Новини
  • На вихідних Львів прийматиме змагання з автоперегонів. Де подивитися? На вихідних Львів прийматиме змагання з автоперегонів. Де подивитися? У суботу та неділю, 31 жовтня та 1 листопада, на території міста Львова, Сколівського та Миколаївського районів Львівщини відбудеться VІ етап чемпіонату України з гірських автоперегонів «7 Львівський стандарт» та ІV етап чемпіонату України з авторалі «ХІІІ Ралі Галіція». Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Сьогодні, 29 жовтня, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір. Як повідомляють волонтери, зараз наші захисники найбільше потребують теплих речей.
  • До Львова привезуть одну з найважливіших чудодійних святинь. Розклад богослужінь До Львова привезуть одну з найважливіших чудодійних святинь. Розклад богослужінь 5-7 листопада 2015-го року у Львові перебуватиме Плащаниця Пресвятої Богородиці – чудодійна ікона, яка зберігається в Старому місті в Єрусалимі, у Гефсиманському подвір’ї, що навпроти Храму Гробу Господнього.
  • Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу Що впливає на вибір покупця? 5 секретів маркетингу Яким є звичайний український споживач? Як емоції впливають на те, що він придбає? Та чому навіть незначні дрібниці в оформленні магазину чи товару можуть вплинути на вибір покупця? Про секрети успішних рекламних кампаній розповів експерт з маркетингу і бізнес стратегії Ігор Гут під час маркетингового семінару, організованого компанією «Ейч.Ді.Парнерз».
  • У Львові стартує наймодніша подія осені: програма Lviv Fashion Week У Львові стартує наймодніша подія осені: програма Lviv Fashion Week Львівський Тиждень Моди – проект міжнародного формату, що проводиться за стандартами світових тижнів моди ready-to-wear. Пропонуємо вам основні локації та програму, де відбуватимуться покази та інші заходи під час цьогорічного Lviv Fashion Week.
  • Львів’ян запрошують на поминальну службу за Романом Лубківським Львів’ян запрошують на поминальну службу за Романом Лубківським У суботу, 31 жовтня, у Соборі Святого Юра відбудеться поминальна служба на пам’ять про Романа Лубківського. Початок о 09:00 годині, – про це інформують у ЛОДА
  • У Львові почнуть будувати житло для ІТ фахівців і закопають капсулу часу У Львові почнуть будувати житло для ІТ фахівців і закопають капсулу часу У суботу, 31 жовтня, о 12.00 год на вулиці Студинського офіційно стартує будівництво IT House. У рамках події також відбудеться посвячення землі та закопування капсули часу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Від завтра трамваї у Львові курсуватимуть зі змінами Від завтра трамваї у Львові курсуватимуть зі змінами Завтра увечері, 30 жовтня, а також повний день суботи, 31 жовтня, львівські трамваї курсуватимуть за зміненими маршрутами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • У МВС стартує набір спецпризначенців:  вимоги до претендентів У МВС стартує набір спецпризначенців: вимоги до претендентів Міністерстві внутрішніх справ розпочало набір спецпризначенців Корпусу оперативно-раптового дії. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Угорській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Угорській Сьогодні, 29 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Угорській у Львові ускладнюється рух.
  • На двох вулицях Львова сьогодні відключать воду. Адреси На двох вулицях Львова сьогодні відключать воду. Адреси Сьогодні, 29 жовтня, мешканці двох вулиць міста тимчасово лишаться без водопостачання. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Електронні петиції тепер можна адресувати й до Верховної Ради Електронні петиції тепер можна адресувати й до Верховної Ради На офіційному сайті Парламенту запрацював сервіс електронних петицій. Про це на своїй facebook-сторінці написав голова Верховної Ради Володимир Гройсман, зауваживши, що користувачі російських доменів не зможуть ані створювати петиції, ані підписувати їх.
  • Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом «За заслуги» Кузьму Скрябіна посмертно нагородили орденом «За заслуги» Лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Таким чином Президент Петро Порошенко відповів на петицію про присвоєння звання Народного артиста, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.
  • Як зацікавити дитину у спорті. Поради для батьків Як зацікавити дитину у спорті. Поради для батьків Якщо батьки зацікавлені в тому, аби дитина займалася спортом і залишалася при цьому щасливою та здоровою, то варто пам’ятати наступні правила.
  • Львівські паралімпійці здобули медалі на Кубку світу з фехтування Львівські паралімпійці здобули медалі на Кубку світу з фехтування Національна паралімпійська збірна з фехтування повернулася із Кубку світу з фехтування на візках із 6 світовими нагородами: 3 срібними та 3 бронзовими медалями. Чотири з них – в активі спортсменів з Львівщини, – повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.
