Новини
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 21 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Перший етап Кубка України з волейболу відбудеться у Львові Перший етап Кубка України з волейболу відбудеться у Львові З 22 по 24 жовтня у Львові в палаці спорту «Галичина» відбудеться перший етап Кубка України з волейболу, де за вихід в наступний раунд змагатимуться чотири команди, – повідомили у прес-службі ВК «Барком-Кажани».
  • Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Останнє слово у репродуктивній хірургії за Львовом Шанс стати батьками є завжди, навіть якщо людині довелося перенести лікування раку. Саме в збереженні можливості завагітніти та народити дитину останнє слово має медичний центр європейської якості, який знаходиться у Львові. Пропонуємо ознайомитися із останніми досягненнями у сфері репродуктології та хірургії вищого рівня, доступними для львів’ян.
  • У Львові запустили першу в Україні лінію з переробки ртутних ламп У Львові запустили першу в Україні лінію з переробки ртутних ламп Сьогодні, 20 жовтня, на міській ТЕЦ відкрили лінію з переробки відпрацьованих трубчастих та компактних енергоощадних ламп, що містять ртуть, яка є першою такою на території України, – повідомляють в прес-службі Львівської міської ради.
  • Думки Твого міста: Чи подобається львів’янам, як змінюється Парк культури? Думки Твого міста: Чи подобається львів’янам, як змінюється Парк культури? Минулої суботи, 17 жовтня, у Парку культури та відпочинку імені Хмельницького львів’яни відвідували «Осінній пікнік». Здебільшого на гостину завітали батьки зі своїми дітьми. Вони розповіли Tvoemisto.tv про свої враження від змін у Парку культури, чи підходить це місце для сімейного дозвілля та що, на їхню думку, варто ще додати.
  • 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова 5 тез «про духовність на час війни» від військового капелана зі Львова «Коли країну огорнула непроглядна темрява, вони соняхами запалали на полях української журби». Таким епіграфом розпочинається книжка військового капелана зі Львова «Соняхи», що є збіркою духовних рефлексій. Отець Андрій Зелінський розповів Tvoemisto.tv про те, як «народилась» ідея створення книжки про духовність на час війни і чому її треба читати не лише військовим.
  • Львів Львів'янам нагадують про перехід потягів на зимовий час Із 25 жовтня в Україні відбудеться перехід на зимовий час, тому відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується з урахуванням цього переходу. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.
  • Пам Пам'ятку архітектури поблизу Львова реставрували незаконно: деталі Департамент Держархбудінспекції (ДАБІ) у Львівській області оштрафував замовника та проектанта будівельних, а саме реставраційних робіт у місті Жовква на площі Вічевій, 3 за самочинні будроботи та порушення під час розробки проектної документації. Про це повідомила прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.
  • В Україні змінили час осіннього призову до війська. Деталі В Україні змінили час осіннього призову до війська. Деталі 1 жовтня в Україні стартував осінній призов, який мав поповнити лави української армії на 11 тис. військовослужбовців. Перші призовники вже отримали повістки. Однак згодом Президент України переніс початок призову на 1 листопада.
  • Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Затверджено умови прийому абітурієнтів на 2016 рік. Сім нововведень Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році. Наразі документ направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції, після чого він буде офіційно оприлюднений та набуде чинності у встановленому законодавством порядку.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Сахарова Нині на вулиці Сахарова утворюється затор, у зв’язку із ДТП. Про це повідомляють учасники спільноти «Варта 1» на сторінці у Facebook.
  • Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні Біля Львова відкрили стелу Небесній Сотні У місті Винники, що біля Львова, відкрили стелу пам’яті Героїв Небесної Сотні в обителі чоловічого монастиря св. Зиновія. Освячення відбулось у день свята Покрови та Захисника України.
  • Львів’ян запрошують на урочисту Святу Месу Львів’ян запрошують на урочисту Святу Месу У середу, 21 жовтня, парафія св. Йоана Павла ІІ, яка діє у стінах Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а), з нагоди свята свого Покровителя запрошує на урочисту Святу Месу парафіяльного відпусту. Початок о 18.30 годині.
  • Львів прийме матч збірної України зі Словенією Львів прийме матч збірної України зі Словенією Перший матч плей-офф кваліфікації чемпіонату Європи 2016 року між національними збірними командами України та Словенії відбудеться 14 листопада у Львові, – повідомляється на офіційному сайті Федерації футболу України.
  • Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Як потрапити на навчання у топові виші США? 12 підказок Пропонуємо вам 12 порад-підказок, які допоможуть зважити свої шанси та налаштуватись на підготовку до вступу у топові виші США. Одесит Владислав Виходець ділиться власним досвідом досягнення своєї мрії – вступу до одного з найвідоміших американських вишів Ліги Плюща – Йельського університету.
