Новини
Сторінка:616263646566676869
  • Для військових у Львові збиратимуть шапки та рукавиці Для військових у Львові збиратимуть шапки та рукавиці У вівторок, 23 вересня, у Львові волонтери громадської ініціативи «Допоможи фронту» збиратимуть теплі речі для військових на Сході.
  • Для допомоги військовим з аукціону продадуть картини художників та дизайнерський одяг Для допомоги військовим з аукціону продадуть картини художників та дизайнерський одяг 23-24 вересня у Львові відбудеться благодійний аукціон «Заради життя». Зібрані кошти підуть на допомогу воякам у зоні АТО, пораненим, а також сім’ям загиблих.
  • На фабриці повидла у Львові презентуватимуть проекти відновлення індустріальних споруд На фабриці повидла у Львові презентуватимуть проекти відновлення індустріальних споруд 24-27 вересня у Львові проведуть воркшоп «Регенерація індустріальних споруд в Україні», участь в якому візьмуть 28 учасників з 13 областей України. Вони працюватимуть над проектом оновлення постіндустріальних будівель у своєму місті.
  • У Львові на Підзамче встановили відреставровану браму У Львові на Підзамче встановили відреставровану браму У Львові в межах проекту «Ревіталізація Підзамче» на вул. Підзамче,9 встановили відреставровану вхідну браму. Відновлення дверей тривало 6 тижнів. Це – перша з трьох брам, реставрацію яких було заплановано здійснити в рамках проекту.
  • У Львові з аукціону продадуть кавове пиво, аби допомогти військовим У Львові з аукціону продадуть кавове пиво, аби допомогти військовим У суботу, 20 вересня, у Львові з аукціону продаватимуть кавове пиво. Кошти, отримані з торгів, віддадуть на потреби українських військових.
  • Павлів презентував у Львові організацію для розвитку Галичини Павлів презентував у Львові організацію для розвитку Галичини У Львові презентували громадську організацію «Європейська галицька асамблея», яка об’єднала прихильників ідеї галицької ідентичності. За задумом, робота організації спрямована на розвиток Галичини та підтримку ініціатив місцевих громад, адже саме Галичина має стати прикладом для інших регіонів України у напрямку євроінтеграції.
  • На вихідних у центрі Львова встановлять надувний скеледром На вихідних у центрі Львова встановлять надувний скеледром Цими вихідними, 20-21 вересня, на проспекті Свободи буде встановлено надувний скеледром висотою 12 метрів. Можливість випробувати свої сили у скелелазінні матиме кожен охочий – без обмежень у віці, до того ж абсолютно безкоштовно.
  • Алеї Парку культури розписали віршами Симоненка, Франка та Іздрика Алеї Парку культури розписали віршами Симоненка, Франка та Іздрика У Парку культури вже можна прочитати п’ять віршів, якими розписані алеї. Протягом 20 годин 6 молодих художників-волонтерів та 5 талановитих учнів Львівської дитячої художньої школи ім. О. Новаківського розмальовували алеї парку віршами відомих українських поетів.
  • Заньківчани покажуть виставу про націоналізм зі Стригуном у головній ролі Заньківчани покажуть виставу про націоналізм зі Стригуном у головній ролі 6 жовтня у Львові в театрі Марії Заньковецької покажуть благодійну виставу на підтримку українських військових. Глядачі побачать «У. Б. Н.» Галини Тельнюк, кошти від якої буде благочинним внеском театру для вояків.
  • Автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Трейлер Автори "Золотого вересня" зняли фільм з ветеранами УПА. Трейлер Українська Галицька Асамблея презентує новий фільм з циклу "Документалістика" – «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1945». Фільм у двох частинах розповідає про історію УПА крізь призму свідчень тридцяти чотирьох очевидців.
  • Для бібліотеки Артемівська у Львові зібрали 1 400 українських книг Для бібліотеки Артемівська у Львові зібрали 1 400 українських книг У Львові активісти зібрали для бібліотеки міста Артемівська (Донецька область) 1 400 книг. Книги збирали на книжковому ярмарку Форуму видавців та у кав’ярні «Кавова мануфактура». Найближчим часом їх відправлять на Схід.
  • Львівські ІТшники розробили фітнес-додаток з навігатором для велосипеда
Львівські ІТшники розробили фітнес-додаток з навігатором для велосипеда 13 та 14 вересня у StartupDepot у Львові проходив велохакатон. Упродовж 36 годин сім команд безперервно працювали над макетом нового електронного продукту, який мав би покращити умови велоруху у Львові. Переможцем стала львівська команда «44team», яка розробила прототип фітнес-додатку з навігатором для велосипеда. Він буде підказувати маршрути згідно з навантаженням, яке обрав користувач.
