До нас привезли вакцину з Індії та львівський «Перший Незалежний» «канал Медведчука». Головне за добу

1930 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Lucia Macedo for unsplash

Фото: Lucia Macedo for unsplash

Covid-19 – Головне. Станом на 25 лютого за підсумками двох днів вакцинації від коронавірусу в Україні щепили 1 179 людей. Міністр Степанов обіцяє, що днями українці побачать «зовсім інші цифри».

Читайте також: У Львівській лікарні прооперували хлопця, який 16 років жив із неправильно встановленим діагнозом

Завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян стала першою, хто отримав щеплення від коронавірусної інфекції на Львівщині. Вона розповіла, що два дні тому дізналася, що буде вакцина і вирішила вакцинуватися. Зараз почувається добре, щеплення було безболісним. Після вакцинації медик очікувала ще пів години, чи не буде реакції.

Через 28 днів, якщо медик буде здоровою, їй проведуть повторне щеплення. Також вакцину отримав і директор обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

Загалом до Львова привезли 42 200 доз вакцини від коронавірусу. Ідеться про вакцину Oxford/AstraZeneca, але препарат, яким вакцинуватимуть українців, виготовлений в Індії, що декого змушує сумніватись у його безпечності та ефективності.

Читайте також: Партнер Козловського зведе житловий квартал біля стадіону «Україна»

Tvoemisto.tv розпитало про цю вакцину Оксану Пушкарьову – епідеміологиню Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру, яка 15 років займається питаннями вакцинації і працює в групі несприятливих подій після імунізації. Тут – деталі.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Івано-Франківській області (857), Києві (748), Вінницькій (738), Чернівецькій (638), Київській (548) та Закарпатській (515) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 474 осіб (432 – напередодні). Разом 77 823. В Україні коронавірус виявили у 8 003 осіб (8 147 за попередню добу). Загальна кількість 1 333 844 пацієнтів.

Читайте також: У пологовому будинку на Мечникова відкрили нове відділення

Лідери країн-членів Євросоюзу погодилися з необхідністю ввести електронні сертифікати для тих, хто отримав щеплення від коронавірусу.

Львівський «Перший Незалежний» Медведчука. Співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний». Власник змінився 24 лютого: ним стало ТОВ «Медіахолдин Новини», створене 18 лютого працівниками «каналів соратника Медведчука». Засновника та керівника ТОВ «Тайм медіа», якому належав канал «Перший незалежний» Любицького виключили з лав ВО «Свобода». Також від Любицького відмежувався канал НТА, до якого той «юридично дотичний».

Три чартерних літаки, на офшорних власників яких РНБО наклала санкції через діяльність нардепа Медведчука, перегнали у швейцарське містечко Сент-Галле. Саме тут прописаний бенефіціарний власник «труби Медведчука», який і заробляв на схемі з нафтопродуктопроводом.

Читайте також: Дев'ять ліцеїв та гімназій Львова увійшли у Топ-100 шкіл України

«Відмили» кошти на освіті. Служба безпеки України викрила схему розтрати державних коштів під час закупівель рухомого майна за програмою «Нова українська школа». Оперативники СБУ встановили, що у 2018 році, тодішній керівник комунальної установи освіти Львівщини змовився з місцевим підприємцем і організував протиправну схему привласнення державних коштів. На «відкатах» від придбаного майна для закладів освіти району за завищеними цінами привласнили 930 тис. грн.

ЄС США. Європейський Союз оприлюднив заяву до 7-ї річниці окупації Криму Росією, заявивши, що готовий розглянути ідеї України для відновлення її територіальної цілісності.

Президент Зеленський підписав указ про призначення Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України у Сполучених Штатах Америки. Седе завдань, налагодити ефективний діалог з адміністрацією нового президента США Джо Байдена.

Читайте також: Дівчина з сусіднього подвір'я. Наталка Малетич – про невідоме життя Лесі Українки

«Мавка. Лісова пісня». До 150-річчя Лесі Українки студія Animagrad представила новий тизер-трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Побачити анімаційний фільм можна буде у 2022 році. «У центрі сюжету тизера-трейлера – одна з найдинамічніших сцен мультфільму, де Мавка, завдяки своїй чарівній силі Берегині та Душі Лісу, рятує стадо наляканих зубрів, що занесені до Червоної Книги України та перебувають під загрозою зникнення. Крім цих велетнів, у відео з’являються й інші рідкісні тварини», – говорять творці стрічки.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!