  • В Україні можуть повернути медогляди для водіїв В Україні можуть повернути медогляди для водіїв Законопроект «Про дорожній рух та його безпеку» пропонує істотно переформатувати і внести нововведення, аби підвищити безпеку на українських дорогах.
  • Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото Під час реставрації у Львові натрапили на розписи кінця ХІХ століття. Фото У Львові тривають реставраційні роботи у будинку №10 на вулиці Левицького.
  • Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік Зі Львова курсуватимуть додаткові потяги. Перелік У зв’язку з попитом пасажирів на перевезення Укрзалізниця продовжує призначати додаткові поїзди в найбільш популярних наразі напрямках: з Одеси до Львова, Дніпропетровська, Ужгорода та в сполученні Дніпропетровськ – Львів. Про це інформує прес-служба відомства.
  • У Львові поліція патрулюватиме дитячі майданчики У Львові поліція патрулюватиме дитячі майданчики Працівники львівської поліції будуть спільно із активістами слідкувати за правопорядком на дитячих майданчиках міста. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Частину вулиці Удатного у Львові перекрили до кінця року Частину вулиці Удатного у Львові перекрили до кінця року Як інформують в управлінні інженерного господарства ЛМР, частина вулиці Князя Мстислава Удатного буде недоступна для проїзду до кінця цього року.
  • Бюлетень виборця цього року кардинально зміниться: деталі, відео Бюлетень виборця цього року кардинально зміниться: деталі, відео Цьогоріч під час місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, бюлетень виборця кардинально зміниться. Віднині громадяни не зможуть голосувати за кандидата в депутати, не обравши його партію.
  • Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція Українці можуть реєструвати бізнес за добу: покрокова інструкція 16 жовтня вступили у дію накази Міністерства юстиції та Міністерства фінансів про електронний онлайн-обмін інформацією між відомствами. Українцям, які хочуть запустити бізнес, більше не потрібно особисто контактувати з чиновниками Державної фіскальної служби, тепер це можна робити в інтернеті.
  • Як дитині з користю проводити час за комп’ютером. 6 порад
Як дитині з користю проводити час за комп’ютером. 6 порад Хоч нам і не подобається, коли дитина проводить години за екраном комп’ютера, смартфоном чи планшетом, але варто миритись з реальністю – в наш час неможливо вберегти чадо від використання гаджетів. То що ж робити, щоб проведений час за комп’ютером був дитині корисним? Tvoemisto.tv підготувало 6 способів проводити час за екраном з користю.
  • Львів’ян попереджають про похолодання та сильний дощ Львів’ян попереджають про похолодання та сильний дощ Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 20 жовтня, вранці та вдень буде сильний дощ. Вітер північно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 5-7° тепла, вдень 10-12° тепла.
  • У Польщі почали прибирати банери із довоєнною картою республіки У Польщі почали прибирати банери із довоєнною картою республіки Нещодавно у Польщі громадська кампанія під назвою «Марафон Незалежності» розмістила карту країни довоєнних часів, яка включає в себе частину нинішньої території України, Білорусі та Литви, чим викликала негативну реакцію у львів’ян. Нині, як повідомив мер Львова Андрій Садовий на сторінці у Facebook, із сайту організації спірну карту вже прибрали.
  • Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Як можна зменшити витрати у компанії. Відео Чому потрібно говорити з керівником мовою цифр? Які речі та дії формують у компанії перевитрати і як це можна виправити? Відповіді на ці питання і про те, чому важлива правильна комунікація між керівниками та працівниками, розповів бізнес-консультант Андрій Рождественський під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Завтра, 20 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти У Львові учасники Клубу Ділових Людей розповіли про успішні проекти Під час Львівського бізнес-вечора з нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей оголосили про основні здобутки найбільшої в Україні бізнес-спільноти. Так, учасниками Клубу стали понад 800 підприємців, збільшилася кількість сервісів для розвитку бізнесу. Про це інформують організатори заходу.
  • У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення У листопаді у Львові відкриють унікальне реабілітаційне відділення Цьогоріч у Львові планують реалізувати великий проект зі створення нового та сучасного реабілітаційного центру. Роботи над створенням реабілітаційного відділення у Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вже тривають. Його відкриття заплановано на середину листопада, інформують у прес-службі ЛМР.
  • Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Як виглядала львівська поліція 100 років тому. Фото Львівська поліція у сучасному розумінні виникла 27 листопада 1785 року, коли цісарським декретом було призначено її першого директора – Даніеля Ґаламу фон Ґітхін. Цим же декретом встановлювався особовий склад поліції, який складався з власне директора, діловода, писаря і чотирьох дільничних наглядачів. Пропонуємо вам кілька цікавих фактів та фото з історії львівської поліції.
  • Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Від завтра трамвай №6 курсуватиме за зміненим маршрутом Як поінформував заступник директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа, від завтра, 20 жовтня трамвайний маршрут №6 курсуватиме за зміненим маршрутом.
  • Як львів Як львів'янин рятує будинок, в якому жив Іван Франко. Фото Колишній житомирянин Євген після одруження із львів’янкою оселився у Львові, в одній із квартир у старому австрійському будинку, збудованому ще в 1875 році. Як і більшість таких будівель, споруда була занедбаною, тож спершу Євген здійснив первинну реставрацію старовинної брами, потім ініціював ремонт каналізації, фасаду та під’їзду, двох інших брам, відновив вентиляцію підвалу та газони біля будинку. Євген розповів Tvoemisto.tv , як почав наводити лад у старому будинку й на тому не зупинився.
  • Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів Львів’ян запрошують на унікальне мистецьке дійство – битву оркестрів У четвер, 22 жовтня, на сцені Львівської опери відбудеться концерт у рамках всеукраїнського проекту «Битва Оркестрів». На одній сцені у музичному двобої зійдуться два оркестри – Львівський академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» і Одеський симфонічний оркестр «Hardy Orchestra». Хто з них переможе – визначать глядачі. Початок унікального шоу-змагання – о 19:00.
  • У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто У Львові поліція забиратиме неправильно припарковані авто Працівники патрульної поліції забиратимуть неправильно припарковані автомобілі у Львові спільно із представниками муніципальної дружини, яким нещодавно передали у користування чотири евакуатори.
  • У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна У Львівському перинатальному центрі встановлюють вікна До кінця жовтня у пологовому та адміністративному корпусах Львівського обласного клінічного перинатального центру встановлять усі вікна. Загалом потрібно замінити 174 вікна. На даний момент уже встановлено 20 % від необхідної кількості вікон. Про це повідомила начальник управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Катерина Іванова.
  • На Tvoemisto.tv триває фотоконкурс. Умови участі На Tvoemisto.tv триває фотоконкурс. Умови участі Tvoemisto.tv спільно з мережею квиткових кас kasa.in.ua, Планетою кіно IMAX та видавництвом «Урбіно» пропонує взяти участь у фотоконкурсі «50 відтінків Львова» і поділитися фотовраженнями від багатогранного та контрастного Львова. Серед призів для переможців: квитки на концерт Джамали у Львові, що відбудеться 3-го листопада у Львівській Опері, квитки на кіносеанс у Планеті Кіно IMAX та розмальовка для дорослих «Дивовижні міста».
  • У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць У Львові тривають ремонтні роботи доріг. Перелік вулиць Ремонтні роботи у Львові з покращення стану тротуарів і дорожнього покриття тривають у всіх районах міста, – інформують у прес-служба ЛМР.
  • У Львові – канікули. 8 ідей для цікавого дозвілля школярів У Львові – канікули. 8 ідей для цікавого дозвілля школярів Від сьогодні у школах усієї України розпочинаються осінні канікули. Пропонуємо 8 ідей, які допоможуть зорганізувати відпочинок вашої дитини весело і з користю. Серед найцікавішого: майстер-класи з анімації, інтерактивне вивчення англійської та перша літературна школа для дітей.
  • 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії 25 жовтня у Львові розкажуть про навчання у престижних вишах Швейцарії Міжнародна освітня агенція DEC education – ексклюзивний представник Swiss Education Group в Україні – запрошує відвідати презентацію «Елітна освіта у Швейцарії», яка відбудеться 25 жовтня з 15.00 у готелі «Панорама» (пр-т Свободи, 45).
  • Цієї середи у місті лунатимуть сирени: львів’ян просять зберігати спокій Цієї середи у місті лунатимуть сирени: львів’ян просять зберігати спокій У середу, 21 жовтня, з 14:40 до 15:00 задля перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Львів’ян просять не панікувати, – інформують у ЛОДА.
  • Tvoemisto.tv визначило переможців розіграшу гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv визначило переможців розіграшу гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv спільно з ExitGame провели розіграш безкоштовних ігор у квест-кімнатах. Конкурс тривав до 18:00 години 17 жовтня. Сьогодні ми оголошуємо імена щасливчиків.
  • На Львівщині ремонтуватимуть шість доріг. Перелік На Львівщині ремонтуватимуть шість доріг. Перелік Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила поточний ремонт шести доріг в області за понад 115,5 млн грн. Інформація про це є у Віснику державних закупівель.
