Новини
  • Контрабандний бум іPhone7 на Львівщині: скільки дозволено ввозити Контрабандний бум іPhone7 на Львівщині: скільки дозволено ввозити Працівники Головного управління ДФС у Львівській області відзначають, що за останні дні набирає обертів контрабандний ввіз на територію України мобільних телефонів іPhone7.
  • Інновації, які змінюють світ: про бізнес, мобільні пристрої та ІT Інновації, які змінюють світ: про бізнес, мобільні пристрої та ІT Про те як інновації впливають на розвиток бізнесу, зайнятість – як основний показник світової економіки, а також, чому телефон давно перетворився у окремий набір сервісів, який відсоток стартапів досягає успіху, та як ІT виходить на цифрову трансформацію обговорювали під час бізнес-сніданку «Інновації в бізнесі та література як джерело знань».
  • За 100 км від Львова запрацювала друга черга потужної вітроелектростанції За 100 км від Львова запрацювала друга черга потужної вітроелектростанції На Львівщині відкрили другу чергу найпотужнішої на Західній Україні вітроелектростанції.
  • Колія для вантажів та логістичний хаб. Перемишль та Львівщина домовляються про співпрацю Колія для вантажів та логістичний хаб. Перемишль та Львівщина домовляються про співпрацю Маршрут для вантажних перевезень планують відновити на вже існуючій залізничній колії (Перемшль-Хирів-Нижанковичі) та продовжити цей шлях до Львова. У такій ініціативі зацікавлена не лише українська, а й польська сторона.
  • У Львові стартує найважливіша ІТ-подія року в Україні У Львові стартує найважливіша ІТ-подія року в Україні Із 30 вересня до 2 жовтня на стадіоні Arena Lviv проходитиме Lviv IT Arena. До Львова завітає понад 2500 ІТ-фахівців із Центральної та Східної Європи для нетворкінгу і представить найновіші українські ІТ-розробки у рамках Tech Expo.
  • Компанії IKEA запропонували збудувати завод на Львівщині Компанії IKEA запропонували збудувати завод на Львівщині Також власники компанії «IKEA» нещодавно відвідували Україну та спілкувалися з керівництвом держави.
  • Затримали замовника, організатора і виконавців замаху на «авторитета» Копитка Затримали замовника, організатора і виконавців замаху на «авторитета» Копитка Учора ввечері, 27 вересня, правоохоронці затримали замовника, організатора та виконавців замаху на Богдана Копитка, голову спостережної ради ВАТ «Львівський холодокомбінат».
  • Медіа-хаб «Твоє місто» номіновано на премію «Обличчя міста-2016» Медіа-хаб «Твоє місто» номіновано на премію «Обличчя міста-2016» У Львові розпочався конкурс-промоція місцевого підприємництва «Обличчя міста-2016». Медіа-хаб «Твоє місто» також пройшов перший відбір цьогорічного конкурсу і позмагається за перемогу в номінації «Львів інформаційний» та найвищу нагороду (гран-прі) конкурсу. Голосування триватиме до 6-го жовтня.
  • Львів очікує на прихід лоукостера Wizz Air Львів очікує на прихід лоукостера Wizz Air Львів зараз веде перемовини з угорською компанією Wizz Air, яка є одним із найпопулярніших лоукостерів. Запровадження рейсів очікують до весни 2017 року.
  • Євген Уткін: Патріотизм – це дуже важливо. Але не в бізнесі Євген Уткін: Патріотизм – це дуже важливо. Але не в бізнесі Навіщо Україна потрібна Європі й світові? Чого ми навчилися за 25 років незалежності, а з чим ще маємо проблеми? Чому планка має бути високою, а мрії – сміливими? Якою є роль України у побудові конкурентоспроможної індустрії 4.0? Про це і не тільки говорив Євген Уткін, президент інвестиційного холдингу KM Core, під час бізнес-сніданку, організованого юридичною компанією HD Partners («Ейч.Ді.Партнерз»). Tvoemisto.tv занотувало найцікавіше.
  • Поляки збудують на Львівщині сміттєпереробний завод Поляки збудують на Львівщині сміттєпереробний завод Наступного року в Червонограді можуть розпочати будівництво сміттєпереробного заводу.
  • У Львові зареєстрували новий кластер У Львові зареєстрували новий кластер У Львові 15 вересня офіційно зареєстрували кластер видавничої діяльності та поліграфії. Робота над його створенням тривала протягом двох років.
