Новини
  • Ситуація на дорогах Львова: на яких вулицях нині затори Ситуація на дорогах Львова: на яких вулицях нині затори Сьогодні, 4 листопада, на двох вулицях у Львові ускладнюється рух.
  • Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Українці стали краще володіти англійською мовою. Інфографіка Україна поліпшила свій результат у рейтингу володіння англійською мовою, який склала міжнародна тренінгова компанія Education First.
  • Львів прощатиметься із загиблим на Сході викладачем: перекриватимуть рух Львів прощатиметься із загиблим на Сході викладачем: перекриватимуть рух Сьогодні, 4 листопада, Львів попрощається з трагічно загиблим на Сході України викладачем Володимиром Трушем. Заупокійна Літургія відбудеться у Церкві святої Анни (вулиця Городоцька, 32). Поховають Володимира Труша на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань №76.
  • Наступного року в Україні двічі підвищать пенсії Наступного року в Україні двічі підвищать пенсії Уряд запланував провести підвищення пенсій у двох місяцях 2016 року. Про це заявив глава Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.
  • Учасників АТО зобов Учасників АТО зобов'язали проходити обов’язкову психологічну реабілітацію Верховна Рада запровадила обов'язкову та безкоштовну психологічну та медико-психологічну реабілітацію військовослужбовців. Парламентарі 236 голосами підтримали відповідний законопроект.
  • Як правильно заохотити дитину до навчання. Поради Як правильно заохотити дитину до навчання. Поради Батьки часто стикаються з тим, що їх чадо не бажає вчитись. Аргументує він свою відмову, як правило, тим, що предмет нецікавий або викладач суворий. Понижує ефективність навчання також той факт, що дитина приходить змучена зі школи й замість того щоб відпочивати змушена виконувати домашнє завдання. Як результат, відсутність зацікавлення у дитини до освіти.
  • Фото дня у Львові: у місті побились футбольні фани Фото дня у Львові: у місті побились футбольні фани У центрі Львова побились українські та шведські фани. Бійка розпочалась у провулку Крива Липа. Втихомирювати футбольних вболівальників прийшло близько сотні правоохоронців.
  • На мультфільм про «Козаків» чекає продовження. Деталі На мультфільм про «Козаків» чекає продовження. Деталі Відеосервіс Megogo домовився зі студією «Укранімафільм» про спільне виробництво продовження мультиплікаційного серіалу «Козаки». Megogo забезпечить фінансову підтримку проекту, а «Укранімафільм» займеться безпосередньо виробництвом.
  • Львів’ян попереджають про туман Львів’ян попереджають про туман Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 4 листопада, вночі та вранці буде туман, видимістю 200-500 м. Без опадів.
  • Вирушаємо до Ватикану: 10 унікальних фактів про Апостольську Столицю Вирушаємо до Ватикану: 10 унікальних фактів про Апостольську Столицю Чому Ватикан повинен стати однією з найважливіших локацій під час відвідин Риму? Які святі місця ви зможете побачити? Пропонуємо дізнатися найцікавіше про величний центр Католицької Церкви - Ватикан.
  • У Львові збудують будинок для військовий прокурорів У Львові збудують будинок для військовий прокурорів Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка підписав розпорядження на виділення земельної ділянки для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Мечнікова, 16 – повідомляється на сайті Львівської ОДА.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 4 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Хто найстарший та наймолодший депутат Львова Хто найстарший та наймолодший депутат Львова 43 роки було Юрію Кужелюку, найстаршому депутату Львівської міської ради нового скликання, коли народився Віталій Свіщов, який став наймолодшим депутатом ЛМР.
  • Через «Картку львів’янина» можна буде отримати «цифровий рецепт» на ліки Через «Картку львів’янина» можна буде отримати «цифровий рецепт» на ліки Мережа аптек «D.S.» запропонувала Львівській міській раді свої нові IT-сервіси для зручності пацієнтів. Серед них – можливість отримувати «цифрові рецепти» на «Картку львів’янина».
  • ТОП-3 автентичних кав’ярень Львова ТОП-3 автентичних кав’ярень Львова Львів відомий багатьма кав’ярнями, кожна із яких має свої особливості. Tvoemisto.tv пропонує підбірку закладів, що мають унікальну історію, традиції і неповторний дух.
  • Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд? Чи з’єднає Львів і Перемишль новий поїзд? В грудні цього року планується відновлення міжнародного залізничного сполучення між Львовом та Перемишлем. Так, на маршруті курсуватиме рейковий автобус польського виробництва Pesa 620M.
  • На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея з платанів. Фото На проспекті Чорновола у Львові з’явиться алея з платанів. Фото На проспекті Чорновола у Львові стартувала висадка дерев. Упродовж вчорашнього дня вдалося висадити вздовж дороги 9 платанів, сьогодні вранці – ще 9 дерев. Загалом передбачено висадити 32 дерева – завершити обіцяють до кінця дня. Про це повідомив працівник департаменту розвитку ЛМР Олександр Шутюк.
