Новини
Сторінка:616263646566676869
  • Сьогодні в фонтан у Львові запустять ще більше золотих рибок Сьогодні в фонтан у Львові запустять ще більше золотих рибок У середу, 30 липня, о 20:00 у Львові запустять ще одну партію декоративних золотих карасів у фонтан Діана на площі Ринок. Наразі там плаває 7 рибок.
  • У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо У Львові встановили Юрія Змієборця для збору коштів на військо 30 липня, у середу, у Львові біля входу в Ратушу встановили дерев’яну фігуру Юрія Змієборця – міського лицаря. З її допомогою всі охочі можуть долучитися до підтримки українських військових. Виготовили лицаря з липового дерева львівські митці. Жертводавці будуть прибивати до його щита бляшки, таким чином символічно укріплюючи оборону України. 100 років тому, за І Світової війни, схожу фігуру використовували у місті для збору коштів на військові потреби.
  • Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Piano Extremist дасть концерт у Львові, аби зібрати кошти військовим Піаніст Майдану, який називає себе Piano Extremist, дасть у Львові концерт просто неба, під час якого триватиме збір коштів на підтримку українських військових.
  • Завтра у Львові активісти збиратимуть білизну і шкарпетки на фронт Завтра у Львові активісти збиратимуть білизну і шкарпетки на фронт Громадські активісти закликають львів'ян, які хочуть допомогти бійцям антитерористичної операції, приносити у четвер, 31 липня, з 17:00 до 19:00 до пам'ятника Королю Данилу спідню білизну, шкарпетки та футболки кольору хакі.
  • Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії Львівські художники проведуть аукціон на підтримку Нацгвардії 1 серпня, у п’ятницю,у Львові пройде благодійний аукціон для збору коштів українським військовим в межах благодійного проекту «Митці-воїнам». Твори мистецтва продаватимуть, аби зібрати кошти на потреби Нацгвардії України , інформують організатори.
  • Крим SOS відкрив у Львові офіс для допомоги переселенцям
  • Міліціонерів, до яких у львів’ян є зауваження, перевірять на поліграфі Міліціонерів, до яких у львів’ян є зауваження, перевірять на поліграфі Правоохоронців Львівщини, на яких поскаржаться львів’яни та мешканці області. Про збір скарг чи компрометуючої інформації щодо того чи іншого посадовця міліції Львова та області оголосив у себе на Facebook заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області Роман Баховський.
  • Для родичів учасників АТО створили "гарячу лінію" Для родичів учасників АТО створили "гарячу лінію" Для родичів учасників антитерористичної операції відкрили "гарячу телефонну лінію". За телефонним номером (044) 255-69-55 щоденно з 8:00 до 20:00 консультанти надаватимуть інформацію про солдатів, які захищають Батьківщину.
  • Книги поезії Героя Небесної сотні у Львові роздадуть всім охочим Книги поезії Героя Небесної сотні у Львові роздадуть всім охочим У Львові можна буде отримати збірку поезій Героя Небесної сотні Богдана Сольчаника під назвою «Кухні мого покоління». Друзі Богдана видали 1 000 примірників книги. 200 роздали під час презентації у п’ятницю, решту – даруватимуть уже цього тижня.
  • У фонтані біля Діани у Львові з’явилися золоті рибки У фонтані біля Діани у Львові з’явилися золоті рибки У фонтані на площі Ринок тепер можна побачити золоті рибки. Їх запустили у фонтан «Діана».
  • Львів’ян запрошують в парк – готувати просто неба
Львів’ян запрошують в парк – готувати просто неба 13-14 вересня пройде Перший ресторанний день у Львові під назвою «Парк-пікнік». Тут можна буде приготувати для усіх свої улюблені страви та відвідати кулінарні майстер-класи.
  • Львів’янам розкажуть, як не стати жертвою шахраїв, допомагаючи військовим Львів’янам розкажуть, як не стати жертвою шахраїв, допомагаючи військовим У вівторок, 29 липня, о 18:00 в ефірі tvoemisto.tv координатор Самооборони Львівщини Валерій Веремчук розкаже, як ефективно допомогти українським військовим у зоні АТО.
  • Японські вишні на Городоцькій захистять бетонними стовпцями Японські вишні на Городоцькій захистять бетонними стовпцями У Львові в нижній частині вул. Городоцької почали встановлювати бетонні стовпці на роздільній смузі, де раніше активісти висадили японські вишні. Це – захист для дерев, адже роздільна смуга розташована на проїжджій частині вулиці з активним рухом транспорту.
