Новини
Сторінка:616263646566676869
  • «Dog Days»: У Львові пройдуть благодійні змагання для собак
«Dog Days»: У Львові пройдуть благодійні змагання для собак 1 та 2 листопада в межах благодійного заходу «DOG DAYs», який проводять для спортивних та активних собак, у Скнилівському парку (поблизу ринку «Південний») відбудуться змагання з різних спортивних напрямків. Усі зібрані за участь у змаганнях кошти будуть переведені на підтримку притулків для тварин.
  • Словник «гарної української мови» видали у Львові. Фото
Словник «гарної української мови» видали у Львові. Фото У Львові вийшов друком сучасний словник української мови із серії «Говорімо гарно!» під назвою «Мова – не калька». Його упорядники – Юрко Зелений, Ірина Зубрицька та Тарас Береза.
  • DayLook у Львові
DayLook у Львові Tvoemisto.tv продовжує слідкувати за тим, як одягаються люди, що ходять вулицями твого міста. Що надихає їх вранці обирати той чи інший одяг, чи створює він настрій на день? Про це читайте у проекті DayLook у Львові.
  • Львів’ян запрошують на благодійний квест для допомоги «Айдару» Львів’ян запрошують на благодійний квест для допомоги «Айдару» У неділю, 2 листопада, у Львові пройде квест, приурочений 96-й річниці Листопадового зриву. Старт квесту о 13:00 на площі біля пам’ятника Іванові Франку. Цей захід буде благодійним.
  • Що потрібно військовим на Сході? Адреси збору допомоги у Львові Що потрібно військовим на Сході? Адреси збору допомоги у Львові Громадська ініціатива «Допоможи фронту» продовжує збір допомоги українським військовим на Сході. Що потрібно воякам і куди приносити корисні речі?
  • Львів’яни голосуванням оберуть графіті для муру на Підзамче. Фото
Львів’яни голосуванням оберуть графіті для муру на Підзамче. Фото Спеціальна комісія визначила трьох фіналістів конкурсу графіті, яке може бути розміщене на одній з торцевих стін на Підзамчі. Фіналісти – художники Володимир Федусів, Тарас Довгалюк та Віталій Грех. Завтра, 29 жовтня, львів’яни голосуванням оберуть переможця конкурсу.
  • Олег Скрипка розкаже львів’янам про благодійність для військових
Олег Скрипка розкаже львів’янам про благодійність для військових У вівторок, 28 жовтня, в ефірі tvoemisto.tv відомий український музикант, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка.
  • Як львів`яни можуть допомогти дітям з інтернату Як львів`яни можуть допомогти дітям з інтернату У рамках проекту «Моя хата НЕ скраю», в період з 24 до 29 жовтня проводиться збір теплих речей для дітей, які навчаються в одній з львівських шкіл-інтернатів.
  • Львів Львів'янка продає подарунок від президента задля внеску на АТО Львів'янка Олена Крушинська, автор книги «Сорок чотири дерев'яні храми Львівщини» продає подарунковий годинник з національною символікою, який вона отримала декілька років тому за перемогу в конкурсі на грант для обдарованої молоді від президента України за свій проект "Дерев'яні храми України". Виручені кошти вона має намір передати військовим в зоні АТО.
  • Які російські серіали заборонили в Україні? Перелік
Які російські серіали заборонили в Україні? Перелік Державне агентство України з питань кіно заборонило для кіно- й телепоказу 7 стрічок російського виробництва. Відповідне рішення Держкіно ухвалило 22 жовтня.
  • Львів’янин через суд вимагає вилучити з паспорта дані російською мовою
Львів’янин через суд вимагає вилучити з паспорта дані російською мовою Львів’янин Святослав Літинський оскаржує в суді дублювання російською мовою даних в паспортах. Він вважає це грубим порушення законодавства.
  • Відкрито «гарячу лінію» для волонтерів, що везуть допомогу для АТО з-за кордону
Відкрито «гарячу лінію» для волонтерів, що везуть допомогу для АТО з-за кордону У Львівській митниці запрацювала «Гаряча лінія» з оперативного вирішення питань, які можуть виникнути під час проведення митного контролю та митного оформлення товарів, що ввозять донори гуманітарної, благодійної, технічної допомоги або волонтери для потреб АТО.