  • Як прописати дитину. 9 підказок Як прописати дитину. 9 підказок 10 днів дається батькам для реєстрації дитина за місцем проживання одного чи обох батьків. А для того, щоб зареєструвати новонароджену дитину, дозвіл співвласників житла не потрібний, – повідомили у Головному управлінні Державної міграційної служби України у Львівській області.
  • Як каратимуть підприємства за звільнення мобілізованих працівників. Деталі Як каратимуть підприємства за звільнення мобілізованих працівників. Деталі У верховній Раді підтримали проект закону, який збільшує відповідальність працедавця за порушення законодавства щодо працівників, які були мобілізовані до лав Української армії.
  • Львівська міська рада судитиметься щодо стягнення 71 млн грн через готель на Федорова Львівська міська рада судитиметься щодо стягнення 71 млн грн через готель на Федорова Львівська міська рада буде оскаржувати постанову Київського апеляційного господарського суду в касаційному порядку щодо стягнення 71 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.
  • Ким був Володимир Квурт: 5 фактів про нового мера Винник Ким був Володимир Квурт: 5 фактів про нового мера Винник Сьогодні у місті Винники відбудеться урочиста сесія 7-го скликання Винниківської міської ради м. Львова Львівської області на яку запрошений її новобораний голова Володимир Квурт. Tvoemisto.tv зібрало 5 фактів про нового очільника Винників – Володимира Квурта.
  • У Львові 2016-тий оголосили роком Грушевського та Франка У Львові 2016-тий оголосили роком Грушевського та Франка Львівська облрада проголосила 2016 рік на Львівщині Роком українського письменника Івана Франка та Роком українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського. Відповідні рішення депутати прийняли на сесії 3 листопада.
  • Сьогодні у Львівській опері – концерт Джамали. Де придбати квиток? Сьогодні у Львівській опері – концерт Джамали. Де придбати квиток? Сьогодні, 3 листопада, о 20:00 годині у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться концерт української виконавиці Джамали. Нині ще можна придбати квитки онлайн і потрапити на музичне дійство.
  • Офіційні результати виборів у Львові: хто пройшов до міської ради Офіційні результати виборів у Львові: хто пройшов до міської ради Львівська міська виборча комісія оприлюднила офіційні результати виборів до Львівської міської ради.
  • Коли між Львовом та Віднем літатимуть щоденні авіарейси Коли між Львовом та Віднем літатимуть щоденні авіарейси Austrian Airlines в літньому сезоні 2016-го збільшить удвічі число рейсів із Відня до Львова і Одеси, повідомляє профільний ресурс Avianews.com. У повідомленні авіаперевізника підкреслюється, що Україна є одним з найбільш важливих ринків у Східній Європі, тож до літа такі перельоти стануть щоденними.
  • Про що мовчать переселенці у Львові? Про що мовчать переселенці у Львові? Чи звик Львів до переселенців і що далі? Чи є перспективи на те, щоб Львів прийняв мусульманську общину і побудував мечеть? Чому місто не потребує людей з вищою освітою, а двірників. 30 жовтня у Львові відбулася публічна дискусія на тему «Внутрішньо переміщені особи в Україні – від повної інтеграції до стигматизації». Захід організували головний редактор незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк та директор ПО «Східноєвропейське співробітництво» Беатріче Белявців за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки. Tvoemisto.tv подає ключові тези з виступів спікерів.
  • Львів’ян запрошують на безкоштовний семінар із управління компанією Львів’ян запрошують на безкоштовний семінар із управління компанією У п’ятницю, 6 листопада, в конференц-залі «Південний-EXPO», що на вулиці Щирецькій, 36, відбудеться семінар, присвячений актуальним питанням ефективності роботи персоналу та підприємства в цілому. Львів’ян запрошують долучатись і безкоштовно дізнатись секрети успішного управління компанією.
  • Перші велосипедні світлофори встановлять у Львові Перші велосипедні світлофори встановлять у Львові До кінця листопада у Львові мають встановити перші світлофори для велосипедистів. З’явитись вони повинні на перехресті вулиць Чорновола – Хімічна та Коновальця – Мельника. Про це повідомив радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід.
  • У Львові відбудеться суд над митником, якого затримали за хабар У Львові відбудеться суд над митником, якого затримали за хабар Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора Львівської митниці пункту пропуску «Угринів» за вимагання й отримання хабара в розмірі 17 тис. 600 грн.