  • Львів Львів'яни можуть виграти премію за знайдену у ЗМІ джинсу Інститут масової інформації оголошує конкурс на виявлення прихованої політичної реклами — джинси — у місцевих друкованих та інтернет-виданнях під назвою «Лови джинсу!». Конкурс триватиме до парламентських виборів-2014.
  • Військовим у Львові збиратимуть казанки та намети Військовим у Львові збиратимуть казанки та намети Громадська ініціатива «Допоможи фронту» збиратиме чергову велику партію допомоги для українських військових на Сході України. Цього тижня збирають казанки, намети каремати та багато інших корисних речей.
  • Гурт сухопутних військ США зіграє у Львові рок і поп-музику Гурт сухопутних військ США зіграє у Львові рок і поп-музику У неділю, 21 вересня, о 14:00 біля пам'ятника Т. Шевченку відбудеться концерт сучасної поп-рок музики від вокально-інструментального гурту Командування Сухопутних військ США.
  • Львів Львів'ян запрошують у депо - дізнатись історію трамваїв. Повна програма У Львові вп’яте стартував Європейський тиждень мобільності. Тема цьогорічних заходів – «Наші вулиці – наш вибір». Вона зосереджена на впливі транспорту на міське життя і на тому, яким чином можна відновити рівновагу між простором, який займають автомобілі, і простором, що належить велосипедистам та пішоходам, та як створити пріоритет для громадського транспорту.
  • В одному з районів Львова проведуть військові навчання В одному з районів Львова проведуть військові навчання У суботу, 20 вересня, у Шевченківському районі Львова пройдуть військові навчання для цивільного населення.
  • Для військових розвідників у Львові збирають старі мобільні телефони Для військових розвідників у Львові збирають старі мобільні телефони У Львові для розвідників з 24 бригади збирають старі мобільні телефони, у яких немає додаткового джерела живлення, тобто збивається час, якщо з телефону вийняти акумулятор.
  • Сьогодні у Львові будуть плести сітки для військових
  • Львівські підприємці виготовляють мобільні блокпости для сил АТО Львівські підприємці виготовляють мобільні блокпости для сил АТО Мобільні вогневі точки виготовляють на одній з фірм у Львові. Бійці, які нестимуть службу в зоні АТО, вже потренувалися у збиранні тимчасових захисних споруд. Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою. При необхідності її можна використовувати в якості блокпосту.
  • Військовий госпіталь у Львові отримає німецьку допомогу Військовий госпіталь у Львові отримає німецьку допомогу Сьогодні, 12 вересня, Фундація духовного відродження передає гуманітарну допомогу для військових, які перебувають у зоні АТО та проходять лікування чи реабілітацію у військовому госпіталі Львовf. 60 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини (милиці, медикаменти, лікарняні ліжка, кардіологічне устаткування та інше) надійшли в Україну за сприянням БО «Міжнародна асоціація підтримки України». До Львова передають частину вантажу.
  • У Львові шукають волонтерів для роботи з переселенцями і сім’ями вояків У Львові шукають волонтерів для роботи з переселенцями і сім’ями вояків Народна самооборона на Львівщині оголосила набір волонтерів на новий напрям роботи. Відтепер волонтери допомагатимуть не тільки армії, але й родинам тих, хто служить у зоні АТО. А також – вимушеним переселенцям. Останніх навчатимуть самоорганізації та допомагатимуть адаптуватися у нових умовах життя.
  • У трьох храмах Львова почали збір коштів на шоломи військовим
У трьох храмах Львова почали збір коштів на шоломи військовим У трьох храмах Львова стартував збір коштів для купівлі шоломів українським військовим. Принести гроші можна у храм Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор), у церкву Михайла на вул. Винниченк та в церкву Собору святого Івана Хрестителя на вул. Зубрівській.
  • Форум видавців роздав учасникам триколори для маркування російських книг Форум видавців роздав учасникам триколори для маркування російських книг Активісти ініціативи Економічний бойкот пишуть у соцмережах про те, що далеко не всі книги російських видавництв на книжковому ярмарку Форуму видавців у Львові промарковані. Організатори Форуму натомість запевняють, що попереджали учасників про маркування таких книг російськими триколорами.
