Новини
  • Фільм українки отримав 8 нагород «Еммі» Фільм українки отримав 8 нагород «Еммі» Міні-серіал, знятий на замовлення HBO, від українського філммейкера Лізи Холоденко «Що знає Олівія» переміг одразу у 8-ми номінаціях на врученні премії Еммі та став найкращим міні-серіалом цього року у США.
  • «Океан Ельзи» презентував новий кліп. Відео «Океан Ельзи» презентував новий кліп. Відео Сьогодні «Океан Ельзи» на своєму YouTube-каналі опублікував новий кліп на композицію «Життя починається знов». Жанр відео учасники гурту визначають як поєднання двох форматів – короткометражного фільму та соціальної реклами.
  • Сьогодні – День народження «Піккардійської терції». 3 відео від майстрів акапели Сьогодні – День народження «Піккардійської терції». 3 відео від майстрів акапели Сьогодні львівська акапельна формація «Піккардійська терція» святкує 23 роки із часу заснування. Пропонуємо кілька цікавих фактів про об’єднання та відео, що дозволять відчути їх особливість.
  • Рухомі крісла, дощ та вітер. У Львові відкриють 4DX-кінотеатр Рухомі крісла, дощ та вітер. У Львові відкриють 4DX-кінотеатр 25 вересня у Львові відкриють новий кінотеатр. Його особливістю стане використання нової сучасної технології 4DX, яка значно розширює враження від побаченого на екрані.
  • Сьогодні – День народження Соломії Крушельницької. 8 фактів про примадонну Сьогодні – День народження Соломії Крушельницької. 8 фактів про примадонну На початку XX століття на оперних сценах світу царювали четверо і чоловіків – Баттістіні, Карузо, Тітта Руффо, Шаляпін. І лише одна жінка спромоглася сягнути їхніх висот і стати на рівні з ними. Це була Соломія Крушельницька. Сьогодні минає 143 роки із Дня її народження. Пропонуємо кілька цікавих фактів із життя видатної львів’янки.
  • Про зашифрований Львів і письменництво від Жанни Сльоновської Про зашифрований Львів і письменництво від Жанни Сльоновської Жанна Сльоновська, яка народилась і виросла у Львові, свого часу переїхала до Кракова, де тепер працює письменницею та перекладачем. На Форумі видавців вона презентувала свій роман «Дім з вітражем», у якому «зашифрувала» Львів та описала 100 років життя вигаданих мешканців зі справжнього будинку на вулиці Герцена, 6. У Польщі книга отримала перемогу в конкурсі на кращий роман видавництва «Znak». В інтерв’ю Tvoemisto.tv Жанна Сльоновська поділилася враженнями від українського перекладу, розповіла про свій проект усної історії, назвала улюблених поетів та пояснила, чому вважає свій роман «дуже львівським текстом».
  • Христина Соловій виклала свій дебютний альбом в інтернеті. Де послухати? Христина Соловій виклала свій дебютний альбом в інтернеті. Де послухати? Дебютний альбом Христини Соловій «Жива вода» вже доступний онлайн. А невдовзі на одну з пісень буде презентовано й кліп.
  • Стартував онлайн-продаж квитків на фестиваль «Країна Мрій» у Львові Стартував онлайн-продаж квитків на фестиваль «Країна Мрій» у Львові 10-11 жовтня Львів вкотре прийматиме найбільший український етно-фестиваль – «Країну мрій». Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Наразі же стартував продаж квитків на обидва дні фестивалю.
  • Львів’янам презентують 14 історій про людей  із особливими потребами Львів’янам презентують 14 історій про людей із особливими потребами У суботу, 3 жовтня, у конференц-залі Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка, 35а) відбудеться презентація книги Вікторії Дмитрук «Крізь вушко голки», – інформує прес-служба міськради. Початок о 16:00 год. Вхід вільний.
  • У Львові розпочався фестиваль камерної музики. Програма  У Львові розпочався фестиваль камерної музики. Програма У неділю, 20 вересня, у приміщенні Львівського музею історії релігії розпочався фестиваль музики німецького модерніста ХХ ст. Пауля Гіндеміта «Lviv Hindemith Fest 2015». Про це повідомила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало.
