Новини
  • Що варто знати про місцеві вибори 25 жовтня? 10 пунктів для виборця Що варто знати про місцеві вибори 25 жовтня? 10 пунктів для виборця У неділю, 25 жовтня, українці в чергове повинні зробити вибір. Проте, новий виборчий закон, який працюватиме цього року, суттєво змінює формування місцевих рад. Пропонуємо зорієнтувати у нових правилах та визначитися з вибором.
  • Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпат серед найкращих у міжнародному конкурсі пам’яток природи Фото Карпатського біосферного заповідника посіло шосту сходинку у цогорічному міжнародного конкурсі фотографій природно-заповідних об’єктів світу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth).
  • Профілактика злочинності у Львові: які перші позитивні зміни? Профілактика злочинності у Львові: які перші позитивні зміни? Ще в серпні на засіданні сесії Львівської міської ради депутати виділили мільйон гривень для профілактики злочинності, зокрема на покращення матеріально-технічного забезпечення патрульних поліцейських. На що мали би піти виділені кошти ? Чи потребує Львів поліцейських на мотоциклах? Про це, а також про позитивні зміни у боротьбі зі злочинністю у Львові Tvoemisto.TV розповів громадський активіст, кандидат у депутати до Львівської обласної ради від «Громадського руху «Народний контроль» (Виборчий округ №11) Сергій Смірнов.
  • Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів Львів’янка Марія Музичук виборола друге місце на престижному чемпіонаті з шахів У шаховому Гран-прі Монако чемпіонка світу з шахів львів`янка Марія Музичук посіла друге місце на престижних змаганнях з шахів, які вчора завершились у Монте-Карло, – інформують у Львівському обласному відділенні Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.
  • У Львові створять арт-резиденцію У Львові створять арт-резиденцію Толока для розчищення приміщень театру, а згодом великий мурал на одній зі стін та створення арт-резиденції як мистецько-культурного простору для творчих зустрічей і подій – таким бачать в майбутньому Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки студенти УКУ, які отримали на це відповідний грант, – повідомляють у прес-службі УКУ.
  • Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця по-особливому зображає галицьких бабусь. Фото Львівська художниця Софія Філіпчук малює тих, хто зазвичай є малопомітними на вулицях, автобусних зупинках і ринках: старих людей. Читайте на Tvoemisto.tv про те, чому особливі сентименти у дівчини викликають зморщені баби, які врешті опиняються на полотнах, намальовані всіма можливими техніками.
  • У Львові рух трамваїв №9 вже відновлено
У Львові рух трамваїв №9 вже відновлено Сьогодні відновлено рух трамваїв №9. Раніше анонсувалося, що трамвайний маршрут не буде курсувати сьогодні, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт. Наразі не курсують лише трамвайні маршрути №3 та №11, – повідомляють у прес-службі ЛМР.
  • Львів’яни хочуть викупити меблі зі старовинної аптеки. Як долучитись? Львів’яни хочуть викупити меблі зі старовинної аптеки. Як долучитись? Нещодавно на сайті безкоштовних оголошень виставили на продаж столітні меблі однієї з аптек Львова. Ініціативна група львів’ян вирішила викупити ці меблі для того, щоб вони перебували у власності громади і зберігали історичну атмосферу старого Львова.
  • Запрошуємо львів’ян на «Відкриту редакцію» від  Tvoemisto.tv Запрошуємо львів’ян на «Відкриту редакцію» від Tvoemisto.tv 17 жовтня на «Осінному парк-пікніку в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького Tvoemisto.tv запрошує вас на «відкриту редакцію».
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує На вихідним львів’янам та гостям міста пропонується безліч можливостей весело та з користю провести час. Серед них – можливість піти на «Осінній пікнік» в Парк культури, визначити що смачніше – банош чи мамалига, одягтися в батярський одяг та покататися на велосипедах по Львову, чи допомогти у відновленні театру ім. Лесі Українки. Більше подій – у огляді від Tvoemisto.tv.