  • Львів Львів'ян запрошують на благодійний майстер-клас з танцювального фітнесу Цієї суботи, 13 вересня, на площі навпроти головного корпусу Національного університету імені Івана Франка (вул. Університетська, 1) відбудеться благодійний майстер-клас з зумби – танцювальної фітнес-програми.
  • У Львові вчитимуть виготовляти еко-сумки на заміну поліетиленовим пакетам У Львові вчитимуть виготовляти еко-сумки на заміну поліетиленовим пакетам 20, 27 вересня та 4 жовтня у Львові в приміщенні географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться трьохетапний майстер-клас з пошиття еко-сумок.
  • Львів’ян запрошують на сніданок єднання серед міста Львів’ян запрошують на сніданок єднання серед міста 13 вересня, у суботу, об 11:00 львів’ян запрошують на акцію «Снідання-єднання». Посеред міста на вулиці Галицькій пройде незвичний сніданок та спілкування.
  • Для вояків на Сході у Львові збиратимуть лопати та рукавиці Для вояків на Сході у Львові збиратимуть лопати та рукавиці Сьогодні, 11 вересня у Львові пройде черговий збір допомоги для українських військових на Сході. Збиратимуть лопати та гумові чоботи.
  • Шевченківський гай пропонує нову екскурсію про фольклор і рослини Шевченківський гай пропонує нову екскурсію про фольклор і рослини Музей народної архітектури і побуту у Львові організовує нову екскурсію, під назвою «Рослини у фольклорі України». Проводитиме її екскурсовод музею Оксана Омельчук.
  • У Львові відкрили спортивне містечко: скелелазіння, мотузкова переправа, каякінг У Львові відкрили спортивне містечко: скелелазіння, мотузкова переправа, каякінг У Львові на Погулянці стартував проект «Через скелі до води», організатором якого виступає Туристсько-спортивний клуб «Манівці». Для учасників представлені траси для скелелазіння, велосипедів, каякінгу та мотузкова переправа.
  • У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни Завтра, 10 вересня, у Львові відбудеться черговий бізнес-сніданок Break West. Цього разу тема зустрічі – "Країна після війни. Непевний ескіз майбутнього".
  • У мережі можна завантажити новий альбом «Братів Гадюкіних» і допомогти воякам
У мережі можна завантажити новий альбом «Братів Гадюкіних» і допомогти воякам Легендарний український рок-гурт «Брати Гадюкіни» презентував новий альбом «MADE IN UKRAINE» на своєму сайті. Альбом доступний для прослуховування та завантаження – для допомоги волонтерам. «Брати Гадюкіни» підтримують роботу групи «Волонтерська сотня». Кожен охочий може допомогти волонтерам – завантажити альбом та переказати гроші на допомогу пораненим, переселенцям з Криму та Сходу, постраждалим в зоні АТО.
  • На полігоні у Яворові діти та військові залишили синьо-жовті відбитки долонь На полігоні у Яворові діти та військові залишили синьо-жовті відбитки долонь Вчора, 8 вересня, на Яворівському полігоні для особового складу 24-ої механізованої бригади відбувся концерт. Його ініціювали відомі львівські артисти – Павло Табаков, скрипаль-віртуоз Олександр Божик та співачка Ірина Федишин, а також участь у концерті взяли понад два десятки маленьких вихованців дитячої студії балету «Життя» – «Смайлики».
  • У Львові збиратимуть українські книжки для Артемівська. Як долучитись? У Львові збиратимуть українські книжки для Артемівська. Як долучитись? У Львові під час форуму видавців збиратимуть українські книжки для бібліотеки Артемівська (Донецька область). Tvoemisto.tv дізналось, як львів’яни можуть долучитися до збору книг.
  • Львів’яни та кримчани запускають спільний музичний проект Львів’яни та кримчани запускають спільний музичний проект У Львові 11 вересня стартує перший кримськотатарсько-український музичний проект, в якому візьмуть участь: Ігор Гнидин-ударні (Львів), Андрій Кохан-бас-гітара (Львів), УсеінБекіров-клавіші (Крим). В основі програми будуть використані композиції УсеінаБекирова – синтез народної кримськотатарської музики і джазу.
  • Тиждень у Львові триватиме музичний марафон на підтримку миру Тиждень у Львові триватиме музичний марафон на підтримку миру У Львові стартував мистецький марафон «Музика – на варті миру». Упродовж тижня артисти Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії у різних складах передаватимуть «музичну естафету» один одному. Щодня на вулицях Львова можна буде послухати кращі твори української та світової музики у високопрофесійному виконанні. Під час марафону проходитиме збір коштів, які будуть перераховані у фонд допомоги пораненим бійцям.