  • У Львівському цирку розпочинається новий сезон У Львівському цирку розпочинається новий сезон Після трьох місяців перепочинку львівський цирк знову готовий примати відвідувачів. Сьогодні, 20 вересня, тут відбудеться відкриття нового циркового сезону.
  • Українське кіно: 8 новинок осені Українське кіно: 8 новинок осені На другу суботу вересня традиційно припадає День українського кіно. Це добрий привід поглянути, які вітчизняні стрічки чекають на нас у перспективі. І логічно почнемо з найближчого – з прем’єр цієї осені.
  • Серіал «Друзі» очолив рейтинг найкращих серіалів усіх часів Серіал «Друзі» очолив рейтинг найкращих серіалів усіх часів Американське видання «The Hollywood Reporter» найкращим за всі часи визнало серіал «Друзі», який виходив з 1994 до 2004 року.
  • Фільм тижня у Львові: «Еверест» Фільм тижня у Львові: «Еверест» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду британсько-американський біографічний трилер про підкорювачів Евересту.
  • Львів’янин Павло Табаков представив перший сингл із нового альбому. Аудіо Львів’янин Павло Табаков представив перший сингл із нового альбому. Аудіо «Я не можу тебе забути» – перший сингл, який увійде в новий, шостий за рахунком, альбом співака Павла Табакова. Досі пісня «Я не можу тебе забути» існувала лише у «живому» концертному виконанні.
  • Де у Львові презентують українську версію гімну Світового дня молоді? Де у Львові презентують українську версію гімну Світового дня молоді? На зустрічі з Папою Римським на Світовому дні молоді наступного року українці матимуть свій гімн, перекладений українською мовою. Сьогодні його представлять у Львові.
  • Як виглядає відреставрована скульптура на вулиці Франка у Львові. Фото Як виглядає відреставрована скульптура на вулиці Франка у Львові. Фото У Львові закінчили реставрацію скульптурної групи на фасаді будинку на вулиці Івана Франка, 2.
  • Львів’ян запрошують на концерт симфонічної музики Чайковського Львів’ян запрошують на концерт симфонічної музики Чайковського У понеділок, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • Як народжувалась «Музика воїнів». 5 думок від автора проекту Як народжувалась «Музика воїнів». 5 думок від автора проекту «Музика воїнів» – це просвітницький проект, який має на меті показати, що українські воїни – не карателі, якими їх малює російська пропаганда, а відповідальні, виховані та культурні захисники своєї землі. Молодий фотограф та журналіст з Чернівців Олександр Ткачук розповів про значення та ідею створення відеороликів.
  • Львів’ян запрошують на перегляд стрічки про життя кіборга Львів’ян запрошують на перегляд стрічки про життя кіборга У понеділок, 14 вересня, о 19:30 у Львові у парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться прем’єра документального фільму про життя пластуна-кіборга Євгена Подолянчука на псевдо «Скаут», який загинув 14 вересня 2014 року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту.
  • Фільм тижня у Львові: «Олександр Довженко. Одеський світанок» Фільм тижня у Львові: «Олександр Довженко. Одеський світанок» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує документальний фільм про метра українського кіно Олександра Довженка, головну роль в якому виконав Сергій Бабкін.
  • Топ української літератури доби Незалежності від Оксани Забужко Топ української літератури доби Незалежності від Оксани Забужко Відома українська письменниця Оксана Забужко склала свій список авторів та книг, без яких література доби української Незалежності немислима.
  • Хто очолив рейтинг найкращих книг Форуму видавців у Львові Хто очолив рейтинг найкращих книг Форуму видавців у Львові 10 вересня у Львівському національному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста церемонія нагородження Премії «Найкраща книга 22 Форуму видавців».
  • Львівський митець надав свої роботи для зйомок в американських серіалах Львівський митець надав свої роботи для зйомок в американських серіалах В деяких епізодах американських серіалах «Білий комірець» (White Collar) та «Хороша дружина» (The Good Wife) з’явилися роботи львівського художника Василя Бажая.
  • Христина Соловій представить свій перший альбом. Де послухати? Христина Соловій представить свій перший альбом. Де послухати? Фіналістка всеукраїнського конкурсу «Голос країни» львів’янка Христина Соловій невдовзі представить свій дебютний альбом «Жива вода».