  • У Львові повинні прибрати усі літні майданчики У Львові повинні прибрати усі літні майданчики Усі відкриті літні майданчики (далі ВЛМ)у Львові повинні бути демонтовані 1 листопада 2015 року у зв’язку із закінченням сезону, згідно з ухвалою Львівської міської ради №2452 від 05.03.2009р. «Про затвердження Порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об’єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності» . Про це інформуютьу КП «Адміністративно-технічне управління».
  • Сьогодні у Львові –  матч Шахтар-Мальме. Як дістатися до арени? Сьогодні у Львові – матч Шахтар-Мальме. Як дістатися до арени? На час проведення матчу групового етапу Ліги Чемпіонів між футбольними командами «Шахтар» і «Мальме», який пройде сьогодні, 3 листопада, о 21:45 годині, буде дещо змінено схему руху приватного транспорту до стадіону «Арена Львів». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян закликають написати радіодиктант. Де і коли? Львів’ян закликають написати радіодиктант. Де і коли? У понеділок, 9 листопада, з нагоди відзначення Дня української писемності та мови департамент освіти і науки облдержадміністрації спільно з Львівським обласним радіо організовують написання радіодиктанту для мешканців Львівщини, – йдеться у повідомленні Львівської обласної державної адміністрації.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сихівській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Сихівській. Фото Сьогодні, 3 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Сихівській у Львові ускладнюється рух.
  • Львівщина отримала додаткові 90 млн грн: ремонт яких доріг завершать цьогоріч Львівщина отримала додаткові 90 млн грн: ремонт яких доріг завершать цьогоріч У жовтні на Львівській митниці досягнуто перевиконання щомісячних планових митних надходжень на 180 млн грн. Половина цих коштів, тобто 90 млн грн, надійде на ремонт доріг державного значення в області. Про це на апаратній нараді 2 листопада розповів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
  • Де у Львові сьогодні відключать воду Де у Львові сьогодні відключать воду Сьогодні, 3 листопада, з 9:00 год. до 18:00 год. буде припинено подачу води до кількох вулиць. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Коли українські продукти будуть європейської якості Коли українські продукти будуть європейської якості В Україні планують запровадити сертифікацію органічної продукції, яка буде відповідати вимогам Євросоюзу. Про це наголосив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа.
  • В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення В Україні зміниться методика оцінки майна: три нововведення Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв постанову «Про внесення змін до Методики оцінки майна», розроблену Фондом державного майна, із зобов’язанням доопрацювати протягом тижня.
  • 4 продукти, які заспокоюють нервову систему 4 продукти, які заспокоюють нервову систему Деякі продукти заспокоюють нас, а інші − тільки посилюють стурбованість. Звісно, дієта не позбавить від переживань, але споживання збалансованих страв може допомогти поліпшити настрій і врегулювати реакцію мозку на стрес. Пропонуємо перелік продуктів, які допоможуть вам залишатися врівноваженими.
  • Купи книжку – допоможи Бойченку: в Україні триває збір коштів для письменника Купи книжку – допоможи Бойченку: в Україні триває збір коштів для письменника Видавництво «Книги – ХХІ» долучається до збору коштів на лікування Олександра Бойченка. Кошти, отримані від продажу книг Олександра, потраплять безпосередньо на його рахунок.
  • Автобус зі Львова потрапив в аварію в Австрії Автобус зі Львова потрапив в аварію в Австрії На одній з розв'язок на окружній дорозі Відня в 4:30 ранку в понеділок в ДТП потрапив автобус, в результаті чого 14 громадян України отримали травми різного ступеня важкості.
  • У Львові призупиняють подачу тепла до будинків У Львові призупиняють подачу тепла до будинків У зв’язку із підвищенням температури зовнішнього повітря, об’єкти теплопостачання у Львові працюють в економному режимі, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові завтра не буде води? Де у Львові завтра не буде води? У зв’язку з плановими роботами, пов’язаними з реконструкцією вулиць Б.Хмельницького-Гайдамацька, завтра, 3 листопада з 9:00 год. до 18:00 год. буде припинено подачу води на вул. Б.Хмельницького на ділянці від вул. Жовківської до церкви св. Миколая.
  • Львів через дозвіл на будівництво готелю оштрафували на 71 млн грн Львів через дозвіл на будівництво готелю оштрафували на 71 млн грн Київський апеляційний господарський суд зобов’язав Львівську міську раду виплатити ТОВ «Українські інвестиційні системи» 71 млн грн збитків, що їх підприємство зазнало через незбудований готель на вул. Федорова у центрі Львова. Про це 2 листопада повідомив Мейлах Шейхет, керівник благодійної організації «Єврейське відродження» на своїй сторінці в Facebook.
  • Де завтра у Львові не буде світла: адреси Де завтра у Львові не буде світла: адреси Завтра, 3 листопада, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Як на Львівщині проходить щеплення від поліомієліту? Деталі Як на Львівщині проходить щеплення від поліомієліту? Деталі У Львівській області від початку першого туру імунізації проти поліомієліту станом на 2 листопада щеплено понад 5 тисяч дітей віком від 2-х місяців до 6 років. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімко.
