Новини
  • 7 супервітамінів для психічного здоров’я 7 супервітамінів для психічного здоров’я Від того, які вітаміни, мінерали та антиоксиданти в якій кількості ми отримуємо, залежить, наскільки міцним буде не лише фізичне, а й психічне здоров'я. При депресії варто налягти на Омега-3, тобто їсти більше жирної риби, а амінокислоти полегшать симптоми при біполярному розладі.
  • З чого почати успішну кар З чого почати успішну кар'єру в IT? Перелік онлайн-платформ й курсів Як потрапити в ІТ індустрію та побудувати успішну кар’єру, які онлайнові платформи та стаціонарні курси використовувати для того, щоб стати професійним програмістом, розповів керівник львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський
  • У Львові  - ожеледиця: водіїв просять бути обережними У Львові - ожеледиця: водіїв просять бути обережними Завтра, 23 жовтня, вночі та вранці у Львові на окремих ділянках доріг буде ожеледиця. Про це повідомляє львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • Де у Львові не буде світла: адреси Де у Львові не буде світла: адреси Завтра, 23 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові проспект Свободи повністю відкрили після ремонту У Львові проспект Свободи повністю відкрили після ремонту Сьогодні, 22 жовтня, у Львові відкрили для проїзду частину проспекту Свободи від вулиці Коперника до вулиці Вороного. Таким чином, увесь проспект відновили після ремонту. Про це Tvoemisto.tv розповів начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства Роман Заріцький.
  • Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Львів’янина призначили заступником міністра освіти України Новим заступником міністра освіти України Сергія Квіта буде львів’янин Павло Хобзей. Кабінет міністрів України ухвалив відповідне рішення. До цього він був проректором із науково-педагогічної роботи Українського католицького університету у Львові.
  • Уроки архітектури Твого міста: Львів у мурах Уроки архітектури Твого міста: Львів у мурах Львів здавана приваблює туристів старими вуличками та своєрідною архітектурою різних часів. Хочете дізнатися, чому пам’ятки княжого міста є особливими? Або чи є у Львові бодай одна споруда, яку можна назвати готичною? Tvoemisto.tv продовжує спецпроект «Уроки архітектури Твого Міста», у якому демонструє на прикладі різних споруд Львова, які з них найкраще відображають чи поєднують той чи інший архітектурний стиль. Сьогодні ми розповімо про оборонні мури, які є родзинкою нашого міста для туристів. А колись – по-справжньому оберігали Львів від загарбників та навіть були своєрідним «соціальним бар’єром» між тодішніми львів’янами й мешканцями околиць.
  • Львівська «Галичанка» поїхала у Косово на матчі єврокубків Львівська «Галичанка» поїхала у Косово на матчі єврокубків Гандболістки львівської «Галичанки» вирушили до Республіки Косово на матчі другого раунду Кубка ЄГФ. Таке рішення учора ввечері прийняла Європейська гандбольна Федерація.
  • У Львові браму на пам У Львові браму на пам'ятці архітектури планують замінити скляними дверима. Фото У будинку, що знаходиться на вул. Вірменська, 13 і є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення (Постанова №970 Ради Міністрів Української РСР від 24 серпня 1963 року), ох.№319.) планують відкрити магазин. Про це Tvoemisto.tv розповіла начальниця Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко-Швець.
  • Львів Львів'яни стали частіше хворіти на менінгіти. Як не інфікуватися? Лабораторний центр Держсанепідслужби України інформує, що протягом вересня-жовтня спостерігається суттєвий підйом захворюваності на серозні менінгіти. Львів’ян просять обережніше ставитись до здоров’я.
  • Де львів’янам шукати інформацію про кандидатів Де львів’янам шукати інформацію про кандидатів У неділю, 25 жовтня, у Львові та області пройдуть місцеві вибори – виборці обиратимуть депутатів міських, сільських, селищних, районних та обласних, рад, а також міських та сільських голів. Пропонуємо вам підбірку проектів, які можуть бути корисними при виборі кандидата у депутати.
