Новини
  • Архітектором Львова став Юліан Чаплінський. 5 фактів про особистість Архітектором Львова став Юліан Чаплінський. 5 фактів про особистість Місто шукає людину на посаду начальника управління архітектури. До моменту оголошення результатів конкурсу виконувати ці обов’язки буде Юліан Чаплінський. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька фактів про львівського архітектора.
  • Україна замінить російські серіали польськими Україна замінить російські серіали польськими Україна має намір замінити російські телесеріали польськими. Про це заявив міністр культури України В'ячеслав Кириленко.
  • Оскароносні фільми цього року: 5 трейлерів Оскароносні фільми цього року: 5 трейлерів Сьогодні вночі в Голівуді завершилася 87-а церемонія вручення премії «Оскар». Дехто із львів’ян не спав й очікував трансляції, аби якнайшвидше побачити переможців. Для усіх інших Tvoemisto.tv підготувало підбірку трейлерів до оскароносних фільмів цього року.
  • Герої не вмирають. 5 переспівів «Плине кача по Тисині» Герої не вмирають. 5 переспівів «Плине кача по Тисині» 20 лютого українці з сумом пригадують та відзначають річницю масових розстрілів на Майдані. Для нас пісня «Плине кача по Тисині» стала особливою, адже перетворилася на неофіційний гімн-реквієм тих жахливих подій. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька переспівів цієї пісні.
  • Львів’ян запрошують на виставку світлин Віктора Гурняка Львів’ян запрошують на виставку світлин Віктора Гурняка Сьогодні, 20 лютого, у Львові відбудеться відкриття виставки, де експонуються знімки фотокореспондента "LUFA" Віктора Гурняка та начальника групи зв'язків із громадськістю та ЗМІ Західного територіального управління Національної гвардії України підполковника Вадима Голуба.
  • У Львові створять «FEST Republic» У Львові створять «FEST Republic» У Львові створять креативний простір «FEST Republic». Це буде своєрідне містечко з офісами і майстернями. Про це tvoemisto.tv повідомив Андрій Худо, львівський ресторатор, співзасновник Холдингу емоцій «!FEST».
  • Львів з висоти і за один день. 5 відеороликів про місто Лева Львів з висоти і за один день. 5 відеороликів про місто Лева Місто лева, туристична столиця України, серце Галичини. Львів має величезну кількість назв і про нього вже створили величезну кількість роликів. Tvoemisto.tv зібрало 5 найпопулярніших у соцмережах відео про Львів, хоча для тих, хто його справді любить, Львів прекрасний в усіх амплуа.
  • Океан Ельзи зазвучить у львівських кінотеатрах Океан Ельзи зазвучить у львівських кінотеатрах З 26 лютого в українських кінотеатрах будуть показувати концерт гурту "Океан Ельзи" на стадіоні "Олімпійський" у Києві. А документальний фільм про ОЕ слід очікувати на великих екранах восени. Про це у Twitter написав фронтмен гурту Святослав Вакарчук.
  • У Львові покажуть арт-інсталяцію про жертв торгівлі людьми У Львові покажуть арт-інсталяцію про жертв торгівлі людьми 120 фігур-силуетів інсталяції «Невидимі» уособлюватимуть понад 120 000 українців, які постраждали від торгівлі людьми з 1991 року.
  • У США встановлять монумент пам’яті Небесної Сотні У США встановлять монумент пам’яті Небесної Сотні У США спорудять монумент пам’яті Небесної Сотні та усіх, хто віддав своє життя за Україну. Про це у Facebook повідомив Іван Яресько, голова Парафіяльної ради Української Православної Катедри Св. Андрія Первозванного.
  • Топ-10 книг про Львів Топ-10 книг про Львів 14 лютого – це не лише День закоханих, а й Міжнародний день дарування книжок. Його започаткувала американка, син якої запитав, чому немає особливого дня, коли дарують один одному книги. Tvoemisto.tv пропонує підбірку з 10 книг про Львів, які стануть чудовим подарунком для ваших рідних та близьких.
  • У Львові шукають кондитерів-аматорів У Львові шукають кондитерів-аматорів 13 лютого у Львові стартувала реєстрація учасників Чемпіонату кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». До участі запрошуються активні, креативні люди, які володіють оригінальними рецептами приготування шоколадних виробів. Захід відбувається в рамках VIIІ Національного Свята Шоколаду.