  • Події від «Таємної аптеки» на Форумі видавців у Львові. Програма Події від «Таємної аптеки» на Форумі видавців у Львові. Програма В рамках ХХІІ Міжнародного книжкового Форуму видавців у Львові 10-13 вересня 2015 року «Таємна аптека» приготувала свою унікальну серію творчих та наукових заходів, розрахованих для дітей різного віку.
  • Як у Львові урочисто відкривали ХХІІ Форум видавців. Фоторепортаж Як у Львові урочисто відкривали ХХІІ Форум видавців. Фоторепортаж Учора, 9 вересня, о 19:00 у Львівській обласній філармонії відбулася подія виняткової атмосферності та комунікації – Урочисте відкриття Львівського міжнародного літературного фестивалю в рамках 22 міжнародного книжкового форуму видавців у Львові.
  • Новий сезон у львівському Театрі для дітей та юнацтва. Програма
Новий сезон у львівському Театрі для дітей та юнацтва. Програма Сьогодні у Львові у Першому академічному українському театру для дітей та юнацтва стартує новий театральний сезон. Перші вистави цього сезону пройдуть у межах Форуму видавців, що нині триває. Пропонуємо вам програму театру на вересень.
  • Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Шість здорових звичок, якими не варто зловживати Вживати в їжу корисні жири, пити соки та смузі, закінчувати тренування розтяжкою – усе це дуже корисно, якщо не надто захоплюватися. Голодування в гонитві за бездоганною фігурою може вилитися в розлад харчової поведінки, а виснажливі фізичні навантаження – призвести до травми чи занапастити здоров'я. В усьому потрібно знати міру, і у здорових звичках теж. Пропонуємо перелік поведінковх моделей із якими варто бути обережними.
  • У Львові стартує Тиждень сучасної драматургії в межах Форуму. Програма У Львові стартує Тиждень сучасної драматургії в межах Форуму. Програма Із 8 по 13 вересня на сценах львівських театрів будуть представлені постановки за текстами сучасної драматургії.
  • У Львові шукають двох братів для зйомки в короткометражці. Як податися? У Львові шукають двох братів для зйомки в короткометражці. Як податися? У жовтні 2015 року відбудуться зйомки короткометражного фільму Катерини Горностай «Згущівка». Режисерка шукає акторів на головні ролі.
  • Плями від кави художник перетворює на монстриків. 7 малюнків Плями від кави художник перетворює на монстриків. 7 малюнків Художник Штефан Кухнік перетворює кавові ляпки у фігури монстриків. Пропонуємо переглянути 7 нестандартних малюнків митця.
  • Музика з комп’ютерних ігор у виконанні симфонічного оркестру у Львові. Де послухати? Музика з комп’ютерних ігор у виконанні симфонічного оркестру у Львові. Де послухати? Музика посідає місце одного з найяскравіших виразових засобів у іграх, на рівних з картинкою та сюжетом. Відтак симфонічний оркестр Cantabile Orchestra та ігровий портал PlayUA продемонструє весь драматизм, надреальність, таємничість та містицизм найкращих ігрових саундтреків на концерті присвяченому магічним іграм під час концерту у Львові
  • Лесь Подерв’янський у Львові презентує найновішу книгу. Де послухати? Лесь Подерв’янський у Львові презентує найновішу книгу. Де послухати? У п'ятницю, 11 вересня, о 17:00 у пивній ресторації «Кумпель», що на проспекті Чорновола, 2-Б, Лесь Подерв'янський розкаже про свій найбільший літературний доробок, чому саме за ці твори йому не соромно. Розмова буде відвертою, адже для цього митця не існує табуйованих тем і слів. Модератор зустрічі – літературний критик Олександр Бойченко. Вхід – вільний.
  • У Львові покажуть медіавиставу за листами Коцюбинського. Де подивитись? У Львові покажуть медіавиставу за листами Коцюбинського. Де подивитись? Текст медіавистави поєднав у собі два полярні жіночі образи — Віри Коцюбинської та Олександри Аплаксіної, листи до яких, на тлі природних красот острова Капрі демонструють внутрішню трансформацію одного з найпомітніших письменників української літератури ХХ століття.
  • Фільми від «Docudays UA» у Львові. Де подивитись? Фільми від «Docudays UA» у Львові. Де подивитись? Міжнародний фестиваль документального кіно представить у Львові спеціальну програму «Docudays UA на районі» про урбанізований світ.
