Новини
  • Підопічна Святослава Вакарчука презентувала відеокліп Підопічна Святослава Вакарчука презентувала відеокліп Відбулась прем’єра кліпу юної і талановитої львів'янки Христини Соловій на авторську композицію «Тримай». Ця пісня є синглом із першого альбому, який співачка презентує найближчим часом. Продюсером молодої авторки та виконавиці власних пісень став Святослав Вакарчук.
  • На стінах львівського храму зобразили Героїв Небесної Сотні та АТО На стінах львівського храму зобразили Героїв Небесної Сотні та АТО У храмі Матері Божої Неустанної помочі, що на Погулянці у Львові на вербну неділю зняли риштування, і прихожани побачили тут незвичний розпис. На західній стіні храму зображені сучасні українські Герої – Герої Небесної Стоні та Герої АТО. Адміністратор храму о. Олег Федоренко у коментарі tvoemisto.tv розповів, наскільки канонічним є таке зображення та звідки взялася ідея незвичного розпису.
  • Перспективи Alfa Jazz Fest у Львові. 7 тез Перспективи Alfa Jazz Fest у Львові. 7 тез Alfa Jazz Fest у Львові. Відмовитись від найпотужнішого джазового фестивалю чи скористатись з цього? У Львові пройшла відкрита дискусія на тему «Alfa Jazz Fest: платформа для реалізації нових ідей». Представники влади міста, туристичної індустрії, ресторатори, депутати, організатори фестивалю, а також представники бойкотного руху обговорили, чи варто Львову відмовитись від фестивалю, який підтримує російський бізнесмен, чи навпаки знайти максимальну взаємну вигоду. Tvoemisto.tv пропонує 7 тез, що прозвучали під час дискусії, яку модерував керівник Школи управління УКУ Павло Шеремета.
  • Alfa Jazz Fest у Львові таки відбудеться Alfa Jazz Fest у Львові таки відбудеться У Львові відбулася відкрита дискусія на тему «Alfa Jazz Fest: платформа для реалізації нових ідей». У обговоренні взяли участь представники влади міста, готельного та ресторанного бізнесу, музиканти, а також представники бойкотного руху у Львові.
  • Фільм тижня у Львові: «Форсаж 7» Фільм тижня у Львові: «Форсаж 7» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду американський бойовик, який об’єднав на знімальному майданчику одразу двох найвідоміших «лисунів» Голівуду: Він Дізеля та Джейсона Стейтема.
  • 10 тез співачки Джамали у Львові 10 тез співачки Джамали у Львові Після концерту у Львові Джамала зустрілася із шанувальниками та переселенцями. Розмова із аудиторією кримчанки була дуже відвертою та емоційною: на зустрічі співачка жартувала, плакала та навіть танцювала. Tvoemisto.tv зібрало 10 тез Джамали у Львові.
  • «Музика воїнів» від добровольця-сопілкаря. Відео «Музика воїнів» від добровольця-сопілкаря. Відео Доброволець із позивним «Лемко» взяв участь у проекті «Музика воїнів» і зіграв на сопілці емоційне посвячення гуцульського хлопця в легіні. Мишко Адамчак, сопілкар карпатського гурту "КораЛЛі" є добровольцем у складі медичного батальйону "Госпітальєри". Він вивозить поранених з передової. Часто співає їм, аби відволікти від болі. Сопілку "Лемко" завжди возить з собою і на фронті, і в мирному житті.
  • У Мережі з’явились робочі кадри зі зйомок кліпу ОЕ У Мережі з’явились робочі кадри зі зйомок кліпу ОЕ Як повідомляють у соцмережах самі ж учасники гурту, це трохи жартівливе відео, бо, звісно, не на цю пісню знімається кліп, а за барабанами, як вже незмінно 20 років, буде Денис Глінін (Денчик). А це відео справді зняте 29 березня у перерві між зйомками кліпу на нову пісню гурту «Океан Ельзи». Презентація роботи відбудеться вже за декілька тижнів, у квітні.
  • У Львові прозвучать джазові хіти у виконанні оркестру Leo Band У Львові прозвучать джазові хіти у виконанні оркестру Leo Band У суботу,18 квітня, львів’яни матимуть змогу відчути настрій сонячної Америки під музику королів джазу в Національному театрі ім. М. Заньковецької, де звучатимуть безсмертні хіти Френка Сінатри та Луї Армстронга.
