Новини
  • Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою У холодну погоду найприємніше закутатися в теплий плед і, не поспішаючи, насолоджуватися смаком і ароматом зігріваючого напою. Це може бути чай, кава або смачний коктейль. Tvoemisto.tv зібрало найпопулярніші напої, щоб зробити вашу осінь теплішою.
  • В ЄС планують скасувати плату за роумінг В ЄС планують скасувати плату за роумінг Користувачі мобільних телефонів в ЄС зможуть уникнути додаткових платежів під час подорожей країнами блоку. Утім, телекомунікаційні компанії матимуть змогу і надалі пропонувати тарифні плани, які включають роумінг. Плату за роумінг планують скасувати у 2017 році.
  • У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. Деталі У Львові з’явиться ще один громадський простір і скейт-парк. Деталі Громадський простір у міні-парку на вулиці Богдана Хмельницького матиме кілька зон активності, найбільшою з яких є спортивний майданчик. Активні львів'яни та спортсмени міста вирішили, яким він має бути. Про це інформує прес-служба міста.
  • Львів’ян кличуть покататися на атракціонах у Парку культури за півціни Львів’ян кличуть покататися на атракціонах у Парку культури за півціни Львів’ян запрошують відвідати Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та покататися на атракціонах за півціни. З 2 листопада сезон роботи атракціонів на цей рік завершиться.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова. Фото Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова. Фото Сьогодні, 28 жовтня, через зламаний трамвай на вулиці Сахарова у Львові ускладнюється рух.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 20-річного юнака Львів’ян просять допомогти у пошуках зниклого 20-річного юнака Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Курила Миколи Васильовича, 1994 року народження. 26 жовтня хлопець зник безвісти.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Із метою надання в оренду вільних нежитлових приміщень, які знаходяться в комунальній власності, управління оголошує комерційний та некомерційний конкурси. Усіх охочих взяти участь у конкурсах просять до 14 листопада (включно) подати заяви у Центр надання адміністративних послуг.
  • Львів’ян та мешканців області закликають зменшувати опалення в теплі дні Львів’ян та мешканців області закликають зменшувати опалення в теплі дні Львівська ОДА рекомендувала усім місцевим громадам вдень зменшувати опалення. Про це повідомила заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гримак.
  • У центральній частині Львова з’являться візові центри 11 країн У центральній частині Львова з’являться візові центри 11 країн Візові центри 11 країн змінюють адресу у Львові. Пропонуємо вам їх перелік та адресу нового місцезнаходження.
  • Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Українцям відкрили доступ до інформації про використання бюджетних коштів Міністерство фінансів відкрило доступ до інформації про використання державних коштів. Про це інформує прес-служба відомства.
  • В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік В Україні заборонили ще кілька російських серіалів та фільмів. Перелік Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно протягом вересня-жовтня 2015 року відмовило в державній реєстрації двом серіалам та сімом російським фільмам.
  • 35 продуктів, які викликають звикання. Список 35 продуктів, які викликають звикання. Список Дослідники з університету штату Мічиган визначили продукти, від яких людям найважче відмовитися. Більшість з них - мають високий ступінь обробки.
  • У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? У Львові стартувала імунізація проти поліомієліту. Що треба знати батькам? Від учора у медичних закладах Львова почали вакцинувати дітей у рамках додаткової імунізації від поліомієліту, що проходитиме у три етапи і триватиме до 29 січня 2016 року. Заступник головного лікаря охорони материнства і дитинства Комунальної 4-ї міської клінічної лікарні Віра Капрусь розповіла Tvoemisto.tv про особливості цього процесу.
  • У Львові відреставрували скульптуру в будинку на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру в будинку на вулиці Франка. Фото У Львові відреставрували скульптуру відомого львівського скульптора ХІХ ст. Леонардо Марконі, яка прикрашає будинок на вул. Франка, 2.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 28 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Конкурс короткометражних фільмів для школярів. Як взяти участь? Конкурс короткометражних фільмів для школярів. Як взяти участь? Український католицький університет оголошує конкурс короткометражних фільмів для старшокласників «Кіно&школа».