  • Виставка плакатів проти цензури. Де подивитися? Виставка плакатів проти цензури. Де подивитися? В центрі Львова на вулиці Галицькій просто неба відкрилася виставка плакатів Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».
  • Модерні герби українських міст. 25 зображень Модерні герби українських міст. 25 зображень Український художник Андрій Єрмоленко представив серію робіт, на яких зобразив модерні герби обласних центрів України та Крим.
  • Аудіозапис кобзарів та лірників початку ХХ ст. Де послухати? Аудіозапис кобзарів та лірників початку ХХ ст. Де послухати? 56 фонографічних валиків із записами українських дум, пісень, інструментальних композицій, датованих 1904-1910 роками, оприлюднили для широкої громадськості без жодних обмежень авторського права. Серед голосів на записі може бути і голос Лесі Українки.
  • У Львові видали нову книгу від Оксани Караванської про стиль. Фото У Львові видали нову книгу від Оксани Караванської про стиль. Фото Знавець моди, відома у світі українська дизайнерка впевнена, що відчуття стилю закладається у людині в дитинстві. Відтак «Стильна книжка для панянки» проведе юним красуням екскурсію в історію моди, розповість, як доречно одягатися до школи, у театр чи на дискотеку, з чим носити вишиванку, якими повинні бути джинси і як правильно комбінувати аксесуари.
  • Колишня львів Колишня львів'янка представить на Форумі роман про рідне місто Художній роман, один з «героїв» якого будинок у Львові на вул. Герцена, 6 з унікальним 11-метровим вітражем, буде представлено на Форумі видавців.
  • У Львові представлять сучасний живопис про Ґрюнвальдську битву. Де подивитися? У Львові представлять сучасний живопис про Ґрюнвальдську битву. Де подивитися? На полях, де в 1410 році відбулася Ґрюнвальдська битва, з 2009 року проводять художні пленери. На основі робіт художників було сформовано виставку живопису, яку презентували зокрема в Брюсселі, Берліні, Калінінграді та Каунасі. Тепер їх представлять у Львові.
  • Андрухович, Прохасько, Жадан та їх німецькі колеги у Львові. Де послухати? Андрухович, Прохасько, Жадан та їх німецькі колеги у Львові. Де послухати? Зустріч письменників з Німеччини та України для спілкування та творчого обміну, та як результат їх виступ на «Ночі авторських читань» – так у Львові відбуватиметься літературний проект «Eine Brücke aus Papier. Міст з паперу»
  • Переселенців та львів’ян запрошують до спільного фестивалю. Програма Переселенців та львів’ян запрошують до спільного фестивалю. Програма «Фестиваль переселенців та львів'ян» – своєрідне зведення культурних мостів та майданчик для діалогу, в якому візьмуть участь як переселенці зі Сходу та Криму, так і місцеві мешканці. Такого роду подія відбуватиметься в Україні вперше.
  • Український художник – у рейтингу «Сто геніїв сучасності». Фото робіт Український художник – у рейтингу «Сто геніїв сучасності». Фото робіт «Дайте мені тисячу років — і я розмалюю небо!». Ця фраза належить талановитому українському художнику, засновнику нового стилю у мистецтві «Пльонтанізм» Івану Марчуку. Британія внесла його до списку «Сто геніїв сучасності». Пропонуємо вам дізнатися трохи більше про митця і про його роботи.
  • Олег Скрипка привезе до Львова «Країну мрій». Де і коли? Олег Скрипка привезе до Львова «Країну мрій». Де і коли? Невдовзі Львів вкотре прийме один з найбільших українських фестивалів «Країна мрій». Натхненник заходу Олег Скрипка підтвердив, що до свята Покрови у Львові відбудеться фестиваль.
  • У Львові визначили переможців конкурсу кінопроектів У Львові визначили переможців конкурсу кінопроектів Три проекти фільмів із 45 заявок, що були подані на конкурс, отримають повне або часткове фінансування.
