Новини
  • Львів Львів'ян запрошують на виступ музичної капели із Австрії У суботу, 13 червня о 14:00 годині на площі Ринок перед Ратушею відбудеться музичний виступ оркестру та Австрійської духовної музичної капели Швендт і вручення подарунка Львову.
  • Опери європейських театрів онлайн. Де подивитись? Опери європейських театрів онлайн. Де подивитись? «The Opera Platform» – спільний інтернет-проект компанії «Opera Europa», культурного медіа «ARTE» та європейських театральних компаній. Цей ресурс є безкоштовним і дозволяє переглядати оперні вистави з 15 театрів Європи протягом 6 місяців.
  • «Zaxidfest» може піти зі Львова «Zaxidfest» може піти зі Львова Музичний опен-ейр фестиваль «Zaxidfest», який традиційно проходить неподалік Львова, хочуть перенести з України до Польщі. Про це розповів організатор фестивалю Яків Матвійчук.
  • Виставка раритетних роверів у Львові. Де подивитися? Виставка раритетних роверів у Львові. Де подивитися? До 21 червня у приміщенні Першої Львівської Медіатеки, що знаходиться на вул. Мулярській, 2а, триватиме виставка раритетних велосипедів. Львів'янам пропонують подивитися на 15 рідкісних і красивих велосипедів із міста і його околиць.
  • Рок по-закарпатськи. Віктор Янцо випустив новий кліп. Відео Рок по-закарпатськи. Віктор Янцо випустив новий кліп. Відео У мережі з’явився новий кліп та перший студійний трек «Бескидом ішла» із майбутнього альбому закарпатського виконавця, випускника Львівської консерваторії Віктора Янцо.
  • Львів’ян запрошують на фрік-кабаре від Dakh Daughters Львів’ян запрошують на фрік-кабаре від Dakh Daughters У понеділок, 15 червня, у Львові знову гастролюватиме фрік-кабаре Dakh Daughters. Цей нестримний і унікальний дівочий «бенд» настільки полюбився львівській публіці, що приїде до міста Лева уже втретє (торік дівчата збирали аншлаги у листопаді та грудні). Цього разу Dakh Daughters везуть нову концертну програму «Упссс…». Місце зустрічі львів’ян із неординарним столичним колективом – Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької. Початок концерту – о 19:00.
  • Alfa Jazz Fest запрошує музикантів на свято вуличної музики у Львові Alfa Jazz Fest запрошує музикантів на свято вуличної музики у Львові Уперше в рамках Alfa Jazz Fest відбудеться свято вуличної музики - Street Music by Alfa Jazz. 27 та 28 червня Львові у найбільш відвідуваних місцях Львова будуть розміщені майданчики для виступів вуличних музикантів, серед яких глядачі оберуть найкращих.
  • ONUKA презентував новий кліп. Відео ONUKA презентував новий кліп. Відео Як розповідає вокалістка проекту, пісня «Місто» присвячена Києву. Тому кліп знімали максимально оперативно, щоб встигнути до Дня міста, який столиця святкує сьогодні, 31 травня.
  • Влітку львів Влітку львів'ян запрошують на джазові сніданки Львівська школа джазу та сучасної музики дбатиме про ранковий апетит львів’ян та гостей міста протягом всього літа. Містян запрошують розпочинати ранок із музики та кличуть на ранкові джазові сніданки у парк ім. Івана Франка.
  • Львів готується до Alfa Jazz Fest. 13 особливостей фестивалю Львів готується до Alfa Jazz Fest. 13 особливостей фестивалю На міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який відбуватиметься у Львові з 25 по 29 червня, приїдуть такі виконавці світового рівня, як композитор Гербі Генкок, легендарний гурт Mike Stern/Bill Evans Ban та піаністка з Японії Хіромі.
  • ТОП-10 фестивалів просто неба ТОП-10 фестивалів просто неба Літо багате фестивалями. Пропонуємо вам підбірку фестивалів, куди можна податись влітку з друзями.
  • У Львові оркестр виконає хіти The Beatles У Львові оркестр виконає хіти The Beatles 8 червня о 20:00 в Національному театрі ім. М. Заньковецької оркестр виконає оновлену програму легендарних хітів The Beatles.
  • ТОП-3 музичних подій червня у Львові ТОП-3 музичних подій червня у Львові Композиції Андрія Кузьменка у виконанні його друзів та колег, запальне фрік-кабаре від «Dakh Daughters Band» та багато-багато джазу. Перший місяць літа приготував для львів’ян та гостей міста три знакові музичні події, які зовсім відрізняються за стилем, але прекрасні у своїй унікальності. Tvoemisto.tv пропонує перелік музичних подій, куди можна піти у червні.