  • У Львові не курсують трамваї по вулиці Франка. Деталі У Львові не курсують трамваї по вулиці Франка. Деталі Сьогодні, 17 жовтня, через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть трамвайних на кількох маршрутах, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Як стати позитивною людиною: 6 кроків Як стати позитивною людиною: 6 кроків Головна причина, через яку ми шукаємо шляхи покращення самих себе - це бажання бути щасливими. Але щастя – це ментальний стан, тому його «тренування» має важливе значення.
  • Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спробувала у жартівливій та ігровій формі зобразити виборчу кампанію, а також заплутаність виборчого законодавства.
  • Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Фільм тижня у Львові: «Прогулянка висотою» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду пригодницький фільм «Прогулянка висотою», сюжет якого взято із реальної історії.
  • Три тези Валерія Веремчука про реформування міського самоврядування
Три тези Валерія Веремчука про реформування міського самоврядування В органах міського самоврядування повинні працювати люди, які довели свою ефективність на місцях без владних повноважень. Це волонтери та учасники АТО, соціально відповідальні підприємці та журналісти, експерти, юристи та громадські активісти, переконаний Валерій Веремчук. Пропонуємо вам 3 тези активіста і №1 у виборчому списку до Львівської міської ради від партії «Громадський рух «Народний контроль» Валерія Веремчука про те, як «Народний контроль» панує реформувати міське самоврядування.
  • На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото Днями у Львові знімальна група ірано-чесько-українського повнометражного фільму «Осінні спогади» розповіла про зйомки фільму, чому вони відбуваються саме в Трускавці та загалом на Львівщині, туристична привабливість регіону формується і завдяки участю в таких масштабних кінопроектах.
  • Гандбольний клуб з Косово не пустили в Україну на матч з львівської «Галичанкою» Гандбольний клуб з Косово не пустили в Україну на матч з львівської «Галичанкою» Матчі кубка ЄГФ між львівською «Галичанкою» та «Пріштіною» з Республіки Косово, заплановані у Львові на 17 та 18 жовтня, не відбудуться. Прикордонник не пропустили команду гостей на територію України.
  • На дорозі Львів-Луцьк поблизу Радехова влаштовують асфальтне покриття На дорозі Львів-Луцьк поблизу Радехова влаштовують асфальтне покриття На автомобільній дорозі «Львів-Радехів-Луцьк» поблизу міста Радехів дорожники влаштовують асфальтобетонне покриття. Зокрема, сьогодні тривають роботи з влаштування вирівнюючого шару асфальтобетону на лівій смузі. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • Сьогодні і завтра у Львові не курсуватиме кілька трамваїв Сьогодні і завтра у Львові не курсуватиме кілька трамваїв Сьогодні, 16 жовтня, з 21:00 год. через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть трамвайних на кількох маршрута, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Завтра на Tvoemisto.tv завершується розіграш гри у квест-кімнаті Завтра на Tvoemisto.tv завершується розіграш гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv та Exit Game оголосили конкурс і пропонують львів'янам безкоштовну гру в одній із квест-кімнат лише за поширення допису у Facebook. Конкурс триває до 18:00 години 17 жовтня.
  • Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Львів’ян запрошують на кулінарну битву галицької та бессарабської кухні Що смачніше: галицький банош чи бессарабська мамалига? Це матимуть змогу вирішити львів’яни у суботу, 17 жовтня, із 14:00 на площі Ринок. До частування і голосування запрошують усіх ласих до смачних страв.
  • Львівських шахових чемпіонок увіковічнили на марках Львівських шахових чемпіонок увіковічнили на марках Анна та Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів тепер прикрашатимуть українські листи. У рамках XIV Національної філателістичної виставки з міжнародною участю «Укрфілексп-2015», приуроченої до Всесвітнього дня пошти, у Львові відбулася урочиста церемонія погашення поштової марки «Анна і Марія Музичук – чемпіонки світу з шахів», - повідомляється на сайті Львівського державного університету фізичної культури.
  • 6 подій, які варто відвідати на «Осінньому пікніку» в Парку культури 6 подій, які варто відвідати на «Осінньому пікніку» в Парку культури Ярмарок смаколиків, майстер-класи, солом’яні лабіринти, гарбузовий боулінг та ще чимало різноманітних розваг чекає завтра, 17 жовтня, на тих, хто вирішить відвідати «Осінній пікнік» в Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Tvoemisto.tv зібрало найцікавіші атракції.