  • Найпопулярніша пісня в Україні – «Лист до мами» Найпопулярніша пісня в Україні – «Лист до мами» У лютому вперше за останні два місяці найулюбленішою серед радіослухачів у нашій країні стала україномовна пісня. "Лист до мами" Океану Ельзи зайняв пешу сходинку всеукраїнського чарту.
  • Фільм тижня у Львові: «Нескорений» Фільм тижня у Львові: «Нескорений» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду біографічну драму, зрежисовану Анджеліною Джолі.
  • Стартував проект, що показує обличчя української армії Стартував проект, що показує обличчя української армії «Музика воїнів» - це просвітницький проект, який має на меті показати, що українські воїни – не карателі, якими їх малює російська пропаганда, а відповідальні, виховані та культурні захисники своєї землі.
  • Таємна аптека запрошує львів’ян на виставу про кохання Таємна аптека запрошує львів’ян на виставу про кохання Для всіх закоханих та тих, хто шукає кохання, Таємна аптека пропонує ексклюзивну виставу "Приворотне зілля Айкі Шоенштайна". Переспів оповідання Генрі на львівський манер, підсолене місцевими історичними деталями містянам покажуть 14 лютого, у День всіх закоханих.
  • Польсько-український інструментальний дует виступить у Львові Польсько-український інструментальний дует виступить у Львові У суботу, 14 лютого, у Будинку органної та камерної музики, що на вулиці Степана Бандери, 8, відбудеться концерт «BARVINSKY DUO». Цей інструментальний дует представить львів’янам своє прочитання Шопена та Барвінского.
  • Гурт ONUKA презентував новий кліп Гурт ONUKA презентував новий кліп Прем'єра нового кліпу на композицію «Time» відбулась 9 лютого. Як і у випадку з відеодебютом ONUKA, режисером виступив Євген Філатов, відомий широкій публіці як фронтмен та ідеолог проекту The Maneken.
  • Львів’ян запрошують на світову прем’єру фільму про Небесну сотню Львів’ян запрошують на світову прем’єру фільму про Небесну сотню Світова прем'єра документального фільму тривалістю 90 хвилин німецького продюсера та режисера Крістіана Зайделя «The Heavenly Hundred of Maidan Square (Nebesna Sotnya)» відбудеться 13 лютого о18:00 годині у Палаці сапєг, що на Коперника, 40а.
  • Жадан у Рясному: про війну, кохання та віру. Фото. Відео Жадан у Рясному: про війну, кохання та віру. Фото. Відео Харківський письменник і політичний діяч поспілкувався із львів'янами. Tvoemisto.tv пропонує вам переглянути фото й відео після вчорашньої зустрічі.
  • 3 факти про заборону російських серіалів в Україні 3 факти про заборону російських серіалів в Україні Україна обмежила показ серіалів незалежно від походження, якщо вони пропагують російську армію. Це стосується лише фільмів після 1991 року. Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №1317 щодо захисту інформаційного телерадіопростору України За відповідний законопроект разом з декількома поправками проголосувало 239 народних депутатів з 226 необхідних.
  • Львівська філармонія запрошує послухати скрипку й віолончель Львівська філармонія запрошує послухати скрипку й віолончель У понеділок, 9 лютого, молоді музиканти Тома Бервецький (скрипка) і Модест Менцінський (віолончель) виступатимуть разом із симфонічним оркестром у Львівській філармонії.
  • Присвята Кузьмі. Руслана та Вакарчук записали композиції Присвята Кузьмі. Руслана та Вакарчук записали композиції Смерть фронтмена гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка застала зненацька всіх: і його рідних, і фанатів, і колег... Щоб відзначити важливість цієї людини для кожного українця і гідно провести співака в останню путь його друзі по сцені створюють для нього пісні-реквієми.
  • Наймолодших львів’ян навчать дизайну Наймолодших львів’ян навчать дизайну У Львові діє школа, у якій діти опановують основи макетування та дизайну. Під час занять діти знайомляться з технікою макетування, створюють об’ємні елементи, фактурні зображення, діляться враженнями та ідеями.
