Київ

До Дня Європи у центрі Києва відкрились дві виставки, присвячені відносинам ЄС та України

1172 0
Виставку відкрили на Софіївській площі та на Хрещатику.
Фото: МКІП

Фото: МКІП

До Дня Європи у центрі Києва відкрились дві виставки, присвячені відносинам ЄС та України. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Виставка на Софіївській площі має назву «Культурна мозаїка». Її девіз – «Разом зберігаємо. Разом Творимо». Тут розповідають про підтримку ЄС української культури та мистецтва у воєнні часи та зусилля для її збереження.

«Українське культурне надбання опинилося під загрозою пошкодження та знищення через війну, як це сталося з музеєм Марії Примаченко, садибою Григорія Сковороди, театром в Маріуполі та сотнями інших пам’яток культури», – йдеться в повідомленні.

На стендах на Хрещатику розповідають про допомогу Європейського Союзу Україні та її шлях до ЄС. Одна із тем стендів присвячена розвінчуванню міфів про відносини ЄС та України.

«Європейський Союз допомагатиме Україні стільки, скільки буде потрібно. Наші зобов'язання перед вільною та демократичною Україною ніколи не були настільки міцними», – зазначила Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

До слова, сьогодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн перебуває у Києві з візитом.

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Києві триває фотовиставка «Соледар. Сіль. Війна», а в Музеї історії Києва нині триває виставка картин «Київська симфонія», також у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

Фото: МКІП

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!