  • Кінострічку про княгиню Ольгу продублювали українською Кінострічку про княгиню Ольгу продублювали українською Фільм Юрія Іллєнка "Легенда про княгиню Ольгу" вперше покажуть українською мовою. Показ приурочено до Дня Незалежності. Знакова кінопрем'єра відбудеться у День Незалежності в Києві, але телеглядачі також зможуть переглянути стрічку на каналі ICTV 24 серпня.
  • Презентація диску українського літургійного співу. Де послухати? Презентація диску українського літургійного співу. Де послухати? Диск «С нами Бог» містить частини Літургії, записані на Святій Землі у виконанні міжнародної команди співців.
  • Довгоочікувана прем’єра стрічки «Брати». Де подивитись у Львові? Довгоочікувана прем’єра стрічки «Брати». Де подивитись у Львові? 24 вересня в український прокат виходить карпатська драма «Брати. Остання сповідь» від продюсерів фільму «Поводир». Це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Після успішної фестивальної долі стрічка виходить на великі екрани в 15-ти українських містах.
  • Останній «Прогноз погоди» від Скрябіна. Де послухати? Останній «Прогноз погоди» від Скрябіна. Де послухати? Музиканти гурту «Скрябін» на сторінці у Facebook поділилися останньою студійкою, записаною разом із загиблим Андрієм Кузьменком. Композиція має назву «Прогноз погоди».
  • "Океан Ельзи" презентували нову пісню про надію і любов. Відео "Океан Ельзи" презентували нову пісню про надію і любов. Відео Гурт «Океан Ельзи» сьогодні презентує другий сингл свого нового альбому.
  • До Дня Незалежності в Україні випустять унікальний путівник До Дня Незалежності в Україні випустять унікальний путівник В Україні перевипустить третє видання «Awesome Ukrainе». Після Євромайдану, окупації Криму та війни з Росією відомий путівник змінив обкладинку. Тепер традиційний Козак Мамай тримає в руках не бандуру, а коктейль Молотова.
  • Які прикраси носили наші прабабусі. 8 фото Які прикраси носили наші прабабусі. 8 фото Гердани, згарди, пацьорки, дукач – ще сто років тому вони прикрашали шию, плечі та груди українок. На відміну від оберегових та ритуальних прикрас, їх одягали поверх одягу. Щоденні та святкові, вони могли розказати про достаток її власниці більше, аніж будь-яка інша річ. Шість ниток коралового намиста, наприклад, коштували, як пара волів.
  • Письменниця Наталка Сняданко – серед півфіналістів престижної премії Письменниця Наталка Сняданко – серед півфіналістів престижної премії Одразу три книжки українських авторів потрапили до півфіналу престижної літературної премії Angelus, серед яких «Комашина тарзанка» львів’янки Наталки Сняданко. Ця премія вручається у Польщі письменникам з Центральної та Східної Європи.
  • Фільм тижня у Львові: «Антураж» Фільм тижня у Львові: «Антураж» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду американську комедію про зграйку шибеників, які раптово стали популярними і вирішили зняти фільм.
  • Чому варто поїхати на «Woodstock». Три причини Чому варто поїхати на «Woodstock». Три причини На цих вихідних неподалік Львова біля Свірзького замку проходитиме музичний фестиваль «Woodstock Ukraine». 24 години якісної музики, багато розваг, пляж і навіть «острів кохання» буде доступним для учасників. Tvoemisto.tv пропонує три причини, чому варто поїхати на фестиваль, присвячений пам’яті загиблого лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка.
  • "Сильне ім "Сильне ім'я Надія". Де послухати аудіоверсію книги Савченко? Українська військова Надія Савченко написала книгу спогадів "Сильне ім'я Надія", перебуваючи у полоні на території Російської Федерації. Книга вийде друком наприкінці серпня, але аудіоверсію першої частини книги вже можна послухати на Radio ROKS.
  • Поляки зняли серіал про заробітчанок зі Львова Поляки зняли серіал про заробітчанок зі Львова На польському телебаченні стартує серіал «Дівчата зі Львова».
  • Львівський всесвітньо відомий оркестр запрошує на концерт Львівський всесвітньо відомий оркестр запрошує на концерт У четвер, 10 вересня о 19:00 годині у приміщенні Львівської філармонії симфонічний оркестр «K&K Philharmoniker» виконає популярні твори короля віденського вальсу Йоганна Штрауса. Родзинкою цієї концертної програми стануть твори маловідомі в Україні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!