  • В Україні працюють над створенням серіалу про пластунів В Україні працюють над створенням серіалу про пластунів На конкурс ідей серіалів від «1+1» подали заявку на створення українського серіалу про «Пласт». Вона наразі лідирує за кількістю голосів користувачів. У короткому опису до нового українського серіалу вказано, що він має принести у кожен дім «сучасні історії з реального життя організації з понад сторічним досвідом».
  • Фільм тижня у Львові: «Земля майбутнього» Фільм тижня у Львові: «Земля майбутнього» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фантастичний детектив про паралельний світ, у який потрапляють лише обрані.
  • Куди поїхати влітку. Чотири  безкоштовні фестивалі Куди поїхати влітку. Чотири безкоштовні фестивалі Важка і акустична, популярна і зовсім нерозкручена, для танців і для душі, музика аматорів і музика професіоналів. Цьогорічні безкоштовні фестивалі приготували для меломанів багато сюрпризів. Tvoemisto.tv пропонує перелік музичних фестивалів, які приймуть вас абсолютно задарма.
  • Музиканти з Alfa Jazz Fest записали звернення до українців. Відео Музиканти з Alfa Jazz Fest записали звернення до українців. Відео У Львові 25-29 червня в Парку культури вже вп'яте відбудеться Alfa Jazz Fest. Свою участь у джазовому фестивалі підтвердили багато відомих виконавців світового рівня, серед яких американські рок/ф’южн барабанщик Стів Сміт (Steve Smith) та гітарист Майк Штерн (Mike Stern), який виконує музику у стилях джаз та ф'южн. Днями легенди джазу записали своє відеозвернення до українців.
  • Кримчанка Джамала записала пісню «Шлях додому». Відео Кримчанка Джамала записала пісню «Шлях додому». Відео 18 травня, у день пам’яті депортації кримських татар, кримчанка Джамала представила сингл під назвою «Шлях додому». Автором музики традиційно виступила сама співачка.
  • SVOЇ у Львові. Фоторепортаж із фестивалю SVOЇ у Львові. Фоторепортаж із фестивалю Сьогодні, 15 травня, у Львові відбувся перший фестиваль нової української музики #SVOЇ. На сцені зібрались молоді гурти, які намагаються створювати якісну музику європейського рівня. За задумом організаторів, Фестиваль нової української музики #SVOЇ відбуватиметься щонайменше чотири рази на рік та у перспективі пошириться і на інші міста України.
  • 5 тез Вакарчука про те, що вдалось зрозуміти до сорока 5 тез Вакарчука про те, що вдалось зрозуміти до сорока Святослав Вакарчук ідеально відповідає класичним уявленням про те, чого варто досягти чоловіку до сорока років. Він співає в найуспішнішій групі країни. Він забезпечений матеріально настільки, що здатен масштабно допомагати тим, хто цього потребує. Кожне його публічне слово підхоплюється на льоту тисячами українців і розноситься вітром країною. У часи більш психічно врівноважені розмова була б, швидше, про особисте, індивідуальне. Про персональний проміжний фініш у житті та очікування майбутнього. Зараз це неможливо. І в творчості, і в соціальній активності Вакарчук знаходиться на лінії вогню. Пропонуємо вам 5 думок фронтмена «Океанів» про творчість, Бога і час.
  • Львів’ян запрошують зануритись у таємниці симфонічної музики Львів’ян запрошують зануритись у таємниці симфонічної музики У четвер, 21 травня, у приміщені Львівської філармонії симфонічний оркестр K&K Philharmoniker та K&K Opernchor під керівництвом австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера й українського хормейстера Василя Яциняка представляють концерт симфонічної музики «Карміна Бурана». Початок – о 19:00.
  • Класика для миру. У Львові відбудеться традиційний фестиваль «Віртуози» Класика для миру. У Львові відбудеться традиційний фестиваль «Віртуози» З 22 травня Львів порине у вже традиційне, але щоразу оновлене свято класичної музики – XXXIV Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». Головним лейтмотивом цьогорічного фестивалю стане мир – «Класика для миру».
  • У Львові пройде фестиваль особливих театрів. Програма У Львові пройде фестиваль особливих театрів. Програма 15-16 травня у Львові відбудеться X Ювілейний міжнародний фестиваль особливих театрів на тему «У старому кіно». Після чотирьох років паузи традиція проведення заходів такого формату відновлюється. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради.