  • Як у Львові провести ніч у музеї Як у Львові провести ніч у музеї Організатори фестивалю «Ніч у Львові» вже визначились із датою проведення заходу, – передають у прес-службі Львівської міської ради.
  • 9 найпоширеніших міфів про навчання за кордоном 9 найпоширеніших міфів про навчання за кордоном Пропонуємо вам перелік та спростування найбільш поширених міфів серед потенційних студентів, які вважають, що навчання за кордоном не для них.
  • Студенти зібрали 300 тис. грн на реставрацію львівської статуї Свободи Студенти зібрали 300 тис. грн на реставрацію львівської статуї Свободи 300 тис. грн – таку суму зібрали львівські студенти після проведення «Аукціону надій». Ця сума піде на реставрацію скульптури «Рільництво. Ощадність. Промисловість», яка знаходиться на фасаді Музею етнографії та художнього промислу у Львові, – повідомили у прес-службі Університету банківської справи.
  • У Львові пройде фестиваль «Jazz Bez»: програма, знижки У Львові пройде фестиваль «Jazz Bez»: програма, знижки Ювілейний цього року фестиваль «Jazz Bez», що триватиме з 3 по 12 грудня у Львові та ще 15 культурних осередках України та Польщі, надає 50% знижки для студентів та працівників закладів культури. Пропонуємо вам також програму заходів у рамках фестивалю.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Стрийській. Фото Сьогодні, 2 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Стрийській у Львові ускладнюється рух.
  • Перехід на Windows 10 буде автоматичним: деталі Перехід на Windows 10 буде автоматичним: деталі Компанія Microsoft з наступного року розпочинає завантажувати операційну систему (ОС) Windows 10 на комп'ютери з Windows 7 і 8 у якості "рекомендованого" оновлення.
  • У Львівському університеті оголосили жалобу за трагічно загиблим викладачем У Львівському університеті оголосили жалобу за трагічно загиблим викладачем У Львівському національному університеті імені Івана Франка оголосили тиждень жалоби за трагічно загиблим на сході України викладачем Володимиром Трушем. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці Університету.
  • Стартував продаж квитків на матч збірної у Львові: у касах – ажіотаж. Фото Стартував продаж квитків на матч збірної у Львові: у касах – ажіотаж. Фото Від сьогодні, 2 листопада, надійшли у вільний продаж квитки на матч збірної України проти команди Словенії, який відбудеться 14 листопада на стадіоні «Арена Львів». Поблизу кас уболівальники утворили чималі черги.
  • Розпочався конкурс фотографії «Львів твоїми очима»: умови участі Розпочався конкурс фотографії «Львів твоїми очима»: умови участі «Центр розвитку туризму» ЛМР анонсує початок конкурсу фоторобіт про Львів та закликає мешканців міста брати в ньому участь.
  • Львівську залізницю ремонтують: як зміниться рух потягів Львівську залізницю ремонтують: як зміниться рух потягів Деякі приміські потяги Львівської залізниці протягом кількох днів курсуватимуть зі змінами. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.
  • У Львові розпочали будівництво IT-House. Деталі У Львові розпочали будівництво IT-House. Деталі 18 місяців – саме такий термін відвели у Львівському ІТ Кластері на будівництво будинку для працівників ІТ-сфери. В суботу, 31 жовтня, на місці майбутньої багатоповерхівки було закладено капсулу часу та освячено землю під будівництво.
  • На Львівщині встановлять вітряки за кошти Данії На Львівщині встановлять вітряки за кошти Данії Данія готова надати Львівській області грант у розмірі 1,5 млн євро на встановлення вітряків. Про це заявив президент Данської бізнес-асоціації Ларс Вестб'єрг на зустрічі з очільником Львівської ОДА Олегом Синюткою.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Князя Романа. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Князя Романа. Фото Сьогодні, 2 листопада, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Князя Романа у Львові ускладнюється рух.
  • Топ-7 футбольних матчів у Львові в листопаді Топ-7 футбольних матчів у Львові в листопаді Листопад подарує львів’янам чимало футбольних матчів. Від надважливого матчу збірної України за право вихід на Чемпіонат Європи 2016 року у Франції до гри донецького «Шахтаря» із зірковим мадридським «Реалом». Tvoemisto.tv пропонує перелік футбольних матчів, які варто відвідати у Львові у листопаді.
  • Львів’ян закликають платити за світло через інтернет Львів’ян закликають платити за світло через інтернет Львівобленерго пропонує мешканцям міста вести облік використаної електроенергії в інтернеті та сплачувати комунальні рахунки в онлайн-режимі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!