Кримінал через смерть хлопчика після стоматолога та коли почнуть відновлювати унікальну львівську мозаїку. Підсумки доби

850 0
Нині 15 січня та 690 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Marianna Vakhniak

Фото: Marianna Vakhniak

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 12:35, відбій – о 12:57. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Прокуратура відкрила кримінальне провадження через смерть хлопчика після операції у стоматолога. 5-річний Велес у грудні впав у кому після операції з видалення молочних зубів. 13 січня медики львівської Лікарні святого Миколая констатували смерть мозку дитини.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 94 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 7 районах зосередження противника. Уражено засіб протиповітряної оборони та 2 ворожих склади боєприпасів.

Також силами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Естонія не видаватиме українських чоловіків призовного віку. Прем’єрка Естонії Кая Каллас пояснила, що ці чоловіки мають право перебувати в їхній країні, проте повинні дотримуватися усіх правил.

Та: На Заході України планують збудувати ремонтний центр для німецької зброї та техніки, яку використовує ЗСУ. Це значно пришвидшить повернення у стрій пошкодженої на полі бою техніки.

Ключові події:

1. Румунські фермери відновили блокаду пункту перетину кордону з Україною. Попри це, наразі оформлення всіх видів транспортних засобів, а також пішоходів на виїзд з України здійснюється за встановленим порядком.

Читайте також: Посадовці «Укрзалізниці» на Львівщині отримували хабарі за ремонт вагонів поїзда без черги. Правоохоронці задокументували надання неправомірної вигоди на загальну суму у 130 тис. гривень.

Та: Поїзд до курорту на Львівщині став найпопулярнішим за 2023 рік. Потягом до Трускавця скористалися понад 642 тисяч пасажирів;

2. У Києві 7-річний хлопчик підпалив торговельно-розважальний центр. Винуватця правоохоронці знайшли лише після огляду записів з камер спостереження та проведення огляду місця подій.

Читайте також: Водій в’їхав у зупинку громадського транспорту в центрі Львова. Згідно з зведенням поліції, водій Opel Astra перевищив швидкість та не слідкував за дорогою.

Та: За місяць у Львові виписали понад тисячу штрафів пасажирам. Загалом, було здійснено перевірку реєстрації поїздок понад 225 тис. пасажирів. У понад 97% випадків зауважень у контролерів не було;

3. За понад 50 млн гривень на Львівщині планують реконструкцію сміттєвого полігону. Це вже друга спроба провести закупівлю вказаних робіт. Перша відбулась ще у жовтні минулого року. Проте її скасували через відсутність пропозицій, хоча у аукціони брали участь 4 компанії, чиї заявки на участь відхилили через брак документів.

Читайте також: У Львові планують звести нову АЗС WOG. Заправка планується лише для легкових автомобілів. Натомість, згідно з документацією, планують перенести зупинку громадського транспорту;

4. Відновлення дитячого садочку у Львові, який знищила російська ракет, майже завершили. Ймовірно, у другій половині лютого 2024 діти знову зможуть відвідувати цей заклад.

Читайте також: Де у Львові можна отримати теплий одяг. Перелік локацій.

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти теплий одяг від львів’ян і поділитися з потребуючими;

5. Унікальну львівську мозаїку, яку знищили минулого року, розпочнуть відновлювати вже навесні. Йдеться про мозаїку «Інформаційний простір» українського художника Богдана Сойки, що була розташована у приватному приміщенні на вул. Володимира Великого, 2.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!