  • Вночі Львів патрулюватиме Самооборона. Як долучитися? Вночі Львів патрулюватиме Самооборона. Як долучитися? Самооборона Львівщини планує відновити нічне патрулювання містом. Досі активісти патрулювали у Залізничному районі, а цими вихідними – і на Сихові. Через тиждень-два вони планують слідкувати за порядком у всіх шести районах міста. Як долучитися до патрулювання – дізналось Tvoemisto.tv.
  • У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика У Львові на стінах будинків пишуть поезію Костенко та Іздрика Стіну ще одного будинку у центрі Львова цими вихідними розписали віршем поетеси та письменниці Ліни Костенко. Тепер, проходячи вулицею Ф. Ліста, можна прочитати її вірш «Очима ти сказав мені: люблю».
  • Самооборона відновить нічне патрулювання Львова Самооборона відновить нічне патрулювання Львова Самооборона планує відновити нічне патрулювання містом. Досі активісти патрулювали у Залізничному районі, а цими вихідними – і на Сихові.
  • Львівські активісти створили сайт для координації допомоги військовим Львівські активісти створили сайт для координації допомоги військовим Активісти зі Львова створили сайт «Волонтери фронту», на якому збиратимуть інформацію про різні ініціативи та волонтерські групи, які допомагають військовим у зоні АТО. Ресурс створено для координації діяльності та своєрідного каталогу контактів.
  • Львівські байкери, катаючи всіх охочих, збиратимуть кошти для військових Львівські байкери, катаючи всіх охочих, збиратимуть кошти для військових У неділю, 27 липня, о 16.00 на площі Ринок мотоциклетний клуб «Хуліган» проведе соціальну акцію зі збору коштів для львівських військових, які захищають нашу державу на сході України.
  • Українських волонтерів, що перевозили з Польщі бронежилети можуть засудити Українських волонтерів, що перевозили з Польщі бронежилети можуть засудити Польські бронежилети для Нацгвардії будуть знищені, а українські волонтери, що їх купили, можуть отримати до 10 років ув’язнення. Водночас Центр Військового Капеланства готовий стати посередником у цій справі як юридична особа та звертатись до усіх установ у Польщі, щоб цю справу було вирішено.
  • У Львові на розпродажі та зірковому аукціоні збиратимуть кошти для військових У Львові на розпродажі та зірковому аукціоні збиратимуть кошти для військових 8 серпня у Львові організують "гаражний розпродаж", аби зібрати кошти українським воякам у зоні дії АТО. Активісти запрошують всіх охочих приносити цінні речі, які лежать без потреби, або ж купити щось цікаве. Окрім «гаражного розпродажу» також відбудеться аукціон речей від зірок шоу-бізнесу.
  • Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові Поети зберуться на марафон World Poetry Movement у Львові У п'ятницю, 25 липня, о 18:00 у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) відбудеться Поетичний марафон у межах ініціативи Всесвітнього поетичного руху.
  • Книгу віршів героя Небесної сотні презентують у Львові
Книгу віршів героя Небесної сотні презентують у Львові У п'ятницю, 25 липня, о 19:00 в дворику Музею Ідей відбудеться презентація збірки віршів Богдана Сольчаника «Кухні мого покоління». Тут читатимуть вірші загиблого на Майдані героя та слухатимуть гурт «Один в Каноє».
  • У Львові відновили аптеку, якій понад 240 років, і перетворили у музей У Львові відновили аптеку, якій понад 240 років, і перетворили у музей Торік у Львові відновили одну з найстаріших міських аптек – "Під угорською короною", що на площі Соборній,1. Тепер тут не тільки діюча аптека, що працює у складі мережі аптек "D.S", а й інтерактивний музей "Таємна аптека". На проведення ремонтно-оздоблювальних та реставраційних робіт приватний інвестор витратив близько 100 тис. гривень.
  • Речі львівських дизайнерів продаватимуть на гражному розпродажі Речі львівських дизайнерів продаватимуть на гражному розпродажі У четвер, 24 липня, у Львові пройде розпродаж колекцій львівських дизайнерів та Garage Sale, під час якого можна буде продати і свої речі. Про це tvoemisto.tv повідомила організатор розпродажу Яна Іващенко.
