Е-квиток у Львові, військовий облік для жінок та різдвяні павуки. Головне за добу

1178 0
Коротко розповідаємо про важливі події за добу, що минула.
Фото: із соцмереж

Фото: із соцмереж

Із 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ мав би запрацювати електронний квиток для проїзду мешканців. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. Tvoemisto.tv з’ясувало, на якому етапі процес впровадження е-квитка сьогодні і коли система врешті запрацює.

Читайте також: ВООЗ схвалила нову вакцину від коронавірусу. Яка її ефективність

Міноборони розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок на обов’язковий військовий облік. Якщо професія входить до розширеного переліку та якщо жінка придатна до проходження до військової служби за станом здоров’я та віком (від 18 до 60 років) – стати на військовий облік для неї є обов’язком. Військовозобов’язаними визначили працівниць найбільш поширених спеціальностей.

Чому у Львові має бути дитячий омбудсмен? Після випадку у львівській школі, коли переодягнений у жінку чоловік, зайшов у туалет і попросив 7-річну школярку зняти з себе одяг, у місті знову заговорили про безпеку дітей. Зокрема, керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат пропонує проводити обов'язкові безпекові інструктажі для дітей і усіх, хто працює з дітьми, створити систему «вчителів безпеки» у навчальних закладах і призначити дитячого омбудсмена у місті.

Цього року у Львові до різдвяних свят місто прикрасили різдвяними павуками. Це елемент нової концепції оформлення міста до Різдва. Різдвяних «павучків» вважають оберегом та символом Всесвіту.

Читайте також: Різдв’яний ярмарок у Львові: що можна придбати та які ціни. Репортаж

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий як Чорнобильська лікарня, що на вул. Дністерській у Львові, за підсумками роботи цього року визнали найкращою дитячою лікарнею України. Медзаклад відзначили за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я.

На Львівщині у Самбірському районі ветеран АТО/ООС Іван Павліш вирощує у своєму фермерському господарстві батат. Цьогоріч йому вдалось зібрати вже близько чотирьох тонн врожаю. Підприємець розповів, як у нього з’явилася ідея вирощувати культуру.

Гарного дня!

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!