Що атакувала рф на Львівщині у 2023 та «Шахед» цієї ночі знищив музей Шухевича у Білогорщі. Підсумки доби

980 0
Нині 1 січня 2024 року та 677 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Фото: Андрій Садовий, Телеграм-канал

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав чотири рази. Перший о 10:43, відбій – о 11:48. Другий – о 13:26, відбій – о 14:14. Третій – о 20:08, відбій – о 21:29. Кожного разу фіксувався зліт кількох ворожих МіГ-31К.

О 04:07 на Львівщині пролунала повітряна тривога учетверте, відбій – 05:53.

Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький «ворожий безпілотник у повітряному просторі Львівської області. Перебувайте у безпечному місці».

За його словами, в області працюють ППО та мобільні вогневі групи, які збивають ворожі «Шахеди».

Згодом стало відомо, що у Білогорщі сталася пожежа у музеї Шухевича. Попередня причина: уламки ворожого безпілотника. На місці – представники ДСНС.

За якийсь час Козицький уточнив, у Білогорщі попередньо без постраждалих. Також у Львові знову було гучно. Він закликав мешканців міста залишатися в укриттях.

О 05:53 було зафіксовано падіння уламків «Шахеда» у Дублянах. Горів дах гуртожитка.

«В день народження Степана Бандери москалі повністю знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі», – написав у своєму Телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий.

0 06:26 Садовий повідомив, що пожежу в університеті у Дублянах ліквідовано. Без жертв.

Акцент дня: Критична інфраструктура, житлові будинки та склади: що атакувала росія на Львівщині у 2023 році. У 2023 російська армія постійно обстрілювала різні регіони України. Дрони та ракети запускали також у напрямку Львова та області. Tvoemisto.tv розповідає хронологію обстрілів Львівщини за останніх 12 місяців.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 06:00), за добу відбулося 55 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 20 районах зосередження противника. Уражено 3 склади боєприпасів та ворожий пункт управління.

Минулої доби окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 96 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 66 ударних БпЛА. Також поточної доби загарбники знову завдали авіаційного удару, застосувавши 26 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Оборонцями знищено 21 ворожий дрон.

Ключові події:

1. У 2023 році росіяни 73 рази атакували Київ: підсумки від влади. Загальна тривалість тривог склала майже 1097 годин або сумарно 45 днів.

Читайте також: Що зміниться для львів'ян з 1 січня. Зокрема, зріст абонплати за воду, спрощення ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, зростання мінімальної зарплати, новий законопроєкт про мобілізацію та  підвищення оплати учасникам «Армії відновлення»;

2. У Львові відновили подачу комунікацій в усі будинки, які постраждали від ракетної атаки. У квартирах, де вибиті вікна, встановили плівку.

Читайте також: Українцям нагадують про заборону використання феєрверків та будь-якої піротехніки. За порушення передбачене покарання – штраф, виправні роботи або увʼязнення. Загалом від початку повномасштабного вторгнення правоохоронці зафіксували 21 правопорушення, одне з яких на Львівщині;

3. В Україні різко зросла вартість водійських прав, теоретичного та практичного іспитів. Вартість посвідчення водія зросте з 26 до 230 грн, теоретичний іспит коштуватиме 250 грн (досі було 13 грн), практичний іспит – 420 грн. А реєстрація авто та перереєстрація з видачею свідоцтва в електронній формі та присвоєнням номерів вартуватиме 350 грн (досі було 200);

Читайте також: На Львівщині запрацюють ще дві камери фіксації порушень на дорогах. У Львові відновить роботу один комплекс, який розташований на вул. Стрийська, 35, напрямок спрямування приладу вул. Івана Чмоли. А у Львівській області вперше запускають комплекс на 66 км+283 автодороги М-09, напрямок спрямування – село Ясенівці;

4. «Щоб створити команду мрії, треба любити людей», – радник голови правління компанії МХП. Цього разу в продовженні #Кухні військової економіки – відеопроєкту Tvoemisto.tv і ведучого Володимира Глащенкова, в якому під час готування страв власники та керівники компаній діляться своїм унікальним досвідом, дуже швидкий сирник. А готує його і розповідає про свої інгредієнти бізнесу радник голови правління компанії МХП Дмитро Зозуля.

На цю ж тему: «Україна є взірцем інновацій»,– Світлана Чирва, VISA VP. Tvoemisto.tv і ведучий Володимир Глащенков пропонують ще одну частину відеопроєкту #Кухня військової економіки, в якому під час готування страв власники та керівники компаній, які вистояли, діляться своїм унікальним досвідом. У цьому випуску сирник пекли разом із віцепрезиденткою компанії Visa, регіональною менеджеркою в Україні та Молдові Світланою Чирвою, яка в процесі готування розповідала про свої інгредієнти бізнесу;

5. Традицію Щедрого вечора внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини. До цього списку вже вносили елементи, які стосуються новорічних святкувань.

Читайте також: Як зробити святковий стіл корисним. Поради лікарів. Запікайте мʼясо і менше соліть страви.

Погода у Львові: У Львові знову зафіксували температурний рекорд. Подібна погода була у 1987 році.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!