Київ

Паркінг на Прирічній. Активісти просять Київраду відмовитися від будівництва – петиція

1515 0
Будівництво паркінгу на столичній Оболоні окрім безлічі питань із виділенням землі, дороговизної будівництва, його доцільністю, може ще й опинитися у разі чого опинитися під водою.
Підтоплена водопіллям територія, на якій планують будівництво паркінгу. Фото: Парк Прирічна

Підтоплена водопіллям територія, на якій планують будівництво паркінгу. Фото: Парк Прирічна

У Києві активісти та ініціативна група «‎Парк Прирічна» створили петицію на сайті Київради з вимогою відмовитися від будівництва паркінгу та інших забудов у рекреаційній зоні на Оболоні.
 
У дописі на Facebook в ініціативній групі «‎Парк Прирічна» наголосили, що виступають за створення сучасної, комфортної рекреаційної зони на Оболонському півострові та збереження від забудови зеленої зони півострова «Коса» (біля затоки Собаче Гирло).
 
«...Продовжуємо категорично виступати проти будівництва «аквапаркінгу» на вулиці Прирічна. Земельна ділянка, яка була передана рішенням Київради КП «Житлоінвестбуд-УКБ», розташована в зоні регулярного підтоплення», – йдеться у дописі.
 
 
Також в ініціативі кажуть, що у цій зоні знаходиться більше сотні здорових багаторічних дерев, які знищать під час будівництва. Окрім цього, ділянка під забудову ще й розташована на місці споруди громадського захисту населення – водопідпірної гідротехнічної споруди (дамби), яка захищає житловий масив Оболонь від підтоплень.
 
 

Також активісти звернулися до наукової роботи «Оцінка водного режиму і пропускної здатності верхньої ділянки канівського водосховища в умовах інтенсивної урбанізації» українського гідролога, кандидата географічних наук, доцента Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергія Сергійовича Дубняка, де містяться результати дослідження можливого підвищення рівня води у прибережних зонах Київської ділянки Канівського водосховища, що може викликати підвищення рівня води на 4–8 м порівняно з меженню, де і планується будівництво паркінгу.

«Цікаво, цю наукову роботу читали в КМДА та Київраді перед тим, як прийняти це абсурдне рішення?» – додали активісти.
 
 
Тож у петиції просять Київраду та мера Віталія Кличка скасувати рішення про надання земельної ділянки для будівництва паркінгу, а також перенаправити виділені 120 мільйонів бюджетних гривень на Міську цільову програму «Захисник Києва» задля посилення оборони та безпеки столиці.
 
Столичні активісти просять об’єднатися та зібрати підписи для підтримки петиції, щоб зберегти рекреаційну зону на Оболонському півострові. Підписати петицію можна за цим посиланням
 
Нагадаємо, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.
 

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Додамо, на початку стало відомо, що у зазначеній зеленій зоні почали вирубати дерева. Також активісти повідомили, що в ніч на 10 квітня було знищено близько 60 дерев. При цьому в КМДА спростували інформацію про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.

Як ми писали раніше, з'явилася петиція, у якій кияни пропонують приєднати Софіївську Борщагівку до складу Києва.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!