7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1313 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам період із 4 по 10 грудня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

У справі Димінського мати загиблої відмовилася від матеріальних претензій.

У Львові оголосили перелік проектів-переможців громадського бюджету, а також обговорили, як покращити систему громадських ініціатив у місті

У львівських ЦНАПах протермінували видачу майже шести тисяч паспортів, а у міській раді заявили, що хочуть врятувати віллу «Люсія», Також у місті затвердили новий Статут,

Міська влада не виділила землю під ІТ-парк, проте пообіцяла виділити приміщення під медіатеку у Рясному.

Дорогу зі Львова до Брюхович мають освітити, а на деяких вулицях Львова заборонили паркуватися

Майже 40 млн гривень планують витратити на безпеку руху, Міська влада відсудила у готелю «Львів» стоянку громадського транспорту.

Містяни протестували біля ЛОДА та перекрили для проїзду вулицю Винниченка. Серед протестувальників були підприємці, військовослужбовці у відставці та львів’яни, які вимагали суду над керівницею перинатального центру, частину якого пообіцяли відкрити у січні наступного року. Дорогу «Львів-Краковець» перекрили далекобійники і вимагали пришвидшення проходження митного контролю.

В ЛМР повідомили звідки приїде головна новорічна ялинка міста та розповіли про детальну програму святкування новорічних та різдвяних свят.

У день, коли Львівщину відвідував Президент Петро Порошенко, у місті вимкнули світлофори, очистили центральні вулиці від запаркованих машин та ситуативно зупиняли рух. Щоправда уже наступного дня вулиці знову були переповнені автомобілями. 

У місті траплялись часті перебої з електрикою та водопостачанням, особливо у Личаківському районі, де більше 80-ти вулиць залишились на дві доби без води, а на вулицях чергували водовозки. Проте у місті знизили тариф на холодну воду

Цього тижня місто попрощалося із загиблим на сході військовослужбовцем Віктором Матюхіним, письменником та громадським діячем Ігорем Мельником, солістом львівської опери Степаном Степаном та відомим львівським волонтером Тарасом Біликом, який помер унаслідок ДТП. 

Погода у Львові коливалася від холодної з температурою -5 на початку тижня і до +7 наприкінці. Щоправда на вихідних Львівщину знову засипало снігом, що спричинило транспортний колапс на дорогах області. Тому ми підібрати топ-4 поради водіям, як уберегтися від ожеледиці на дорогах. А за прибиранням міста від снігу можна було стежити за онлайн-мапою.

Три райони міста отримали нових керівників, а також призначили нову керівницю львівської філії Суспільного телебачення.

Директора Львівського бронетанкового заводу звинуватили у тому, що він здав у оренду власний автомобіль в оренду заводу.

Транспорт

Автобус №39змінив маршрут та повернувся на вулицю Грінченка, а маршрут 5а із великогабаритними автобусами почав курсувати від Винник до площі Різні. Також через ремонт вулиці Замарстинівської, у Львові тимчасово не курсуватимуть трамваї №4 та №5, натомість рух відновить трамвай №11.

У Львові назвали найбрудніші перехрестя, а також пообіцяли закупити 100 великогабаритних автобусів.

Приємними новинами потішила Укрзалізниця, яка запустила онлайн-продаж квитків на міжнародні напрямки, а також запустила низку нових потягів через Львів.

Із Львівського аеропорту літаки вперше полетіли до Неаполя та Венеції, а згодом відкриють рейси до Торонто і Нью-Йорка.

Ремонт, будівництво, реставрація

Ми порахували, які приміщення здаються в оренду та скільки це коштує для львів’ян. Також стало відомо, коли почнуть будувати та як виглядатиме Меморіал Небесної Сотні у Львові.

Ми дізналися, що будівництво транспортного кільця на Угорській мають закінчити до кінця грудня, а наступного року Європейський банк профінансує реставрацію корпусів для Львівської Політехніки.

Наступного року в облраді запланували відремонтувати доріг на 300 млн гривень.

Цього тижня у Львові затвердили низку будівництв, серед яких хмарочоси на Сихові, багатоповерхівки в районі «Полярону», новий квартал біля аеропорту та не погодили будівництво скляного кафе на Чупринки. Також ми дізналися, що у Львові немає спеціальної техніки, щоб врятувати від пожежі людей, які живуть у хмарочосах

Медицина, освіта та реформи

Минулого тижня у Львові зафіксували перший випадок грипу, тому ми прогнози вірусолугів, які попереджають про нові штами грипу цієї зими.

Ми порахували, на скільки здешевшає розмитнення авто, а у Батьківській раді Львівщини визначили, якою ціною можна подолати побори у школі

Із бюджету Львівщини виділили 5 млн для правоохоронців. Ми порахували на що їх витратять. Натомість поліція Львова вже отримала нові велосипеди для патрулювання

В Україні прийняли закон із протидії домашньому насильству, а також за новим законодавством правоохоронці мають фіксувати всі обшуки на відео. Також для тих, хто не сплачує аліменти, підвищили відповідальність перед законом.

Невдовзі вартість електрокарів для львів’ян має знизитись, але обмежать ввезення і розмитнення товарів

Соціальні проекти, цікавинки та благодійність

У Львові збирають солодощі та подарунки для дітей із прифронтової зони, а в УКУ шукають волонтерів на Святвечір для малозабезпечених родин. Також львів’ян запрошують стати помічниками Святого Миколая та допомогти 5-річному хлопчику побороти важку хворобу судин.

Після снігопаду на вихідні ми приготували вам підбірку атмосферних фото Львова, а також поговорили із операторами туристичних агенцій та вияснили найпопулярніші туристичні маршрути серед львів’ян. До кінця року у Львові видадуть четверту унікальну абетку для дітей про Антонича.

Також ми запропонували підбірку книг від львівських видавництв, які можуть стати гарним подарунком до свят.

Ми підготували шість порад від експертів, як зберегти щасля у шлюбі. Кліп львівського виконавця Дзідзьо увійшов до топ-10 популярних кліпів українського you tube.

Три львівські ІТ-компанії ввійшли до Топ-10 роботодавців галузі в Україні, а Львів потрапив у топ найпривабливіших міст для аутсорсингу.  

Львів’янин хоче пробігти 200 км за добу, щоб потрапити на полярну експедицію. Мешканцям міста порадили, як дати друге життя тетрапакам

Спецпроекти і спецтеми «Твого міста»

Ми розповіли про шість винаходів учнів технологічного ліцею та чому досі не відкрили Львівський перинатальний центр.

Також показали, як працює львівський університет для пенсіонерів і назвали кращі студентські стартапи. У інтерв’ю з художником Юрієм Кохом можна почитати про Львів та найбільший облом митця.

Також у матеріалі про мамографи можна прочитати, чому так важливо робити щорічне обстеження та показали, як працюють майстри, які плетуть дреди.

Львівські поліцейські провели зустрічі зі школярами та розповіли про особливості роботи у правоохоронних органах.

Точка зору: колонки
Ми підготували рецензію на фільм «Кіборги», який днями вийшов в український прокат.
Також у колонці до Міжнародного дня прав людей ми розповіли, чому варто прагнути толерантності.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!