На будівництво Палацу спорту на Сихові з бюджету Львова виділять 25 млн гривень

1905 2
На початку грудня тендер на будівництво скасували через зависоку вартість.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Депутати ЛМР погодили бюджет розвитку на 2019 рік, у якому передбачили 25 млн гривень на будівництво Палацу спорту на Сихові. Про це під час сесії Львівської міськради сьогодні, 27 грудня повідомила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Читайте також: Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Водночас ще однією ухвалою міська рада затвердила коригування проекту, що має суттєво зменшити його вартість, яка нині становить майже мільярд гривень. Зокрема управління архітектури і урбаністики має передати ЛКП «Палац ігрових видів спорту» 5,8 млн гривень як внесок до статутного капіталу, які витратять на геологічні вишукування та ПКД.

Коригування проекту має провести ТзОВ «Творча архітектурна майстерня "Кудін"», яка першочергово виготовила проект будівництва спорткомплексу.

Додамо, 12 листопада у Львові оголосили оголосили тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові майже за мільярд гривень. Збудувати його мали до 2023 року. Втім його скасували вже на початку грудня через зависоку вартість будівництва.

Читайте також: Екс-очільник Львівавтодору керуватиме Палацом спорту на Сихові

Нагадаємо, наприкінці жовтня у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини, що на Сихові. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін» — Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. У березні цього року виконком міської ради затвердив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту.

На початку жовтня у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стане замовником будівництва Палацу спорту на Сихові, та виділили земельну ділянку під спорткомплекс площею 1,87 га. На проектну документацію виділили близько 16 млн гривень. Крім цього, місто отримало 27 млн гривень держдотації на будівництво спорткомплексу. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
27 Грудня, 2018 13:46
Твоє місто Дякуємо за уважність, виправили
27 Грудня, 2018 13:35
Олександр "Депутати ЛМР погодили бюджет розвитку на 2019 рік, у якому передбачили 25 млн гривень на будівництво Палацу спорту на Сихові. Про це під час сесії Львівської міськради сьогодні, 27 грудня повідомила ...". Повідомила хто? Куди запізнювалися, що речення не дописали?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!