  • До Львова приїде найвпливовіша жінка в ІТ-сфері До Львова приїде найвпливовіша жінка в ІТ-сфері Естер Дайсон відома своїми інвестиційними проектами. До Львова вона приїде на конференцію у рамках Lviv IT Arena.
  • Європейський інвестиційний банк профінансує малий і середній український бізнес Європейський інвестиційний банк профінансує малий і середній український бізнес Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в рамках угоди InnovFin виділить 50 мільйонів євро кредитних гарантій для малих і середніх українських підприємств, що інвестують в дослідження та інновації.
  • Цього тижня у Львові стартує Форум видавців. Програма Цього тижня у Львові стартує Форум видавців. Програма 13 вересня розпочнеться фестиваль «Місто Лема» і відбудеться засідання журі книжкового конкурсу. Це перші заходи 23 Форуму видавців у Львові. А вже 15-18 вересня весь Львів перетвориться на Форум видавців, авторів, перекладачів, науковців, підприємців, істориків, журналістів, друкарів, а також читачів. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися з повною програмою цьогорічного форуму видавців.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 5 – 11 вересня.
  • В Україні протестували перший безпілотний автомобіль. Відео В Україні протестували перший безпілотний автомобіль. Відео В Україні створили перший вітчизняний автопілотний модуль Pilot Drive, який тестують на автомобілі Lanos. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину і вміє орієнтуватися в умовах бездоріжжя.
  • Львів’ян кличуть на ярмарок місцевого виробника Львів’ян кличуть на ярмарок місцевого виробника Дев’ята виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник» стартує у Львові 6 жовтня. Для відвідувачів тут підготували ярмарку товарів, майстер-класи для дітей та безкоштовні тренінги і семінари.
  • Потужний завод з переробки олійних культур запрацює на Львівщині Потужний завод з переробки олійних культур запрацює на Львівщині У селі Хильчиці Золочівського району на базі підприємства ТзОВ "Д-Мікс" запрацював новий завод з переробки олійних культур.
  • В Україні планують виготовити ще один літак Ан-225 «Мрія» В Україні планують виготовити ще один літак Ан-225 «Мрія» Компанія «Антонов» планує створити ще одну «Мрію» спільно з китайським підприємством.
  • На Львівщині здають в оренду ставки На Львівщині здають в оренду ставки Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації оприлюднив список вільних ставків у Львівській області, які можуть передаватися в оренду на земельних торгах.
  • У Львові планує відкрити готель всесвітньо відома мережа У Львові планує відкрити готель всесвітньо відома мережа Світові лідери в галузі готельного бізнесу у Львові: у місто заходить мережевий оператор InterContinental.
  • Місто здає в оренду 14 приміщень Місто здає в оренду 14 приміщень Управління комунальної власності Львівської міської ради планує передати в оренду 14 об’єктів нерухомого майна.
  • Львівським підприємцям розкажуть, як сформувати успішну команду Львівським підприємцям розкажуть, як сформувати успішну команду 20 вересня у Львові відбудеться безкоштовний семінар для керівників і топ-менеджерів – «Формула компанії: секрети успішних команд».
  • Ми були найвідсталіші в області. Зараз експортуємо товар в 14 країн світу Ми були найвідсталіші в області. Зараз експортуємо товар в 14 країн світу Історія підприємства «Ензим» сягає ще часів Австро-Угорщини. У той час на місці сьогоднішнього підприємства була броварня. Згодом там розпочали виготовляти дріжджі як додатковий продукт. За радянських часів «Ензим» було застарілим підприємством та одним із найвідсталіших в області. Перший стрибок відбувся за часів незалежності. Про вихід підприємства на європейський ринок, сертифікацію, специфіку впровадження екологічних стандартів виробництва, а також чому не варто конкурувати ціною, розповіла Tvoemisto.tv Олена Вовк, генеральний директор ПрАТ «Компанія Ензим».
  • У Львові обрали «найактивніших підприємців». Перелік У Львові обрали «найактивніших підприємців». Перелік З нагоди прийдешнього Дня підприємця, міський голова Львова Андрій Садовий провів робочу зустріч із представниками бізнесу та відзначив подяками найактивніших із них.