  • ТОП-40 нових облич української музики ТОП-40 нових облич української музики Стали відомі імена артистів, які протягом квітня змагатимуться за можливість представити Україну на Sziget – одному з найбільших фестивалів Центральної та Східної Європи та «Кращому фестивалі» за версією European Festival Awards. До участі у конкурсі заявки надіслали близько 200 гуртів, серед яких обрали 40 гідних.
  • «Незламна»: «Війна – це таке життя» «Незламна»: «Війна – це таке життя» Найдорожчий український фільм часів незалежності «Незламна» вийде у прокат 2 квітня. Допрем’єрний показ кінострічки відбувся у Львові 31 березня у кінотеатрі «Планета Кіно IMAX».
  • Діти переселенців у Львові зіграють класичну музику Діти переселенців у Львові зіграють класичну музику Концерт класичної музики для підтримки дітей вимушених переселенців відбудеться у Львові 14 квітня. Участь у концерті візьмуть талановиті діти-музиканти зі Сходу України та АР Крим.
  • Львів Львів'ян запрошують на концерт-містерію «Страсті Христові» Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» у Великодній час підготував для слухачів концертні програми із творів, які мають глибокий сакральний зміст. Перша програма – концерт-містерія «Страсті Христові» – відбудеться у неділю, 5 квітня, о 19:00 год. у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (проспект Червоної Калини, 70). Вхід на концерт вільний.
  • На Львівщині глядачів театру поменшало На Львівщині глядачів театру поменшало У 2014 році на Львівщині театри відвідало майже на 7 тисяч менше глядачів, аніж позаминулого року.
  • Український фільм «Плем’я» здобув перемогу в Дубліні Український фільм «Плем’я» здобув перемогу в Дубліні Український фільм «Плем’я» Мирослава Слабошпицького отримав нагороду «найкращий фільм» під час кінофестивалю в Дубліні.
  • Фільм тижня у Львові: «Все палає» Фільм тижня у Львові: «Все палає» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду документальне кіно «Все палає». Важка, але до щему правдива стрічка розповість історію Революції гідності від її початку.
  • Діти створили кліп на пісню Кузьми Скрябіна Діти створили кліп на пісню Кузьми Скрябіна Учні ужгородської школи «Первоцвіт» заспівали пісню трагічно загиблого Андрія Кузьменка. Четвертокласники убрані у вишиванки заспівали композицію «Мам».
  • У Львові відбудеться концерт скрипаля Василя Попадюка У Львові відбудеться концерт скрипаля Василя Попадюка Концертний тур Василя Попадюка та Papa Duke Band, запланований в 15 містах, розпочнеться 30 березня виступом у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, і триватиме до кінця квітня.
  • Як звучить хіт Metallica на бандурі та баяні Як звучить хіт Metallica на бандурі та баяні Інтернет-мережу зачарувало відео українських музикантів, які зіграли відомий хіт групи «Metallica».
  • Французька весна у Львові. Програма
Французька весна у Львові. Програма З 1 квітня у Львові розпочнеться «Французька весна 2015». На гостей фестивалю чекатиме безліч культурних, освітніх та розважальних заходів, а також, фестиваль паркуру, яким дуже зацікавилась активна молодь міста.
  • Топ-5 споруд у Львові із морськими мотивами Топ-5 споруд у Львові із морськими мотивами Львів – «місто-ріка, місто-море, місто-порт». Фасад кам'яниці Бандінеллі, статуя Нептуна та статуя Амфітріти, будинки на площі Ринок, Руській, Краківській та Словацького, біля Нацбанку на Коперника. У місті є багато будинків із морськими мотивами.
  • Львів’янин переміг у найпрестижнішому конкурсі арт-фотографії Львів’янин переміг у найпрестижнішому конкурсі арт-фотографії У березні, в столиці Катару, місті Доха, відбулась церемонія нагородження переможців престижного міжнародного конкурсу арт-фотографії Al-Thani Award for Photography-2014. Світлина фотографа Дмитра Собокаря «Gold symphony» отримала перше місце.
  • Фільм тижня у Львові: «Енні» Фільм тижня у Львові: «Енні» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду комедійний мюзикл «Енні». Успішний політик і дівчинка-підліток із притулку для сиріт: здавалося б їх нічого не може пов’язувати, але тільки не в доброму американському кіно.
  • У Львові проведуть Бах Маратон. Програма У Львові проведуть Бах Маратон. Програма У суботу, 21 березня, у Львівській обласній філармонії, Будинку органної та камерної музики, Палаці Потоцьких та інших локаціях міста (кав'ярні, ресторани, громадський транспорт) пройде Бах Маратон – 24 години живого виконання творів славетного композитора.