  • В «Особистому кабінеті» львів’янина з’явились сім нових послуг. Перелік В «Особистому кабінеті» львів’янина з’явились сім нових послуг. Перелік В «Особистому кабінеті» львів’янина – оновлення. Відтепер замовлення ще 7 послуг, а також отримання документів міськради з електронно-цифровим підписом стали доступними для мешканців у режимі он-лайн. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • У неділю в центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух У неділю в центрі Львова ситуативно перекриватимуть рух У неділю, 18 жовтня, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра. В зв’язку з цим по маршруту ходи ситуативно перекриватимуть вулиці для транспорту.
  • Столітні меблі з львівської аптеки виставили на продаж. Деталі Столітні меблі з львівської аптеки виставили на продаж. Деталі На одному з український сайтів безкоштовних оголошень з’явилась лот, де пропонується купити старовинні меблі з однієї з львівський аптек. Tvoemisto.tv поспілкувалося з автором цього повідомлення, щоб дізнатись звідти ці меблі.
  • Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Перший пам’ятник Кузьмі Скрябіну замінять на інший Пам’ятник львівському співакові Андрію Кузьменку, що знаходиться у Луцьку, ймовірно замінять на інший. Причина такого рішення – шквал критики на адресу авторки скульптури Ірини Дацюк. Відкриття нової скульптури планується на Андрія Первозваного, 13 грудня. Проте, остаточне рішення щодо заміни скульптури прийматимуть батьки співака та її авторка.
  • Де і як львів’яни можуть стежити за рухом громадського транспорту Де і як львів’яни можуть стежити за рухом громадського транспорту Нині у Львові на сайті міськради функціонує інтерактивна мапа, що дозволяє відстежувати рух громадського транспорту. Сервіс допомагає вирахувати час, за який маршрутка чи трамвай прибуде на потрібну зупинку та побачити, скільки загалом машин вийшло на рейс. Наразі у місті працюють над створенням мобільного додатку із такими ж функціями. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.
  • Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги до Дніпропетровська й Одеси Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги до Дніпропетровська й Одеси «Укрзалізниця» призначила на жовтень ще 4 додаткові потяги. Серед них потяги Львів-Одеса та Львів-Дніпропетровськ. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Постраждалу від вибуху у Львові міліціонерку продовжать лікувати в Ізраїлі Постраждалу від вибуху у Львові міліціонерку продовжать лікувати в Ізраїлі Дільничного інспектора Надію Андрухів, яка підірвалася на розтяжці під час липневого вибуху у Львові, продовжують лікувати в ізраїльській клініці. Про це повідомив очільник Львівської ОДА Олег Синютка.
  • Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Люди Твого міста: Маріанна Кіяновська про мистецтво, що творить Львів Вона творить свою поезію із трьох років, хоча нині вважає, що справді писати почала лише після двадцяти, критично дивиться на власні вірші і не уявляє свого життя без літератури. Українська поетеса, есеїстка, перекладачка, літературний критик та літературознавиця розповіла Tvoemisto.tv про Львів, Форум видавців як майданчик творення смислів, масову літературу та книжки на війні.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шевченка Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Шевченка Сьогодні, 16 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Шевченка у Львові ускладнюється рух.
  • У Львові з’явилася ще одна велодоріжка У Львові з’явилася ще одна велодоріжка На вулиці Митрополита Андрея відремонтували тротуар та збудували велодоріжку. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Що робити львів’янам, із будинків яких не витравили щурів Що робити львів’янам, із будинків яких не витравили щурів У Львові триває осіння дератизація (знищення мишовидних гризунів). Пропонуємо вам поради, як діяти, коли у вашому будинку не провели цієї процедури.
  • ЄС фінансуватиме запровадження електронного квитка у Львові ЄС фінансуватиме запровадження електронного квитка у Львові Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить 10 мільйонів євро на запровадження у Львові електронного квитка.