  • У Домініканському соборі збиратимуть кошти на шоломи воякам. Оновлений список потреб У Домініканському соборі збиратимуть кошти на шоломи воякам. Оновлений список потреб З четверга, 18 вересня, у Львові в Домініканському соборі (храм Пресвятої Євхаристії) розпочинається збір коштів на шоломи для військових. Акція проходить під гаслом «Подаруй шолом солдату – збережи йому життя!».
  • Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок Для солдат з АТО у Львові зібрали 150 індивідуальних аптечок 150 індивідуальних наборів з препаратами першої необхідності отримають бійці військових частин Львівщини, які служать у зоні АТО.
  • Львів Львів'ян запрошують на масовий IceBucketChallenge у Парк культури В неділю, 7 вересня, о 14:00 біля літньої сцени Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться масове обливання водою заради підтримки армії. Запрошують усіх охочих.
  • Львів’яни завтра молитимуться за мир
Львів’яни завтра молитимуться за мир У неділю, 7 вересня, у Львові запланований Молитовний Майдан.
  • У Львові збирають кошти на захисні екрани для бронетехніки У Львові збирають кошти на захисні екрани для бронетехніки У Львові стартував проект "Народна броня", в межах якого виготовляють та тестують захисні екрани для бронетехніки.
  •  Флеш-моб Ice Bucket Challenge зібрав в Україні півмільйона гривень Флеш-моб Ice Bucket Challenge зібрав в Україні півмільйона гривень Уже кілька тижнів в Україні поширюється флеш-моб з обливанням холодною водою Ice Bucket Challenge. Попри численну критику акції в соцмережах, тільки на один фонд «Таблеточки» завдяки цьому флеш-мобу перерахували 500 000 грн.
  • Юристи-волонтери у Львові консультуватимуть військових та їх сім Юристи-волонтери у Львові консультуватимуть військових та їх сім'ї У Львові на базі громадської ради при головному управлінні юстиції Львівської області та ІГО «Допомога Армії України» розпочинає роботу громадська приймальня, в якій юристи-волонтери надаватимуть юридичну допомогу військовослужбовцям, постраждалим в зоні АТО, та членам їх сімей.
  • Українців закликають боротися проти російської агресії он-лайн. Що це змінить? Українців закликають боротися проти російської агресії он-лайн. Що це змінить? Міністерство закордонних справ України закликало українців поширювати в соцмережах хештеги StopRussianAggression та NATOforUkraine. Що це дасть Україні і чи вплине на ситуацію, Tvoemisto.tv запитало в експерта.
  • Львів Львів'ян просять допомогти майстрам на бронетанковому заводі Щоб звільнити кваліфікованих працівників бронетанкового заводу від зайвої роботи у Львові формують бригади добровольців, які працюватимуть на підприємстві як некваліфіковані пробітники.
  • У Львові битимуть вікна в російських магазинах? У Львові битимуть вікна в російських магазинах? З понеділка, 8 вересня, Економічний Бойкотний Рух знімає з себе фізичну відповідальність (але не моральну) за побите скло в магазинах Львова, які торгують російськими товарами. Про це заявив лідер бойкотувальників Олег Радик. Він зазначив, що абсолютно підтримує такі акції, як та, що завтра відбуватиметься в King Cross Leopolis, але фізичної відповідальності «я не несу і закликати нікого не буду, проте я розумію і поважаю людей, які битимуть скло у магазинах, де торгують російськими товарами».
  • Біля готелю «Львів» хочуть знову висадити дерева Біля готелю «Львів» хочуть знову висадити дерева У Львові можуть знову з’явитися дерева біля готелю «Львів». Раніше тут росли граби – крізь отвір в дашку, що тягнеться над входом у готель. Зараз у місті з’явилась ініціатива відновити це озеленення.
  • У Львові створили сайт для координації постачання допомоги в зону АТО
  • Алеї одного з парків Львова розпишуть віршами Алеї одного з парків Львова розпишуть віршами До ХХІ Міжнародного книжкового «Форуму видавців» алеї в Парку культури розпишуть улюбленими віршами львів'ян. Усі охочі можуть запропонувати вірш на сторінках Парку культури та Форуму видавців у соцмережах, з яких буде складено список для голосування.