  • У Львові з’явиться новий культурний центр У Львові з’явиться новий культурний центр Театр, мистецькі майстерні, музика – таким бачить новий культурний центр у Львові на Фабриці повидла новий власник приміщення Гаральд Біндер.
  • Що очікувати Україні від парламентських виборів у Польщі. Думка експерта Що очікувати Україні від парламентських виборів у Польщі. Думка експерта У неділю, 25 жовтня, у Польщі відбулися вибори до Парламенту, де вперше за 8 років більшість отримала опозиційна партія «Право і Справедливість». Про те, що спричинило такий вибір польського народу, та які можливості та небезпеки несе для України новий Сейм в коментарі Tvoemisto.tv розповів експерт фонду «Центр досліджень Польща — Україна» д-р. Адам Лельонек.
  • ТОП-5 україномовних сайтів для розвитку дитини ТОП-5 україномовних сайтів для розвитку дитини Пропонуємо перелік перевірених і безпечних сайтів для розваг, навчання та розвитку вашої дитини.
  • Чи обиратимуть мера Львова вдруге: підрахунок затягується Чи обиратимуть мера Львова вдруге: підрахунок затягується Дві дні тому у Львові відбулися вибори до Львівської міської ради та на посаду міського голови. Однак ні попередніх, ні офіційних результатів міська виборча комісія досі не оприлюднила. Хоча, за попередньою інформацією, опрацьовано 100% протоколів.
  • Коли мешканцям вулиці Петлюри у Львові відновлять гарячу воду? Коли мешканцям вулиці Петлюри у Львові відновлять гарячу воду? Від учорашнього дня у мешканців вулиці Симона Симона Петлюри, зокрема будинку №27, немає гарячої води. Як розповіли Tvoemisto.tv у прес-службі міськради, там тривають ремонтні роботи.
  • У Львові для однієї людини створили окрему виборчу дільницю У Львові для однієї людини створили окрему виборчу дільницю У Львові була створена виборча дільниця у міській дитячій лікарні «Охмадит», щоб проголосував один виборець. Для її діяльності було задіяно 12 членів ДВК. Однак цей виборець так і не з’явився.
  • Коли нова велодоріжка з’єднає Рясне-2 із центром Львова Коли нова велодоріжка з’єднає Рясне-2 із центром Львова У Львові триває будівництво північно-західної велосипедної магістралі, яка з’єднає мікрорайони Рясне-2 і Рясне-1 з центральним велосипедним кільцем. Зараз обидва мікрорайони вже з’єднані між собою велодоріжкою, а будівельні роботи тривають поблизу станції Клепарів. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На Львівщині дітей безкоштовно возитимуть до музеїв На Львівщині дітей безкоштовно возитимуть до музеїв Учні мистецьких шкіл усіх районів Львівщини отримали змогу безкоштовно відвідувати музеї Львова. Програму «Запізнайся наживо з музеєм» розробили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.
  • Львів’янам пропонують квитки на концерт Джамали за найкраще фото міста Львів’янам пропонують квитки на концерт Джамали за найкраще фото міста Tvoemisto.tv спільно з мережею квиткових кас kasa.in.ua, Планетою кіно IMAX та видавництвом «Урбіно» пропонує взяти участь у фотоконкурсі «50 відтінків Львова» і поділитися фотовраженнями від багатогранного та контрастного Львова. Серед призів для переможців: квитки на концерт Джамали у Львові, що відбудеться 3-го листопада у Львівській Опері, квитки на кіносеанс у Планеті Кіно IMAX та розмальовка для дорослих «Дивовижні міста».
  • У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У Львові дітей запрошують у віртуальну козацьку експедицію. Деталі У п’ятницю, 30 жовтня з 18:00 до 20:00 год., у Львівській обласній бібліотеці для дітей, що на вул. Винниченка, 1 відбудеться справжня дитяча «Козацька вечірка» за участю козаків Тараса Манюти (Тимчак) та Дмитра Сіроманця (Каднічанський). Участь у вечірці для дітей віком 5-12 років є безкоштовна, але реєстрація обов'язкова, через обмежену кількість місць, – повідомляють організатори на своїй фейсбук-сторінці.
