Новини
  • У мережі з У мережі з'явився онлайн-генератор математичних завдань: як скористатися Проект «Розвиток дитини» разом з Освіта.ua пропонує батькам та учителям початкової школи нову можливість для навчання дітей математики – «Генератор практичних завдань». Сервіс слугуватиме дітям помічником під час набуття навичок виконання простих арифметичних операцій із натуральними числами.
  • Львів Львів'ян кличуть на прем’єру фільму про Січових Стрільців: чому варто піти Сьогодні, 1 листопада, у Львові відбудеться прем’єра документально-ігрового фільму «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» від львівського режисера Тараса Химича. Вхід на показ вільний. В основу стрічки лягли події кінця Першої світової війни. Tvoemisto.tv зібрало факти, чому варто подивитися нову українську кінострічку.
  • На Сході підірвався на міні викладач Львівського університету На Сході підірвався на міні викладач Львівського університету У суботу, 31 жовтня, близько десятої ранку в районі Авдіївки Донецької області загинув старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, випускник філологічного факультету Володимир Труш.
  • Сім Сім'ї Кузьми Скрябіна вручили посмертний орден музиканта. Фото Лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який трагічно загинув у ДТП, посмертно нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Таким чином Президент Петро Порошенко відповів на петицію про присвоєння звання Народного артиста, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.
  • Львів’ян кличуть зустріти «кіборга», який з лютого був у полоні: час, місце Львів’ян кличуть зустріти «кіборга», який з лютого був у полоні: час, місце Сьогодні, 31 жовтня, львів’ян запрошують разом зустріти Ореста Петришина, який з лютого перебував у полоні та нарешті повертається до рідного міста.
  • Українці зняли унікальний ролик про один день із життя Карпат. Відео Українці зняли унікальний ролик про один день із життя Карпат. Відео Відео під назвою «Один день в Карпатах» відзняли на вершині гори Піп Іван. На зйомку витратили лише один день, але в трихвилинному ролику авторам вдалося передати всю красу Карпатських вершин.
  • Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи Чим можна замінити одноразові пакети: 4 альтернативи В Україні можуть заборонити виробництво, використання, ввезення та розповсюдження полімерних пакетів. Це станеться, якщо Верховна Рада України проголосує за відповідний проект закону, який було подано на розгляд депутатів. Пропонуємо вам чотири альтернативи використанню поліетиленових пакетів.
  • Львівські стартапери розробили систему, яка економитиме місту 30 мільйонів на рік Львівські стартапери розробили систему, яка економитиме місту 30 мільйонів на рік Львівська команда розробила хмарну систему оцінки витрати енергії, газу, води під назвою uMuni, яка допоможе місту економити до 25-30 мільйонів гривень на рік.
  • У Львові через сон на службі звільнили чотирьох копів У Львові через сон на службі звільнили чотирьох копів У Львові звільнили чотирьох працівників поліції, які під час служби заснули в автомобілі, патрулюючи Сихів.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 31 жовтня та 1 листопада, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: змагання з автоперегонів, навчально-тренувальний збір по каякінгу, ярмарок українського товаровиробника, а також останні дні роботи парку атракціонів.
  • Трамваї у Львові сьогодні курсують зі змінами: нові маршрути Трамваї у Львові сьогодні курсують зі змінами: нові маршрути Повний день суботи, 31 жовтня, львівські трамваї курсуватимуть за зміненими маршрутами. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Як правильно обирати навушники: 5 корисних порад Як правильно обирати навушники: 5 корисних порад Коли приходить момент обирати навушники, то ми зазвичай радимося з продавцями-консультантами. Пропонуємо вам кілька фактів, про які, можливо, вам не розкажуть у магазинах.
  • Завтра у Львові перекриють рух транспорту. Деталі Завтра у Львові перекриють рух транспорту. Деталі У суботу, 31 жовтня, з 16:30 год. до 20:00 год. на території міста Львова відбудеться IV етап чемпіонату України з ралі «XIII Ралі Галіція», який включено у загальноукраїнський календарний план проведення національних змагань на 2015 рік. У зв’язку з цим, у місті буде перекрито рух транспорту.