  • Сьогодні у Львові обговорять, як правильно рахувати власні прибутки та витрати Сьогодні у Львові обговорять, як правильно рахувати власні прибутки та витрати Сьогодні, 2 вересня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів», шукатимуть відповіді на такі запитання: що потрібно знати про управління своїми коштами та як правильно розпоряджатись особистим бюджетом? які інструменти допоможуть нам витрачати мудріше? як уникнути фінансових шахраїв і чи варто запровадити навчання фінансовій грамотності вже у школі? чи думають українці про свою пенсію та чи вміють економити?
  • В Україні відкликали ліцензію одного із банків через махінації В Україні відкликали ліцензію одного із банків через махінації Фізичні особи, задіяні в цій схемі, згідно з банківською документацією, делегували свої права щодо розпорядження рахунком одному клієнту-фізичній особі, на яку банком випущено понад 500 додаткових платіжних карток.
  • Коли у Львові може запрацювати сервіс виклику таксі Taxify Коли у Львові може запрацювати сервіс виклику таксі Taxify Європейський сервіс замовлення таксі Taxify невдовзі планує стартувати у Києві. У компанії розповіли Tvoemisto.tv, що їхній прихід до Львова залежатиме від успіхів у столиці.
  • Завтра у Львові говоритимуть про фінансову грамотність. Де подивитись? Завтра у Львові говоритимуть про фінансову грамотність. Де подивитись? Що потрібно знати про управління своїми коштами та як правильно розпоряджатись особистим бюджетом? Які інструменти допоможуть нам витрачати мудріше? Як уникнути фінансових шахраїв і чи варто запровадити навчання фінансовій грамотності вже у школі? Чи думають українці про свою пенсію та чи вміють економити? Про це та інше говоритимуть завтра, 2 вересня, під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».
  • Замах на «авторитета» Копитка: які версії розглядає поліція Замах на «авторитета» Копитка: які версії розглядає поліція Як просувається розслідування вибуху позашляховика у Старому Селі на Львівщині? Які нові деталі інциденту відомі? До якої версії найбільше схиляються правоохоронці та з якими труднощами стикаються? Про це пише львівський кримінальний журналіст Микола Савельєв.
  • Як швидко навчитись керувати власними грошима. 5 порад Як швидко навчитись керувати власними грошима. 5 порад Фінансовий консультант Олександра Грудзевич не радить вживати слово бюджет, коли йдеться про власні фінанси: «Бо ми не звикли асоціювати його із тими грошима, які лежать у нас у кишені». Спеціально для Tvoemisto.tv тренер з особистих фінансів розповіла, що допоможе контролювати власні прибутки та видатки. Пропонуємо 5 порад від експерта.
  • У Львові видаватимуть чеські робочі візи підприємцям У Львові видаватимуть чеські робочі візи підприємцям Генеральний Консул Чеської Республіки Мірославом Клімою анонсував у Львові запровадження програми видачі робочих віз.
  • У Львові говоритимуть про фінансову грамотність. Де послухати? У Львові говоритимуть про фінансову грамотність. Де послухати? Що потрібно знати про управління своїми коштами та як правильно розпоряджатись особистим бюджетом? Які інструменти допоможуть нам витрачати мудріше? Як уникнути фінансових шахраїв і чи варто запровадити навчання фінансовій грамотності вже у школі? Чи думають українці про свою пенсію та чи вміють економити? Про це та інше говоритимуть 2 вересня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів».
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події.Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 22-28 серпня.
  • Для Львова придбають 23 низькопідлогові автобуси «Богдан» Для Львова придбають 23 низькопідлогові автобуси «Богдан» У Львові з’являться 23 автобуси «Богдан», які обладнані для людей з інвалідністю.
  • До кінця доби квитки на Lviv IT Arena 2016 можна придбати зі знижкою 25% До кінця доби квитки на Lviv IT Arena 2016 можна придбати зі знижкою 25% З нагоди 25-тої річниці незалежності України організатори пропонують 25% знижки на квитки Lviv IT-Arena 2016. Для цього потрібно використати спеціальний промо-код.
  • Інвесторам пропонують орендувати 4 тисячі гектарів земель на Львівщині Інвесторам пропонують орендувати 4 тисячі гектарів земель на Львівщині На Львівщині створили перелік із 208-ми земельних ділянок, які пропонують орендувати інвесторам.