  • Зі Львова до Ворохти можуть пустити додатковий рейс швидкісного потяга Зі Львова до Ворохти можуть пустити додатковий рейс швидкісного потяга Львівська залізниця розглядає можливість введення додаткового рейсу дизель-потяга, який зараз курсує за маршрутом Львів-Чернівці. Йдеться про те, щоб в обідню пору пустити цей потяг за ще одним маршрутом. Спочатку йшлося про Львів-Івано-Франківськ, проте після кількаденного опитування пасажирів, на залізниці не виключають можливість маршруту Львів-Яремче чи Львів-Ворохта.
  • Хто очолить містечка на Львівщині. Перелік новообраних мерів Хто очолить містечка на Львівщині. Перелік новообраних мерів Більшість міст Львівщини вже обрали собі міських голів. У багатьох – чинні мери продовжили свої повноваження, в інших – з’являться нові керівники. Пропонуємо підсумок інформації регіональних ЗМІ про результати перегонів міських голів на Львівщині.
  • Коли «Карпати» зіграють з «Металургом» та «Металістом» у Львові. Деталі Коли «Карпати» зіграють з «Металургом» та «Металістом» у Львові. Деталі Дирекція Прем’єр-ліги України затвердила календар матчі на 13 та 14 тур УПЛ, в якому «Карпати» на власному полі прийматимуть запорізький «Металург» харківський «Металіст».
  • Іноземці Твого Міста: Ларс Вестб’єрг про те, чому львів’яни багатші за данців Іноземці Твого Міста: Ларс Вестб’єрг про те, чому львів’яни багатші за данців Президент Данської Бізнес Асоціації як ніхто знає, як ведеться іноземним інвесторам у Львові. Майже 13 років корінний данець Ларс Вестб’єрг управляє компанією, консультує іноземних бізнесменів про те, як безпечно працювати в Україні, та займається благодійністю. Йому подобається романтичний Львів, але дратують «Лади» на дорогах. Він порівнює Україну з Данією та пояснює, чому українці багатші, і чому у Львові немає парку розваг.
  • Візовий центр у Львові переїде. Деталі Візовий центр у Львові переїде. Деталі У листопаді змінюється адреса пункту прийому візових анкет до Польщі у Львові. З понеділка, 9 листопада 2015 року, візовий центр переїжджає до торгового центру «Форум Львів», що розміщений на вул. Під Дубом, 7б. Приміщення візового центру буде на другому поверсі.
  • Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото Колектив державного підприємства «АНТОНОВ» ініціює народний конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178. Конкурс триватиме в період з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Одна з умов – у назві має бути традиційна частка «Ан». Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І-ІІІ місця, вручать спеціальні призи від підприємства.
  • Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому варто вирушити у святі місця. 5 фактів про паломництво Чому в Україні паломництво називають прощею, хто вперше пішов у молитовну ходу і чому інколи вони можуть стати кориснішими ніж звичайна відпустка? Пропонуємо дізнатися більше про мандрівки святими місцями.
  • У Львові пройде ярмарок українських товаровиробників. Де подивитись? У Львові пройде ярмарок українських товаровиробників. Де подивитись? У вівторок, 27 жовтня, у парку імені Івана Франка у Львові почне працювати ярмарок товаровиробників Харкова, – інформує прес-служба Львівської міськради.
  • З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися З’явився ще один ресурс для онлайн-освіти українців: де реєструватися В Українському кризовому медіа-центрі відбулося офіційне відкриття онлайн-платформи громадянської освіти Відкритого Університету Майдану — ВУМ-online. Перевагою проекту є доступ до світових знань тих громадян, які не володіють англійською, а таких, за словами координатора ВУМу Остапа Стасіва, 95 % українців, і тому не можуть користуватися безліччю відкритих навчальних матеріалів в інтернеті.
  • Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи Львів’ян закликають знімати судові засідання та вигравати цінні призи 26 жовтня у Львові відбулася презентація проекту «Відкритий Суд», аналогів якому не має у світі. Львів'яни мали можливість дізнатися, як контролювати та дисциплінувати суддів, прокурорів та адвокатів, які непрофесійно виконують свої обов’язки. Під час виступу керівник проекту Станіслав Батрин закликав львів’ян долучатися до конкурсу.