  • Львів’ян запрошують на автопробіг – допомогти дітям
Львів’ян запрошують на автопробіг – допомогти дітям В суботу, 25 жовтня, Товариство допомоги «Свербивус» запрошує відсвяткувати всеукраїнський День автомобіліста благодійним автопробігом. Усі зібрані кошти підуть на допомогу дітям з дитячого будинку «Добре Серце», що в селі Новий Милятин Буського району на Львівщині.
  • Волонтери у літніх футболках закликатимуть львів’ян одягнути солдат Волонтери у літніх футболках закликатимуть львів’ян одягнути солдат Сьогодні, 21 жовтня, волонтерки «Допоможи Фронту», одягнені у літній одяг, будуть закликати людей долучатися до збору коштів на зимову форму для солдат.
  • Три заходи форуму ОСББ у Львові, де навчатимуть енергоощадності Три заходи форуму ОСББ у Львові, де навчатимуть енергоощадності 23 та 24 жовтня у Львові проходитиме V всеукраїнський форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Основні теми для обговорень – реформування галузі ЖКГ та економія енергоносіїв. Tvoemisto.tv обрало з програми три заходи, де розкажуть про енергозбереження та можливості отримати на нього фінансування.
  • У Львові обговорять, як зробити Погулянку живим простором для людей У Львові обговорять, як зробити Погулянку живим простором для людей 8-15 листопада команда молодих архітекторів опрацьовуватиме проект облаштування громадського простору, прилеглого до Центру творчості дітей та юнацтва Галичини на Погулянці у Львові. Зголоситися до участі у воркшопі можна до 3 листопада.
  • Озеленення Городоцької: біля церкви Анни висадили кулясті клени
Озеленення Городоцької: біля церкви Анни висадили кулясті клени У п’ятницю, 17 жовтня, працівники ЛКП «Зелений Львів» висадили п’ять кулястих кленів на вулиці Городоцькій – на клумбі поблизу церкви Анни.
  • Як виглядатимуть оновлені подвір’я на Підзамчі. Фото
Як виглядатимуть оновлені подвір’я на Підзамчі. Фото На Підзамчі у Львові розпочали відновлювати внутрішні двори в межах проекту «Ревіталізація Підзамча», який проводить Інститут міста разом з Інститутом розвитку міст (Краків). Оновлять двори за адресами вул. Остряниці, 12/14 – Скидана, 4 та Богдана Хмельницького, 105. Архітектори, які готували ці проекти, розкрили своє бачення цих просторів.
  • Львів Львів'яни продаватимуть свої таланти, аби допомогти військовим Львів’яни організували он-лайн ярмарок, на якому можна придбати товари чи послуги і таким чином допомогти військовим в зоні АТО.
  • У Львові чиновники їздитимуть на електрокарах У Львові чиновники їздитимуть на електрокарах Влітку в Україні з’явилась компанія Shooter.ua, як має на меті популяризувати електротранспорт і лобіювати інтереси галузі перед державою та бізнесом. Компанія вже запустила пілотний проект з Львівською міською радою, який передбачає, що заступники міського голови Львова Андрія Садового їздитимуть на електрокарах Nissan Leaf.
  • Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись?
Львів’яни перероблятимуть пластик у красиві речі. Як долучитись? Ініціативні львів’яни з проекту Zelenew оголосили збір коштів на створення спеціального обладнання для переробки пластику. Зелене соціальне підприємство ставить собі за мету зменшити кількість пластику, який ми щодня викидаємо на сміття. Одна майстерня з обладнанням, яке хочуть створити за допомогою «Спільнокошту», зможе щороку переробляти півмільйона пластикових пляшок.
  • Львівські волонтери відбудовують Донбас Львівські волонтери відбудовують Донбас Група львів’ян ініціювала проект з відбудови помешкань на Донбасі спільними силами волонтерів сходу та заходу України. У пошкоджених будинках волонтери спільно із місцевими мешканцями та майстрами проводитимуть ремонти. Для цього вони збирають кошти за допомогою сайту «Велика ідея».
  • Народний дім на Збоїщах перетворять на освітньо-мистецьку лабораторію Народний дім на Збоїщах перетворять на освітньо-мистецьку лабораторію Українська Галицька Асамблея визначила переможців програми «Сильна Громада». Три ініціативи отримають по 10 тис. грн на реалізацію своїх проектів. Серед них і львівська ініціатива Klaster.in.ua, що проведе за ці кошти ревіталізацію Народного дому на Збоїщах.
