведенням дорожньо-ремонтних робіт, сьогодні, 6 листопада з 8:00 год. обмежать рух транспорту на перехресті проспект Червоної Калини – вулиця Чукаріна, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • В Україні змінюють Трудовий кодекс. 8 нововведень В Україні змінюють Трудовий кодекс. 8 нововведень Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект нового Трудового кодексу України. Таке рішення підтримали 258 народних депутатів на засіданні парламенту в четвер.
  • Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Згадати все: ТОП-15 «раритетних» відеокліпів від українських виконавців Фантом-2, Аква Віта, Юрко Юрченко, Степ, Олександр Пономарьов, Скрябін, ВВ, Океан Ельзи, The Вйо, Брати Гадюкіни… Деякі з цих виконавців і гуртів ще досі на слуху, про когось просто забули, а декого вже немає в живих. Tvoemisto.tv підготувало для вас підбірку «раритетних» та в дечому ностальгійних відеокліпів, які нагадають про музику 90-х років, без якої наша юність була б зовсім інакшою.
  • Назвати Музей архітектури і побуту у Львові іменем Шептицького - неможливо Назвати Музей архітектури і побуту у Львові іменем Шептицького - неможливо У рамках наукової конференції «Музей народної архітектури та побуту у Львові - спадщина митрополита Андрея Шептицького» запропонували перейменувати Музей народної архітектури та побуту ( народна назва «Шевченківський гай») і присвоїти йому ім’я митрополита. Проте, як розповів Tvoemisto.tv виконуючий обов’язки начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ЛМР Михайло Мороз, присвоєння імені митрополита Андрея Шептицького «Шевченківському гаю» у Львові суперечить закону.
  • Чому варто завести собаку. 8 причин Чому варто завести собаку. 8 причин Вчені стверджують, що собаки можуть позитивно впливати на здоров'я та самопочуття людини.
  • Як львівські депутати голосували за євроінтеграційні закони Як львівські депутати голосували за євроінтеграційні закони Сьогодні, 5 листопада, народні депутати під час голосування у Верховній раді не підтримали одну з умов для безвізового режиму з ЄС – внесення змін до Трудового кодексу України. Серед них і депутати з Львівщини.
  • Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Львів’ян запрошують на польсько-українську зустріч підприємців Встановити прямі контакти з представниками український та польських компаній та обговорити потенційну можливість ділового співробітництва із закордонними партнерами – таку можливість пропонують учасникам зустріч підприємців в рамках виїзду «Пізнай бізнес в Україні», яка відбудеться 10 листопада у Львові.
  • Де на Сихові завтра обмежать рух? Схема Де на Сихові завтра обмежать рух? Схема У зв’язку з проведенням дорожньо-ремонтних робіт, завтра, 6 листопада з 8:00 год. буде обмежено рух транспорту на перехресті пр. Червоної Калини – вул. Чукаріна, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 6 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • В інтернеті запрацювала благодійна онлайн-барахолка. Як долучитись? В інтернеті запрацювала благодійна онлайн-барахолка. Як долучитись? «В Україні є багато проблем, які потребуюсь допомоги саме суспільства. А у наших шафах зберігається маса речей, які нам уже ніколи не стануть в нагоді», – саме за таким принципом вирішили діяти організатори благодійної торгової платформи «Мурахи», де всі бажаючі можуть продати непотрібні їм речі, а отримані кошти будуть відправлені на підтримку важкохворих дітей чи обороноздатність української армії.
  • Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Історична будівля Львова, звідки вперше в Україні під’єдналися до інтернету Львів надзвичайно багатий пам’ятками архітектури, фактично у ньому їх зосереджено найбільше серед всіх українських міст. Є більш та менш відомі споруди, але майже кожен будинок, особливо в історичному центрі міста та навколо нього, має свою цікаву історію. Однією з менш відомих будов є колишній інтернат для позамісцевих учнів львівських гімназій, розташований у місцевості Софіївка, що називався Дім імені Тадеуша Костюшка.
  • За виготовленням закордонного паспорта можна слідкувати онлайн. Деталі За виготовленням закордонного паспорта можна слідкувати онлайн. Деталі Державна міграційна служба України (ДМС) запустила онлайн-сервіс перевірки стану оформлення закордонних паспортів.
  • iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові iHUB Lviv: 5 фактів про нове місце для реалізації ідей у Львові Простір, де на перетині креативних ідей можна створити «додану вартість» для Львова – іде та робочі місця – так охарактеризували iHUB Lviv його організатори. Співзасновник та партнер бізнес-інкубатора Дмитро Подолєв розповів Tvoemisto.tv в чому особливість цього проекту, його переваги для молодих інноваторів та підприємців, та які ще проекти плануються втілювати у Львові.
  • Львівським фанам виділили додаткові квитки на матч Україна - Словенія Львівським фанам виділили додаткові квитки на матч Україна - Словенія ФФУ виділила львівським вболівальникам ще 840 квитків на матч Україна – Словенія. Львів'янам віддадуть квитки, від яких відмовились словенці.
  • Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото Галичину зобразили дівчиною у вінку на поштовій листівці. Фото У серії листівок для посткросингу «Вітання з України» Галичину втілили в образі молодої дівчини, заквітчаної вінком.
  • У Львові на пр. Свободи повертають відреставровані раритетні ліхтарі У Львові на пр. Свободи повертають відреставровані раритетні ліхтарі Як поінформувала начальник управління охорони сторичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, відреставровані ліхтарі повертають на проспект Свободи. Зокрема, вчора встановили 3 перші ліхтарі. Як пояснила Лілія Онищенко, роботи досить специфічні, і протягом дня можна встановити не більше 3 штук.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Замарстинівській Сьогодні, 5 листопада, близько 14:30 години на вулиці Замарстинівській трапилась ДТП. Наразі рух вулицею ускладнений.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!