  • Жадан у Львові розкаже про війну. Як потрапити на зустріч? Жадан у Львові розкаже про війну. Як потрапити на зустріч? У суботу, 7 лютого, о 15.00 в актовій залі школи №92, що на вул. Т. Шевченка, 390, відбудеться зустріч з відомим поетом та громадським діячем Сергієм Жаданом. Це вже другий захід в районі Рясне, який в рамках програми децентралізації культури організовує управління культури ЛМР, повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові відбудеться виставка стародруків У Львові відбудеться виставка стародруків У п’ятницю, 6 лютого, у головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (вул. М. Драгоманова, 5) відбудеться сорокове засідання Міждисциплінарного наукового семінару Modus Legendi, присвячене 500-річчю з дня смерті відомого венеційського гуманіста, книговидавця і типографа, винахідника низки шрифтів, популяризатора античної спадщини Альда Пія Мануція (1450–1515), повідомляють у прес-службі Львівської міськради.
  • Найменших львів’ян навчатимуть робити іграшки з пряжі Найменших львів’ян навчатимуть робити іграшки з пряжі Львівських діток запрошують відвідати майстер-клас «Іграшка з пряжі».
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Музика, кіно, театр, виставки, благодійність, майстер-класи для дітей - це частина того, що пропонує Львів на цих вихідних. Tvoemisto.tv як завжди підготувало для вас пропозиції на вихідні від міських театрів, музеїв, мистецьких закладів та філармонії і бажає вам гарно провести час.
  • 85-річчя Всеволода Нестайка. Три найвідоміші книги письменника 85-річчя Всеволода Нестайка. Три найвідоміші книги письменника Сьогодні, 30 січня, класику української дитячої літератури Всеволоду Нестайку виповнилося б 85 років. Він народився 30 січня 1930 року у Бердичеві. Над його «Тореадорами з Васюківки» сміялися цілі покоління українських дітлахів. Ними захоплюються і досі. Tvoemisto.tv підготувало добірку трьох найвідоміших книжок «сонячного» письменника.
  • Україномовні мультфільми в один клік. Де дивитись? Україномовні мультфільми в один клік. Де дивитись? Тернопільський благодійний фонд "MagneticOne.org" в рамках проекту "Освіта дитини XXI століття" створив велику базу мультфільмів українською мовою. Наразі доступними є вже понад сто мультфільмів.
  • Львівських митців запрошують на фестиваль Sziget у Будапешті Львівських митців запрошують на фестиваль Sziget у Будапешті Нещодавно організатори музичного фестивалю Sziget, який щороку відбувається на острові Свободи у Будапешті, оголосили конкурс інсталяцій Art Of Freedom. До участь у ньому запрошують і українських митців.
  • Valentino показав колекцію вишиванок і жупанів. Фото Valentino показав колекцію вишиванок і жупанів. Фото У Парижі модний Дім Valentino показав моделі з традиційними вишивками та елементами одягу Східної Європи.
  • Фільм тижня у Львові: «Хоббіт: битва п’яти воїнств» Фільм тижня у Львові: «Хоббіт: битва п’яти воїнств» Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує до перегляду третю та фінальну частину кінотрилогії «Хоббіт». Прихильники жанру фентезі мають нагоду насолодитися фільмом, адже його показ продовжено.
  • Чому вмирають і народжуються кав’ярні у Львові Чому вмирають і народжуються кав’ярні у Львові Львів – це може навіть єдине місто в Україні, де є дуже серйозно розпрацьована естетика інтер’єрів у кафе. Про це в межах мультимедійного проекту "Люди Твого міста" зазначив художник Влодко Кауфман.
  • Українську короткометражку визнали найкращою в Італії. 5 фактів про фільм Українську короткометражку визнали найкращою в Італії. 5 фактів про фільм Короткометражний фільм «Давай не сьогодні» отримав премію «Найкращий короткометражний фільм» на 26-му італійському кінофестивалі Trieste Film Festival. Tvoemisto.tv розповість вам 5 фактів про переможця.
  • До Львова завітає легенда світового джазу До Львова завітає легенда світового джазу Після п’ятирічної перерви з концертом до Львова їде легендарний джазовий гурт із Німеччини «De-Phazz». Концерт колективу відбудеться 23 лютого на сцені Львівської опери. Початок – о 19:00. Про повідомляють організатори концерту.
  • У Львові створять соціальний театр У Львові створять соціальний театр Незабаром у Львові розпочнеться робота над спільним проектом управління культури ЛМР, Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, ГО «Народна допомога», Інституту екуменічних студій Українського католицького університету та Фундації "JUTROPERA" (Польща) з циклу "Голос виключених": постановка вистави "У пошуках короля Ліра" Верді. Акторами у ній будуть представники соціально незахищених груп населення, повідомляють у прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові покажуть виставу про Чорнобиль У Львові покажуть виставу про Чорнобиль 20 та 21 лютого у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться прем'єра вистави "Баба". Її режисером є Олексій Кравчук - заслужений діяч мистецтв України, який нещодавно повернувся з окупованого Луганська. У постановці актори торкнуться теми Чорнобильської трагедії.
