7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1465 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, як у Львові минув перший тиждень квітня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Центральна виборча комісія оприлюднила остаточні результати першого туру виборів, за якими Володимир Зеленський та Петро Порошенко вийшли у другий тур. Натомість на Львівщині найбільшу підтримку отримав чинний президент Петро Порошенко, на другому місці опинився Анатолій Гриценко, а на третьому — Юлія Тимошенко.

У Львові з підозрюю у хабарництві затримали керівника ЛКП «Збиранка» Віталія Пугача. У Львові створили молодіжний центр, а також заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Виконком Львівської міськради розірвав договір оренди на підземний перехід на площі Митній із ТзОВ «ІнтерАйс Україна». Правоохоронці на Львівщині затримали псевдоброкера Андрія Булу, що обманув більше 100 власників «євроблях».

Ремонти, реставрації і будівництво

У Львові вперше зносять незаконну забудову. «Львівавтодор» оприлюднив чотири варіанти реорганізації руху під час реконструкції площі Франка. Територію колишнього Львівського дослідного нафтомаслозаводу планують впорядкувати та збудувати там громадський і житловий комплекс із школою та дитсадком. На трасі Київ – Чоп облаштують додаткову смугу для руху у напрямку від Зубри до багаторівневої розв’язки на кільцевій Львова біля арени «Львів». А на західній об’їзній Львова неподалік вулиці Кульпарківської збудують однорівневу кільцеву транспортну розв’язку.

Львів’ян запрошують на громадське обговорення щодо упорядкування центральної частини міста в районі площі Ринок. Адмінкомісія Львівської міської ради оштрафувала власника та орендаря приміщення на Костя Левицького, 10, які самовільно пробили двері у будинку, що є пам’яткою архітектури. Вартість будівництва Палацу спорту на Сихові знизили з майже мільярда до 685 млн гривень. Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект підвісної канатної дороги на Високий замок. Міська рада частково фінансуватиме ремонти будинків ОСББ. У Львові планують забудувати територію колишнього заводу «Алмазінструмент».

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського збудує на Личаківській, 132 спорткомплекс із басейном. На території львівського Парку культури імені Богдана Хмельницького планують збудувати готель міжнародної мережі Hilton, а на вулиці Франка – Ibis Red. Львівські архітектори просять провести конкурс на будівництво готелю на площі Міцкевича.

Транспорт

У Львові запустили онлайн-мапу велоінфраструктури міста. Від залізничного вокзалу до аеропорту знову їздить експрес. Комунальне АТП-1 випустило на маршрут №18 автобуси великого класу. Латвійська авіакомпанія AirBaltic почала літати зі Львова до Риги. ЛКП «Львівелектротранс» продовжив курсування трамваїв маршруту № 6. Усі рейси Turkish Airlines зі Львова перенесли в Новий аеропорт Стамбула. Кабмін вніс зміни до низки постанов, які визначають процедуру видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитації автошкіл. На вулиці Котляревського змінили напрям руху транспорту у протилежний бік.

Освіта, медицина і бізнес

Доступні ліки тепер видають тільки за електронними рецептами. У львівському дитсадку отруїлися четверо дітей. Із 1 квітня Мінздоров’я припинило фінансувати послуги у закладах первинної ланки тим пацієнтам, які не уклали декларацію з сімейним лікарем.

Львівським підприємцям будуть відшкодовувати частину відсотків за кредитами з міського бюджету.

Корисності і цікавинки

Багатодітні сім'ї в Україні тепер можуть отримати додаткові виплати. Знаємо, як змінювалися найпопулярніші імена дітей на ЛЬвівщині впродовж останніх 12 років, і маємо дуже красиву інфографіку, яка це ілюструє. Приватбанк буде видавати теплі кредити. У Львові закрили ресторан «Дім Легенд», що на вулиці Староєврейській.

У пунктах пропуску «Грушів» та «Смільниця» запровадили експеримент, який має зменшити черги автівок на кордоні. Розповідаємо, де у Львові збирають речі для потребуючих та як їх можна передати. Активісти на Львівщині впродовж 8 годин висадили понад 77 тисяч саджанців, таким сином встановивши національний рекорд.

Маємо афішу театрів на квітень. У Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького розпочався сезон атракціонів, а в ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка провели перший день відкритих дверей у році.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Провідний експерт з політико-правових програм Центру Разумкова Віктор Замятін в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv розповів, чому українці на виборах голосують за нові обличчя, а за 5 хвилин вже ненавидять їх.

Уже у травні паломницький центр «Рафаїл» відправиться у мандрівку Святою Землею з нестандартною програмою. Отець Петро Іськів, викладач кафедри біблійних наук УКУ, який супроводжуватиме групу, розповівTvoemisto.tv про те, що зможуть побачити учасники подорожі та що їх неодмінно вразить.

Точка зору: колонки

Членкиня ініціативної групи проти реконструкції Винниківського озера Соломія Максимович розповідає про те, які загрози несе забудова біля водойми. А директорка українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак, спираючись на дані соціологічних досліджень, розповідає, яким є портрет виборця Зеленського в нашому регіоні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!