  • Найвідоміший у світі джазовий композитор приїде до Львова на Alfa Jazz Fest Найвідоміший у світі джазовий композитор приїде до Львова на Alfa Jazz Fest Вейн Шотер (Wayne Shorter) – легендарний музикант, який цього року отримав премію Греммі за особливий внесок у розвиток музики протягом життя (Grammy Lifetime Achievement Award), приїде до Львова на Alfa Jazz Fest. Про це Tvoemisto.tv повідомили організатори фестивалю.
  • У Львові проведуть нічні екскурсії підземеллями У Львові проведуть нічні екскурсії підземеллями У п’ятницю, 20 березня 2015 року, у підземеллі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній, 11 розпочинаються нічні екскурсії старовинним підвалинами початку XVIІ ст. Екскурсії відбуватимуться з 20:00 год. до 23:00 год.
  • «Коротка історія часу» Хокінга тепер доступна онлайн українською «Коротка історія часу» Хокінга тепер доступна онлайн українською В Мережі з’явився український переклад знаменитої книжки найвідомішого сучасного англійського фізика та космолога Стівена Хокінга.
  •  ДахаБраха у Львові. Фоторепортаж ДахаБраха у Львові. Фоторепортаж У середу, 18 березня, у Львові музичний колектив «ДахаБраха» виступив із концертом, присвяченим їх 10-літтю. Tvoemisto.tv пропонує фото, які передають атмосферу вчорашнього вечора.
  • Ліні Костенко – 85. П’ять цитат поетеси Ліні Костенко – 85. П’ять цитат поетеси Сьогодні, 19 березня, Ліна Костенко відзначає 85-річчя. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. До ювілею поетеси Tvoemisto.tv публікує 5 цитат письменниці, які вже стали крилатими.
  • У Львові Камерний оркестр гратиме для тих, кому до трьох
У Львові Камерний оркестр гратиме для тих, кому до трьох M-Dates – музика для найменших та Камерний оркестр STRETTA запрошують на «Музичні пригоди» для малечі від 0 до 3 років. Захід відбудеться 22 березня о 17:00 годині у Львівській обласній філармонії.
  • Фольклор і джаз. У Львові відбудеться фестиваль «Флюґери Львова» Фольклор і джаз. У Львові відбудеться фестиваль «Флюґери Львова» На початку травня у спеціально відведеному внутрішньому дворику Львівської Ратуші відбудеться етно-джазовий фестиваль «Флюґери Львова». Організатори триденного свята якісної музики анонсують участь у «Флюґерах» музикантів з Польщі, Норвегії, Німеччини, Угорщини, Ірландії та України (зокрема, з Криму та східноукраїнських міст). Фестиваль триватиме з 1 до 3 травня.
  • Книгу Наталки Сняданко номінували на престижну польську премію Книгу Наталки Сняданко номінували на престижну польську премію Чотири українські книги номінували на престижну польську премію.
  • Google створив додаток, який наближає нас до мистецтва Google створив додаток, який наближає нас до мистецтва Нещодавно Google оприлюднив додаток, який дозволяє користувачу щоразу при відкритті браузера замість пустої вкладки бачити твір мистецтва.
  • У Львові розкажуть про життя політв’язнів 
У Львові розкажуть про життя політв’язнів У вівторок, 17 березня, о 17:00 у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2а) відкриється стендова виставка «Особистість vs. Тоталітаризм» від Меморіального музею «Територія Терору». Відкриття відбудеться за участі творців експозиції, а також тих, про кого йдеться у виставці – Степана Горечого, Ганни Іваницької, Віри Крокіс, Теклі Тихан, Ірини Шуль.
  • Львівські гурти мають змогу представити Україну на Sziget 2015 Львівські гурти мають змогу представити Україну на Sziget 2015 Sziget Festival Україна оголошує конкурс серед українських гуртів. Переможець представить Україну на фестивалі Sziget 10-17 серпня 2015 року на Острові Свободи в центрі Будапешта.
  • 7 причин сходити на концерт гурту «AtmAsfera» 7 причин сходити на концерт гурту «AtmAsfera» Провести вечір в гарній атмосфері і поспівати мантри запрошують львів’ян учасники львівського гурту «AtmAsfera». Свій соціально-музичний проект – інтерактивну програму «Mantra Diving» гурт презентуватиме 20 березня.
