7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1514 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам тиждень з 4 по 10 березня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Львівським патрульним, яких підозрюють у вбивстві юнака, загрожує до 10 років ув'язнення. Інститут міста та соціологічна агенція «Фама» провели дослідження якості життя львів’ян та дізналися, зокрема, чим незадоволені мешканці Львова, яким транспортом вони користуються та як часто користуються послугами приватних лікарів. Львівська залізниця має нового керівника, а облрада вимагає від міської влади гроші за приміщення на вул. Короленка, 7, яке собі хотів Центр опіки сиріт.

Троє львів'ян отримали посади в Антикорупційному суді. Начальника управління фінансового контролю ЛМР Олега Дроздова затримали на хабарі. Йому загрожує до 10 років ув'язнення. Директоркою Палацу Хоткевича стала Оксана Гузь. Львів та Дрогобич увійшли до десятки найпрозоріших міст в Україні. Дмитро Добродомов знявся з виборів. Під стінами Ратуші провели мітинг за права жінок. Понад 400 бандуристів у центрі Львова встановили національний рекорд, виконавши одночасно твори Шевченка. Також в суботу у Львові через підпал сухої рослинності сталося дві пожежі: на горі Баба Род, що у парку «Знесіння», та між Сокільниками і містом біля ТРЦ King Cross Leopolis. А негода на вихідних повалила кілька дерев та зірвала дах будинку в центрі міста.

У зоні бойових дій на Донбасі загинув Богдан Слобода з Львівщини.

Ремонти, реставрації, будівництво

Головний корпус музичної академії Лисенка відреставрують. На вулиці Панаса Мирного, 24 у Львові збудують багатофункціональну будівлю з підземним паркінгом для ІТ-фахівців. Дорогу зі Львова до Рівного планують розширити до 4 смуг. Цьогоріч у Львові відкриють шість оновлених бібліотек. У парку Залізна вода відновлять джерело з бюветом.

Перевірили, як ремонтують Замарстинівську та площу Двірцеву.

Транспорт

У Львові запустили два нові трамвайні маршрути: №4 — від залізничного вокзалу на Сихів, та №5 — від академії мистецтв на Миколайчука. А на маршруті №10 почали курсувати великі автобуси. У львівському електротранспорті можна тепер розплатитися за допомогою SMS. Інспектори з паркування будуть працювати поза центром. Міністерство інфраструктури планує передати львівський аеропорт у концесію.

Освіта, медицина, бізнес

У ліцеї Стуса стався скандал через булінг, через що учні 6-го класу спочатку перейшли на дистанційне навчання, а потім повернулися до звичного графіку. Visa запустить сервіс, який перетворює телефон на платіжний термінал. Крім того, із квітня картки Visa в українських банках видаватимуть тільки безконтактні. Укрсоцбанк перестав обслуговувати платіжні картки клієнтів. Львівська облрада знайшла гроші на доплати працівникам швидкої допомоги. У дитячій лікарні Львова запрацювало унікальне медичне обладнання. Українські випускники отримуватимуть свідоцтва замість атестатів зрілості.

Цікавинки та корисності

Львівська співачка Оксана Муха пройшла до першого етапу шоу «Голос країни». Під час вибору наосліп вона виконала пісню Квітки Цісик «Де ти тепер». На сайті НСЗУ з'явилася інформація про кількість декларацій кожного фахівця. Святослав Вакарчук дасть додатковий концерт з оркестром у львівській опері. У ресторанах більше не буде книг скарг та пропозицій. У Львові створять аудіогід з тривимірними скульптурами Пінзеля, а також два нові туристичні маршрути. Книгу львівських ілюстраторів визнали однією з найкрасивіших у світі.

Зібрали для вас корисні електронні сервіси, які полегшують життя, а також підкажемо, як обрати однокімнатну квартиру у Львові.

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Розбиралися, чому біля медзакладів Львова буває важко припаркуватися та що з цим робити.

Точки зору: колонки

Державі слід розібратися, що саме вважати порушенням: коли «айтішник»-ФОП платить з доходу 5% чи «армію» ФОПів, які начебто торгують їжею і напоями в ресторанах, займаються роздрібною торгівлею, організовують масові заходи, хоча насправді не мають до цього жодного стосунку, — розмірковує в колонці адвокат, партнер юридичної фірми Dexis Partners та директор Школи права УКУ Іван Городиський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!