  • Президент Данської Бізнес Асоціації про клімат для підприємців у Львові Президент Данської Бізнес Асоціації про клімат для підприємців у Львові Ларс Вестб’єрг як ніхто знає, як ведеться іноземним інвесторам у Львові. Майже 13 років корінний данець Ларс Вестб’єрг управляє компанією, консультує іноземних бізнесменів про те, як безпечно працювати в Україні, та займається благодійністю. Йому подобається романтичний Львів, але дратують «Лади» на дорогах. Він порівнює Україну з Данією та розповідає про клімат для підприємців у Львові.
  • Хто пройшов до Львівської міськради. 7 партій Хто пройшов до Львівської міськради. 7 партій Сім партій, які брали участь у виборах до Львівської міської ради, набрали необхідну кількість голосів, щоб пройти до місцевої влади. Однак поки що це попередні результати виборів.
  • Завтра вулиці Окуневського і Масарика залишаться без водопостачання Завтра вулиці Окуневського і Масарика залишаться без водопостачання У зв’язку з плановими роботами, пов’язаними з переврізками новозбудованих ділянок водопроводу, завтра, 29 жовтня, з 9:00 і до 17:00 год. буде припинено подачу води на вул. Окуневського і на вул. Масарика, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 29 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Конкурс малюнків та фото від патрульної поліції Львова. Як взяти участь? Конкурс малюнків та фото від патрульної поліції Львова. Як взяти участь? До Тижня безпеки дорожнього руху Патрульна поліція Львова оголосила конкурс для школярів на найкращий малюнок, творче фото або відео у категоріях «Я – пасажир», «Дорога до школи: цікава та безпечна».
  • Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль Кабмін запроваджує ще один онлайн-сервіс – електронний апостиль Міністерство юстиції України запроваджує новий сервіс – електронний апостиль. Про це на засіданні Кабінету міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко.
  • Вибори мера Львова: буде другий тур Вибори мера Львова: буде другий тур Львівська МВК оприлюднила попередні результати виборів міського голови Львова.
  • Люди Твого міста: Оксана Муха про зцілення піснею та дух Львова Люди Твого міста: Оксана Муха про зцілення піснею та дух Львова Оксану Муху часто порівнюють із Квіткою Цісик, помічаючи у цих двох жінках чимало спільного. Співачка не заперечує і навіть називає Квітку своєю наставницею, але каже, що мусить проторувати і власний шлях. Оксана Муха переконана: у складні для країни часи не варто забувати про фестивалі й концерти, а культурне життя Львова треба представляти не лише «салом й пампухами». Співачка розповіла Tvoemisto.tv, як вона відчуває пісню, яку особливу рису мають українці та чому ніколи й нізащо не покине рідного міста.
  • У Соборi Юра львів’янам тлумачитимуть лiтургiйнi обряди У Соборi Юра львів’янам тлумачитимуть лiтургiйнi обряди В Архикатедральному соборi Юра вiдправлятимуть Службу Божу, пiд час якої будуть тлумачити лiтургiйнi обряди i традиції. Перша подібна літургія відбудеться вже завтра, 29 жовтня, о 18:00.
  • Львів’ян запрошують до театру на триденну мистецьку резиденцію Львів’ян запрошують до театру на триденну мистецьку резиденцію У Львівському драматичному театрі ім. Лесі Українки 30 жовтня стартує триденна мистецька резиденція Lesia Art Residence, яка триватиме до 1 листопада. Львів’яни мають змогу, як запропонувати власні ідеї, так і поспостерігати за мистецькими вигадками інших.
  • Претенденти на звання найкращого фото 2015 року від National Geographic Претенденти на звання найкращого фото 2015 року від National Geographic Стали відомі фаворити конкурсу кращих фотографій 2015 року – National Geographic Photography Contest.
  • В Україні можуть заборонити одноразові пакети В Україні можуть заборонити одноразові пакети З 1 квітня 2016 року в Україні можуть заборонити виробництво, використання, ввезення та розповсюдження полімерних пакетів. Це станеться, якщо Верховна Рада України проголосує за відповідний проект закону, який було подано на розгляд депутатів.
  • З понеділка у Львові відкриють для проїзду вулицю Лисенка З понеділка у Львові відкриють для проїзду вулицю Лисенка У Львові завершуються ремонтні роботи на вул. Лисенка, тож міські чиновники запевняють, що в понеділок, 2 листопада, її відкриють для проїзду авто, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • На Львівщині встановлять вітряні електрогенератори за гроші Данії На Львівщині встановлять вітряні електрогенератори за гроші Данії Данські спеціалісти готові співпрацювати з Львівщиною у галузі відновлювальної енергії. Про таку співпрацю йшлося під час візиту до Львова президента данської бізнес-асоціації Ларса Вестб’єрга, інформує прес-служба ЛОДА.