  • У Львові діти продаватимуть хенд-мейд, аби допомогти військовим
У Львові діти продаватимуть хенд-мейд, аби допомогти військовим У п’ятницю, 17 жовтня, у Львові пройде благодійний аукціон дитячого хенд-мейду для підтримки українських військових.
  • 3 благодійні події тижня у Львові для допомоги військовим 3 благодійні події тижня у Львові для допомоги військовим Цього тижня у Львові можна долучитися до допомоги українським військовим та цікаво провести час. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій, де збиратимуть допомогу воякам АТО та їх родинам.
  • Онищенко: Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники
Онищенко: Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко вважає, що Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники.
  • Молодь Львова закликають написати, якою буде Україна через 5 років Молодь Львова закликають написати, якою буде Україна через 5 років У Львові навпроти головного корпусу ЛНУ імені Франка встановили великий стенд, на якому кожен охочий може написати, якою він бачить нашу державу через 5 років. Аж до виборів інсталяція «кочуватиме» по різних локаціях Львова. Стенд встановили в межах проекту «Роби_вибори».
  • До львівських чиновників тепер можна звертатися через мобільний додаток
До львівських чиновників тепер можна звертатися через мобільний додаток Від сьогодні львів’яни можуть звернутись до міської ради із проблемами чи ініціативами, лише скориставшись мобільним додатком для смартфонів на базі Android, під назвою «Звернення у ЛМР».
  • На Urban Cafe розкажуть, які німецькі ідеї з облаштування міста можна використати у Львові
На Urban Cafe розкажуть, які німецькі ідеї з облаштування міста можна використати у Львові У вересні група львівських фахівців у сфері міського планування, архітектури та транспорту, серед яких були представники Інституту міста, співробітники міської ради, а також представники громадськості, відвідала два німецьких міста – Ляйпціг та Галле. Сьогодні вони розкажуть львів’янам, які ідеї з облаштування міста можна використати для Львова.
  • Для військових на Сході у Львові збиратимуть теплі речі Для військових на Сході у Львові збиратимуть теплі речі У вівторок, четвер та суботу цього тижня у Львові збиратимуть теплі речі для військових.
  • Як отримати кошти на проведення культурних заходів у Львові? Як отримати кошти на проведення культурних заходів у Львові? Управління культури Львівської міськради розпочинає формувати свій календарний план на 2015 рік, відтак, усі, хто хочуть провести у Львові культурні заходи, можуть звертатися по дофінансування своїх проектів. Після цього спеціальна комісія обере ті заходи, які отримають кошти.
  • Львів’ян навчатимуть догляду за зеленими насадженнями
Львів’ян навчатимуть догляду за зеленими насадженнями З 6 до 10 жовтня в межах реалізації чергового етапу проекту «Розроблення концепції менеджменту для міських дерев Львова («Концепція вуличних дерев»)», департамент містобудування Львівської міської ради спільно з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ проводитимуть теоретичні та практичні навчання по догляду за деревами.
  • У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча У Львові шукають художника, аби намалювати на стіні історію Підзамча Інститут міста у Львові оголосив конкур на виконання мураля (графіті) у межах проекту «Ревіталізація Підзамче». До участі у конкурсі запрошуємо художників та мистецькі групи.
  • У Львові музей адаптував фільм для людей з вадами слуху
У Львові музей адаптував фільм для людей з вадами слуху Починаючи з листопада музей «Таємна аптека» у Львові показуватиме фільм про історію аптеки «Під угорською короною» з сурдоперекладом. Відвідувачі з вадами слуху тепер також зможуть дізнатися про давню традицію львівської фармації.
  • Як у Львові допомогти військовим? 5 благодійних подій
  • У Львові підсвітили аварійний перехід на проспекті Чорновола. Фото У Львові підсвітили аварійний перехід на проспекті Чорновола. Фото У Львові цієї ночі підключили освітлення пішохідного переходу на проспекті Чорновола,2 (біля нічного клубу «Міленіум»).
  • У Львові встановили опору для велосипедистів за європейським зразком. Фото
У Львові встановили опору для велосипедистів за європейським зразком. Фото До Європейського тижня мобільності 2014 у Львові вперше в Україні встановлено опору для велосипедистів на перехресті. Вона допомагає велосипедистам дочекатися зеленого сигналу світлофора не злізаючи з велосипедам. Також старт з місця є значно швидшим, бо ви можете відштовхнутися від опори чи одразу почати крутити педалі сидячи в сідлі.