  • У Львові - виставка художника, якого експонували у Білому домі У Львові - виставка художника, якого експонували у Білому домі З 27 січня в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького працюватиме виставки творів Якова Гніздовського зі збірок НМЛ, Національного художнього музею України, Борщівського обласного краєзнавчого музею та приватних колекцій. Відкриття виставки приурочили до 100-річчя від дня народження видатного українсько-американського маляра і графіка.
  • Українці з різних міст вишили гігантську мапу країни Українці з різних міст вишили гігантську мапу країни Усі регіони України взяли участь у вишиванні гігантської мапи. До цього процесу також доєдналися й мешканці зони АТО.
  • Музейні селфі  по-львівськи Музейні селфі по-львівськи Національний музей імені Андрея Шептицького у Львові провів акцію, де кожен охочий міг сфотографуватись на фоні улюбленого експонату. Таким чином він приєднався до Міжнародного флешмобу музейних селфі, започаткованого Європейським проектом Culture Themes. Найцікавіші варіанти фото музей опублікував на своїй сторінці.
  • Львів Львів'яни віддають шану творчості Юрка Покальчука. 6 творчих амплуа Пако 23 січня у Львові на вул. Друкарській,10 відкриють меморіальну дошку письменнику, поету, перекладачу Юрієві Покальчуку. Увечері о 18:00 в "Квартирі 35" його тексти та лірику декламуватимуть Віктор Неборак, Юрко Іздрик, Галина Шиян та молоді львівські поети та письменники.
  • У Львові зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності»
У Львові зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності» Вчора, 22 січня, у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася всеукраїнська акція «Одна єдина соборна Україна». Захід здійснено за ініціативи громадської організації «Схід і Захід - разом», створеної у нашому місті вимушеними переселенцями зі Сходу України, і за підтримки Народної самооборони Львівщини. Про це повідомляють у прес-службі громадської організації.
  • У Львові оголошено вакансію директора кінотеатру «Сокіл» У Львові оголошено вакансію директора кінотеатру «Сокіл» Управління культури Львівської міськради оголосило відбір претендентів на заміщення посади директора державного комунального підприємства «Кінотеатр Сокіл».
  • На основі виданої у Львові книги іноземці створили комп На основі виданої у Львові книги іноземці створили комп'ютерну гру Українська книга стала основою для комп'ютерної гри, що вийшла на світовий ринок. Відбувся світовий реліз інтерактивного додатку-гри «Антоміми» створеного на основі однойменної книжки творчої майстерні «Аґрафка» (Романи Романишин та Андрія Лесіва).
  • У Львові Святослав Вакарчук дасть додатковий концерт У Львові Святослав Вакарчук дасть додатковий концерт 24 березня у Львові відбудеться два концерти проекту Святослава Вакарчука «Вночі». Зважаючи на ажіотаж навколо першого концерту, організатори – компанія SUSY Production – вирішили зробити львів’янам подарунок. Відтак, концерти сольного проекту «Вночі» відбудуться у Львівській Опері о 17.00 та 20.00 год.
  • У Львові виступить Соломія Івахів. 3 факти про скрипальку У Львові виступить Соломія Івахів. 3 факти про скрипальку У четвер, 22 січня, у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт камерної музики за участю відомої скрипальки Соломії Івахів. Вона родом зі Львова, але наразі мешкає у Сполучених Штатах Америки.
  • У Львові видадуть календар, щоб зібрати кошти для армії У Львові видадуть календар, щоб зібрати кошти для армії Ініціаторами створення такого продукту стали координатори руху Hand Made для армії по-львівськи. Як розповіла Tvoemisto.tv організатор групи волонтерів Світлана Божко, ідея зародилась після того, як вони побачили світлини відомих українських акторок у національних костюмах у соцмережах.
  • У Львові презентують живопис на склі У Львові презентують живопис на склі Виставка «Зимова феєрія» від львівської художниці Наталі Курій-Максимів покаже будні та свята простих людей.
