Новини
  • ТОП-10 фото-переможців конкурсу від National Geographic ТОП-10 фото-переможців конкурсу від National Geographic Жюрі міжнародного конкурсу National Geographic Traveler Photo Contest з-поміж 17 тисяч світлин обрало переможців. Серед зображень – портрети, зйомки на відкритому повітрі, відчуття простору на спонтанні кадри.
  • У Львові проходить фестиваль єврейської музики: програма У Львові проходить фестиваль єврейської музики: програма До 31 серпня в центрі Львова відбуватиметься 7-й Міжнародний фестиваль єврейської музики "LvivKlezFest". Організатори обіцяють насичену програму з виставок, літературно-музичних вечорів, концертів, кулінарних заходів та майстер-класів.
  • Хто потрапив до «Білого списку» іноземних діячів культури. Перелік Хто потрапив до «Білого списку» іноземних діячів культури. Перелік На противагу своєму ж «чорному списку» російських культурних діячів, які підтримали анексію Криму Росією та її агресивні дії на Донбасі, Міністерство культури почало складати «білий список». До нього увійшли діячі культури, митці, художники різних країн, які висловилися на підтримку територіальної цілісності та суверенності демократичної України і проти російської агресії та окупації. Про це повідомляє прес-служба міністерства.
  • Про українок, котрі чекають чоловіків із війни, зняли відео Про українок, котрі чекають чоловіків із війни, зняли відео Кінорежисер Іван Кравчишин представив одну з відеоновел проекту «Листи на фронт». Про це інформує VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку митця.
  • Як у центрі Львова знімають кіно: відео Як у центрі Львова знімають кіно: відео Одна з потужних кінокомпаній, яка працює на ринку України та Росії, розгорнула свій майданчик в старій частині міста. Знімають продовження серіалу.
  • Андрій Макаревич дасть концерт у Львові Андрій Макаревич дасть концерт у Львові 8 листопада на сцені Львівської опери виступить засновник та лідер групи «Машина Времени», Андрій Макаревич. Рокер презентуватиме свій новий проект під назвою «Yiddish Jazz» («Ідиш-Джаз»).
  • Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу та сучасної музики оголосила додатковий набір учнів на 2015-2016 рр. Молодих талантів запрошують на навчання за спеціальностями вокал, барабани, клавіші, гітара, бас-гітара (контрабас), саксофон.
  • 8 унікальних фото Андрея Шептицького з архіву 8 унікальних фото Андрея Шептицького з архіву 150 років тому, 29 липня 1865 року у Прилбичах на Львівщині у графській родині народився митрополит Андрей (в миру - Роман) Шептицький. З цієї нагоди Центральний державний архів у Львові організував онлайн-виставку документів, присвячених Шептицькому.
  • На Львівщині пройде БойкоFest. Як потрапити? На Львівщині пройде БойкоFest. Як потрапити? З 5 по 10 серпня до Міжнародного Конгресу Бойків в селі Явора Турківського району Львівської області відбудеться масштабний фестиваль БойкоFest. На території фестивалю діятимуть аніматори, розкладеться парк-атракціонів, водні гірки та інші забави для дітей. Фестиваль є безкоштовним.
  • Львів’янка Оксана Муха презентувала нову пісню про віру і кохання Львів’янка Оксана Муха презентувала нову пісню про віру і кохання Лірична і ніжна Оксана Муха вирішила спробувати себе в новому амплуа – і записала пісню у стилі симфо-рок. Цими днями відбувається прем’єра пісенної новинки від співачки «Серце глибше з усіх океанів» на радіостанціях України.
  • Ліна Костенко написала роман про деградацію Російської імперії Ліна Костенко написала роман про деградацію Російської імперії Відома українська письменниця Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги. Про це повідомила Оксана Пахльовська, донька Ліни Василівни, письменниця, культуролог, професор Римського університету "Ла Сап’єнца" під час зустрічі з учасниками Літньої школи журналістики газети "День".