  • У Львові пройде Олімпіада для дітей з розумовими вадами У Львові пройде Олімпіада для дітей з розумовими вадами З 3 до 5 жовтня у Львові пройде Спеціальна Олімпіада I Special Olympics Open Games in Lviv. Під час змагань буде розіграно 50 комплектів нагород в чотирьох видах спорту, а саме: плавання, настільний теніс, футбол та флорбол.
  • У Львові на вулиці можна безкоштовно заряджати мобільний У Львові на вулиці можна безкоштовно заряджати мобільний Від сьогодні у Львові можна зарядити свій телефон з допомогою велогенератора, розміщеного на площі Коліївщини. Кожен охочий зможе підключити свій телефон, плеєр чи планшет та зарядити його, крутячи педалі.
  • У Львові відкрили виставку, де незрячі «побачать» портрети кінчиками пальців
У Львові відкрили виставку, де незрячі «побачать» портрети кінчиками пальців У середу, 1 жовтня, у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3) відкрили виставку «Торкаючись – бачу», яка дає можливість незрячим «побачити» портрети кінчиками пальців. Цей проект реалізували у співпраці галереї мистецтв та Львівської національної академії мистецтв, він став першим кроком до відкриття експозиції галереї для людей з обмеженими можливостями.
  • Як у Львові отримати кошти на видання книги? Як у Львові отримати кошти на видання книги? Управління культури Львівської міської ради оголошує конкурс книговидавничих проектів українською мовою серед львівських видавництв. За результатами оцінки проектів конкурсною комісією переможці отримають фінансову підтримку від міськради.
  • У Львові встановлять велогенератор для безкоштовної зарядки гаджетів У Львові встановлять велогенератор для безкоштовної зарядки гаджетів У Львові на площі Коліївщини, 1 стоятиме громадський велогенератор. Кожен бажаючий зможе підключити свій телефон, плеєр чи планшет та зарядити його, крутячи педалі.
  • У Львові поговорять про життя після Майдану У Львові поговорять про життя після Майдану У середу, 1 жовтня, у Львові пройде Форум громадянських ініціатив «Західна Україна після Майдану». Метою Форуму є обговорення нових викликів, які стоять перед громадянським суспільством Західного регіону. Правозахисники, культурологи та громадські активісти обговорять, що робити після Майдану.
  • Сьогодні у Львові для військових на Сході збиратимуть ліки Сьогодні у Львові для військових на Сході збиратимуть ліки У суботу, 27 вересня, у Львові для українських військових на Сході України збиратимуть ліки.
  • Постраждалим у Євромайдані та АТО допоможуть здобути іншу освіту Постраждалим у Євромайдані та АТО допоможуть здобути іншу освіту У цій війні за українську незалежність значна кількість людей зазнали непоправних травм для здоров’я, що обмежили їхні фізичні можливості. Вони вже не зможуть повернутися на попереднє місце роботи, але й надалі хочуть бути активними. Відтак міністерство освіти і науки України, Центр освітнього моніторингу та Євромайдан SOS розпочинають спільну ініціативу допомоги українським захисникам з інвалідністю, які були учасниками Євромайдану й АТО.
  • Львів’ян запрошують на площу Ринок з кольоровими парасольками Львів’ян запрошують на площу Ринок з кольоровими парасольками У суботу, 27 вересня, з нагоди Всесвітнього дня тризму львів’яни та гості міста відкриють сотні парасольок на центральній площі Ринок. Організатори заходу просять усіх охочих учасників флеш-мобу приносити з собою парасольки різних кольорів, аби небо над центральною площею Львова засяяло веселкою.
  • Відомий економіст розкаже львів Відомий економіст розкаже львів'янам про бізнес-клімат сучасної України 28 вересня о 15:00 львів'ян запрошують на відкриту лекцію відомого економіста Володимира Дубровського «Політична економіка сучасної України».
  • Заради України викладач пiшки пройшов 1300 км з Зігена до Львова Заради України викладач пiшки пройшов 1300 км з Зігена до Львова За шiсть тижнiв викладач французького унiверситету Жан-Батiст Вiталь пройшов вiд захiднонiмецького Зiгена до українського Львова 1300 кiлометрiв, щоб привернути увагу пересiчних європейцiв до подiй в нашiй державi.