  • Сотні людей у центрі Львова співали гімн і скандували: "Україна понад усе". Відео Сотні людей у центрі Львова співали гімн і скандували: "Україна понад усе". Відео Сьогодні о 18:00 перед матчем «Шахтар» – «Динамо» у Львові стартував Марш єдності. Розпочалась акція масовим виконанням гімну України: сотні людей у вишиванках, білому одязі та з футбольною і національною символікою співали гімн у повній версії (редакція до 6 березня 2003 року).
  • На Городоцькій висадять ще більше японських вишень На Городоцькій висадять ще більше японських вишень В нижній частині вулиці Городоцької у Львові можуть висадити ще більше японських вишень. Зокрема, дерева планують посадити на короткій роздільній лінії (навпроти СІЗО) та на великій трикутній клумбі навпроти входу в церкву Анни.
  • У військовому шпиталі за кошти львів’ян встановлюють кондиціонери. Як долучитись?
У військовому шпиталі за кошти львів’ян встановлюють кондиціонери. Як долучитись? У Львові у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону (вул. Личаківстка, 26) за кошти небайдужих львів’ян встановили кондиціонери в кабінетах томографії. Це дало змогу відновити роботу томографів, які дуже перегрівалися. За допомогою цього обладнання проводять обстеження поранених в зоні АТО українських військових.
  • На пішохідних переходах у Львові з’явились написи «подивись ліворуч» На пішохідних переходах у Львові з’явились написи «подивись ліворуч» Активісти кампанії з безпеки дорожнього руху «Львів – безпечне місто» намалювали на пішохідних переходах написи, які будуть спонукати пішоходів бути уважнішими на проїжджій частині. Трафарети закликають: «Подивись ліворуч», нагадуючи, з чого треба починати переходити дорогу.
  • У Львові буде алея Антонича У Львові буде алея Антонича В Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» у Львові планують облаштувати алею Богдана-Ігоря Антонича.
  • Львів’ян залучать до ремонту двориків у центрі міста Львів’ян залучать до ремонту двориків у центрі міста У Львові відремонтують три дворики в межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» за участю управління охорони історичного середовища міста та Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ. До робіт активно долучатимуть мешканців.
  • У Львові діє «телефон довіри» для переселенців з Крим та Сходу У Львові діє «телефон довіри» для переселенців з Крим та Сходу У Львові вимушені переселенці з Криму та східних регіонів України можуть звертатись по психологічну підтримку та консультативну допомогу за номерами «телефону довіри».
  • У львівському парку біля озера хочуть облаштувати пляж У львівському парку біля озера хочуть облаштувати пляж У Львові ініціативна група мешканців почала розчищати озеро в парку «Горіховий гай» (вул. В. Великого, 14а). Тут планують очистити дно озера від мулу, облаштувати містки-пірси та насипати піщану відпочинкову зону біля води.
  • У Львові з'явився новий рух за правильне паркування
  • Для переселенців з Криму та Сходу запрацював телефон довіри Для переселенців з Криму та Сходу запрацював телефон довіри Відтепер люди, які змушені були переселитись з АР Крим та східних регіонів України до Західної України, можуть звертатись по психологічну підтримку та консультативну допомогу за номерами телефону довіри.
  • На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років На Львівщині рятуватимуть костел, якому майже 400 років У с. Вижняни на Львівщині розпочався мистецький, реставраційний та історико-краєзнавчий табір для молоді з України і Польщі «Дружба задля врятування костелу Івана Сельського». Він діятиме до 30 липня. У програмі табору – збереження костелу, якому майже 400 років.
  • У Львові на вул. Лесі Українки буде WiFi-зона за 10 тис. грн У Львові на вул. Лесі Українки буде WiFi-зона за 10 тис. грн У четвер, 17 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив перелік соціально-культурних проектів громадських організацій, яким з бюджету міста нададуть фінансову підтримку та дофінансування на реалізацію проектів. Зокрема, кошти громадські активісти отримають на покриття Wi-Fi вулиці Лесі Українки.
  • 10 тез про архітектуру та простори Львова 10 тез про архітектуру та простори Львова Чи в правильному напрямку рухаються урбан-ініціативи Львова та який іноземний досвід корисно використати для розвитку нашого міста? Чи будують у Львові доречну до місця і часу архітектуру? Про це та багато іншого – у розмові з менеджером проекту Urban-Cafе Олександрою Сладковою та співзасновницею ініціативи Urbanideas Ольгою Криворучко.
