Рецепти на Великдень від пані Стефи та за які послуги не слід платити в лікарні. Підсумки доби

1582 0
Нині 12 квітня та 413 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Чудо-кухар

Фото: Чудо-кухар

Ситуація на фронті: Штаб головнокомандувача ЗСУ ухвалюватиме рішення про початок контрнаступу в останній момент, про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, Україна перебуває в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими як США, Велика Британія, Німеччина та Польща, але «дані щодо проведення тих чи інших операцій, чисельність залучених підрозділів і на якому напрямку – ця інформація є цілком секретною».

За даними Генштабу (станом на 6:00), не зважаючи на численні втрати, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. ЗСУ відбили 72 атаки противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 2 станції радіоелектронної боротьби, збито 2 ворожих БпЛА типу «Орлан – 10».

Читайте також: Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця перебування на обліку. Уряд вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Та: В Україні заборонили використання феєрверків та салютів. Законом забороняється використання, продаж та передача феєрверків, салютів і петард.

Акцент дня: Інфаркт, інсульт, пологи. Що покриває НСЗУ та що з реформою «вторинки». Чому некоректно порівнювати послуги Національної служби здоров’я України з послугами страхових компаній; чи реагує НСЗУ на нові виклики і як; які нові пакети доступні українцям із 2023 року, а які ще готують; чи може пацієнт обирати лікаря для надання вторинної меддопомоги; куди звертатись у випадку порушень, зловживань і як такі ситуації відстежує НСЗУ; коли каратимуть заклади, які вимагають гроші за безоплатні послуги; куди звертатися по меддопомогу ВПО і тим, що виїхали за кордон, Tvoemisto.tv поговорило з директоркою Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Тетяною Кудик.

«До нас часто надходять звернення про те, що пацієнти оплачують послуги в лікарні, і запитання, якими саме послугами їх мають забезпечити. Ми ці звернення розглядаємо, ба більше, чекаємо на постанову Кабміну, бо в 2023 році у НСЗУ почнеться моніторинг. Хоча вже зараз триває автоматичний моніторинг, завдяки якому ми можемо чітко відстежити, чи заклад охорони здоров’я відповідає, для прикладу, вимогам до спеціалістів. Є такі собі «запобіжники», і якщо заклад певний проміжок часу не відповідав таким вимогам, то загоряється «червона кнопка». Це означає, що заклад охорони здоров’я можуть позбавити певного пакету або ж узагалі розірвати з ним договір, і він мусить повернути кошти за той період невідповідності, який був оплачений.»

Читайте також: «Сімейний лікар має надавати психологічну допомогу», – пояснення НСЗУ. У програмі медичних гарантій є пакет «Супровід та лікування дорослих і дітей, які потребують психологічної допомоги на первинному рівні».

Та: У Львові відкрили новий корпус реабілітації «Незламні». Його створили на базі старого корпусу поліклініки Першого медобʼєднання. З початку повномашстабного вторгнення росії в Україну, у реаблітаційному центрі отримали допомогу вже 13 тисяч осіб.

Ключові події:

1. Що потрібно класти до Великоднього кошика. Поради від пані Стефи. Те, що було заборонене в піст і що буде на столі, а спиртні напої ніколи не клали.

На цю ж тему: Три добрі Великодні Паски. Рецепти від пані Стефи. В Галичині не було прийнято люкрувати паски білим цукровим люкром, на відміну від російських «кулічів», які зазвичай були покриті білою поливкою. Паски декорували хрестами з тіста (символ терпіння), пташками-зозульками, із складеними крильцями (довголіття), косами і колосками (врожай), безкінечниками і іншими взорами, символізм яких багато в чому перегукується з писанковим.

Читайте також: Киян закликали слухати Великодню службу онлайн, а не йти у церкву. Місто звернулося до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на телеканалах та через інтернет. Також у Києві на Великдень будуть задіяні всі необхідні заходи безпеки.

Та: Львів готується до Великодня. Підбірка майстер-класів з писанкарства. Тут ви зможете доторкнутися до української традиції;

2. Київський ТРЦ Ocean Plaza перейшов у власність держави. Прибутки ТРЦ через ланцюжок компаній раніше йшли в сім’ю російського олігарха Аркадія Ротенберга. Завдяки отриманим коштам, його син придбав у рф два патронних заводи.

Читайте також: Прокуратура зацікавилась котеджами замість дитячого оздоровчого табору в Пущі-Водиці. Вимагає у судовому порядку повернути територіальній громаді міста земельну ділянку площею 4 га у Оболонському районі столиці вартістю майже 27 мільйонів гривень.

3. На території «Львівської політехніки» виявили тіло людини. Інформацію у коментарі Tvoemisto.tv підтвердили у Національній поліції Львівської області. За їх даними, загиблий – 18-річний хлопець, який випав з вікна корпусу №5. Правоохоронці встановлюють обставини трагедії та чи був загиблий студентом «Львівської політехніки».

Читайте також: Суд залишив без змін рішення щодо лікарів зі Львівщини, винних у смерті 12-річного хлопчика. Йдеться про двох лікарів Жидачівської районної лікарні – хірурга Юрія Михайлюка та інфекціоністку Ганну Чущак;

4. Стало відомо, коли завершать опалювальний сезон у Львові. Планують – у четвер, 13 квітня. За потреби бюджетні установи – школи, садочки, лікарні, зможуть отримувати опалення на основі листів-звернень.

Читайте також: Внутрішньо переміщені особи та звільнені з полону українці можуть отримати ваучери на безкоштовне навчання. Їх надаватимуть на навчання за робітничими професіями особам певних категорій;

5. У Львові зацвіли перші нідерландські тюльпани. Фото. Мешканців просять не заходити на клумби, не витоптувати і не зривати квіти.

Читайте також: У столичних парках розквітли перші магнолії та сакури. Де саме. Помилуватися квітами можна буде у кожному районі міста.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!