  • 9 цифрових перетворень, які вже діють і тільки очікують на Львів 9 цифрових перетворень, які вже діють і тільки очікують на Львів Львів – місто туристичне, відкрите для світу, а тепер уже можна впевнено сказати, що й місто цифрових перетворень. Так, уже з 2015-ого містяни в рази зможуть пришвидшити вирішення різних проблем у міськраді. Замість традиційної бюрократичної “паперової” тяганини львів’яни користуватимуться електронним документообігом.
  • На Підзамче почали облаштовувати незвичний дитячий майданчик. Фото На Підзамче почали облаштовувати незвичний дитячий майданчик. Фото У Львові почали відновлення майданчика на перехресті вулиць Жовківська та Остряниці. Це відбувається в межах проекту «Ревіталізація Підзамче». Робітники вже демонтували старе обладнання та почали вирівнювати поверхню для подальших робіт. Згідно з побажаннями мешканців, які обговорили з архітекторами ескізи майбутньої локації, майданчик буде розрахований для дітей різних вікових груп – зокрема, й наймолодших.
  • Благодійні події тижня у Львові, де можна допомогти військовим Благодійні події тижня у Львові, де можна допомогти військовим У Львові постійно організовують акції зі збору коштів чи речей для допомоги українським військовим на Сході. Tvoemisto.tv зібрало ті благодійні заходи, які відбудуться у місті цього тижня.
  • У Львові продаватимуть квіти та кущі для збору коштів на АТО У Львові продаватимуть квіти та кущі для збору коштів на АТО 4-5 жовтня, у Львові відбудеться осінній благодійний ярмарок. Усі зібрані кошти буде спрямовано на потреби військових.
  • У Львові продаватимуть одяг та взуття, щоб зібрати кошти для тварин У Львові продаватимуть одяг та взуття, щоб зібрати кошти для тварин У суботу, 27 вересня, у Львові проведуть GARAGE SALE для того, щоб зробити будки і вольєри для собак, що перебувають у ЛКП "Лев".
  • У Шевченківському гаю проведуть патріотичну фотосесію для допомоги солдатам У Шевченківському гаю проведуть патріотичну фотосесію для допомоги солдатам 28 вересня з 12:00 до 19:00 год у Шевченківському гаю відбудеться благодійна фотосесія на підтримку армії. Для фотозйомки буде спеціально облаштоване місце – фото-зона, в українському сучасному стилі та з патріотичною атрибутикою.
  • 6 способів утеплити свою оселю та зекономити 6 способів утеплити свою оселю та зекономити Про енергозбереження в Україні говориться давно і багато, але прості й зрозумілі покрокові інструкції: що саме робити українцю, який хоче почати будувати енергетичну незалежність України власними руками прямо зараз, знайти нелегко. Тож ми пропонуємо Вам прості інструкції, як кожен, незалежно від доходів, може зберегти тепло у своїй оселі.
  • 10 тез Єгора Соболєва про те, кого і як люструватимуть в Україні 10 тез Єгора Соболєва про те, кого і як люструватимуть в Україні В Україні люструватимуть посадовців. Принципи люстрації закладено в законі, який Верховна Рада такий прийняла 16 вересня. Громадський діяч Єгор Соболєв був уповноважений Майданом провести люстрацію і саме він розробив закон «Про очищення влади». Як діятиме цей закон, хто потрапить під його дію та хто з вищого керівництва держави відмовився пройти процедуру люстрації – розповів Єгор Соболєв.
  • Львів’яни пробіжать містом на підтримку дітей з хворобами серця
Львів’яни пробіжать містом на підтримку дітей з хворобами серця 28 вересня у Львові відбудеться благодійна акція «Пробіг з вірою в серці». Пробіг стартує від площі перед Оперним театром о 13:00 під гаслом «Приходь! Біжи! Допоможи!».
  • На благодійному концерті у Львові збиратимуть кошти для військових
  • Львівські рятувальники утворили герб України і облились крижаною водою Львівські рятувальники утворили герб України і облились крижаною водою 22 вересня понад 200 курсантів та студентів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності долучилися до акції «Ice Bucket Challenge». Вони вишикувались, утворивши фігури герба України та Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також гасло університету «Viribus Unitis» (У єдності – сила).
  • 7 аргументів від поляків, чому Львів – «місто для людей» 7 аргументів від поляків, чому Львів – «місто для людей» Польські активісти громадської ініціативи Rok Jana Gehla у Любліні (Польща) побували у Львові та склали перелік ініціатив, втілених у громадському просторі, які полегшують життя людей або яких немає в Любліні.
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!