  • У Львові понад місяць шукають зниклу 17-річну дівчину У Львові понад місяць шукають зниклу 17-річну дівчину Мешканців Львова просять допомогти у пошуку Самалюк Христини Володимирівни, 1998 року народження, яка зникла ще 22 вересня.
  • Ремонт яких доріг на Львівщині завершать до кінця року. Перелік Ремонт яких доріг на Львівщині завершать до кінця року. Перелік Львівська обласна рада анонсує завершення ремонтних робіт на двох дорогах Львівщини. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Опрацьовано понад 95% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? Опрацьовано понад 95% бюлетенів до Львівської облради: хто лідирує? За попередніми даними, до Львівської обласної ради проходять вісім політичних партій.
  •  В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів В Україні змінять закон про порушення авторських прав в інтернеті. 5 нюансів Кабінет міністрів України схвалив проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту авторського права і суміжних прав в інтернеті”, йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).
  • 7 правил, що  зроблять життя яскравішим 7 правил, що зроблять життя яскравішим Існує безліч способів прожити життя і тут не існує правильних чи не правильних. Тим не менше, деякі з нас вірять у життя, сповнене пристрасті, життя, яке ніколи не буває нудним, закляклим, а навпаки, дарує відчуття схвилювання та натхнення. Без пристрасті, воно здається безглуздим та буденним. Якщо ви вірите в те, що аби жити – вам потрібно стимулювати почуття, відчуття, набиратися досвіду і ніколи не нудьгувати, то ось вам 6 правил, за якими ви маєте жити.
  • У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена У Львівській філармонії лунатиме «Крейцерова соната» Бетховена 17 листопада до Львівської філармонії завітає скрипаль, альтист, композитор та імпровізатор Юлій Вимер, який зараз мешкає у Австрії, щоб разом з Етеллою Чуприк на концерті «Камерний дует» виконати твори німецьких композиторів-класиків – Людвіга ван Бетховена (Соната №9) та Йоганнеса Брамса (Соната №1).
  • Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. Фото Що приховують загадкові таблиці на будинках Львова. Фото Мабуть кожен львів’янин хоча б раз на день проходить повз ці загадкові символи на будинках міста. Червоні та сині, облуплені та сучасні, розташовані на рівні очей літери «H» та «Z». Пропонуємо дізнатися, що означають ці написи на кольорових таблицях.
  • Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги Письменник Сашко Бойченко потребує допомоги У відомого есеїста, літературного критика, перекладача та педагога Олександа Бойченка лікарі діагностували рак. Про це на своїй facebook-сторінці написав Андрій Любка, закликавши усіх небайдужих взяти участь у публічній кампанії збору коштів на операцію.
  • У Львові встановили вуличну майстерню для велосипедів. Фото У Львові встановили вуличну майстерню для велосипедів. Фото Викрутки, шестигранники, розвідні ключі та насос з різними насадками – саме таким набором інструментів обладнали першу у Львові вуличну веломайстерню.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Де у Львові завтра не буде світла. Адреси Завтра, 27 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Чим здивували львівські вибори. Думка експерта Чим здивували львівські вибори. Думка експерта Вчора у Львові відбулися вибори до місцевої та обласної ради, а також на посаду міського голови. В коментарі Tvoemisto.tv політолог Анатолій Романюк проаналізував попередні результати виборів, можливого переможця другого туру виборів мера та розповів, хто у Львівській міській раді буде формувати більшість.
  • Завтра вранці у Львові – туман Завтра вранці у Львові – туман Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє: 27 жовтня вночі та вранці у Львові туман видимістю 200 – 500 м.
  • Три поради, як побороти осінню самотність Три поради, як побороти осінню самотність Люди часто почувається самотніми із невідомих причин. І це гостро відчутно в холодний період осені. Що викликає це непостійне відчуття смутку і як його побороти? Tvoemisto.tv переклало з TED думки та поради психолога Гая Уінча.