  • Фільм тижня у Львові: «Гетьман» Фільм тижня у Львові: «Гетьман» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує історичну автобіографічну драму про життя і любов Богдана Зиновія Хмельницького.
  • У Львові у Шевченківському гаю знайшли унікальну фреску. Фото У Львові у Шевченківському гаю знайшли унікальну фреску. Фото У львівському Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» у колишній каплиці монахів-студитів знайшли унікальні фрески початку ХХ століття. Нині це приміщення займає адміністрація музею. Одним із авторів фресок є монах-студит, отець Рафаїл Хомин, який був польовим капеланом Української повстанської армії.
  • В Україні уряд зобов В Україні уряд зобов'язав посадовців користуватись електронними скриньками на gov.ua Посадові особи міністерств, центральних органів виконавчої влади, держадміністрацій для здійснення службового листування повинні використовувати виключно електронні поштові скриньки, розміщені на серверах, які перебувають у доменній зоні GOV.UA або .УКР.
  • На вихідних у Львові до кладовищ курсуватиме більше транспорту На вихідних у Львові до кладовищ курсуватиме більше транспорту Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, у зв’язку із очікуваним збільшенням пасажиропотоку до міських кладовищ у поминальні дні, внесено зміни до руху громадського транспорту.
  • У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів У Львові на вул. Січових Стрільців, 9 встановили дві зарядні станції для електромобілів, – повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Коли в львівських трамваях можна буде розрахуватися банківською карткою? Деталі Коли в львівських трамваях можна буде розрахуватися банківською карткою? Деталі Сьогодні Львівська міська рада спільно з Ощадбанком та MasterCard підписала Меморандум про тристоронню співпрацю, яка передбачає впровадження оплати безконтактними картками MasterCard у міському електротранспорті, – повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Форум про Львів майбутнього Lviv Smart City Day. Як взяти участь? Форум про Львів майбутнього Lviv Smart City Day. Як взяти участь? 26 листопада у Львові відбудеться Всеукраїнський форум «Lviv Smart City Day», який збере активних містян, представників влади, освіти і технологічних компаній, щоб зробити управління у місті більш ефективним.
  • Як курсуватиме транспорт до «Арени Львів» у день матчу Шахтар-Мальме
Як курсуватиме транспорт до «Арени Львів» у день матчу Шахтар-Мальме На час проведення матчу групового етапу Ліги Чемпіонів між футбольними командами «Шахтар» і «Мальме», який пройде 3 листопада о 21:45, буде дещо змінено схему руху приватного транспорту до стадіону «Арена Львів». Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На Львівщині ремонтують частину траси Київ-Чоп: де саме обмежили рух. Карта На Львівщині ремонтують частину траси Київ-Чоп: де саме обмежили рух. Карта Начальник управління розвитку інфраструктури і дорожнього господарства Львівської ОДА Роман Кокотайло розповів Tvoemisto.tv, де саме на трасі Київ-Чоп розпочалися дорожні роботи та як надалі організовуватимуть рух у цій частині Львівської області.
  • Арсен Аваков судитиметься з львів’янином за право виступати російською мовою Арсен Аваков судитиметься з львів’янином за право виступати російською мовою Міністерство внутрішніх справ, яке очолює Арсен Аваков, подало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду, яке зобов’язало міністра вести державну діяльність українською мовою, а МВС продублювати державною мовою виступи чиновника.
  • Сьогодні учасники АТО отримали десять перших ID-карток львів’янина Сьогодні учасники АТО отримали десять перших ID-карток львів’янина Сьогодні, 30 жовтня, в приміщенні міськради презентували ID-картки львів’ян, які є найбільш інноваційними і мультифункціональними в Україні. 10 учасників АТО отримали їх першими. Розробники відзначають: це не лише соціальні банківські картки, що надаватимуть доступ до міських адмінпослуг, а й прототипи електронного квитка, які гарантуватимуть військовим АТО право безкоштовного проїзду в електротранспорті. Про це інформують у прес-службі міськради
  • Скільки жінок пройшли до Львівської міської ради Скільки жінок пройшли до Львівської міської ради Після оприлюднення попередніх результатів голосування, партії, які брали участь у виборах, визначили списки осіб, які стануть депутатами. З них кожен четвертий – жінка.