  • Львів’янин стане режисером екранізації «Солодкої Дарусі» Львів’янин стане режисером екранізації «Солодкої Дарусі» Україна, Америка та Польща об’єдналися заради екранізації культового роману Марії Матіос «Солодка Даруся». Режисером-постановником фільму стане львів’янин Олександр Денисенко, учень Анжея Вайди.
  • У Львові відбудеться вечір пам У Львові відбудеться вечір пам'яті Кузьми Сьогодні, 14 березня, на Ринку зброї «під Арсеналом» відбудеться безкоштовний концерт пам’яті вокаліста гурту «Скярбін» Андрія Кузьменка (Кузьми).
  • Мама Кузьми запропонувала обговорення проекту «Скрябін 2.0» Мама Кузьми запропонувала обговорення проекту «Скрябін 2.0» Мама культового українського виконавця Андрія Кузьменка, який трагічно загинув 2 лютого, просить поради у його шанувальників з приводу того, у якому форматі краще далі функціонувати гурту «Скрябін».
  • Пам Пам'яті Кузьми. У торговому центрі хор заспівав "Мовчати". Відео У одному з ТРЦ Хмельницького відбувся флешмоб пам'яті Андрія Кузьменка. Муніципальний Камерний Хор виконав пісню Кузьми "Мовчати".
  • Більше 20-ти виконавців заспівають на концерті Пам Більше 20-ти виконавців заспівають на концерті Пам'яті Кузьми 20 травня у Києві у Палаці Спорту відбудеться концерт Пам’яті Кузьми Cкрябіна. В концерті візьмуть участь Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Андрій Хливнюк (Бумбокс), Ірина Білик, Іван Дорн, Олександр Пономарьов, Руслана, Наталія Могилевська, Потап і Настя, Loboda, Dzidzio, Віктор Павлік, Дмитро Шуров (Pianoбой), Олександр Положинський, Валерій Харчишин (Друга Ріка), Тарас Чубай, Тарас Петриненко, Фагот (ТНМК), Женя Галич (O.Torvald), Марія Бурмака, Хор Збройних Сил України, Олег Собчук (С.К.А.Й.), Пающіе Труси. Всі артисти виконають пісні гурту “Скрябін”.
  • Незабаром вийде серіал про Майдан і АТО. Трейлер Незабаром вийде серіал про Майдан і АТО. Трейлер Стрічку про перших добровольців Нацгвардії знімають телеканал "2+2" і компанія "Президент фільм Україна". У головних ролях у фільмі будуть задіяні Олексій Горбунов, Ахтем Сейтаблаєв, Дмитро Ступка, Костянтин Шафоренко і Вано Янтабилидзе.
  • Попри обіцяні протести, у Львові планують провести AlfaJazzFest Попри обіцяні протести, у Львові планують провести AlfaJazzFest Виконавчий директор AlfaJazzFest Наталія Горбачевська розповіла Tvoemisto.tv про те, як зміниться формат фестивалю цього року та чи готові його організатори реагувати на критику й протести.
  • Як звучить Шевченковий «Заповіт» дев’ятьма мовами Як звучить Шевченковий «Заповіт» дев’ятьма мовами Із нагоди річниці народження Шевченка українські дипломати вшанували пам'ять Кобзаря. 9 березня, 9 дипломатів різних рангів, 9-ма мовами зачитали уривок із «Заповіту» Тараса Григоровича.
  • До 330-ї річниці з Дня народження Баха у Львові встановлять рекорд До 330-ї річниці з Дня народження Баха у Львові встановлять рекорд У суботу, 21 березня, протягом дня у Львівській філармонії, Будинку органної та камерної музики, Палаці Потоцьких та деяких інших локаціях звучатимуть мелодії Баха у рамках проекту Ready. Steady. BACH! Бах Маратон.
  • Львів Львів'янки виграли 20 тисяч гривень в шоу «Розсміши коміка». Відео Двоє дівчат зі Львова Олена Пазуха та Ольга Клінова стали учасниками гумористичного шоу «Розсміши коміка» та виграли 20 тисяч гривень.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними Львів знову пропонує широкий вибір цікавих подій. Tvoemisto.tv пропонує підбірку найцікавішого. Серед наймасштабніших варіантів провести свій час корисно і незабутньо – Дні індійської культури та Національне Свято Шоколаду.
  • Львів Львів'ян запрошують на перегляд фільму у новому Кіноцентрі 20 березня у Львові відкриється Кіноцентр. Його створять на базі кінотеатру «Сокіл», що знаходиться на вул. Володимира Великого.