  • У Львові з’явиться унікальний центр екстреної допомоги У Львові з’явиться унікальний центр екстреної допомоги У Львівській міській дитячій лікарні побудують спеціалізоване відділення невідкладної допомоги. Це буде перша лікарня у Східній Європі на такому високому рівні.
  • В Україні розпочався набір до кіберполіції: завдання, умови, зарплата В Україні розпочався набір до кіберполіції: завдання, умови, зарплата Про це міністр МВС Арсен Аваков повідомив під час презентації новоствореного Департаменту кіберполіції, – інформує прес-служба відомства.
  • Англійська мова може стати другою робочою в Україні: деталі Англійська мова може стати другою робочою в Україні: деталі Президент Петро Порошенко запропонував, щоб в Україні з’явилася друга робоча мова, окрім української. Нею має бути англійська мова.
  • Що не варто робити перед сном? П’ять порад Що не варто робити перед сном? П’ять порад Якщо ви не можете заснути або страждаєте проблемами зі сном, просто зверніть увагу чи все правильно робите перед тим, як влягтись у ліжко. Пропонуємо перелік, чого варто уникати, щоб позбутись проблем зі сном.
  • Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН Україну обрали непостійним членом Ради Безпеки ООН на 2016-2017 роки. За це проголосували 177 країн зі 193 членів Генасамблеї ООН.
  • «Океан Ельзи» показав фото зі зйомок останнього кліпу «Океан Ельзи» показав фото зі зйомок останнього кліпу Нещодавно гурт «Океан Ельзи» представив відеокліп на пісню «Життя починається знову», участь у якому могли взяти всі охочі. Тепер на офіційній сторінці музикантів у Facebook були опубліковані фотографії з процесу зйомок.
  • Щастя в чотири руки: 6 тез про гендерне рівноправ’я в українській сім’ї Щастя в чотири руки: 6 тез про гендерне рівноправ’я в українській сім’ї В Україні Фонд народонаселення ООН проводить акцію «Щастя в чотири» головна мета якої покликана показати українцям, що вирішувати всі сімейні труднощі разом і розподіляти домашні справи між чоловіком і дружиною порівну – корисно і приємно. Tvoemisto.tv наводить тези з інтерв’ю з представницею Фонду в Україні Нузхат Есан.
  • Святослав Стець: «Молоді львів’яни виїжджають з міста» Святослав Стець: «Молоді львів’яни виїжджають з міста» Багато львів’ян знають Святослава Стеця як активного пластуна, принципового та впевненого, який завжди готовий допомогти тим, хто цього потребує. Сам Святослав не любить розповідати про Майдан та АТО – він воліє робити, а не говорити. Його прагнення – створити у Львові такі умови аби це місто стало комфортним для молоді, створити більше можливостей для того, щоби молода людина могла себе тут реалізувати – знайти роботу чи розпочати власну справу, облаштувати своє житло, гідно жити у цьому місті.
  • Львів’ян просять утриматись від самовільного зрізання дерев Львів’ян просять утриматись від самовільного зрізання дерев Із метою збереження та належного утримання зелених насаджень міста Львова, КП «Адміністративно-технічне управління» закликає утриматись від самовільного формування та видалення дерев і кущів. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян попереджають про негоду Львів’ян попереджають про негоду Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 16 жовтня, вранці та вдень будуть пориви південно-східного вітру 15-20 м/с. Без істотних опадів. Температура повітря вночі становитиме 5-7° тепла, вдень 12-14° тепла.
  • Львів’янам пропонують обміняти використані батарейки на солодощі Львів’янам пропонують обміняти використані батарейки на солодощі У неділю, 18 жовтня, на Сихові львів`янам безкоштовно роздаватимуть карамельки за те, що вони приноситимуть у пункти збору використані батарейки.