  • З Китаю до Львова хочуть запустити чартерні авіарейси З Китаю до Львова хочуть запустити чартерні авіарейси Китайські інвестори зацікавилися Львовом та висловили бажання налагодити авіасполучення.
  • Французи збудують ще один завод на Львівщині Французи збудують ще один завод на Львівщині На Львівщині збудують ще один завод «Nexans», який виготовлятиме електричні кабельні мережі.
  • 4 ризики використання вживаних авто на іноземній реєстрації 4 ризики використання вживаних авто на іноземній реєстрації Високі ставки акцизу та мита на вживані автомобілі в Україні і фактична неможливість значної кількості громадян України придбати такі автомобілі, змушує багатьох українців вдаватись до різних схем, які дають можливість використовувати на території України авто на іноземній реєстрації. Актуальність цієї теми не зменшується навіть у зв’язку з нещодавно прийнятим законом, яким зменшено акциз на вживані авто
  • На Львівській митниці запрацювала система «єдиного вікна»: що це дає На Львівській митниці запрацювала система «єдиного вікна»: що це дає Із 1 серпня у Львівській області при митниці запрацювало «єдине вікно». Воно передбачає для бізнесменів, які займаються експортно-імпортними операціями, подання єдиного пакету документів в електронному вигляді. А всі контролюючі служби їх мають розглянути.
  • Для підприємців і стартаперів Львова експерти проведуть безкоштовні консультації Для підприємців і стартаперів Львова експерти проведуть безкоштовні консультації Львівським стартаперам і підприємцям пропонують низку бліц-зустрічей з експертами, під час яких вони зможуть вирішити питання, що виникають у процесі розвитку їх бізнесу чи ідей. Перший такий захід відбудеться у п'ятницю, 12 серпня.
  • Повідомляти про зміни в реєстрі бізнесу чи нерухомості українців будуть через SMS Повідомляти про зміни в реєстрі бізнесу чи нерухомості українців будуть через SMS Міністерство юстиції України ініціює створення спільної з поліцією групи з протидії рейдерству, внесення змін до законодавства, а також запускає новий сервіс – SMS-повідомлення про зміни до реєстру бізнесу або нерухомості.
  • Українці відсьогодні можуть купувати валюту без паспорта Українці відсьогодні можуть купувати валюту без паспорта Фізичні особи з сьогоднішнього дня можуть проводити обмін валют без надання паспорта, при цьому тимчасове обмеження максимальної суми продажу валюти в одні руки в сумі еквівалента 12 тисяч гривень на день продовжує діяти.
  • Компанія «Дюна-Веста» оголосила про ребрендинг, нові колаборації з дизайнерами та початок кардинальних змін у стратегії Компанія «Дюна-Веста» оголосила про ребрендинг, нові колаборації з дизайнерами та початок кардинальних змін у стратегії Червоноградська панчішно-шкарпеткова фабрика «Дюна-Веста» провела конференцію «Дюна 2016», де оголосила про ребрендинг та початок кардинальних змін у стратегії. Фабрика розширює виробництво, розпочинає співпрацю з дизайнерами для створення модних колекцій та стає цілком клієнтоорієнтованою компанією. У планах керівників – на основі потужних технічних можливостей створити сильний український бренд і довести, що в Україні можна виготовляти якісну сучасну продукцію, конкурентну на міжнародному ринку.
  • Made in Lviv: Невелика сімейна компанія, що завоювала європейський ринок Made in Lviv: Невелика сімейна компанія, що завоювала європейський ринок У Львові вже другий десяток років працює успішна логістична компанія, яка встигла зарекомендувати себе на українському, а також європейському та навіть азійському ринках. Успіх зокрема зумовлений тим, що сімейному бізнесу замовники та партнери довіряють, бо переконані, що тоді відповідальність та якість в рази вища. Про суть експедиційного бізнесу, європейську та азійську бізнес-мови, а також, чому зручно бути львівською компанією розповіли Tvoemisto.tv керівники логістичної компанії «Бей-Транс» Тарас Филипчук та Марія Бей.
  • Українці створили унікальний еко-будинок за допомогою 3D-принтера. Фото Українці створили унікальний еко-будинок за допомогою 3D-принтера. Фото PassivDom – український технологічний стартап, який створює автономні самонавчальні модульні будинки за допомогою 3D-принтера.
  • ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні Від сьогодні, з 1 серпня, всі державні тендери в Україні будуть проводитися виключно в електронній системі ProZorro. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
  • Президент України обрав «Книги року». Хто переміг? Президент України обрав «Книги року». Хто переміг? Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року», яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.
