Київ

Наземний транспорт, який дублює закриту частину метро на Теремках, працює неефективно, — Пасажири Києва

615 0
Закриття метро призвело до загального збільшення навантаження на громадський транспорт міста, але переважно у районах, де метро не закривалося
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Активісти ГО «Пасажири Києва» дослідили зміни пасажиропотоку до закриття 6 станцій метро на Теремках і після та дійшли висновку, що наземний транспорт, який компенсує закриту частину підземки працює неефективно. Відповідне дослідження опубліковане на сторінці ГО у Facebook.

Середньодобовий пасажиропотік 27.11-01.12 на всьому київському транспорті склав 767,6 тис. пас. при випуску 735 од., що відповідає 1044 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу.

З них:

  - на всіх маршрутах, окрім теремківських А38 та Тр12,43 – 753,6 тис. пас. при випуску 713 од., що відповідає 1056 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу

  - на теремківських маршрутах – 14,6 тис. пас. при випуску 22 од., що відповідає 665 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу.

Стан після закриття метро.

Середньодобовий пасажиропотік 11.12-15.12 на всьому київському транспорті склав 830,4 тис. пас. при випуску 773 од., що відповідає 1074 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу.

З них:

  - на всіх маршрутах, окрім теремківських А 2м, 38, 60 та Тр 12, 43, 43к – 733,4 тис. пас. при випуску 654 од., що відповідає 1121 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу.

  - на теремківських маршрутах – 97,0 тис. пас. при випуску 119 од., що відповідає 815 пасажирам за добу на одиницю рухомого складу.

При цьому, якщо рахувати окремо постійні маршрути та додаткові, то завантаженість на одиницю у А 38 та Тр 12, 43 склала 1045 пас., а А 2м, 60 та Тр 43к лише 763.

Тобто закриття метро призвело до загального збільшення навантаження на громадський транспорт міста, але переважно у районах, де метро не закривалося, за рахунок зменшення випуску на постійних маршрутах. Завантаженість в таких районах зросла на 6,2%.

Також зросло навантаження на постійні маршрути з Теремків на 22,6%, але відносно всього міста завантаженість все одно залишається меншою на 6,7%, не дивлячись на проблеми з метро.

Найгірша ситуація з додатковими маршрутами, на яких завантаженість складає лише 68% порівняно з іншими районами.

Це говорить про значну неефективність у розподіленні рухомого складу на користь постраждалого Голосіївського району.

Читайте також: Після метро. Чи вдасться подолати транспортний колапс на Теремках

Нагадаємо, у зв'язку з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбувається між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська». Відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців. На час ремонту між станціями запустили маршрути наземного транспорту. У  зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування. 18 грудня стало відомо, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки, але вже між станціями «Почайна» і «Тараса Шевченка».

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!