  • Літо у долоні: 5 фестивалів  Західної України Літо у долоні: 5 фестивалів Західної України Пропонуємо вам добірку фестивалів, які найближчим часом відбудуться на Західній Україні. У прогамі - музичні виступи, літератур
  • У Львові розшукують молодих україномовних поетів У Львові розшукують молодих україномовних поетів В рамках Х Львівського міжнародного літературного фестивалю розпочався перший етап конурсу «Молода Республіка Поетів». До участі запрошують юних поетів, які пишуть українською мовою.
  • Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма У Львові відбудуться лекції, дискусії та бесіди під назвою «Єврейські дні у Ратуші: спільна спадщина та відповідальність», які проведуть науковці та дослідники з України, Польщі та Сполучених Штатів Америки.
  • У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок 24-26 липня протягом трьох днів львівські ковалі відновлюватимуть браму Музею історії релігії, а також куватимуть оригінальні авторські підсвічники. Також під час Ковальських днів відбудеться презентація нової велопарковки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Океан Ельзи знімає кліп. Як взяти участь у зйомках? Океан Ельзи знімає кліп. Як взяти участь у зйомках? У неділю, 26 липня в Києві відбудуться зйомки кліпу на другий сингл нового альбому ОЕ, пісню під назвою "Життя починається знов".
  • Незрячі люди слухатимуть вистави львівських театрів Незрячі люди слухатимуть вистави львівських театрів У Львові реалізовано проект з аудіодискрипції творів мистецтва. Відтепер театральні вистави для дорослих і дітей таких театрів, як Львівський академічний обласний театр ляльок і Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича будуть доступні для людей з глибоким ураженням зору – повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.
  • 13 фото, які пояснюють, чому Україна не Росія 13 фото, які пояснюють, чому Україна не Росія У світі українців та росіян часто ототожнюють. Українці придумали серію постерів "Україна не Росія", щоб розвіяти сумніви про те, що українці та росіяни – це одне й те ж. Плакати з'явилися на сторінці фейсбук-спільноти In Ukraine.
  • Конкурс короткометражок у Львові. Як податися? Конкурс короткометражок у Львові. Як податися? До 16 серпня кожен охочий має можливість надіслати заявку на участь у конкурсі кінопроектів ігрових короткометражних фільмів від мистецької формації Wiz-Art, який проводять за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», й отримати гроші на реалізацію свого проекту на території Львова та області.
  • В Україні шукають молодих виконавців: умови відбору В Україні шукають молодих виконавців: умови відбору Триває конкурс української пісні для молодих виконавців «Український Формат». Організатори закликають талановитих молодих людей брати участь у змаганнях та завантажувати свої пісні на сайт.
  • У Львівській опері змагаються хореографи: 10 фото У Львівській опері змагаються хореографи: 10 фото У Львівському оперному театрі проходять змагання хореографів «Балет-Fest». Півсотні артистів, яких відбере журі, дадуть незвичний галаконцерт вже на цих вихідних. Пропонуємо вам фото із заключного етапу відбору.
  • Джейсон Франциско про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність
Джейсон Франциско про «Золоту Розу», львівських євреїв та ідентичність «Легко зробити красиву виставку в приємному середовищі, а от зробити щось гарне у просторі конфліктному – не так просто», – говорить американський фотограф Джейсон Франциско. 15 липня о 18.00 год. він відкриває для львів’ян свою виставку на металевому паркані, який огороджує те, що лишилося від синагоги «Золота Роза». Tvoemisto.tv поспілкувалося з митцем напередодні та дізналося, чому його експозиція є особливою, якої реакції фотограф очікує від львів’ян та якою бачить українську ідентичність.
  • Львів Львів'яни першими отримають розмальовку для дорослих "Дивовижні міста" Дедалі більшої популярності у світі набирають видання-розмальовки для дорослих. Так звані антистресові видання допомагають відволікатися від повсякденної рутини, розвивати свої творчі навики та просто отримувати задоволення від процесу малювання. Львів’яни першими у світі матимуть нагоду розмальовувати географічні калейдоскопи Стамбула, Амстердаму, вишукані вулички Нью-Йорка, Лондона, Токіо, Парижа та інших міст світу побачених та вигаданих у розмальовці для задоволення на відпочинку.