  • Хто і що співатиме на концерті у пам Хто і що співатиме на концерті у пам'ять про Кузьму Організатори концертів пам'яті Андрія Кузьменка у Києві та Львові розповіли про те, хто з виконавців і які пісні готує для виступу.
  • Українська «документалка» про вівчарів здобула приз у Канаді Українська «документалка» про вівчарів здобула приз у Канаді Український документальний фільм «Жива ватра» режисера Остапа Костюка здобув спеціальний приз журі на Канадському міжнародному фестивалі документального кіноHotDocs, що проходив у Торонто з 23 квітня по 3 травня 2015 року.
  • ONUKA стала переможцем конкурсу від Sziget
ONUKA стала переможцем конкурсу від Sziget Уже відбувся фінал відбіркового конкурсу від Sziget на якому визначився переможець, що цього року представить Україну на угорському фестивалі. Перемогу здобула українська електро-фолк група ONUKA.
  • У Львові діятиме найбільший арт-центр Західної України У Львові діятиме найбільший арт-центр Західної України Наймасштабніша локація сучасного мистецтва на Західній Україні Urban Exploration запрацює у Львові 5 червня. Діятиме арт-цент упродовж усього літа у п'ятниці та суботи. Мета заходу – на демократичних засадах надати слово кожному митцю, який має що сказати суспільству.
  • Сьогодні День Матері. ТОП-7 пісень про найріднішу жінку на світі Сьогодні День Матері. ТОП-7 пісень про найріднішу жінку на світі Сьогодні, 10 травня, відзначається міжнародне свято – День матері. Любов до найріднішої жінки завжди надихала створювати непересічні твори мистецтва, сповнені ніжності й вдячності. Пропонуємо вам кілька пісень про найдорожчу людину, без котрої ми не уявляємо свого життя.
  • Христина Соловій запрошує до співпраці музикантів
Христина Соловій запрошує до співпраці музикантів Львівська виконавиця Христина Соловій запрошує до своєї команди молодих музикантів, які бажають створювати якісну українську музику. Про це підопічна Святослава Вакарчука написала у дописі на своїй сторінці у Facebook.
  • Україномовний Котигорошко підкорює Інтернет. Відео Україномовний Котигорошко підкорює Інтернет. Відео Студія "Украніма" випустила 4 серії нового мультсеріалу українською мовою, героями якого стали легендарний персонаж українських народних казок Котигорошко та його друзі.
  • У Львові видадуть книгу про Кузьму Скрябіна У Львові видадуть книгу про Кузьму Скрябіна Львівське Видавництво Старого Лева видасть книжу спогадів Ольги Кузьменко про свого сина - Андрія, відомого співака Кузьму Скрябіна. У продаж книга надійде наприкінці травня.
  • У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У середу, 6 травня, у Львові відбудеться безкоштовний семінар для студентів-медиків та лікарів на тему «Вища медична освіта та стажування в Австрії та Німеччині для українців».
  • Львову – 759 років. Топ-5 сучасних пісень про місто Львову – 759 років. Топ-5 сучасних пісень про місто Львів – «місто-мрія, місто-музей...», «місто семи вітрів, місто вічних надій, місто сирих дощів…». Упродовж своєї історії наше місто надихало і продовжує надихати митців на творчість.
  • Львів’ян запрошують на виставку, присвячену львівському шоколаду Львів’ян запрошують на виставку, присвячену львівському шоколаду У п’ятницю, 1 травня, об 11:00 у Львівській Майстерні Шоколаду (вул. Січових Стрільців, 5) відбудеться відкриття виставки «АРТ і ШОКОЛАД» грузинського художника Автанділа Гургенідзе. Оглянути експозицію у майстерні можна буде з 1 по 22 травня.
  • Незрячі виконавці заспівають для львів’ян у День міста Незрячі виконавці заспівають для львів’ян у День міста У рамках святкування Дня міста та за підтримки управління культури Львівської міської ради у Львові презентуватимуть концертний проект «Відчинилося життя». Він проходитиме 3 травня о 17:00 на відкритій сцені Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. Вхід – вільний.
  • Режисери із усього світу покажуть короткометражки у Львові Режисери із усього світу покажуть короткометражки у Львові Наприкінці травня у Львові відбудеться вже восьмий Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів WIZ-ART.
  •   Українські виконавці заспівають у пам Українські виконавці заспівають у пам'ять про Кузьму на Арені Львів 21 червня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться концерт пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми). У продажу вже з'явилися квитки на концерт, присвячений вшануванню пам'яті українського рок-музиканта, а також оголошено повний список його учасників.