  • В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей В Україні стартувала імунізація проти поліомієліту. Як вакцинуватимуть дітей Додаткова вакцинація відбуватиметься тільки у медичних закладах, де є стаціонарні або мобільні вакцинальні кабінети. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
  • У Львові встановили нову котельню на альтернативному паливі У Львові встановили нову котельню на альтернативному паливі У середу, 21 жовтня, у Львівській обласній державній клінічній психіатричній лікарні презентували нову котельню, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові в їдальні Академії друкарства обвалилася стеля. Відео У Львові в їдальні Академії друкарства обвалилася стеля. Відео У вівторок, 20 жовтня, у Львові в навчальному корпусі № 2 Української академії друкарства обвалилася стеля у приміщенні їдальні. Під час обвалу там обідали студенти.
  • У Львові з’явилося п У Львові з’явилося п'ять точок із безкоштовним WI-FI. Локації У Львові з метою надання доступу до інтернету для навчальних цілей – відкрили безкоштовні WI-FI точки. Серед локацій з безкоштовним WI-FI: студентські гуртожитки, школи, лікарні.
  • Христина Соловій презентувала новий кліп. Відео Христина Соловій презентувала новий кліп. Відео Сьогодні, 22 жовтня, молода львівська виконавиця Христина Соловій презентувала новий кліп, у якому приміряла образ мавки. Вокалістка презентувала відео на пісню «Под облачком». Про це Христина Соловій повідомляє на своїй сторінці у Facеbook.
  • Як львів’яни відпочивали у Карпатах сто років тому. Фото Як львів’яни відпочивали у Карпатах сто років тому. Фото Близько століття тому багатші львів’яни любили відпочивати на природі у заміських маєтках і фільварках, бідніші – хлюпалися на озерах. А коли відкрилась залізниця, то масово почали їздити у Карпати.
  • Відеохостинг YouTube зроблять платним: що зміниться? Відеохостинг YouTube зроблять платним: що зміниться? Керівництво найпопулярнішого у світі відехостингу YouTube вирішило запровадити платну підписку.
  • У місті шукають крадіїв люків: львів’ян просять допомогти У місті шукають крадіїв люків: львів’ян просять допомогти На перетині вулиць Промислової та Волинської вже другий раз викрали кришку люку, де знаходиться механізм стрілочних переводів. Очевидців крадіжки просять зголоситися.
  • ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото ГО «Розвиток Громади» в Україні створюють свято краси для особливих жінок. Фото Для жінок з порушеннями опорно-рухового апарату вперше в Україні було створено свято грації та краси. У рамках соціального проекту «Жіночність без границь» ГО «Розвиток Громади» у кількох містах України відбулися святкові події для особливих жінок, чию красу потрібно правильно розпізнати.
  • Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси Де і коли у Львові відновлять дитсадочки. Адреси За інформацією управління освіти ЛМР, у Львові за кошти міського бюджету тривають роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків. Також проводяться роботи у діючих садках для збільшення кількості груп дошкільної освіти. Ці роботи дадуть змогу відкрити 55 додаткових груп у ДНЗ міста, які охоплять близько 1100 дітей.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Панаса Мирного. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Панаса Мирного. Фото Сьогодні, 22 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Панаса Мирного у Львові ускладнюється рух.
  • Львів’ян запрошують на Свято сиру і вина. Програма Львів’ян запрошують на Свято сиру і вина. Програма Уже традиційно місцем зустрічі гурманів усієї України стане VI Свято сиру і вина, яке проходитиме на площі перед Львівським Палацом мистецтв. Протягом трьох днів відвідувачі зможуть побувати на ярмарку сирів та вин, різноманітних кулінарних майстер-класах. Також працюватиме арт-майстерня. Традиційно на Святі сиру і вина відзначать День Сирника на якому всіх охочих пригостять смачним львівським сирником, який спечуть за давнім рецептом.
