Як в Україні зміниться середня школа та коли у Львові знову полетить Ryanair. Підсумки доби

1729 0
Нині 20 квітня та 421 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Kiev.klichko.org

Фото: Kiev.klichko.org

Ситуація на фронті: Генеральний штаб Збройних Сил України закликав не маніпулювати виплатами додаткових 30 тис. грн військовим, винагорода нараховується залежно від перебування. Також у штабі дали пояснення щодо розміру винагород військовим та закликали припинити займатись популізмом.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог основні зусилля зосереджує на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. На цих ділянках фронту ЗСУ відбили понад 55 його атак, найзапекліші бої – за Бахмут та Мар’їнку.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено 2 склади боєприпасів противника.

Противник застосував 26 БпЛА типу «Шахед-136». 21 з них знищено нашими захисниками.

Читайте також: Спалахи у Києві та області. У КМВА повідомляють про падіння супутника NASA, Повітряні сили це не підтверджують. У науковому проєкті Alpha Centauri кажуть, що це не супутник, а скоріше болід. Наразі точного підтвердження, що за об’єкт спалахнув у небі на Києвом немає.

Акцент дня: Не треба буде репетиторів, або Як зміниться середня школа. Новий міністр освіти України Оксен Лісовий запропонував скоротити кількість предметів, які вивчають в українських школах. Метою є зменшення психологічного і розумового навантаження на учнів та покращення якості освіти.

Ексзаступник міністра освіти України Павло Хобзей розповів Tvoemisto.tv, що така ідея розглядалася вже давно і пояснив, в чому переваги такого формату навчання у школах.

На цю ж тему: В Україні пропонують перевести школи на 12-річну систему освіти. Її мали б запровадити уже з 2024 року;

Читайте також: «Тепер з 30 співають лише троє дітей. Раніше було навпаки». Інтерв’ю з хормейстеркою. Наші діти талановиті, але бувають замкнуті, невпевнені у собі. Такими їх зробила почасти школа, де не завжди розвивають таланти, прищеплюють любов до мистецтва, музики та співу, а також батьки, які через власні упередження і страхи інколи не дають дітям права вибору. Так вважає засновниця творчого хору «Жайвір» Наталія Чмир-Козяр, який існує уже 23 рік завдяки її ентузіазму. Тvoemisto.tv поспілкувалося з незмінною художньою керівницею, хормейстеркою і диригенткою цього колективу про творчі плани, чому їй доводиться щороку оббивати пороги львівських шкіл та чому щорічний Всеукраїнський хоровий фестиваль «Жайвір скликає друзів» цього року опинився під загрозою зриву.

Ключові події:

1. У авіакомпанії Ryanair повідомили, коли планують відновити роботу в Україні. За словами гендиректора авіакомпанії Майкла О’Лірі, йдеться про два тижні після закінчення війни, також буде відкрито 30 маршрутів з кількома локальними базами протягом першого року діяльності;

2. Комісія Мінкульту оглянула ще три пам’ятки у Лаврі. Що побачили. Всередині були безладно звалені у купу коробки, пакети, мішки та предмети. При цьому ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано.

Також «віряни» УПЦ мп, які перешкоджали роботі комісії МКіП у Лаврі, вчинили бійку.

На цю ж тему: Парк, паркінг і росіяни. Земельна комісія підтримала проєкти рішень про припинення оренди ділянок в Києві росіянами. Тепер рішення за Київрадою;

3. У львівського відділення Фонду держмайна з’явився новий керівник. Хто ним став. Йдеться про ексдепутата Львівської обласної ради Миколу Іщука.

Читайте також: У Чорнобильській лікарні у Львові новий керівник. Ним став Роман Кізима, який досі очолював в Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку;

4. Міст-довгобуд у Києві продовжують зводити. На якому етапі роботи. Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро почали будувати ще у 2003 році, з перервами через відсутність фінансування. На завершення будівництва (без метро) потрібно близько 9 млрд грн.

Читайте також: Фірма депутата Львівської облради отримає 53 млн грн на ремонт дороги. Йдеться про вулицю Богдана Хмельницького у місті Великі Мости та ПП «Рома» Романа Демчини.

Та: У Львові відкриють ще дев’ять паркувальних майданчиків. Локації. Графік роботи платних майданчиків: у будні дні з 8:00 до 20:00, в інший час – паркування безкоштовне. Тариф паркувальної сесії діятиме відповідно до зональності паркувального майданчика.

На цю ж тему: До кінця тижня на вулиці Бандери розпочнуть висаджувати 60 дерев. Зокрема, грушу Каллері, платан кленолистий, граб звичайний «Лукас», клен норвезький «Сансет», а також кущі;

5. Музичний фестиваль «Файне місто» цьогоріч проведуть у Львові. «20 довгих місяців ми з вами не бачились. За цей час кожен із нас пережив стільки, що декому вистачило б і на декілька життів. Ми множили досвіди, закарбовували моменти на поличці власних життєвих спогадів, багато рефлексували та вчилися новому життю. Прийшов час нам всім про це поговорити», – йдеться в повідомленні.

А львів’ян запрошують водити гаївки «На Валах».

Читайте також: У Львові запрацювали фонтани. Фото. Tvoemisto.tv прогулялось містом, щоб побачити все на власні очі.

Окрім того, у львівському Парку культури запрацювали атракціони. Дитячий квиток коштує 25 гривень, а дорослий – 30 грн. Парк атракціонів працюватиме з середи по неділю з 11:00 по 19:00.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!