  • Львів’ян кличуть на авторські читання Софії Андрухович Львів’ян кличуть на авторські читання Софії Андрухович Сьогодні, 11 липня, в арт-кав'ярні «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35, 2-й поверх «Дзиґи») в рамках «Місяця авторських читань» своїми поетичними та прозовими думками ділитимуться Юстина Барґельська та Софія Андрухович.
  • Львів’ян запрошують на піжамну вечірку у книгарню Львів’ян запрошують на піжамну вечірку у книгарню Вже цими вихідними на Львів чекає яскраве свято «Ніч у Львові». Протягом трьох ночей, 10-12 липня, у місті відбудуться більше сотні заходів: концерти, театральні вистави, екскурсі та майстер-класи. Багато музеїв, храмів, галерей та театрів цієї ночі не зачинятимуть дверей. Запрошує до себе на нічні книжкові посиденьки і Старий Лев.
  • 5 подій «Ночі у Львові», які неможливо пропустити 5 подій «Ночі у Львові», які неможливо пропустити Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу. Tvoemisto.tv пропонує п’ять подій у рамках фестивалю, які варто відвідати.
  • Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці Львів’ян запрошують провести ніч в аптеці У рамках фестивалю «Ніч у Львові» «Таємна аптека» пропонує львів’янам та гостям міста прем’єру ексклюзивної шоу-вистави «Ілюзія чи реальність». Це історія відомого львівського науковця Збігнєва Дуніковського, яка сколихнула Львів у 30-тих роках ХХ століття.
  • Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду Кіноніч у Львові: 7 пропозицій для перегляду З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.
  • Як «Океани» творять новий альбом: 10 фото Як «Океани» творять новий альбом: 10 фото Невдовзі шанувальники гурту «Океан Ельзи» отримають приємний подарунок. А поки пропонуємо вам переглянути кілька фото, на яких музиканти творять новий альбом.
  • Львів’янам пропонують взяти участь у фотоконкурсі про звичаї Львів’янам пропонують взяти участь у фотоконкурсі про звичаї Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорус-Україна оголошує фотоконкурс «На сході, на заході – Польща, Білорусь, Україна». Проект покликаний показати унікальність, звичаї, культурне та ландшафтне багатство східних регіонів Польщі та західних регіонів Білорусі й України.
  • У Львові феміністки покажуть своє бачення материнства У Львові феміністки покажуть своє бачення материнства Сьогодні, 3 липня, о 19:00 годині у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки «Материнство», яка проходила у березні у Центрі візуальної культури в Києві, а тепер триватиме у Львові з 3 до 19 липня.
  • Конкурс соціальних кінопроектів для львів’ян. Як долучитись? Конкурс соціальних кінопроектів для львів’ян. Як долучитись? Мистецька формація Wiz-Art запрошує львів’ян до участі у конкурсі кінопроектів ігрових короткометражних фільмів соціального спрямування.
  • Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа Львів’ян запрошують на виставку всесвітньо відомого фотографа Львівський Палац Мистецтв презентує персональну виставку Дмитра Собокаря «Silentium». Відкриття відбудеться 3 липня о 16:00 годині. Пізнаючи людину, фотограф ставить перед собою складну мету – розгадати феномен мовчання, феномен вічної тиші і недомовленості, інформують організатори.
  • Дахи Львова стали тлом для музичного кліпу. Відео Дахи Львова стали тлом для музичного кліпу. Відео Інді-група The Castle опублікувала кліп на пісню Water Guns, який був знятий на даху однієї з будівель у Львові. Як зізналися музиканти, забратися вище їх підштовхнуло бажання показати в ролику дахи інших будівель рідного міста.
  • Авторка «Гаррі Поттера» анонсувала приквел історії Авторка «Гаррі Поттера» анонсувала приквел історії Письменниця Джоан Роулінг повідомила, що історія про Гаррі Поттера матиме продовження, але не у вигляді книжки, а у вигляді п'єси.
  • Невдовзі зніматимуть повнометражний фільм за романом Кокотюхи Невдовзі зніматимуть повнометражний фільм за романом Кокотюхи На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи «Червоний». Режисером буде Ахтем Сеітаблаєв («Хайтарма»).