  • Які приміщення Львова здають в оренду. Перелік Які приміщення Львова здають в оренду. Перелік Управління комунальної власності повідомляє про намір передати в оренду 10 об’єктів комунального майна.
  • На Львівщині запрацює сонячна електростанція На Львівщині запрацює сонячна електростанція У селі Варяж Сокальського району Львівської області готують до введення у експлуатацію першу на території громад сонячну електростанцію. Залишкову енергію ця електростанція напрявлятиме на потреби «Львівобленерго».
  • Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Львівський виш увійшов у ТОП-100 найкращих університетів Європи й Центральної Азії Один із університетів Львова увійшов до сотні найкращих університетів Європи та Центральної Азії. Рейтинг склала британська компанія Quacquarelli Symonds.
  • Ситуація на дорогах Львова: у місті не працює кілька світлофорів Ситуація на дорогах Львова: у місті не працює кілька світлофорів Сьогодні, 22 жовтня, на кількох вулицях Львова ускладнюється рух через несправність світлофорів.
  • Коли в Україні можуть відновити мобілізацію Коли в Україні можуть відновити мобілізацію Президент України Петро Порошенко переконаний, що зараз немає жодної причини оголошувати мобілізацію. Про це глава держави заявив під час свого візиту до Івано-Франківська у середу, 21 жовтня.
  • 8 онлайн-платформ для навчання ІТ 8 онлайн-платформ для навчання ІТ У Львові дедалі більшої популярності набирає ІТ-індустрія. Результатом розвитку цієї галузі стала наймасштабніша в Західній Україні конференція Lviv IT Arena на якій зібрались 100 спікерів зі всього світу. Tvoemisto.tv зібрало онлайнові платформи на яких можна вивчити або вдосконалити свій рівень знань із програмування, веб-дизайну, HTML, CSS чи JavaScript.
  • Львів’ян запрошують на семінар про податки Львів’ян запрошують на семінар про податки 22 жовтня 2015 року Головне управління ДФС у Львівській області за участю представників аудиторської спільноти Львівської області проведе безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб Львівської області, – повідомляють у Державній фіскальній службі.
  • Як жартують з кандидатів у Львові. Популярні меми Як жартують з кандидатів у Львові. Популярні меми Цьогорічна виборча кампанія на місцевих виборах відзначилась не лише великою кількістю реклами кандидатів на місце міського голови чи депутата, але й немалою кількістю карикатур на них. Tvoemisto.tv зібрало найбільш цікаві інтернет-меми, якими запам’яталась ця передвибоча кампанія.
  • Молоді та активні: 11 історій про громадських активістів Львова Молоді та активні: 11 історій про громадських активістів Львова На виборах до Львівської міської ради під № 4 йде Українська Галицька партія, яка об’єднала молодих та ініціативних львів’ян. Пропонуємо вам одинадцять історій мешканців Львова, які ніколи не були у політиці, однак відомі завдяки своїй громадській діяльності, принциповим цінностям та бажанням брати на себе відповідальність за своє місто.
  • Куди скаржитись львів’янам на політичну агітацію у «день тиші» Куди скаржитись львів’янам на політичну агітацію у «день тиші» У цю суботу, 24 жовтня, розпочинається передвиборчий «день тиші». До 24:00 години п’ятниці у місті мають прибрати всю передвиборчу агітацію. Також у суботу заборонена будь-яка агітація на радіо чи телебаченні, що стосується конкретних політичних сил. Прес-секретар КП «Адміністративно-технічне управління» розповіла Tvoemisto.tv, куди можуть скаржитись львів’яни, якщо помітять передвиборчу агітацію 24 жовтня.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Франка Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Франка Нині у Львові на вулиці Івана Франка утворився значний затор. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Де завтра не буде світла: адреси Де завтра не буде світла: адреси Завтра, 22 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Мобільний зв Мобільний зв'язок між Україною та Польщею може подешевшати. Деталі Уряд України веде перемовини з польською стороною щодо здешевлення вартості роумінгу роумінгу між двома країнами.
  • ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові ТОП-7 атмосферних подій осені у Львові Осінь у Львові вже перейшла свій екватор, залишивши у минулому багато теплих днів та приємних емоцій. Однак на львів’ян ще чекає чимало заходів, які допоможуть зробити цю пору року насиченою та цікавою. Tvoemisto.tv створило для вас підбірку особливих й атмосферних подій у Львові, які ви ще встигнете відвідати цієї осені.
  • У Львові батьки трійнят отримуватимуть щомісячно тисячу гривень У Львові батьки трійнят отримуватимуть щомісячно тисячу гривень Сьогодні, 21 жовтня, на виконкомі Львівської міської ради було прийнято рішення про зміну виплат соціальної допомоги батькам, у яких народилась трійня.
  • У центрі Львова відкрили центр надання адмінпослуг У центрі Львова відкрили центр надання адмінпослуг Для мешканців Личаківського і Галицького районів у Львові 21 жовтня відкрили новий Центр надання адміністративних послуг на вулиці К.Левицького, 67. Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги, отримати результат послуги – все це доступно для мешканців у новому офісі ЦНАП, – інформує прес-служба ЛМР.
  • Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? Люди інтелекту. Хто з ІТ-індустрії йде до Львівської міськради? До Львівської міської ради балотуються три представники ІТ-індустрії. Степан Веселовський, керівник Львівського ІТ-Кластера, Петро Ванько, директор ІТ-компанії «Софтсерв – Муніципальні технології» і Наталія Яневич, кандидат економічних наук, керівник телекомунікаційної компанії «Стелнет», знають, як розвивати Львів як місто майбутнього.
  • У Львові впорядкують два озера: локації, деталі У Львові впорядкують два озера: локації, деталі Цього року водойми на територіях парків «Піскові озера» та «Озеро Левандівське» мають привести до ладу. Департамент містобудування Львівської міської ради замовив послуги з поліпшення благоустрою на загальну суму майже 1,08 млн грн. Це на 700 тис. грн більше, аніж було заплановано в травні цього року.
  • Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб Сьогодні – Світовий День Гідності. У мережі стартував тематичний флешмоб 21 жовтня у більш ніж 60 країнах світу відбувається Всесвітній День Гідності, цього року Україна вперше долучиться до цієї акції. Родзинкою відзначення є флешмоб, що має на меті показати гідність у повсякденному житті.
  • Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто Європейський досвід: у центрі Осло заборонять авто В рамках програми по скороченню викидів парникових газів на 50% до 2020 року, Норвегія розробила план повної заборони на використання приватних автомобілів у центрі Осло, де працюють приблизно 90 000 чоловік.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний фестиваль 8 листопада у Львівському палаці мистецтв фестиваль добра «Червоні носики». Метою заходу є підвищення рівня виживання дітей, які лікуються у трьох відділеннях Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, завдяки забезпеченню клініки сучасним діагностичним обладнанням для визначення патології згортання крові. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Які документи слід подати на «Картку львів’янина». Перелік Які документи слід подати на «Картку львів’янина». Перелік Сьогодні, 21 жовтня, під час виконкому Львівської міської ради був прийнятий перелік документів, який необхідно подати, щоб отримати «Карту львів’янина».
  • Що дасть Львову місцева партія? 5 відповідей Що дасть Львову місцева партія? 5 відповідей Напередодні виборів у вирі політичної реклами усі все обіцяють. Важко зрозуміти, що серед обіцянок про справедливу пенсію, гідну зарплату і контрактну армію є правдою. Нещодавно у Львові з’явилася перша регіональна партія – нове середовище людей, які хочуть запровадити європейські цінності на місцевому рівні, і почати пропонують зі свого дому – Галичини.