  • Стартував продаж квитків на матч збірної України у Львові Стартував продаж квитків на матч збірної України у Львові Сьогодні, 28 жовтня, у продаж надійшла перша партія квитків на домашній матч збірної України проти команди Словенії, який відбудеться 14 листопада на «Арені Львів».
  • У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Відео У Львові встановили пам’ятник Герою АТО Віктору Гурняку. Відео У Львові відкрили та освятили пам’ятний знак загиблому бійцеві батальйону «Айдар», пластунові та фотокореспонденту Віктору Гурняку. На могилі героя встановили бронзову фотокамеру, на якій символічно вирізьбили кадр з останнього знімка, зробленого Віктором.
  • Львів’ян запрошують до українсько-польської Молитви примирення Львів’ян запрошують до українсько-польської Молитви примирення В неділю, 1 листопада, у Львові відбудеться спільна Молитва примирення на українському й польському військових меморіалах Личаківського цвинтаря.
  • Львів’яни вирішать, яким буде дитячий майданчик біля цирку. Як долучитися? Львів’яни вирішать, яким буде дитячий майданчик біля цирку. Як долучитися? Львів’ян запрошують на обговорення проекту облаштування дитячого майданчика, скверу та площі біля цирку. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний коктейль. Tvoemisto.tv зібрало найпопулярніші напої, щоб зробити вашу осінь теплішою.
  • В ЄС планують скасувати плату за роумінг В ЄС планують скасувати плату за роумінг Користувачі мобільних телефонів в ЄС зможуть уникнути додаткових платежів під час подорожей країнами блоку. Утім, телекомунікаційні компанії матимуть змогу і надалі пропонувати тарифні плани, які включають роумінг. Плату за роумінг планують скасувати у 2017 році.
  • У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. Деталі У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. Деталі Громадський простір у міні-парку на вулиці Богдана Хмельницького матиме кілька зон активності, найбільшою з яких є спортивний майданчик. Активні львів'яни та спортсмени міста вирішили, яким він має бути. Про це інформує прес-служба міста.
  • Львів’ян кличуть покататися на атракціонах у Парку культури за півціни Львів’ян кличуть покататися на атракціонах у Парку культури за півціни Львів’ян запрошують відвідати Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та покататися на атракціонах за півціни. З 2 листопада сезон роботи атракціонів на цей рік завершиться.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова. Фото Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова. Фото Сьогодні, 28 жовтня, через зламаний трамвай на вулиці Сахарова у Львові ускладнюється рух.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 20-річного юнака Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 20-річного юнака Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Курила Миколи Васильовича, 1994 року народження. 26 жовтня хлопець зник безвісти.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Із метою надання в оренду вільних нежитлових приміщень, які знаходяться в комунальній власності, управління оголошує комерційний та некомерційний конкурси. Усіх охочих взяти участь у конкурсах просять до 14 листопада (включно) подати заяви у Центр надання адміністративних послуг.
  • Львів’ян та мешканців області закликають зменшувати опалення в теплі дні Львів’ян та мешканців області закликають зменшувати опалення в теплі дні Львівська ОДА рекомендувала усім місцевим громадам вдень зменшувати опалення. Про це повідомила заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гримак.
  • У центральній частині Львова з’являться візові центри 11 країн У центральній частині Львова з’являться візові центри 11 країн Візові центри 11 країн змінюють адресу у Львові. Пропонуємо вам їх перелік та адресу нового місцезнаходження.
  • Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Міністерство фінансів відкрило доступ до інформації про використання державних коштів. Про це інформує прес-служба відомства.
  • В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації двом серіалам та сімом російським фільмам.
  • 35 продуктів, які викликають звикання. Список 35 продуктів, які викликають звикання. Список Дослідники з університету штату Мічиган визначили продукти, від яких людям найважче відмовитися. Більшість з них - мають високий ступінь обробки.
  • У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? Від учора у медичних закладах Львова почали вакцинувати дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту, що проходитиме у три етапи і триватиме до 29 січня 2016 року. Заступник головного лікаря охорони материнства і дитинства Комунальної 4-ї міської клінічної лікарні Віра Капрусь розповіла Tvoemisto.tv про особливості цього процесу.
  • У Львові відреставрували скульптуру в будинку на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру в будинку на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру відомого львівського скульптора ХІХ ст. Леонардо Марконі, яка прикрашає будинок на вул. Франка, 2.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 28 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Конкурс короткометражних фільмів для школярів. Як взяти участь? Конкурс короткометражних фільмів для школярів. Як взяти участь? Український католицький університет оголошує конкурс короткометражних фільмів для старшокласників «Кіно&школа».