  • Ситуація на дорогах Львова: витік води на вулиці Княгині Ольги Ситуація на дорогах Львова: витік води на вулиці Княгині Ольги Нині на перехресті вулиць Сахарова та Княгині Ольги важко проїхати, через витік води. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Для відновлення львівської статуї свободи збиратимуть кошти на аукціоні Для відновлення львівської статуї свободи збиратимуть кошти на аукціоні Сьогодні, 30 жовтня, о 17:00 у Музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 20) відбудеться ювілейний Х Аукціон надій, гасло якого «Працюй, зберігай, примножуй!» Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • У грудні почне курсувати прямий потяг Варшава-Львів. Оновлено У грудні почне курсувати прямий потяг Варшава-Львів. Оновлено Після кількарічної перерви польська компанія PKP Intercity відновлює обслуговування напряму Перемишль-Львів-Перемишль.
  • Хто пройшов до Львівської міськради. Список депутатів Хто пройшов до Львівської міськради. Список депутатів У Львові ще не оголосили офіційні результати до Львівської міської ради. Однак за попереднім підрахунком голосів можна скласти список тих, хто буде депутатом ЛМР в найближчі роки.
  • У Львові звільнили п У Львові звільнили п'ятьох поліцейських через п'яну бійку У ночі, 29 жовтня, в одному із розважальних закладів Львова сталася бійка за участі п'яти патрульних, відвідувачів нічного клубу та охорони закладу. Як повідомляє очільник львівської патрульної служби Юрій Зозуля, учасникам бійки запропонували написати заяви на звільнення.
  • Від сьогодні частину пр-ту Червоної калини закривають для проїзду. Схема Від сьогодні частину пр-ту Червоної калини закривають для проїзду. Схема Сьогодні, 30 жовтня, з 13:00 год., у зв’язку з влаштуванням асфальтного покриття, буде перекрито для проїзду транспорту одну смугу пр. Червоної Калини на ділянці від ТЦ «Шувар» до ТЦ «ВАМ», – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді Топ-7 музичних подій Львівської опери у листопаді У листопаді у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, що на проспекті Свободи, 28, відбудеться низка знакових концертів. Зокрема із новою програмою до Львова завітає легендарний рокер та бунтар Андрій Макаревич, а оркестр «Лорди звуку» привезе саундтреки із таких фільмів, як «Великий Гетсбі», «Пірати Карибського моря», тощо. Із молодих українських виконавців свої музичні напрацювання представлять Джамала та Арсен Мірзоян.
  • Співачка Оксана Муха працює над альбомом колискових Співачка Оксана Муха працює над альбомом колискових Співачка Оксана Муха розповіла Tvoemisto.tv про те, як довго працює над записом альбому колискових, та у чому буде їхня «справжність».
  • Коли у Львові відбудеться другий тур виборів мера Коли у Львові відбудеться другий тур виборів мера Львівська міська виборча комісія прийняла постанову про другий тур голосування на виборах міського голови Львова, – інформує «Інтерфакс-Україна».
  • Замки Львівщини змініюють години роботи: оновлений графік Замки Львівщини змініюють години роботи: оновлений графік Із 1 листопада на Львівщині змінюється графік роботи замків, які підпорядковані Львівській галереї мистецтв. Зокрема, йдеться про «Золоту підкову» – Золочівський, Підгорецький та Олеський замки.
  • Львів’ян кличуть спробувати свої сили в каякінгу на Дністрі	Львів’ян кличуть спробувати свої сили в каякінгу на Дністрі У неділю, 1 листопада, львів’ян запрошують на навчально-тренувальний збір по каякінгу на річці Дністер біля села Березина. Участь безкоштовна. Попередній досвід необов’язковий.