  • Сьогодні для львів Сьогодні для львів'ян гратимуть симфонічну музику Чайковського. Де послухати? Сьогодні, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Як зміниться середня освіта в Україні: 8 фактів Верховна Рада України вже у листопаді планує розглянути новий закон "Про освіту", який має покласти початок реформування української школи, а також вплинути на усіх учасників освітнього процесу. Пропонуємо читачу найбільш актуальні положення законопроекту, що стосуються питань середньої освіти. Закон, якщо його приймуть, набере чинності з 1 січня 2016 року.
  • Львівських школярів запрошують під час канікул відвідувати дитячі клуби Львівських школярів запрошують під час канікул відвідувати дитячі клуби Під час двотижневих осінніх канікул, які розпочалися сьогодні, 19 жовтня, львівських школярів запрошують відвідувати дитячі клуби.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Опришківській зник люк Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Опришківській зник люк Сьогодні, 19 жовтня, на вулиці Опришківській зник каналізаційний люк. Водіїів просять бути уважними.
  • Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Коли українці матимуть електронні медичні картки: деталі Наступного року в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.
  • Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Для українців створять узаконений перелік адмінпослуг Кабінет міністрів запропонував узаконити єдиний перелік адміністративних послуг. Законопроект дозволить уникнути незаконних випадків здирництва з боку державних органів.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 12-18 жовтня.
  • Львівські «Карпати» поступились полтавській «Ворсклі» Львівські «Карпати» поступились полтавській «Ворсклі» В матчі 11 туру української Прем’єр-ліги львівські «Карпати» на власному полі програли полтавській «Ворсклі».
  • Батяри на роверах організували велозаїзд Львовом Батяри на роверах організували велозаїзд Львовом Другий ретро велопроменад вулицями міста Лева зібрав близько 30 людей. Головною умовою участі був велосипед та відповідний дрес-код – одяг у стилі львівських батярів. Маршрут почався від Домініканського собору, тягнувся Стрийським парком та завершився на вулиці Валовій.
  • Як у Львові пройшов осінній пікнік. Фоторепортаж Як у Львові пройшов осінній пікнік. Фоторепортаж В суботу, 17 жовтня, в Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького відбувся «Осінній пікнік» - святкування з нагоди завершення осіннього сезону в парку.
  • Через молитовну ходу у Львові тимчасово змінили рух трамваїв Через молитовну ходу у Львові тимчасово змінили рух трамваїв В зв’язку з проведенням з молитовної ходи через центр міста, в тому числі через пл. Ринок, частина трамваїв їздитиме за зміненим маршрутом, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • В Канаді можуть відмінити короткострокові візи для українців В Канаді можуть відмінити короткострокові візи для українців Невдовзі українцям може стати значно легше відвідати Канаду. Опозиційні партії цієї країни підтримують скасування короткострокових віз для громадян України.
  • Збірна України отримала суперника в боротьбі за вихід на Євро-2016. Деталі Збірна України отримала суперника в боротьбі за вихід на Євро-2016. Деталі Сьогодні у швейцарському Ньоні відбулося жеребкування матчів плей-офф за вихід на чемпіонат Європи 2016 року, що відбудеться у Франції.
  • Львів висловив співчуття родинам загиблих в Одесі Львів висловив співчуття родинам загиблих в Одесі Вчора, 17 жовтня, поблизу м. Затока, що на Одещини, сталась трагедія – в кілометрі від узбережжя через шторм перекинувся пасажирський катер «Іволга». Внаслідок трагедії загинули 12 пасажирів, ще 20 госпіталізовані до медичного закладу. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав розпорядження приспустити штандарт міста Львова на Ратуші в знак трауру, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові озеленили проспект Чорновола. Фото У Львові озеленили проспект Чорновола. Фото На днях на роздільній смузі просп. Чорновола висадили перші дерева – пірамідальні граби.
  • На польському плакаті Львів зобразили частиною Польщі. Деталі На польському плакаті Львів зобразили частиною Польщі. Деталі В Польщі громадська кампанія під назвою «Пробіг незалежності» використовує карту країни довоєнних часів, яка включає в себе частину нинішньої території України, Білорусі та Литви.
  • Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Лідер Pink Floyd виконає пісню, присвячену «Небесній Сотні». Де подивитися? Сьогодні, 18 жовтня, у Лондоні відбудеться концерт солідарності I'm with the Banned. Фронтмен Pink Floyd Девід Гілмор виступить спільно з українськими музикантами та презентує пісню, присвячену «Небесній сотні».
  • Сьогодні у Львові - молитовна хода. Маршрут Сьогодні у Львові - молитовна хода. Маршрут Сьогодні, 18 жовтня, о 15.00 год. у Львові розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Духовенство УГКЦ, миряни та мешканці Львова пройдуть від храму Святого Архистратига Михаїла до пам’ятника Митрополиту Андрею на площі святого Юра. В зв’язку з цим по маршруту ходи ситуативно перекриватимуть вулиці для транспорту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!