  • У Львові з’явиться новий культурний центр У Львові з’явиться новий культурний центр Театр, мистецькі майстерні, музика – таким бачить новий культурний центр у Львові на Фабриці повидла новий власник приміщення Гаральд Біндер.
  • Що очікувати Україні від парламентських виборів у Польщі. Думка експерта Що очікувати Україні від парламентських виборів у Польщі. Думка експерта У неділю, 25 жовтня, у Польщі відбулися вибори до Парламенту, де вперше за 8 років більшість отримала опозиційна партія «Право і Справедливість». Про те, що спричинило такий вибір польського народу, та які можливості та небезпеки несе для України новий Сейм в коментарі Tvoemisto.tv розповів експерт фонду «Центр досліджень Польща — Україна» д-р. Адам Лельонек.
  • ТОП-5 україномовних сайтів для розвитку дитини ТОП-5 україномовних сайтів для розвитку дитини Пропонуємо перелік перевірених і безпечних сайтів для розваг, навчання та розвитку вашої дитини.
  • Чи обиратимуть мера Львова вдруге: підрахунок затягується Чи обиратимуть мера Львова вдруге: підрахунок затягується Дві дні тому у Львові відбулися вибори до Львівської міської ради та на посаду міського голови. Однак ні попередніх, ні офіційних результатів міська виборча комісія досі не оприлюднила. Хоча, за попередньою інформацією, опрацьовано 100% протоколів.
  • Коли мешканцям вулиці Петлюри у Львові відновлять гарячу воду? Коли мешканцям вулиці Петлюри у Львові відновлять гарячу воду? Від учорашнього дня у мешканців вулиці Симона Симона Петлюри, зокрема будинку №27, немає гарячої води. Як розповіли Tvoemisto.tv у прес-службі міськради, там тривають ремонтні роботи.
  • У Львові для однієї людини створили окрему виборчу дільницю У Львові для однієї людини створили окрему виборчу дільницю У Львові була створена виборча дільниця у міській дитячій лікарні «Охмадит», щоб проголосував один виборець. Для її діяльності було задіяно 12 членів ДВК. Однак цей виборець так і не з’явився.
  • Коли нова велодоріжка з’єднає Рясне-2 із центром Львова Коли нова велодоріжка з’єднає Рясне-2 із центром Львова У Львові триває будівництво північно-західної велосипедної магістралі, яка з’єднає мікрорайони Рясне-2 і Рясне-1 з центральним велосипедним кільцем. Зараз обидва мікрорайони вже з’єднані між собою велодоріжкою, а будівельні роботи тривають поблизу станції Клепарів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На Львівщині дітей безкоштовно возитимуть до музеїв На Львівщині дітей безкоштовно возитимуть до музеїв Учні мистецьких шкіл усіх районів Львівщини отримали змогу безкоштовно відвідувати музеї Львова. Програму «Запізнайся наживо з музеєм» розробили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.
  • Львів’янам пропонують квитки на концерт Джамали за найкраще фото міста Львів’янам пропонують квитки на концерт Джамали за найкраще фото міста Tvoemisto.tv спільно з мережею квиткових кас kasa.in.ua, Планетою кіно IMAX та видавництвом «Урбіно» пропонує взяти участь у фотоконкурсі «50 відтінків Львова» і поділитися фотовраженнями від багатогранного та контрастного Львова. Серед призів для переможців: квитки на концерт Джамали у Львові, що відбудеться 3-го листопада у Львівській Опері, квитки на кіносеанс у Планеті Кіно IMAX та розмальовка для дорослих «Дивовижні міста».
  • У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У п’ятницю, 30 жовтня з 18:00 до 20:00 год., у Львівській обласній бібліотеці для дітей, що на вул. Винниченка, 1 відбудеться справжня дитяча «Козацька вечірка» за участю козаків Тараса Манюти (Тимчак) та Дмитра Сіроманця (Каднічанський). Участь у вечірці для дітей віком 5-12 років є безкоштовна, але реєстрація обов'язкова, через обмежену кількість місць, – повідомляють організатори на своїй фейсбук-сторінці.
  • Зі Львова до Ворохти можуть пустити додатковий рейс швидкісного потяга Зі Львова до Ворохти можуть пустити додатковий рейс швидкісного потяга Львівська залізниця розглядає можливість введення додаткового рейсу дизель-потяга, який зараз курсує за маршрутом Львів-Чернівці. Йдеться про те, щоб в обідню пору пустити цей потяг за ще одним маршрутом. Спочатку йшлося про Львів-Івано-Франківськ, проте після кількаденного опитування пасажирів, на залізниці не виключають можливість маршруту Львів-Яремче чи Львів-Ворохта.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!