  • Фільм про стереотипи щодо України склали з цитат із кіно та серіалів Фільм про стереотипи щодо України склали з цитат із кіно та серіалів Киянин, що навчається у Львові, Андрій Приймаченко змонтував фільм про стереотипи іноземців щодо України. «56 років, 89 стрічок і одна однобока історія про Україну» – фільм-дослід, який складається зі сцен північноамериканських фільмів та серіалів, де згадується Україна, або щось українське», – каже Андрій Приймаченко.
  • Куди у Львові можна віддати непотрібні речі Куди у Львові можна віддати непотрібні речі Щодня у нас вдома накопичуються кілограми непотрібних речей, котрі більшість людей, в певний момент викидає просто у смітник. Водночас, ці речі можуть бути комусь дуже необхідними. Куди у Львові можна віддати непотрібні речі, аби вони стали у пригоді?
  • Львів покаже Європі досі невідому архітектуру Львів покаже Європі досі невідому архітектуру Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) запрошує львів’ян визначити маловідомі споруди в місті, які представлять під час Днів Європейської Спадщини.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як втілити їх ідеї з покращення міста Сьогодні, 15 липня, о 18:00 в ефірі tvoemisto.tv львівські активістки Олександра Сладкова та Ольга Криворучко розкажуть про нові міські урбан-ініціативи.
  • У Львові збирають українські книги та журнали для мешканців Сходу У Львові збирають українські книги та журнали для мешканців Сходу Львівські активісти вирішили підтримати мешканців Донбасу українськими книжками, періодикою та національною символікою. Тож у Львові відкрився перший пункт збору, де волонтери прийматимуть літературу, журнали, диски з українською музикою, щоби потім відправити це мешканцям Сходу.
  • В першій медіатеці у Львові буде кінозал та студія звукозапису В першій медіатеці у Львові буде кінозал та студія звукозапису На початку осені у центрі Львова відкриють першу міську медіатеку – публічний інтерактивний простір з сучасним мультимедійним обладнанням. Окрім традиційних паперових видань і вже звичних дисків, тут будуть потужні комп’ютери з навчальними програмами і доступом до інтернету, а також електронні книги та навіть студія звукозапису.
  • Львівські трамваї відмиють та ознакують по-новому. Фото Львівські трамваї відмиють та ознакують по-новому. Фото Впродовж наступного тижня у ЛКП «Львівелектротранс» планують відмити усі львівські трамваї від графіті та несанкціонованої реклами, а після цього розмістити всередині оновлені схеми руху. Змінять згодом і лобові таблички, щоб уніфікувати ознакування трамваю. Про це у п’ятницю, 11 липня, розповіла начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.
  • Як менше платити за комунальні послуги? Інфографіка Як менше платити за комунальні послуги? Інфографіка Як менше платити за комунальні послуги, ціни на які постійно зростають? Ініціатива Energy Evolution.UA розробила прості та корисні поради, як скоротити споживання тепла на 50% та електроенергії на 75%, а також – як ефективно економити воду та газ.
  • У Львові готують листівки з дівчатами для військових
У Львові готують листівки з дівчатами для військових У Львові створюють колекцію листівок у підтримку українських військових – із зображеннями львів’янок. У найближчі два тижні такий сюрприз відправлять силовикам в зону АТО.
  • Патріотизм на експорт: як молоді львів Патріотизм на експорт: як молоді львів'яни продають одяг навіть у Китай Український одяг – це не тільки вишиванка. А тризуб на патріотичній футболці – не має бути просто чорним чи білим. І купувати такі часто синтетичні та неякісні речі не обов’язково в сувенірних магазинах з «туристичною» націнкою. Так вважають троє молодих львівських економістів, що створили бренд одягу, який набуває все більшої популярності. Про те, як успішно втілювати власні ідеї, роблячи при цьому щось патріотичне, сучасне і близьке багатьом та за місяць продавати сотні речей в Україні і далеко за її межами – tvoemisto.tv дізналось у засновників бренду Heyday.
  • На вихідних сотня велосипедистів проїде центром Львова На вихідних сотня велосипедистів проїде центром Львова Цієї суботи, 12 липня, упродовж двох годин – з 11:00 до 13:30 – на центральних вулицях Львова відбуватиметься велопробіг. Орієнтовна кількість учасників – 100-150 осіб. Акція розпочнеться з пр-ті. Шевченка, 15.
