Львів за пів кроку від повного локдауну та що відбувається в переході на Митній. Головне за добу

26426 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Adél Grőber for unsplash

Фото: Adél Grőber for unsplash

Перехід на Митній. У підземному переході на Митній можна придбати заледве не все – від тістечок і батарейок до ременів і білизни. Також тут є кав’ярня, що до душі багатьом львів’янам, які щодня пробігають цим перехрестям.

Читайте також: Як у Львові записатися на щеплення від Covid-19 залишками вакцин і хто це може зробити

Підприємцям, які мають магазинчики у переході, працівники управління економіки міськради Львова принесли рішення виконкому від 12 березня про демонтаж усіх МАФів упродовж 60-ти днів – за два місяці перехід має бути звільнений від конструкцій. Водночас підприємці обурені тим, що, як ідеться у розданих їм рішеннях, вже за 14 днів їм відімкнуть світло.

Tvoemisto.tv дізналось, що відбувається в переході на Митній і які плани на нього має місто.

Львів за пів кроку від карантину. Від нині школярі 5-11 класів у Львові переходять на дистанційне навчання на два тижні, також закривають на карантин дитячі гуртки, клуби, переносять спортивні змагання.

Вишам теж рекомендують перейти на дистанційне навчання. Молодша школа наразі продовжить навчання, але, якщо ситуація не покращиться, то закриття початкової школи буде наступним кроком до обмеження.

«Це перший етап. Ми стоїмо на пів кроку до червоної зони, маємо суттєвий ріст захворюваності. У лікарнях перебувають 489 людей, ріст порівняно з минулим тижнем 30%», – заявив міський голова Львова Садовий.

Читайте також: На Центр обслуговування пасажирів у Львові хочуть витратити ще 2,5 млн грн

Окрім цього, спортивні змагання у закритих приміщеннях перенесуть на інший період або проведуть на відкритому просторі. Садовий наголосив, що якщо поліція не зможе забезпечити закриття усіх нічних клубів у місті, яким заборонено працювати, то він звертатиметься до міністра МВС.

Також наразі місто не запроваджує додаткових обмежень у транспорті. Мешканців Львова також просять утриматись від забав, весіль, бенкетів.

Водночас, міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться в «червоній» зоні, уся країна піде на жорсткий карантин.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Львівській області (1 065), Києві (999), Вінницькій (924), Одеській (728) та Харківській (596) областях.

Читайте також: Головний корпус «Кінескопу» перебудують в офіси

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 065 осіб (552 – напередодні). Разом 88 124. В Україні коронавірус виявили у 9 642 осіб (6 792 за попередню добу). Загальна кількість 1 477 190 пацієнтів.

Covid-19 – Головне. Головний санітарний лікар Ляшко перебуває на лікарняному, у нього діагностували коронавірус. «У мене був лише 13 день після щеплення (вакцинувався 2 березня), коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень», – заявив він.

В Україні видаватимуть міжнародне свідоцтво про вакцинацію від Covid-19, як того вимагають міжнародні медико-санітарні правила. Жодних інших «імунних паспортів» Україна не впроваджуватиме.

Німеччина, Італія, Франція, Іспанія та Індонезія тимчасово зупинили використання вакцини від коронавірусу, розробленої Університетом Оксфорду та компанією AstraZeneca. Зокрема, Федеральне міністерство охорони здоров’я Німеччини оголосило, що робить це у зв’язку з повідомленнями про розвиток тромбів у деяких людей після вакцинації. Разом з тим Польща та Канада продовжать щеплення цим препаратом.

Читайте також: Болгарія планує відкрити туристичний сезон. Коли і за яких умов

Ліквідують одіозний суд. В Офісі президента підготували проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва. Законопроєкт передбачає ліквідацію також Київського окружного адмінсуду, повноваження якого поширюються на Київську область. Замість цих двох установ пропонується створити Окружний адміністративний суд Київської області та міста Києва.

Апеляція на скасування українського правопису. Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу на рішення Окружного адмінсуду Києва щодо скасування нового українського правопису. У Мін'юсті зазначають, що позивачі у цій справі не навели жодних доказів того, що цією постановою уряду були порушені їхні права.

Читайте також: Оголосили номінантів на премію «Оскар-2021». Перелік

Скандал з блогерами. В мережі спалахнув скандал через стосунки восьмирічної моделі із 13-річним блогером та відверті фотографії дівчинки. Дитячий омбудсмен Микола Кулеба через цю ситуацію уже звернувся до Генпрокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Кіберполіції. 

Засновниця мережі садочків «Пташеня Дитячий простір» Христина Шабат про те, що це «абсолютно ідіотська батьківська затія» та які моральні травми на все життя можуть залишити у дітей такі «дорослі стосунки». Більше  тут

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!