  • Усі на «Флюґери Львова». Що приготував фестиваль цьогоріч? Усі на «Флюґери Львова». Що приготував фестиваль цьогоріч? З 1 до 3 травня у спеціально відведеному внутрішньому дворику Львівської Ратуші відбудеться ХІІІ міжнародний фестиваль «Флюґери Львова». Організатори триденного свята якісної музики, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», анонсують участь у «Флюґерах» музикантів з Польщі, Норвегії, Німеччини, Угорщини, Ірландії та України (зокрема, з Криму та східноукраїнських міст).
  • Родина Кузьми просить не спекулювати на смерті співака Родина Кузьми просить не спекулювати на смерті співака На місці загибелі співака Андрія Кузьменка, при дорозі у Дніпропетровській області, невідома жінка збирає кошти нібито від «Фонду пам’яті Андрія Кузьменка». Близькі Андрія Кузьменка просять припинити будь-які маніпуляції довкола теми його загибелі
  • У Львові відкриють фотовиставку газети «День». Де подивитись? У Львові відкриють фотовиставку газети «День». Де подивитись? Взавтра, 29 квітня, 12:30 у приміщенні Культурно-Мистецького центру «Львівський Палац Мистецтв», що на вулиці Коперника, 17 (3-й поверх) відбудеться відкриття фотовиставки газети «День». Експозиція фотовиставки вміщуватиме близько 160 світлин.
  • У Львові презентують здобутки Львівської школи джазу У Львові презентують здобутки Львівської школи джазу У перший день ХІІІ Міжнародного етно-джазового фестивалю «Флюґери Львова», 1 травня, відбудеться презентація досягнень Львівської школи джазу та сучасної музики. Вихованці цього проекту вже декілька місяців займаються з провідними джазменами України та готові продемонструвати свої вміння.
  • Не твоя війна. Океан Ельзи презентував нову пісню. Відео Не твоя війна. Океан Ельзи презентував нову пісню. Відео Гурт «Океан Ельзи» презентує нову музичну композицію «Не твоя віна» та кліп на неї. У відео ви не побачите жодного кадру з війни, натомість із глядачем розмовляють звуки та символи.
  • Де слухати музику? ТОП-7 українських сайтів Де слухати музику? ТОП-7 українських сайтів Сьогодні багато українців непокояться через те, що із 1 травня соціальна мережа «ВКонтакте» може заборонити прослуховування музики у зв’язку із набуттям чинності закону Російської Федерації «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації». Проте, це може стати непоганим приводом врешті почати слухати українське і користуватись українськими ресурсами. Tvoemisto.tv пропонує ТОП-7 українських музичних сайтів.
  • Фільм тижня у Львові: «Найдовша подорож»
Фільм тижня у Львові: «Найдовша подорож» Цього тижня Tvoemisto.tv пропонує американську мелодраму. Стрічка зрежесована Джорджем Тіллманом молодшим пропонує дві романтичні історії розділені часом, але пов’язані долею.
  • У Львові відкрилась виставка, присвячена  покровителю міста У Львові відкрилась виставка, присвячена покровителю міста У львівській мистецькі галереї сакрального спрямування «ІконАрт» розпочалась виставка присвячена постаті Святого великомученика Юрія Змієборця «Образ перемоги/Святий Юрій», одного із найпопулярніших в Україні святих, небесного покровителя міста Львова, духовна сила і опіка якого протягом віків оберігає нас в часи найбільших історичних потрясінь.
  • Лвів Лвів'янам покажуть картини грузина, присвячені львівському шоколаду Із 1 до 22 травня у Львові можна буде оглянути роботи грузинського художника Автанділа Гургенідзе, присвячені львівському шоколаду. Проект «Арт і Шоколад» відбудеться у Львівській майстерні шоколаду.
  • Львівська художниця покаже свою інтерпретацію «Пекла» Данте Львівська художниця покаже свою інтерпретацію «Пекла» Данте У суботу, 25 квітня, о 16:00 годині в галереї просто неба «Щось цікаве» презентується виставка графічних плакатів Ганни Данчишин «Комедія». В експозиції – 9 робіт, які є образними варіаціями на теми шедевру Данте Аліг’єрі «Божественної комедії».
  • Сім тез Андрія Кокотюхи про ретро-Львів та дитячу книжку в Україні Сім тез Андрія Кокотюхи про ретро-Львів та дитячу книжку в Україні Український письменник Андрій Кокотюха, який є автором понад 50 видань, минулого тижня презентував другу книжку із серії ретророманів про Львів. Про те, чому саме Львів асоціюється зі словом «ретро», про небезпеку у сфері дитячого книговидання та про позитивний аспект заборони російських серіалів в Україні він розповів під час прямого ефіру на Tvoemisto.tv.
