7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2447 0
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 20 – 26-те лютого.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

CityLife

Минуло три роки від спроби режиму Януковича криваво розправитися з учасниками Революції Гідності. Загиблих на Майдані охрестили Небесною Сотнею. Більшість з них посмертно отримали нагороду «Герой України». Четверо Героїв Небесної Сотні знайшли спокій на Личаківському кладовищі: Ігор Вербицький, Володимир Бойків, Андрій Дигдалович та Богдан Ільків. Пропонуємо відео, як на Личаківському кладовищі друзі та близькі навідують Героїв Небесної Сотні.

У Львові завершився конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні. 21-го лютого оголосили проект-переможець, який став найкращим серед 25-ти інших. До щорічного рейтингу найкращих аутсорсингових компаній світу потрапили сім компаній зі Львова.

Генеральним директором Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької конкурсна комісія обрала колишнього міністра культури і туризму України Василя Вовкуна.

У всіх шістьох районах Львова є ветеринарні кабінети і клініки, де можна отримати реєстраційну картку та жетон. Пропонуємо перелік ветустанов, де можна зареєструвати свого улюбленця.

Уряд готовий виділити Львову нову ділянку для побудови сміттєпереробного полігону та закликає міську владу якнайшвидше прийняти усі необхідні для цього рішення.

Транспорт

23-го лютого у Львові розпочав свою роботу Uber – найпопулярніший сервіс виклику таксі чи приватних водіїв через мобільний додаток. Водночас, львівські активісти закликали російський сервіс «Яндекс.Таксі» припинити свою роботу у місті.

Сихівський трамвай поїде на «Санта-Барбару» через місяць. Зараз трамвай курсує за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка. Львів придбав унікальну програму для моделювання транспортних потоків. Програма допоможе визначити, як зміняться транспортні потоки внаслідок появи новобудов.

У львівській поліції пропонують спростити проїзд одного із найскладніших перехресть вул. Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану встановленням додаткових знаків. У міській Комісії з безпеки дорожнього руху вважають це зайвим.

На офіційному веб-сайті Держприкордонслужби запрацював оновлений сервіс, де громадяни можуть ознайомитися зі станом завантаженості пунктів пропуску на державному кордоні. Митниця у Краковці працюватиме цілодобово.

ПриватБанк підбив підсумки першого двотижневого періоду роботи програми та склав «портрет» пасажирів львівського електротранспорту, які оплачують квитки за допомогою безконтактної системи.

Ryanair відкриває 8 нових рейсів з Вроцлава, а також нові напрямки з Гданська, Праги і Братислави. Укрзалізниця планує запуск потяга зі Львова до Кракова.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

На вулиці Вітовського хочуть відновити став і змістити дорогу. Цьогоріч у Галицькому районі Львова планують відремонтувати площу Івана Франка, що у майбутньому дозволить продовжити маршрут Сихівського трамвая до Головного залізничного вокзалу.

У Львові цьогоріч реставруватимуть десятки пам'яток архітектури. У Львові видали містобудівні умови для 11-ти багатоповерхівок.

Відтепер можна самостійно подати показник електролічильника через кол-центр ПАТ «Львівобленерго», не чекаючи з’єднання з оператором. ЛМКП «Львівтеплоенерго» до 3-го березня проводить повну заміну теплової мережі від ЦТП-21 вулиці Вернадського, 28а.

Реформи

Міністр соціальної політики Павло Розенко анонсував можливий ріст мінімальної заробітної плати до 5 000 гривень.

Упродовж цього року електронним записом матимуть можливість користуватися всі львів’яни. Окрім тих, які мешкають у Галицькому районі. Дерева у Львівській області планують саджати в окремі вазонки, а смереки – вирубувати для уникнення засухи карпатських лісів.

Соціальні проекти, благодійність

Батьки шестимісячної Юлі з Львівщини просять небайдужих допомогти зібрати необхідну суму для пересадки кісткового мозку їхній доньці. У Львові відомий мистецтвознавець Василь Откович потребує допомоги. На заправках у Львові встановили контейнери для вживаних речей.

У рамках проекту «Гостинні львів'яни» мешканці міста зможуть заробляти кошти, приймаючи туристів. У львівському ОХМАТДИТі відбулося подвійне свято. Маленькі пацієнти із радістю виготовляли листівки для найдорожчих під час майстер-класу. А лікарі тішилися подарунком від меценатів – рулонними шторами, яких давно бракувало для комфорту дітей. У львівській лікарні з’явилось обладнання для недоношених немовлят.

Корисності та цікавинки

У фіналі національного відбору до Євробачення-2017 перемогла група O.Torvald із композицією Time. Історик моди Зоя Звиняцьківська розповіла у Львові про вуличну моду часів краху СРСР та людські комплекси, які вона оголила. На виставці «На рівні генія», що відкрилась у Винниківському історико-краєзнавчому музеї, вчать як інтерактивно розповідати дітям про мистецтво.

#СихівSexy. Львів′яни роблять нестандартні світлини спального району. У Львові відкрили виставку унікальних скульптур зі скла, металу і шкіри. Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду історичну драму про найбільш трагічну сторінку в історії українського народу «Гіркі жнива».

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Чи знесуть у Львові хоч одну новобудову? Непрозорий генплан, відсутність діалогу, корупція в місцевій владі та в судах – головні причини девелоперського свавілля у Львові. Та чи знесуть у Львові хоч одну новобудову?

Сам до себе по своє: як «Львівавтодор» орендує машину у свого директора. Історія з джипом Олега Берези у запитаннях і відповідях.

Вночі або рано-вранці. У Львові пропонують обмежити час розвантаження товару з фургонів. У Міській комісії з безпеки дорожнього руху пропонують створити місця для розвантаження товарів. Натомість, у Поліції Львова вважають, що це не вихід, а товари слід возити містом або вночі, або коли немає напливу трафіку.

Вулиці Львова. Волоська дорога – нижня частина вулиці Франка. Спогади про часи, коли дітей не боялись пускати до школи через дорогу, а у дворі за «Чародійкою» крутили кіно.

Іноземці твого міста: Нідерландець, що тренує львівських копів. Йохан Лінер вивчив слово «молоко» і вірить, що нова українська поліція завоює довіру суспільства, хоча на це підуть роки.

Фабрика сподівань: як влада Львова і Львівщини приваблює іноземний капітал. Чому інвестиції у Львівщину не ростуть і від чого залежить, чи стане регіон інвестиційним лідером.

Все буде Ла Скала: що обіцяють претенденти на Львівську оперу. П’ятеро з семи учасників конкурсу на посаду гендиректора-худкерівника Оперного театру розповіли на дебатах «Твого міста», як забезпечать самоокупність, прозорість і «естетичну насолоду».

Пологовий, спортмайданчики, світло в селах і смереки у вазонах: плани ЛОР на 2017 рік. Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин розповів, на які програми підуть гроші з бюджету Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!