  • У центрі Львова реставрували два балкони за 330 тис. грн У центрі Львова реставрували два балкони за 330 тис. грн У Львові відреставрували балкони на двох будинках в центрі міста. На реставрацію балкону на вул. Сербській, 13 витратили понад 200 тис. грн, на вул. Братів Рогатинців, 14 – 130 тис. грн. Необхідні кошти надали з бюджету Львова, а також – німецьке товариство GIZ і власники помешкань.
  • На вихідних у львівських парках танцюватимуть пол-денс та казкову аеробіку На вихідних у львівських парках танцюватимуть пол-денс та казкову аеробіку Цієї неділі, 13 липня, львів’яни зможуть безкоштовно відвідати заняття з йоги і пол-денсу, а для дітей проведуть урок акробатики і казкової аеробіки. Вчити танцювати будуть у двох львівських парках: парку ім. І. Франка та у Левандівському парку, що на вул. Повітряній.
  • У центрі Львова на "сліпих" вікнах з У центрі Львова на "сліпих" вікнах з'явилися ремісники Десять закритих вікон на старовинних будинках Львова, що на площі Коліївщини, розмалювали 12 провідних художників України.
  • Молодь з Індії та Тунісу приїде до Львова вивчати українську мову
Молодь з Індії та Тунісу приїде до Львова вивчати українську мову 14 липня Міжнародна молодіжна організація AIESEC розпочинає новий культурний проект «Colors of Lviv» («Кольори Львова»). До міста завітають волонтери з різних куточків світу (Індонезія, Індія, Польща, Туніс тощо) для того, аби 6 тижнів досліджувати культуру та самобутність українського народу, вивчати українську мову. До проекту може долучатись львівська молодь, яка зможе спілкуватися англійською мовою з іноземцями, поговорити про культуру, традиції тощо.
  • Львівська статуя Свободи позмагається за грант на реставрацію
Львівська статуя Свободи позмагається за грант на реставрацію Львів’яни обрали об’єкт архітектурної спадщини для першочергової реставрації. Упродовж місяця кожен охочий міг проголосувати за одну із шести архітектурних пам’яток Львова, яку відновлять уже найближчим часом – у випадку отримання гранту від Посольського фонду США.
  • Народний дім на Збоїщах осучаснять Народний дім на Збоїщах осучаснять В понеділок, 7 липня, у Львові на Збоїщах учасники ініціативи klaster.in.ua розпочнуть ремонт Народного дому. Про це tvoemisto.tv повідомила учасниця ініціативи klaster.in.ua Ольга Райтер.
  • У суботу львів`яни прибиратимуть трамваї У суботу львів`яни прибиратимуть трамваї Усуботу, 5 липня, у Львові відбудеться "Суботник у трамвайному депо". Активісти очистять трамвайні вагони від графіті.
  • На зупинках у Львові з На зупинках у Львові з'явилися полиці з книжками У Львові на двох зупинках громадського транспорту встановили книжкові шафи. Полички для буккросингу відтепер стоять на зупинці Русалка Дністрова, тобто Головна пошта та навпроти пам’ятника Королю Данилу.
  • На Городоцькій висадили 11 японських вишень На Городоцькій висадили 11 японських вишень Вчора, 2 липня, впродовж дня активісти висадили у Львові на вул. Городоцькій 11 японських вишень. Дерева з’явилиcь на роздільній смузі на ділянці від церкви Анни до вул. Данилишина.
  • Незрячі у Львові створять 2 000 аудіокниг Незрячі у Львові створять 2 000 аудіокниг У Львові до кінця 2015 року планують створити першу в Україні мультимедійну бібліотеку для незрячих. Такі аудіокниги в форматі DAISY виготовлятимуть 20 незрячих. Зараз частина з них проходять спеціальні навчання.
  • У Львові активісти почали озеленення вулиці Городоцької У Львові активісти почали озеленення вулиці Городоцької Сьогодні, 2 липня, активісти взялися за перший етап озеленення роздільної смуги на одній з найдовших вулиць Львова – Городоцької. Йдеться про відрізок на ділянці від церкви Анни до вулиці Данилишина.
  • З липня з ЛКП «Лев» можна буде забрати вже cтерилізованого пса З липня з ЛКП «Лев» можна буде забрати вже cтерилізованого пса
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!