  • Етнографічний музей запрошує на виставку переселенки з Криму Етнографічний музей запрошує на виставку переселенки з Криму Експозиція переселенки з Криму Анни Морозової «Старої казки пісня лебедина» представлена в Етнографічному музеї у Львові. На виставці – роботи, які вдалося захопити з дому під час другого приїзду.
  • Фільм тижня у  Львові: «Ефект Лазаря» Фільм тижня у Львові: «Ефект Лазаря» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм жахів. «Ефект Лазаря» розповідає про те, що трапляється, коли наука заходить надто далеко.
  • Львів’янам покажуть документальний фільм про УПА Львів’янам покажуть документальний фільм про УПА У суботу, 18 квітня, о 18:30 годині організатори фестивалю «Святкуймо Воскресіння разом» запрошують у Шевченківський гай усіх любителів кіно на перегляд документальної стрічки «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1954».
  • Яка пісня була найпопулярнішою серед львів Яка пісня була найпопулярнішою серед львів'ян 20 років тому? Tvoemisto.tv вирішило повернутися з вами у минуле та пригадати пісні сестрички Віки (Врадій) – культової співачки тих часів. Екстравагантною, епатажною й неординарною, – такою запам’ятається нам назавжди Сестричка Віка. 20 років тому її пісня "Тинди-ринди" була справжнім хітом.
  • ТОП-3 львівські етно-гурти, які варто почути ТОП-3 львівські етно-гурти, які варто почути Ці люди відроджують давні традиції української музики з її містикою та глибиною. І роблять це так, що під їхні ритми можна із легкістю танцювати навіть у сучасних клубах. Пропонуємо вам дізнатися трохи більше про три найвідоміші етно-гурти зі Львова.
  • У Львові пройде фестиваль іспанського кіно. Що подивитися? У Львові пройде фестиваль іспанського кіно. Що подивитися? Вже традиційно навесні кінофестиваль «Молодість» у Палаці мистецтв представляє найцікавіші фільми із палкої та яскравої Іспанії, країни, що стабільно продукує нешаблонне різножанрове кіно. Пропонуємо вам розклад показів іспанських стрічок про нездійсненні мрії, вічні пошуки себе не і, звичайно ж, як без кохання.
  • Про що «говорять» львівські стіни. Топ-20 фото Про що «говорять» львівські стіни. Топ-20 фото Відомий афоризм стверджує, що стіни мають вуха. Однак, як показує життя, вони можуть і говорити.
  • (Не)пересічні львів’яни. Писанкарка (Не)пересічні львів’яни. Писанкарка Мірку Клос сміливо можна називати людиною мистецтва. Уже понад шість років вона робить писанки та ляльки-мотанки, проводить майстер-класи для дорослих та малечі. При цьому виховує своїх двох дітей. Мірка розповідає, як малювати писанки у домашніх умовах, ділиться нехитрими секретами мистецтва писанкарства та розказує як цей процес відтягує дітей від комп’ютера.
  • Люди Твого міста: майстриня етноодягу про тренди серед вишиванок Люди Твого міста: майстриня етноодягу про тренди серед вишиванок Роксолана Миронович – майстриня етноодягу і прикрас. Створює одяг для рідних вже багато років, а останні півтора роки виготовляє етновироби і на продаж. У неї на Великдень вдягаються цілими родинами. Серед її виробів – традиційні українські намиста, костюми, сукні, пальто тощо. Як Львів надихає на творчість, що краще одягати із вишиванкою до церкви на Великдень та з чим носити стародавній одяг, вона розповіла в інтерв'ю Tvoemisto.tv.
  • Фільм тижня у Львові: «Баранчик Шон» Фільм тижня у Львові: «Баранчик Шон» Цього тижня Tvоemisto.tv рекомендує до перегляду мультфільм «Баранчик Шон». Після перегляду цієї стрічки ви більше ніколи не скажете, що вівці дурні і безвольні тварини.
  • IV Фестиваль Писанок у Львові. Фото IV Фестиваль Писанок у Львові. Фото У Львові напередодні Великодня відкрили галерею розмальованих яєць. Головна її окраса – виставка півметрових мистецьких писанок.
  • Благодійна виставка-продаж картин у Львові: як допомогти Благодійна виставка-продаж картин у Львові: як допомогти З 6 травня у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відкривається благодійна виставка в рамках українського проекту «Код нації – справжня єдність». На ній разом з роботами митців з Донбасу та Криму будуть експонуватись роботи львівських художників.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!