  • У Львові презентують фотопроект на честь загиблого воїна АТО У Львові презентують фотопроект на честь загиблого воїна АТО У понеділок, 19 жовтня, у Львові на стіні Музею зброї «Арсенал» відбудеться презентація фотопроеткту про війну на Донбасі, присвяченого пам’яті Віктора Гурняка, фотографа, волонтера та вояка АТО. Також в цей день відбудеться освячення пам’ятного знаку на його могилі, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • На одному з перехресть Львова модернізують пішохідний перехід На одному з перехресть Львова модернізують пішохідний перехід Сьогодні, 15 жовтня, розпочнуть роботи з облаштування та освітлення пішохідного переходу на одній з магістральних вулиць міста Львова - вул. В. Великого, 56 (перед кільцем вул. В. Великого – вул. Кульпарківська – вул. І. Виговського). Завершити роботи планують до 22 жовтня.
  • Львів’ян похилого віку запрошують на книжковий розпродаж Львів’ян похилого віку запрошують на книжковий розпродаж У суботу, 17 жовтня, львівських пенсіонерів запрошують на книжковий розпродаж у межах благодійної акції «Третій вік: задоволення від читання», де вони матимуть змогу купити книги зі знижкою до 40 грн.
  • У центрі Львова демонтують нелегальну вивіску У центрі Львова демонтують нелегальну вивіску На фасаді фірмового магазину «Рошен» у центрі Львова (вул. Валова, 4) з’явилася самовільно встановлена вивіска, яку міська влада вимагає демонтувати. Керівник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець у коментарі Tvoemisto.tv розповіла про ситуацію детальніше.
  • У Львові за маршрутом трамваю на Сихів встановлять «розумні» світлофори У Львові за маршрутом трамваю на Сихів встановлять «розумні» світлофори У Львові функціонує 29 так званих «розумних» світлофорів, які встановлено за маршрутами трамваїв №2 і 6. Нині планують встановити подібні контролери руху біля пішохідних переходів за маршрутом трамваю на Сихів, будівництво якого планують завершити цього року. Про це Tvoemisto.tv розповів провідний інженер відділу організації та безпеки дорожнього руху ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила.
  • Підприємців Львова запрошують на навчальні заходи. Відео Підприємців Львова запрошують на навчальні заходи. Відео Для побудови і розвитку успішного бізнесу підприємцям потрібні не лише ділові контакти, але і знання й навики управління бізнесом. Клуб Ділових Людей протягом року проводить близько 400 заходів навчального характеру і запрошує до своєї команди підприємців, які прагнуть розвиватись.
  • Завтра у Львові тимчасово не курсуватимуть деякі трамваї Завтра у Львові тимчасово не курсуватимуть деякі трамваї Завтра, 16 жовтня, з 21:00 год. через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть ряд трамваїв, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Скільки українці платитимуть за газ. Деталі Скільки українці платитимуть за газ. Деталі Український уряд не планує знижувати тариф на газ для населення. Про це сьогодні заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • Спортивні події на вихідні: 16-18 жовтня. Оновлено Спортивні події на вихідні: 16-18 жовтня. Оновлено На цих вихідних у Львові відбудуться змагання з велоспорту та триатлону, діти до 12 років гратимуть в шахи, львівські «Карпати» зійдуться у «зелено-білому» дербі з полтавською «Ворсклою», а гандбольна «Галичанка» у двох матчах змагатиметься за вихід в наступний раунд єврокубків проти клубу з Косово.
  • Хто й коли стане новим генконсулом Польщі у Львові Хто й коли стане новим генконсулом Польщі у Львові Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд завершив свою дипломатичну місію в Україні. Відтак, Львову мають представити його наступника.
  • Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Близько 70 кілограм рогозу, півроку підготовки, місяці плетіння, майже 60 км шляху – і авторські вироби подружжя Муринів можна було побачити на одному з етно-фестивалів у Львові. Пропонуємо вам атмосферні фото, що демонструють, як ремесло перетворюється на мистецтво.
  • Сьогодні у Сихівському районі Львова висадять нові дерева Сьогодні у Сихівському районі Львова висадять нові дерева У Сихівському районі Львова стартує осіння висадка дерев. Відтак, загальна вартість закуплених садженців становить 95 тисяч гривень, – повідомляє прес-служба ЛМР.
  • У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів Український католицький університет відкриває Школу реабілітаційної медицини, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Про це інформує прес-служба навчального закладу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!