У Львові модульним житлом скористалися 2 тисячі українців

669 0
У Львові досі проживають 106 тисяч переселенців, які зареєстровані офіційно.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У квітні 2022 року у Львові відкрили перше модульне містечко у Стрийському парку. Відтоді та впродовж року тимчасовим житлом у модульних будинках скористалися близько 2 тисяч українців, які змушені були втікати з дому через війну.

Заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя каже, що спершу тимчасове житло шукали, здебільшого, мешканці Київської, Сумської, Чернігівської та Житомирської областей. Після деокупації цих територій та припинення бойових дій, вони виїжджали, натомість частіше приїжджали мешканці східних областей. Зараз більшість мешканців тимчасових прихистків у Львові зі Сходу України.

Читайте також: Кожен шостий мешканець Львівщини є переселенцем, – Верещук

«Станом на сьогодні кількість мешканців, які проживають у містечках, розподілена так: Донецька область – 51%, Луганська область – 18%, Харківська область – 14%, Херсонська та Запорізька області – 6%, Миколаївська область – 4», – каже Олексій Неділя.

Перше модульне містечко у Стрийському парку відкрили у квітні 2022 року. Невдовзі відкрили ще два містечка. Туди першочергово поселяли осіб з інвалідністю, осіб похилого віку, багатодітні сім'ї або жінок з дітьми. У лютому 2023 року у Львові відкрили зимове модульне містечко на Сихові. Там можна розмістити 1400 людей. Мешканців трьох літніх містечок поселили туди.

Читайте також: Сихівське «містечко». Як це – жити там, де все на електриці

«Спершу було дуже складно. У лютому та на початку березня за день могли звернутися до 20 тисяч людей – і щодо поселення, і за консультаціями», – каже заступник начальника управління соціального захисту Олексій Неділя.

Водночас у Львові досі проживають 106 тисяч переселенців, які зареєстровані офіційно. З настанням весни у місті не планують закривати зимового містечка, проте розконсервувати літні модулі зможуть за потреби.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!