Експерти про запуск аеропорту «Львів» у час війни та затоплення через зливи на Львівщині. Підсумки доби

1855 0
Нині 12 червня та 474 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Фото: Максим Козицький, Телеграм-канал

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 17:07, відбій – о 17:24. Була інформація про зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: Українські військові деокупували населений пункт Макарівка на Донеччині біля звільненого раніше Благодатного. «На напрямках, на яких проводиться наступ: на Бахмутському напрямку наші війська продовжують штурмові дії. Є успіх в районі Берхівського водосховища. Просунулись вперед на 250 м. На півдні є просування по двох напрямках від 300 до 1500 метрів. Деокуповано населені пункти Благодатне і Макарівка. На напрямках де наші війська в обороні: жодної позиції не втрачено», – повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень.

Авіація сил оборони завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та радіолокаційну станцію ворога.

Читайте також: Україна у межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників. За словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, є звільнені полонені з Маріуполя (зокрема «Азовсталі»), Чорнобильської АЕС, острова Зміїний і з-під Бахмута. Серед них також учасники спецоперації, які на гелікоптері летіли в оточений Маріуполь.

Та: Верховна Рада збільшила відпустки військовим. Тепер дозволяється – на 30 днів і ще 10 днів за сімейними обставинами.

Акцент дня: Чи запрацює аеропорт у Львові під час війни. Думки експертів. Вони оцінюють таку ідею не надто оптимістично – передусім через можливі ризики польотів під час бойових дій.

«Факт близькості до кордону може стримувати країну-агресора від запуску ракет по прикордонному аеропорту, але не є 100% гарантією безпеки. Навіть якщо росія підпише зобов’язання про те, що вона не буде стріляти ракетами по аеропортах та цивільних літаках, це не може гарантувати безпеку, країна-окупант неодноразово порушувала всі домовленості», – зазначає редактор профільного видання Avianews Олександр Мироненко.

Ключові події:

1. У Міноборони назвали мету підриву окупантами Каховської ГЕС. Росіяни зробили це, щоб не допустити наступ ЗСУ на Херсонському напрямку.

Читайте також: Куди у Львові можуть звернутися за допомогою евакуйовані з Херсону. 

Tvoemisto.tv підготувало перелік центрів та організацій, куди переселенці з Херсонщини можуть звернутися для отримання допомоги та прихистку;

2. Два райони Львівщини затопило через потужні зливи. Що відомо. Зокрема, у Східниці сталося розтікання річки Східничанка. Рівень води піднявся на 1,5 м. Затоплені: 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів. У населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно, у найбільш небезпечному місці рух перекрили. Обʼїзд забезпечений. Зі заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини.

На цю ж тему:

3. Стало відомо, скільки осіб отримали відмову у виїзді з України за системою «Шлях». Причина відмови – невідповідність зазначеній меті поїздки.

Читайте також: Польські фермери достроково завершили протест біля кордону з Україною. Відомо, що фермери досягли домовленості з міністром сільського господарства Робертом Телусом і призначили дату переговорів;

4. Які вакансії та зарплати пропонують на Львівщині. Найвищу зарплату пропонують водіям у Червонограді – 40 тис. грн.

Читайте також: В українців знову перевірятимуть лічильники. Як відомо з постанови Кабінету міністрів №440, громадяни, у яких настав термін повірки лічильників, мають це зробити «протягом трьох місяців після закінчення опалювального періоду». Виняток становлять українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях;

5. Стрічка «Памфір» потрапила до списку найкращих фільмів 2023 року. З 22 червня кінострічка буде доступна для перегляду на платформі Netflix.

Читайте також: Юних музикантів запрошують доєднатися до Львівського дитячого оркестру. Проєкт покликаний підтримати та надихнути дітей віком від 8 до 13 років, які розпочали свій мистецький шлях та мають елементарні навички володіння музичним інструментом і бажання стати частиною справжньої музичної команди.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!