Бюджет Львова 2022 та нові забудови у місті. Головне за добу

1500 0
Коротко про головні новини минулої доби.

Під час засідання сесії Львівської міської ради погодили проєкт бюджету міста на 2022 рік. Так, за проєктом доходи бюджету міської територіальної громади становитимуть понад 13 мільярдів гривень: доходи загального фонду – 12,2 млрд грн та доходи спеціального фонду бюджету –  майже 816 млн грн. Бюджет розвитку становитиме 677 мільйонів гривень, а минулого року – 2 мільярди грн. Видатки бюджету Львова цього року становитимуть 13,032 мільярдів гривень.

Читайте також: «Мене вразила історія кохання дідуся Шептицького». На екрани виходить історичний серіал про події у Львові

На території заводу «Молдвинпром», що у районі Підзамче, збудують офісний центр із торгівельними приміщеннями. Йдеться про територію колишнього винного заводу «Молдвинпром», що на вулиці Волинській, 10. Більшість приміщень, де колись працював завод, нині закинуті, завод не працює декілька десятиліть. Архітектори пропонують частину будівель знести, а декілька реконструювати. Вони також запевняють, що при плануванні забудови зважили на історичні особливості району, тому забудова не буде висотною, а матиме 4-5 поверхів. Також зазначають, що цій території присвоєно зону Г-6, яка не передбачає житла, утім дозволяє будівництво офісів і бізнес-центрів.

Військова частина А0215 (м. Вінниця) уклала контракт із Львівським авіаційно-ремонтним заводом на ремонт літака МіГ-29 вартістю у майже 74 млн грн. Авіазавод має відремонтувати винищувача до листопада 2022 року.  Після ремонту міжремонтний термін служби становитиме 8 років, а гарантійний – 4 роки.

Читайте також: На території колишнього винзаводу у Kьвові збудують офісний центр

Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні уряду. Воно набуває чинності з 1 лютого 2022 року. Мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів становитимуть: 2,00 грн – пакет без ручок і бокових складок; 2,50 грн – пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок; 3,00 грн – пакет з ручками і боковими складками.

У Львові демонтували тимчасову споруду за адресою: вулиця Крехівська, 11, що у Шевченківському районі міста.

Львівська журналістка, телеведуча 38-річна Вікторія Сотник майже місяць лежить у лікарні, з яких 20 днів у реанімації та під апаратом ШВЛ. Вона важко перенесла коронавірус. Зараз її стан набагато покращився, проте жінці досі важко говорити.

Читайте також: «Я дуже хочу жити». Історія львівської журналістки, яка 20 днів пробула в реанімації із Сovid-19

Найважливішою проблемою в країни є корупція. Так вважає 55% українців, що взяли участь в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг» протягом 14-16 грудня. Проблему війни на Донбасі найважливішою вважає 51% громадян. Крім того, важливими проблема є економічна криза, на думку українців (32%), некомпетентність влади (31%), епідемія коронавірусу (27%), вплив олігархів на політику (24%) та неякісна медицина (24%).

На перехресті вулиць Генерала Чупринки – Степана Бандери змінили організацію руху. Там заборонили лівий поворот з вулиці Чупринки на вулицю Бандери. Йдеться про ділянку, що неподалік Львівського органного залу.

Поліцейський гелікоптер Airbus Helicopters Н-145 20 грудня, доставив до лікарень Львова трьох пацієнтів, які мали важкі стани. Двох пацієнтів доправили у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги, третього – у Львівську обласну клінічну лікарню.

Працівники поліції охорони у Львівській області затримали у будівлі міської ради чоловіка, що розмахував предметом, схожим на пістолет. Окрім цього, під час огляду у молодика виявили подрібнену речовину зеленого кольору, подібну на наркотичну.

Компанія депутата Львівської міської ради Назарія Бербеки зведе десятиповерхівку з терасою на даху на вулиці Зеленій. Йдеться про будівництво на вулиці Зеленій, 267. Виконком затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія» та ТзОВ «Околиця» багатофункціональної будівлі з вбудованими приміщеннями громадського призначення та житловими одиницями у верхніх поверхах зі знесенням існуючої будівлі.

Із 22 грудня і до 20 січня наступного року тимчасово не курсуватимуть поїзди Львів – Перемишль. Йдеться про такі потяги, як: 19/33020 Львів – Перемишль; 20/33023 Перемишль – Львів; 27/33004 Львів – Перемишль; 28/33007 Перемишль – Львів.

Наступного року у Львові планують розпочати ще низку масштабних реконструкцій вулиць. Йдеться про вулиці Грінченка, Мазепи та Миколайчука, розширення Личаківської на перетині Пасічної. Також у Львові планують з’єднати трамвайним маршрутом Сихів і Голосківське кладовище, а також розпочати будівництво вулиці Суботівської.

В Україні почала діяти послуга «єПідтримка», в межах якої кожен громадянин, який пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу, може отримати 1000 грн. Послугою вже встигли скористатися понад 3 млн українців. Найчастіше отриману 1000 грн українці витрачають на придбання книг та похід в кінотеатр. На третьому місці – купівля квитків на проїзд залізничним транспортом.

Упродовж тижня, з 20 до 24 грудня, у Львові працюватимуть тимчасові та стаціонарні центри вакцинації від коронавірусної інфекції.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!