  • Чому варто поїхати на «Файне місто»: локація,  учасники, майстерні Чому варто поїхати на «Файне місто»: локація, учасники, майстерні Цими вихідними, 3-5 липня, на території міжнародного аеропорту «Тернопіль» відбудеться щорічний міжнародний музичний фестиваль. Цього року фестиваль триватиме 3 дні, а не 2, як в попередні роки, збільшиться територія наметового містечка, як і самого фестивалю, кількість сцен зросте мінімум до 4-ох та значно розшириться географія учасників фестивалю. Крім українських виконавці на фестивалі будуть представлені гурти з таких країн, як Австралія, Франція, Швеція, Австрія, Польща, Грузія, Росія, Білорусь. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із програмою, учасниками та розвагами фестивалю.
  • Три виставки у Львівському палаці мистецтв, які варто відвідати Три виставки у Львівському палаці мистецтв, які варто відвідати 1 та 3 липня Львівський палац мистецтв запрошує відвідати відкриття трьох виставок, які мають неодмінно сподобатися містянам.
  • Благодійний ярмарок-розпродаж картин в’язнів у Львові: де подивитись? Благодійний ярмарок-розпродаж картин в’язнів у Львові: де подивитись? 30 червня о 17.00 відбудеться благодійний ярмарок-розпродаж Національної пересувної експозиції образотворчого і прикладного мистецтва «Преображення Господньою Любов’ю» під патронатом Глави УГКЦ – Блаженнішого Святослава.
  • Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 Стартувала онлайн-трансляція AlfaJazzFest 2015 На tvoemisto.tv стартувала пряма трансляція виступів артистів AlfaJazzFest 2015 на сцені поруч з Палацом Потоцьких у Львові.
  • Фільм тижня у Львові: «Обличчя янгола» Фільм тижня у Львові: «Обличчя янгола» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує трилер «Обличчя янгола», що заснований на реальних подіях.
  • Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео Як у Львові готують найбільший джазовий фестиваль. Відео За кілька днів до початку Alfa Jazz Fest Tvoemisto.tv побувало закулісами фестивалю і поспілкувалось із членом оргкомітету Володимиром Камінським про особливості цьогорічної підготовки.
  • Львівська школа джазу стане частиною Alfa Jazz Fest Львівська школа джазу стане частиною Alfa Jazz Fest Після вдалого дебюту на цьогорічних «Флюгерах Львова», вихованці Львівської школи джазу та сучасної музики виступлять на міжнародному джазовому фестивалі «Alfa Jazz Fest».
  • Львів’ян запрошують на знайомство з «Добрим левом» Львів’ян запрошують на знайомство з «Добрим левом» У п’ятницю, 26 червня, у Львові стартує унікальний проект «Добрий лев». На експозиції будуть представлені роботи одночасно двох авторів.
  • Міжнародний фестиваль лялькових театрів у Львові. Програма Міжнародний фестиваль лялькових театрів у Львові. Програма У Львові пройде І Міжнародний фестиваль лялькових театрів «І люди, І ляльки». Організатори чекають на гостей зі всієї України. Обіцяють завітати на Фестиваль і грузини. Про це повідомив Олексій Кравчук, директор львівського театру «І люди, І ляльки».
  • Виставка кераміки у Львові. Де подивитися? Виставка кераміки у Львові. Де подивитися? У четвер, 25 червня, о 16:00 у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відбудеться відкриття експозиції відомого художника-кераміста Тараса Левківа. Виставка приурочена до ювілею митця.
  • У Мережі з’явився відеоролик присвячений Львову і джазу У Мережі з’явився відеоролик присвячений Львову і джазу На офіційному каналі Alfa Jazz Fest розмістили відео присвячене цьогорічному фестивалю.
  • Гурт «Скрябін» не шукатиме нового вокаліста Гурт «Скрябін» не шукатиме нового вокаліста Учора, перед концертом пам’яті Андрія Кузьменка у Львові, музиканти гурту «Скрябін» повідомили, що не збираються шукати нового постійного вокаліста.
  • Львів’ян запрошують на нічний перегляд фільмів. Програма Львів’ян запрошують на нічний перегляд фільмів. Програма Фестиваль «Відкрита ніч – Дубль 18» у Львові пройде 27 червня . Мета фестивалю – підтримка національного кінематографу, а також фільмів спільного та іноземного виробництва, які сприяють розвитку українського кіно.