  • Львів стане столицею кіно. Аналіз бюджету міста  Львів стане столицею кіно. Аналіз бюджету міста Цього року у загальному фонді бюджету Львова на культуру та мистецтво заклали 89 млн 800 тис. грн. Tvoemisto.tv проаналізувало, на що конкретно підуть кошти та що цікавого планують зробити у місті за бюджеті кошти, передбачені на культуру у 2015-му.
  • Львів’янин об’єднав музикантів із семи країн Львів’янин об’єднав музикантів із семи країн Днями у мережі Youtube відбулась презентація проекту Haza Muna за участю музикантів із семи країн, які грають без інструментів. Автором ідеї є уродженець Львова, мандрівник Олександр Остапенко, який зараз мешкає в Перу.
  • Як звучить гімн України мовою жестів Як звучить гімн України мовою жестів В інтернет-мережі з'явилося відео, де молода дівчина у навушниках виконує гімн України мовою жестів. Tvoemisto.tv знайшло творців цього відеоролика та дізналося, що саме їх надихнуло на створення кліпу.
  • 10 найцікавіших виконань українського Щедрика 10 найцікавіших виконань українського Щедрика Зимові свята вже добігають кінця, проте із настроєм розлучатись геть не хочеться. Щоб свято Водохреща стало ще атмосфернішим, пропонуємо вам переглянути найбільш незвичайні виконання всесвітньо відомого «Щедрика», творцем якого є український композитор Микола Леонтович.
  • Як перейменовували вулиці Львова. 3 цікаві історії Як перейменовували вулиці Львова. 3 цікаві історії Назви вулиць – це набір символів, до яких ми звертаємося щоденно: добираючись на навчання чи роботу, замовляючи таксі, показуючи дорогу туристам. Вулиці нашого міста можуть краще, аніж мешканці розповісти про минуле та сьогодення Львова. Tvoemisto.tv пропонує кілька цікавих історій про перейменування вулиць.
  • Номінанти на Оскар. Хто на що претендує? Номінанти на Оскар. Хто на що претендує? 15 січня в Лос-Анджелесі оголосили номінантів на американську кінопремію «Оскар». 87-ма церемонія вручення премії Американської кіноакадемії «Оскар» відбудеться 22 лютого 2015 року. Ведучим заходу буде актор Ніл Патрік Харріс.
  • Фільм тижня у Львові: «Ніч у музеї: Секрети гробниці» Фільм тижня у Львові: «Ніч у музеї: Секрети гробниці» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує американську комедію. Фільм є заключним сиквелом відомої однойменної американської комедії. Ця частина стане прекрасним завершенням новорічного циклу не тільки для шанувальників попередніх двох «Ночей у музеї», а й тим, хто полюбляє добрі та веселі казкові історії.
  • У Львові знімають фільм У Львові знімають фільм Зйомки історичного фільму "Дмитро Вітовський" відновили у Львові. Стрічку почали знімати картину ще 2012-го, але фінансові труднощі не дозволили закінчити фільм вчасно. Зйомки картини ініціювало і наразі втілює Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять", яке займається реконструкцією історичних подій.
  • 15 нових українських альбомів, щоб налаштуватись на потрібну хвилю 15 нових українських альбомів, щоб налаштуватись на потрібну хвилю Рік, що минув, був доволі плідним для українських виконавців. У 2014 року ми вперше знайомились із ONUKOю, милувались дещо меланхолійними мелодіями гурту Один в каное та плакали під нове прочитання Шевченка Сестрами Тельнюк. Військовий конфлікт на сході країни спровокував бойкот російської музики. Тому українці все частіше почали надавати перевагу музичному продукту національного виробництва. Ми зібрали для вас підбірку «свіжих» альбомів українських виконавців.
  • 5 найочікуваніших українських кінопрем’єр 2015-го 5 найочікуваніших українських кінопрем’єр 2015-го Кіномани із особливим нетерпінням чекають прийдешнього року. Адже із собою він обіцяє принести новий сезон серіалу «Шерлок» і чергову історію про пригоди «агента 007». Проте український кінематограф теж приготував чимало новинок для своїх поціновувачів. Tvoemisto.tv підготувало топ-5 найочікуваніших кінопрем’єр українського виробництва.
  • 5 оригінальних українських колядок 5 оригінальних українських колядок Опитування tvoemisto.tv напередодні Різдявяних свят показало, що найчастіше львів'яни колядують "Нова радість стала", "Бог ся рождає" та "Добрий вечір Тобі". Ми ж пропонуємо Вам підбірку оригінальних колядок у виконанні українських гуртів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!