  • У Львові з’явиться перший шумозахисний екран У Львові з’явиться перший шумозахисний екран У вересні на вулиці Липинського, 14-16 стартували роботи зі встановлення шумозахисного екрану. За словами керівника міського управління екології, на вказаній вулиці є 2 навчальні заклади – школа та садочок, у приміщеннях яких рівень шуму, спричиненого автомагістраллю, перевищує встановлені санітарними вимогами норми, чим і обумовлена необхідність будівництва споруд. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На Львівщині до Польщі намагалися вивезти раритетні книжки. Фото На Львівщині до Польщі намагалися вивезти раритетні книжки. Фото Сьогодні вранці на пункті пропуску «Устилуг» затримали водія мікроавтобуса «Мерседес», котрий намагався вивезти раритетні книги за кордон. Через те що оловік нервува, прикордонники вирішили детальніше оглянути машину. Про це інформує Державна прикордонна служба України-Західний кордон.
  • Які порушення найчастіше фіксували на вчорашніх виборах Які порушення найчастіше фіксували на вчорашніх виборах За попередніми висновками Громадянської мережі «Опора», місцеві вибори в Україні відбулись з порушеннями низки виборчих стандартів та належної практики організації і проведення, але вони не вплинули на результат. Про це заявила на прес-конференції координатор парламентських і виборчих програм Опори Ольга Айвазовська.
  • Як медіа вплинули на результати львівських виборів. Думка експерта Як медіа вплинули на результати львівських виборів. Думка експерта Вчора, 25 жовтня, у Львові відбулися місцеві вибори, де львів’яни обирали міського голову та депутатів обласної та міської рад. Про те, як наявність власних медіа вплинули на попередні результати голосування Tvoemisto.tv розповів медіааналітик, викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко.
  • Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО Незрячі вокалісти з Грузії та України у Львові співатимуть для бійців АТО 30 жовтня у Національному театрі ім. М. Заньковецької відбудеться концерт «Відчинилося життя» за участі незрячих виконавців. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь В Україні триває Європейський конкурс наукової фотографії. Як взяти участь Європейський конкурс наукових фотографій проходить на міжнародному та локальному етапах і має на меті залучити науковців та людей, яким цікава наука, до редагування Вікіпедії та поліпшення ілюстративності статей наукової тематики. Українська частина конкурсу завершується, але до 31 жовтня ще можна взяти участь у конкурсі.
  • У Львові звільняють чиновника за використання пошти «mail.ru» У Львові звільняють чиновника за використання пошти «mail.ru» Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка доручив звільнити зі займаної посади працівника департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА, який в офіційному листуванні використав електронну адресу російського поштового сервера «mail.ru».
  • Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури Львів’ян запрошують на безкоштовну практичну лекцію з режисури У суботу, 31 жовтня, режисер Ярослав Турківський прочитає лекцію та надасть практичні поради про те, з чого розпочати зйомки фільму або ж як налагодити знімальний процес. Лекція безкоштовна і не вимагає в учасників особливих умінь.
  • Завтра у Львові зіграють жіночі футбольні збірні України та Франції Завтра у Львові зіграють жіночі футбольні збірні України та Франції Завтра, 27 жовтня, на «Арені Львів» жіночі футбольні збірні України та Франції зіграють на «Арені Львів» відбірковий матч кваліфікаційного турніру Чемпіонат Європи-2017.
  • Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 Кількість вишів в Україні хочуть скоротити до 70 У ході розвитку освітньої галузі кількість університетів в Україні має скоротитися до щонайбільше 60-70 закладів, які акцентують свою діяльність на науковій роботі. Про це під час проведення Національного форуму «Бізнес й університети» сказав заступник міністра освіти і науки Олег Дерев’янко.
  • В Україні оформити допомогу на дитину можна буде онлайн: деталі В Україні оформити допомогу на дитину можна буде онлайн: деталі Міністр соціальної політики Павло Розенко планує спростити процедуру оформлення ряду соціальних допомог шляхом впровадження системи оформлення необхідних документів через інтернет. Про це чиновник заявив на брифінгу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!