  • Фільм тижня у Львові: Стівен Хокінг. Теорія всього
Фільм тижня у Львові: Стівен Хокінг. Теорія всього Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду біографічну драму, що отримала 5 номінацій на Оскар. Стрічка «Стівен Хокінг. Теорія всього» доводить, що любов допомагає подолати будь-які перешкоди.
  • Львів Львів'ян запрошують зануритись у казковий світ «Володаря Перснів» У неділю, 8 березня, шанувальники «Володаря Перснів» та якісної симфонічної музики матимуть змогу пройти стежками Фродо та Семвайза від Ширу до Вогняної гори Мордора.
  • Як у Львові записати дитину на безкоштовні заннятя з писанкарства Як у Львові записати дитину на безкоштовні заннятя з писанкарства До великодніх свят Дитячі клуби Львова організовують школи писанкарства. Протягом місяця і до Великодня в гуртках дітей навчатимуть створенню святкових атрибутів. Особливістю школи писанкарства в кожному дитячому клубі буде різноманітність у виконанні писанок: як в регіональному, так і у мистецькому аспекті.
  • У Львові додадуть барв Сихову: як долучитися У Львові додадуть барв Сихову: як долучитися Арт-проект «Кольоровий Сихів» стартує у Львові. Талановиті стріт-арт-художники, які переможуть у конкурсі, зможуть розмалювати житлову й нежитлову забудови Сихівського району міста Львова.
  • Топ-5 відеоверсій Гімну України Топ-5 відеоверсій Гімну України 200 років тому, 4 березня, народився відомий громадський діяч та композитор Михайло Вербицький. В Україні та світі він найбільше відомий як автор гімну України «Ще не вмерла Україна». До ювілею композитора Tvoemisto.tv пропонує 5 найпопулярніших у Мережі прочитань Національного Гімну.
  • Музика Бродвею та Голівуду у Львові. Де послухати Музика Бродвею та Голівуду у Львові. Де послухати Яскрава та динамічна музика світу Бродвею та Голівуду зазвучить у Львові. Жителів та гостей міста запрошують на концерт.
  • У Львові пролунає симфонія фентезійного світу Володаря Перснів У Львові пролунає симфонія фентезійного світу Володаря Перснів У неділю, 8 березня, о 18:00 Cantabile Orchestra відтворить магію Середзем’я на сцені театру ім. Лесі Українки. Усі шанувальники «Володаря Перснів» та якісної симфонічної музики матимуть змогу зануритись у казковий світ Джона Толкіна і пройти стежками Фродо та Семвайза: від Ширу до Вогняної гори Мордора.
  • У Львові відзначать соту річницю створення Чорного квадрата У Львові відзначать соту річницю створення Чорного квадрата У вівторок, 3 березня, у львівській Мистецькій галереї Гері Боумена відбудеться відкриття виставки "100+1", присвяченої століттю створення картини «Чорний Квадрат» Казимира Малевича.
  • У перший день весни Джамала презентувала новий кліп. Відео У перший день весни Джамала презентувала новий кліп. Відео Свіжий україномовний кліп зірки знятий на композицію "Заплуталась". Як зізналася сама артистка, вона написала пісню після повернення з острова Балі півтора роки тому, надихнувшись своїми особистими переживаннями.
  • Пісня Скрябіна стала найпопулярнішою в Україні Пісня Скрябіна стала найпопулярнішою в Україні Пісня "Дельфіни" гурту "Скрябін" очолила наприкінці лютого всеукраїнський чарт найпопулярніших пісень серед радіослухачів України.
  • У Львові відбудуться концерти пам’яті Івасюка
У Львові відбудуться концерти пам’яті Івасюка На сцені Львівської опери 3 березня о 17.30 та 19.30 годинах відбудуться концерти «Проект Івасюк. Перезавантаження»*. Глядачі почують нові аранжування пісень Івасюка з елементами джазу та електроніки. Основним елементом сценографії буде спеціальний 5-метровий сферичний 3D-екран, привезений з Берліну.
  • "Музика воїнів": гранатометник виконав Місячну сонату. Відео "Музика воїнів": гранатометник виконав Місячну сонату. Відео В рамках військово-музичного проекту "Музика воїнів" з'явився черговий епізод. Цього разу музичну композицію "Місячна соната" виконав гранатометник батальйону "Донбас" із позивним "Піаніст".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!