  • Де львів’янам знайти підробіток на літо? Де львів’янам знайти підробіток на літо? Літо — сезон розваг, відпочинку та додаткових витрат. І нестача коштів львів’ян не зупиняє. Тим більше, вирішити цю проблему стало простіше, знайшовши підробіток у Львові на Kabanchik.ua. Чимало містян уже встигли познайомитися з сервісом та отримують швидкі гроші, зароблені чесною працею.
  • Львівщина найперша в Україні запроваджує мікрокредитування малого бізнесу Львівщина найперша в Україні запроваджує мікрокредитування малого бізнесу Учора, 22 липня, підписано Угоду про генеральне співробітництво між департаментом економічної політики і банківськими установами в рамках реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності області. Львівщина – перша на теренах України, де буде реалізовуватись така ініціатива.
  • Банки повертатимуть українцям вкрадені з карток гроші Банки повертатимуть українцям вкрадені з карток гроші З 1 серпня платіжна система Visa запровадить в Україні принцип нульової відповідальності для власників усіх своїх карт.
  • Зі Львова до Мінська запустять прямий авіарейс. Графік вильотів Зі Львова до Мінська запустять прямий авіарейс. Графік вильотів Авіакомпанія Белавіа повідомила про відкриття нового рейсу Львів – Мінськ. Пропонуємо вам графік вильотів.
  • Популярний лоукостер Ryanair почне літати зі Львова у 2017 році Популярний лоукостер Ryanair почне літати зі Львова у 2017 році У 2017 році до Львова почнуть літати 5 іноземних авіакомпаній. В основному це компанії, які раніше вже літали сюди, але припинили польоти через кризу. Але є і нові, наприклад, Ryanair. Про це розповіла очільниця львівського летовища Тетяна Романовська в інтерв’ю Delo.ua.
  • У Львові підтримують ідею запровадити різний розмір мінімальних зарплат У Львові підтримують ідею запровадити різний розмір мінімальних зарплат Встановлення різного розміру мінімальної заробітної плати, залежно від рівня доходів підприємства може позитивно вплинути на проблему несплати податків, заборгування, або ж ухиляння, шляхом виплати «зарплат у конвертах». Про це під час зустрічі «Чи стане легше: яких змін сподіватися львівському бізнесу?», організованої 7 липня дискусійною платформою «Твоє місто Львів», зазначив Ігор Кондро, начальник ГУ ДФС у Львівській області.
  • Яких змін щодо податків очікувати бізнесу у Львові? Яких змін щодо податків очікувати бізнесу у Львові? Які зміни у ДФС Львівщини спростять діяльність львівського бізнесу? Про це говоритимуть 7 липня під час зустрічі, організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів» та Комітетом Підприємців Львівщини.
  • Чи літатимуть зі Львова лоукостери Wizz Air та Ryanair. 5 тез директора аеропорту Чи літатимуть зі Львова лоукостери Wizz Air та Ryanair. 5 тез директора аеропорту Зараз ведуться переговори щодо приходу до Львова двох популярних лоукостерів – Wizz Air та Ryanair. Тетяна Романовська, директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, під час відкритих зборів Львівського туристичного альянсу розповіла про те, на якому етапі зараз ці перемовини, із якими труднощами стикається українська сторона та чому прихід Wizz Air та Ryanair до Львова відкриє шлях і для інших лоукостерів. Tvoemisto.tv пропонує кілька важливих тез очільниці аеропорту.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас зі створення локальної екосистеми Львів’ян запрошують на майстер-клас зі створення локальної екосистеми 7 липня Львівська бізнес-школа УКУ та «Креативний квартал» запрошують на майстер-клас у межах спільного проекту «Wake Up Meetings» від Дениса Довгополого, співзасновника та керуючого партнера GrowthUP Group. Тема зустрічі: «Створення локальної екосистеми (на прикладі Києва)».
  • Кому салат? Нідерланці хочуть розширити підприємство на Львівщині Кому салат? Нідерланці хочуть розширити підприємство на Львівщині У Львівській області прагнуть розширити тепличний комплекс з вирощування салатів від ТзОВ «Галіція Грін». Задля цього планують залучити інвестиції обсягом 600 тисяч євро. Про це інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!