  • Чи знають львів Чи знають львів'яни своїх сусідів? Результати дослідження Інститут міста, в рамках проекту «Громади в дії», провів дослідження соціальних контактів та доступності до спільних просторів у Львові. Дослідження проводилося у березні-квітні 2015 року та охопило 2000 респондентів віком від 18 років. Опитування здійснювалося методом анкетування.
  • На шістьох вулицях Львова сьогодні не буде води. Адреси На шістьох вулицях Львова сьогодні не буде води. Адреси У зв’язку з переключенням новозбудованої ділянки водопроводу на розі проспекту Червоної Калини – вулиці Кос-Анатольського, сьогодні, 30 жовтня з 10:00 і до 18:00 години буде припинено подачу води в мікрорайон житлового масиву «Сихів».
  • Як в Україні працюватиме нова поліція: структура, функції. Інфографіка Як в Україні працюватиме нова поліція: структура, функції. Інфографіка Очільник МВС Арсен Аваков описав структуру і функції територіальних органів Національної поліції – від невеликих населених пунктів до столиці. Про це йдеться на сайті ГУ МВС УКраїни у Львівській області.
  • Розпочався ремонт дороги Львів – Сколе Розпочався ремонт дороги Львів – Сколе Підрядник розпочав поточний ремонт ділянки Львів – Сколе автомобільної дороги загального користування державного значення Київ – Чоп. Про це повідомила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.
  • Уночі до будинку мера Львова кинули гранату: деталі Уночі до будинку мера Львова кинули гранату: деталі Учора вночі, 29 жовтня, близько 22.50, у Львові на подвір‘ї будинку, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий пролунав вибух. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Чоловіка, який кинув гранату, затримали працівники міліції.
  • У Львові кінохіти прозвучать у виконанні оркестру У Львові кінохіти прозвучать у виконанні оркестру Симфонічний оркестр «Lords of the Sound» цієї осені їздить Україною з ювілейним концертним туром. Гастролі «Лордів звуку» охоплюють двадцять міст. Серед них – і Львів. У місті Лева оркестр під диригуванням Віталія Саражинського та Віталія Фізера традиційно виступить на сцені Львівської опери - 16 листопада. Того вечора відбудеться два концерти з новою програмою «Кінохіти. Grand Collection» - о 18:00 та 20:00.
  • 7 міфів про корисний сніданок 7 міфів про корисний сніданок Сніданком розпочинається день, і це той час, коли організм має отримати найкорисніші продукти, які треба вміти правильно поєднувати. Однак деякі традиційні уявлення про сніданок, на думку дієтологів, можна зарахувати до категорії міфів.
  • Завтра у Львові – туман і ожеледиця Завтра у Львові – туман і ожеледиця У п’ятницю та суботу, 30 та 31 жовтня, у Львові вночі та вранці у місцями туман, на окремих ділянках доріг ожеледиця, – повідомляють у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.
  • У Львові представлять книгу про «Іловайський котел» У Львові представлять книгу про «Іловайський котел» До річниці трагічних подій під Іловайськом, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел», у Львові 5 листопада Євген Положій представить свою книгу «Іловайськ».
  • У Верховній Раді з’явилася дитяча кімната У Верховній Раді з’явилася дитяча кімната Відтепер батьки, які працюють у Верховній Раді, зможуть залишити своїх дітей у дитячій кімнаті, де за ними наглядатимуть няні.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 30 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • На вихідних до Львова курсуватимуть додаткові поїзди На вихідних до Львова курсуватимуть додаткові поїзди На вихідних Укрзалізниця вирішила запустити чотири додаткові поїзди. Два з них з’єднають Львів з Ужгородом, Києвом та Одесою, – йдеться в повідомленні на сайті Укрзалізниці.
  • Завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Хто отримає призи? Завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Хто отримає призи? Сьогодні, 29 жовтня, о 17:00 на Tvoemisto.tv завершився фотоконкурс «50 відтінків Львова». Автори світлин, які набрали найбільше голосів, вже можуть отримати свої призи.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: у мандрівку замками «Золотої підкови» Куди поїхати на вихідні зі Львова: у мандрівку замками «Золотої підкови» Якщо подивитися на замки у Львівській області на відстані понад 200 км згори, то вони складаються в дугу, що дуже нагадує підкову. Споруди так званої «Золотої Підкови» вважають найграндіознішою замковою спадщиною, що залишилася в Галичині. Головними об’єктами цього маршруту є замки в Олеську, Підгірцях та Золочеві. Tvoemisto.tv пропонує охочим до нових вражень та емоцій проїхатись за цим маршрутом на прийдешніх вихідних і насолодитись особливою енергетикою та теплими осінніми барвами цих місць.
  • В Україні ліквідують вищі спеціалізовані суди В Україні ліквідують вищі спеціалізовані суди Робоча група з питань правосуддя Конституційної комісії врахувала рекомендації Венеціанської комісії з ліквідації чотириланкової судової системи. Відтак вищі спеціалізовані суди в Україні будуть ліквідовані.
  • Як вибрати логопеда у Львові? Поради Як вибрати логопеда у Львові? Поради Чи знаєте ви насправді, хто такий логопед? У якому віці дитинки батькам потрібно до нього звертатися? Чим він може допомогти? Цікаві поради, які стануть у нагоді батькам про те, хто ж такий логопед, і чим він відрізняється від дитячого педіатра, розповідає фахівець, логопед медичного центру Medicover Ярослава Климовець.
  • ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові Аби відчути красу осіннього Львова, не обов’язково їхати далеко за місто. Достатньо знайти час на невелику пішу прогулянку та запросити з собою того, хто зробить таку мандрівку особливою. Tvoemisto.tv пропонує п’ять локацій під відкритим небом, де ви зможете поспілкуватися з осінню.
  • Завтра у Львові на Сихові тимчасово не буде води. Адреси Завтра у Львові на Сихові тимчасово не буде води. Адреси У зв’язку з плановими роботами, пов’язаними з переключенням новозбудованої ділянки водопроводу на розі проспекту Червоної Калини – вулиці Кос-Анатольського, завтра, 30 жовтня з 10:00 і до 18:00 години буде припинено подачу води в мікрорайон житлового масиву «Сихів».
  • Оксана Муха про Львів: скульптури й картини треба популяризувати більше, аніж сало й пампухи Оксана Муха про Львів: скульптури й картини треба популяризувати більше, аніж сало й пампухи Співачка Оксана Муха розповіла Tvoemisto.tv про те, чого їй бракує, аби називати Львів по-справжньому культурним містом.
  • У Львові можуть прибрати зупинку біля готелю «Львів». Деталі У Львові можуть прибрати зупинку біля готелю «Львів». Деталі Вже невдовзі у Львові на проспекті Чорновола можуть прибрати зупинку громадського транспорту біля готелю «Львів». Причина – судова справа між адміністрацією готелю та міськими чиновниками щодо цього.
  • Які політичні сили потрапили до Львівської облради. Підраховано 100% бюлетенів Які політичні сили потрапили до Львівської облради. Підраховано 100% бюлетенів За офіційними даними, до Львівської обласної ради проходять дев'ять політичних партій.
  • У Львові за два тижні планують відкрити частину вул. Б. Хмельницького. Фото У Львові за два тижні планують відкрити частину вул. Б. Хмельницького. Фото У Львові тривають роботи з реконструкції вулиць з заміною колій вздовж трамвайного маршруту №6. До 13-14 листопада планують відкрити вулицю Богдана Хмельницького до вулиці Шкільної, – інформують у прес-службі міськради.
  • Завтра львів Завтра львів'яни прощатимуться із військовим, загиблим у зоні АТО Львів прощається з військовим 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини 24-ї військової частини Андрієм Малашняком, який загинув минулого року у вересні в зоні АТО. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Стало відомо, хто очолить Генконсульство Польщі у Львові Стало відомо, хто очолить Генконсульство Польщі у Львові Республіка Польща звільнила з посади генерального консула у Львові Ярослава Дрозда, призначивши замість нього Веслава Мазура. Про це повідомляє представник генконсульства.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!