  • У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин намалював композицію із трьома портретами Андрея Шептицького: в юності, молодості й старості. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Що допоможе львів’янам контролювати діяльність місцевих рад Що допоможе львів’янам контролювати діяльність місцевих рад У понеділок, 19 жовтня, народний депутат, кандидат на посаду міського голови, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Львова Дмитро Добродомом разом з Львівським міським та обласним осередками партії уклали Меморандум про співпрацю з громадською ініціативою «Прозорі ради». Зокрема, від імені міської організації меморандум підписав її голова Андрій Білоус, а від обласної – керівник «Народної Самооборони» Львівщини та голова обласної організації партії «Народний контроль» Валерій Веремчук.
  • У Львові передадуть під житло для військових ще одну ділянку землі У Львові передадуть під житло для військових ще одну ділянку землі Підписано розпорядження голови Львівської ОДА про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вулиці Мечникова, 16 у Львові для будівництва житла для військовослужбовців. Відповідний документ оприлюднений на сайті ЛОДА.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського Сьогодні, 21 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Липинського у Львові ускладнюється рух.
  • Сьогодні Львів прощатиметься із бардом і поетом Андрієм Панчишиним Сьогодні Львів прощатиметься із бардом і поетом Андрієм Панчишиним Сьогодні, 21 жовтня, львів’ян запрошують провести в останню путь Андрія Панчишина. Про це повідомив письменник Юрій Винничук.
  • У Львові тимчасово не курсують трамваї У Львові тимчасово не курсують трамваї Сьогодні, 21 жовтня, через обірвані дроти на вулицях Личаківській та Франка у Львові тимчасово не курсують трамваї.
  • На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу На дорогах Львівщини впорядкують зовнішню рекламу У Львівській обласній державній адміністрації затвердили порядок надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.
  • Львів’янам нагадують, що сьогодні у місті лунатимуть сирени Львів’янам нагадують, що сьогодні у місті лунатимуть сирени Сьогодні, 21 жовтня, з 14:40 до 15:00 задля перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Львів’ян просять не панікувати, – інформують у ЛОДА.
  • У Львові – туман: водіїв просять бути уважними У Львові – туман: водіїв просять бути уважними Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що сьогодні вранці буде туман, видимістю 200-500 м.
  • Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Використання прапора України в рекламі хочуть заборонити Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді заборонити використання прапору України чи його імітацію у рекламі. Про це йдеться у проекті закону Про Державний Прапор України №3334 від 16 жовтня 2015 року.
  • Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Українці матимуть вільний доступ до інформації про ремонт доріг Україна приєдналася до ініціативи з розкриття інформації про ремонт доріг. Це передбачено тристороннім меморандумом щодо започаткування ініціативи CoST, який у вівторок підписали міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, директор міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі (COST) Піттер Метьюз та голова "Укравтодору" Андрій Батищев.
  • Два літаки не змогли приземлитися на львівському летовищі. Деталі Два літаки не змогли приземлитися на львівському летовищі. Деталі Два літаки, які слідували до Львова з Варшави та Стамбулу, там і не змогли здійснити посадку у Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, незважаючи на те, що на злітній смузі встановлена спеціальна система, яка дозволяє садити літаки при будь-якій погоді.
  • На поїзді Львів-Чернівці діятиме електронний квиток На поїзді Львів-Чернівці діятиме електронний квиток Сьогодні, 20 жовтня, відкрито продаж електронних проїзних документів на проїзд у новому дизель-потязі Львів-Чернівці. Відтак, пасажирам не потрібно звертатись у касу, аби роздрукувати квиток, куплений в онлайн-системі, – повідомляють у прес-центрі Львівської залізниці
  • Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото Унікальну етно-колекцію показали на Українському тижні моди. Фото 18 жовтня під час 37-го Ukrainian Fashion Week вже вдруге було презентовано проект ВИТОКИ, присвячений традиційній матеріальній культурі українців від витоків до сьогодення.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!