Що зміниться у школах Львівщини та заміські відпочинкові комплекси, які мають російський слід. Підсумки доби

1365 0
Нині 11 серпня та 534 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 34 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника та  2 – по його ЗРК. Уражено 4 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби та вузол зв’язку ворога. Знищено 7 ударних БпЛА типу «Шахед-136».

Акцент дня: Що зміниться в школах Львівщини. Інтерв’ю з головним освітянином Олегом Паскою. Школи Львівщини з нового навчального року майже повністю перейдуть на очне навчання. Загалом в області освіту здобуватимуть майже 290 тисяч учнів, що орієнтовно стільки ж, як торік. Остаточні цифри будуть відомі не раніше 5 вересня, проте вже зараз, перед початком нового навчального 2023/2024 року, Тvoemisto.tv поспілкувалося з директором департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олегом Паскою і запитало про зміни та нововведення в освітньому процесі на Львівщині.

«Освіта Львівщини демонструє дуже добру динаміку. Ми в трійці лідерів разом з Київщиною і Харківщиною, хоча це лідерство дещо сумне. До війни конкурувати з іншими регіонами ми могли завдяки різноманітним освітнім здобуткам та інноваціям, а зараз через повномасштабне вторгнення й безпекові заходи до нас переїхало чимало людей, тож можемо говорити лише про те, як загально виглядаємо на тлі України».

Ключові події:

1. Які заміські відпочинкові комплекси біля Львова й інших міст мають російський слід. Перелік.  Аналітики YouControl дослідили перелік найвідоміших заміських комплексів, власники яких мають стосунок до росіян, відпочинку. Серед них опинилися комплекси біля Львова, Києва, Одеси та Ужгорода.

Читайте також: В Україні заборонили продаж цигарок та алкоголю у duty-free. Завдяки цьому рішенню державний бюджет щорічно отримуватиме додаткові надходження у розмірі 5-7 мільярдів гривень.

Та: Козицького пересадили на колісне крісло. В Superhumans Center влаштували експеримент для представників бізнесу та влади Львівщини;

2. Депутат зі Львівщини відмовився від мандату після виїзду за кордон. Олена Копанчук, народна депутатка від «Слуги народу», досі публічно не прокоментувала виїзд свого сина.

Читайте також: У Львові затримали адвоката, який отримав понад 4 тис доларів хабара. Частину коштів юрист ніби-то мав залишити собі, а частину – передати особі, уповноваженій на виконання функцій держави;

3. На Львівщині розпочали ремонт ще однієї дороги місцевого значення. Йдеться про окремі ділянки в межах населених пунктів Мала Білина та Залужани, що у Самбірському районі.

На цю ж тему: На Львівщині за 55 млн гривень відремонтують міст. Схема об’їзду. З 15 серпня на Львівщині розпочнуть капітальний ремонт мостового переходу села Малехів автомобільної дороги загального користування Київ-Чоп.

Та: На Львівщині на дорогах запрацюють ще сім камер фіксації порушень. Перелік. Камери працювали до повномасштабного вторгнення;

4. На Львівщині побудують три житлові комплекси для переселенців. Їх планують збудувати у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновувати житло у Старому Самборі. Загалом планують створити від 442 до 556 квартир.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати новий готель. На вулиці Чупринки, 130 у Львові дочірнє підприємство публічного акціонерного товариства «Концерн-Електрон» – «Навчальний науково-виробничий комплекс «Електрон» хоче звести готель з підземно-наземною автостоянкою зі знесенням існуючої котельні;

5. Чи вистачить для гігієни лише зубної щітки та як не боятися стоматологів. Щоби бути сильними, мусимо бути здоровими. Реалії життя під час війни такі, що не варто відкладати плани, зокрема щодо догляду і лікування зубів. Вчасний візит до стоматолога є запорукою хорошого самопочуття та красивої усмішки. У четвертому випуску медичної програми «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv, поговоримо про те, чому важливо доглядати зуби змолоду, які найпоширеніші міфи в стоматології та інновації в лікуванні й протезуванні, а також почуємо історії пацієнтів, які пережили різний досвід під час лікування і видалення зубів.

Читайте також: Майстерня міста у Львові. Програма найцікавіших подій та квест з подарунками. Цьогоріч Майстерня міста відбудеться з 14 по 20 серпня у різних куточках Львова, а учасники події зможуть долучитися до квесту та виграти цінні призи.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!