Що відбувається з комунальним майном ЛОР та чергові нічні ракетні атаки по Києву. Підсумки доби

971 0
Нині 16 травня та 447 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 19:58, відбій – о 20:16. Відбувся зліт Міг-31К. Другий  о 02:23, відбій – о 04:03. На Львівщині «прильотів» не зафіксовано.

Уночі над Києвом було збито кілька російських ракет і БпЛА, уламки впали у житлових районах. Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, вибухи пролунали одразу у кількох районах. Зокрема, в Шевченківському районі на територію зоопарку впали уламки ракети. У Соломʼянському – загоряння авто, ушкоджена будівля, троє потерпілих.

Ситуація на фронті: Велика Британія надасть Україні сотні далекобійних ракет на додаток до Storm Shadow. Цей крок означає, що Велика Британія йде далі, ніж будь-яка інша країна, у наданні зброї, яка може переломити ситуацію на полі бою на користь України.

За даними Генштабу (станам на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Відбулось 49 бойових зіткнень на цих ділянках фронту, в епіцентрі – залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 14 ударів по районах зосередження противника, а також 8 – по його ЗРК. Уражено 3 пункти управління, 4 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, 5 станцій радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів ворога. Збито 6 ударних БпЛА різних типів.

Читайте також: Західний кордон через систему «Шлях» щодня перетинають майже три тисячі чоловіків. Серед них – близько 200-300 осіб намагаються виїхати з країни під виглядом волонтерів.

Акцент дня: Гривня за квадратний метр. Що відбувається з комунальним майном Львівської облради. Львівська облрада має понад 800 тис. кв. м площ, більшість з яких належать комунальним установам. Невелику частину віддає в комерційну оренду. Бюджетні повноваження у Львівської обласної ради відібрали, а голову відправили у відставку. Депутатам залишилось хіба що комунальне майно. Tvoemisto.tv розповідає, що належить облраді у Львові, чи ефективно депутати використовують нерухомість та яка реорганізація може відбутися найближчим часом.

Ключові події:

1.НАБУ взяло голову Верховного суду Князєва на хабарі майже 3 млн доларів. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії.

На цю ж тему: У Фірташа проводять обшуки. Йому оголосили підозру. Правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури купували паливо у його ж компанії, але насправді отримували 30% від обсягів. Дефіцит покривався за рахунок державного газу, а гроші осідали у кишенях Фірташа.

Та: ВАКС призначив до розгляду справу ексзаступника прокурора Львівщини. Його підозрюють у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем на півмільйона грн;

2. У Львові стартує весняний Діловий форум. Про що говоритимуть. Цьогорічна тема –»Незламний український бізнес – експертний погляд на 2023 рік». Його проведуть у форматі вебінару, безпосередню участь в заході зможуть взяти лише спікери та партнери Форуму.

На цю ж тему: Перше ТМО увійшло до двадцятки найбільш прибуткових компаній Львівщини за рік. Воно опинилося на 18 місці у переліку, який склало Tvoemisto.TV у матеріалі про 200 найбільших компаній Львівщини за виторгом за рік. За рік прибуток лікарні становить понад 298 млн грн, а виторг (чистий дохід від реалізації) – понад 1,48 млрд грн.

Та: Європейські авіаперевізники готові швидко відновити польоти в Україну після війни. «Ми бачимо великий попит серед європейських авіаперевізників щодо польотів в Україну. По-перше, це повернення українських біженців додому – основа лоукостового сегмента, вантажні перевезення, ріст попиту на чартерні рейси, в’їзний туризм через інтерес іноземців до України, можлива лібералізація ринку з ЄС та спільний авіаційний простір у майбутньому», – розповів гендиректор аеропорту «Бориспіль» Олексій Дубревський;

3. В центрі Києва під виглядом реставрації зносять архітерктурну пам’ятку. Це дворова будівля, розташована за адресою вулиця Рейтарська 37-А. За інформації Департаменту культурної спадщини КМДА, проєкт знесення не погоджувався.

Читайте також: На будівництво нового моста на Львівщині, який ще у 2008 році зруйнувала повінь, оголосили тендер. Очікувана вартість тендеру становить понад 17,6 млн грн.

Та: Кличко пообіцяв відкрити рух з Подільсько-Воскресенського мосту на Русанівські сади до кінця року. Його почали будувати ще у 2003 році, з перервами через відсутність фінансування;

4. У Львові завершили реставрацію ротонди у парку Франка. Що змінилося. На круглому даху ротонди встановили мідний шпиль. В альтанці вмонтували енергоощадне освітлення. Увечері купол підсвічується зсередини, для цього встановили вісім нових світильників зі світлодіодними жарівками. У альтанці замостили покриття світлим каменем, відреставрували дах, карнизи, колони та сходи.

Читайте також: Стало відомо, коли продовжать очистку «Піскових озер» у Львові. Як зазначили в коментарі Tvoemisto.tv в управлінні екології ЛМР, вивезення намулу планують проводити влітку.

Та: Львів’яни збирають підписи для збереження озера на Замарстинівській, яке засипали сміттям. Як зазначають активісти, на ділянці планують збудувати ще одну будівлю, що унеможливить збереження водойми;

5. Львів’янка отримала міжнародну відзнаку В Нью-Йорку за допомогу жінкам та дітям під час війни. Премію вручає «Жіноча комісія у справах біженців» (Women’s Refugee Commission) світовим лідерам, які відстоюють справедливість, гендерну рівність, життя та права жінок і дітей-біженців.

Читайте також: Dakh daughters, «Скай» і Cheev. Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, які можна відвідати 15 – 21 травня.

Погода у Львові: Потепління до +26°. Якою буде погода цього тижня у Львові. 16 травня короткочасний дощ. Уранці слабкий туман. Температура вночі 10 – 12° тепла, а вдень 19 – 21°. 17 травня – вдень гроза, подекуди град. Уночі 10 – 15° тепла, а вдень 22 – 27°. 18 травня вночі та вдень короткочасний дощ. Уночі 7 –12°, вдень – 13 –18°. 19 травня удень – короткочасний дощ. Температура уночі 6 –11° тепла, вдень – 19 – 24°. 20 травня без опадів. Уночі 6 – 11° тепла, вдень 21 – 26°.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!