  • У Львові пройде Фестиваль давньої музики У Львові пройде Фестиваль давньої музики 21-29 червня у Львові пройде ХІІІ Фестиваль давньої музики.
  • Львів’ян запрошують у паперове містечко Львів’ян запрошують у паперове містечко 22 червня об 11.00 год вперше у Львові у дитячій бібліотеці № 19 (вул. Симоненка, 10) – у Центрі розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» — відбудеться відкриття виставки об’ємних моделей з паперу Петра Щомака.
  • На Alfa Jazz Fest відбудуться 4 додаткових концерти. Програма На Alfa Jazz Fest відбудуться 4 додаткових концерти. Програма На міських сценах Alfa Jazz Fest у рамках додаткової програми виступлять львівські музиканти, а також кияни, які представлять проект, тісно пов'язаний зі Львовом. До 22-х вже анонсованих концертів на трьох сценах додадуться по два виступи на сцені Ринок та сцені Потоцьких.
  • «Плем «Плем'я» назвали найпотужнішою стрічкою року в США Американські кінокритики назвали український фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького найпотужнішою за впливом на глядачів стрічкою 2015 року.
  • У Львові відзначать Світовий день музики. Програма заходів У Львові відзначать Світовий день музики. Програма заходів Львів вже втретє долучиться до святкування Світового дня музики. 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із гуртами, які розважатимуть у цей день львів’ян та гостей міста.
  • Культурний форум  «ДОНКУЛЬТ» у Львові. Театральна програма Культурний форум «ДОНКУЛЬТ» у Львові. Театральна програма Від 16 по 30 червня у Львові – культурний форум «Донкульт». Протягом двох тижнів львів’янам та гостям міста представлять 80 подій. Вистави, лекції, дискусії, виставки – у такий спосіб творці «Донкульту» розкажуть про те, чим жив Донбас протягом десятиліть. Пропонуємо вам театральну програму подій у рамках проекту.
  • Фрік-кабаре Dakh Daughters у Львові. Фоторепортаж Фрік-кабаре Dakh Daughters у Львові. Фоторепортаж У понеділок, 15 червня, до Львова із гастролями завітав гурт фрік-кабаре Dakh Daughters. Цей нестримний і унікальний дівочий «бенд» настільки полюбився львівській публіці, що відвідав місто Лева уже втретє. Цього разу Dakh Daughters виступили із новлю концертною програмою «Упссс…». Tvoemisto.tv пропонує подивитись, як це було.
  • Львів’ян запрошують на сучасне оперне прочитання Шекспіра
Львів’ян запрошують на сучасне оперне прочитання Шекспіра У середу, 17 червня, о 19:00 годині на сцені Львівського національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться львівська прем’єра опери «КОРІОЛАН» у постановці Влада Троїцького. Показ вистави, яка кілька місяців тому наробила галасу у Києві, проходитиме у рамках Культурного форуму «ДОНКУЛЬТ».
  • Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Коли вулицю Богданівську у Львові відкриють для проїзду? Від 11 червня вулицю Богданівську у Львові перекрили через ремонтні роботи. Закінчити влаштування верхнього шару асфальту планували до 13 червня, але наразі вулиця і досі перекрита. Tvoemisto.tv запитало у виконуючого обов’язки начальника управління капітального будівництва ЛМР Володимира Кметика із чим пов’язане перетермінування робіт і коли вулицю відкриють для проїзду.
  • ТНМК зняв кліп про нового українського супергероя ТНМК зняв кліп про нового українського супергероя Український гурт ТНМК презентував новий кліп про українського супергероя – Василя Гупала. Відеоробота, над якою працювали 9 місяців, має цікавий сюжет та нагадує казку.
  • Перший каталог українських документалок. Де завантажити Перший каталог українських документалок. Де завантажити З’явився перший Каталог українського документального кіно, до складу якого увійшли фільми 2013-2015 років. Наразі каталог виданий обмеженим накладом, проте інформує про найкращі новинки українського документального кіно останніх років.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!