  • У Львові дадуть концерт на підтримку часопису «Дзвін» У Львові дадуть концерт на підтримку часопису «Дзвін» Літературно-мистецький і громадсько-політичний часопис «Дзвін» організовує благодійне дійство і запрошує львів’ян долучитися. В межах проекту відродження популярності журналу 14 вересня у залі Львівської обласної філармонії відбудеться концерт.
  • У Львові воякам подарували два авто. Треба кошти на бензин
У Львові воякам подарували два авто. Треба кошти на бензин Небайдужі подарували батальйону «Айдар» і 24 механізованої бригади два автомобілі. «Щоб не гнати їх порожніми, завантажуємо потрібними речами у Львові. Але нема грошей на бензин», – розповів львівський журналіст, що перебуває в зоні АТО, Андрій Мочурад.
  • Військові отримають два безпілотники, зроблені на Львівщині Військові отримають два безпілотники, зроблені на Львівщині Троє мешканців Львівщини – авіалюбителі Валерій, Ярослав та Володимир – представили військовослужбовцям варіанти безпілотних апаратів, які можна використовувати для розвідки місцевості.
  • Львів’ян готуватимуть до партизанcького опору
Львів’ян готуватимуть до партизанcького опору Для усіх мешканців Львова будуть проводитись навчання військової справи, запропоновано проведення курсів надання першої медичної допомоги для чоловіків і жінок та розпочинається масове ознайомлення населення з правилами поведінки в умовах війни, терористичних загроз та техногенних катастроф. Про це 2 вересня заявив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Ввечері львів’яни зустрічатимуть пораненого на Донбасі сотника Парасюка
Ввечері львів’яни зустрічатимуть пораненого на Донбасі сотника Парасюка Львів’ян запрошують зустріти відомого сотника Майдану, командира четвертої роти батальйону «Дніпро» Володимира Парасюка, пораненого на Донбасі, який сьогодні повертається до Львова.
  • Збирати шкільне приладдя для дітей переселенців у Львові будуть до 5 вересня Збирати шкільне приладдя для дітей переселенців у Львові будуть до 5 вересня Ініціативні львів’яни започаткували акцію зі збору шкільного приладдя для дітей, що переїхали зі Сходу та Криму і навчатимуться у львівських школах. Збирати необхідні речі планували до 1 вересня, однак акцію продовжили ще на 5 днів – до 5 вересня. За цей час вже укомплектували шкільні набори для 35 школярів.
  • Про один з найстаріших районів Львова розкажуть за допомогою гри Про один з найстаріших районів Львова розкажуть за допомогою гри У Львові в межах Фестивалю сусідів на Підзамчі презентують освітню міську гру «Підзамче. Нове життя дільниці», яка відбудеться 6-7 вересня. Гра дасть змогу дітям, молоді та дорослим дізнатись більше про цю дільницю та спільно подумати про альтернативні способи розвитку та оновлення окремих локацій Підзамча.
  • Молодих журналістів та студентів запрошують на тренінги з інтернет-телебачення Молодих журналістів та студентів запрошують на тренінги з інтернет-телебачення Студентів факультетів і кафедр журналістики, молодих журналістів з досвідом роботи до 3-х років та громадських активістів Львівської, Тернопільської та Донецької областей запрошують взяти участь у проекті «Розвиток мережі регіонального інтернет-телебачення в Україні».
  • Благодійні ініціативи фотографів у Львові: гроші за фотосет – на підтримку вояків Благодійні ініціативи фотографів у Львові: гроші за фотосет – на підтримку вояків У Львові фотографи пропонують провести фотосесії або ж придбати їхні фотороботи, а зібрані кошти – віддадуть на підтримку українських військових, що воюють на Сході.
  • У Львові розробляють аудіотури п У Львові розробляють аудіотури п'ятьма мовами для ледачих та активних туристів Вже понад рік у Львові діє проект «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі». Його мета – розвивати туристичну інфраструктуру та підвищувати конкурентоспроможність Львова. У межах проекту до кінця року випустять три аудіотури містом п’ятьма мовами, інформаційні покажчики та путівник трьома мовами.
  • Гич Оркестр і Джалапіта збиратимуть у Львові гроші для військових
Гич Оркестр і Джалапіта збиратимуть у Львові гроші для військових У четвер, 4 вересня, о 18:00 у Львові відбудеться благодійний концерт львівських гуртів Гич Оркестр, Lemko Bluegrass Band (LBВ) та Джалапіта на підтримку українських добровольців, які відправляються в зону бойових дій на захист України.
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!