Новини
Сторінка:616263646566676869
  • Львівські трамваї: історія, трансформації, сучасність Львівські трамваї: історія, трансформації, сучасність Під час святкування Дня незалежності Львовом проїде парад трамваїв. У ньому візьмуть участь 5 трамваїв: 1909-го, 1961-го, 1972-го років, сучасні, що в основному курсують містом, та "Електрон". Планують, що трамваї стоятимуть з 12:00 по 15:00 на площі Ринок – від фонтану Діана до фонтану Нептуна.Tvoemisto.tv дізналось, як готують трамваї до параду і що цікавого побачать львів'яни на День незалежності.
  • В українському ефірі хочуть заборонити російську попсу В українському ефірі хочуть заборонити російську попсу У Державному комітеті телебачення та радіомовлення України ініціюють заборону трансляції російської поп-музики в українському ефірі. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак, передає його прес-служба.
  • У Львові обговорять, як розвивати місто для людей, а не для автомобілів У Львові обговорять, як розвивати місто для людей, а не для автомобілів 17 серпня, у неділю, о 19:00 покажуть фільм «Людський масштаб: проблеми сучасної урбанізації». Після показу заплановане обговорення, як розвивати Львів для людей, а не як місто для автомобілів.
  • Три дні волонтери збиратимуть допомогу військовим з Львівщини
Три дні волонтери збиратимуть допомогу військовим з Львівщини Відсьогодні упродовж трьох днів, до 16 серпня, біля пам’ятника Данилу Галицькому у Львові волонтери збиратимуть необхідні речі для бійців 24-ї бригади, які вночі на 13 серпня, повернулися до Львова у коротку відпустку.
  • Львів Львів'ян, що люблять випічку, запрошують на "Ярмарок смаколиків" У суботу, 16 серпня, у Парку культури біля центрального входу з 17:00 збиратимуть кошти для військових на "Ярмарку смаколиків". Усі бажаючі зможуть принести та продавати спечені ними вироби чи придбати солодощі і таким чином допомогти воякам на сході України.
  • Мешканців Підзамча запрошують ділитись сімейними кулінарними рецептами Мешканців Підзамча запрошують ділитись сімейними кулінарними рецептами Сьогодні, 14 серпня, у Львові відбудеться зустріч "Смак Підзамча: сусідські частування", що проходить у межах підготовки "Фестивалю сусідів на Підзамчі". Ця зустріч розпочнеться у кафе «Колос» на вул. Остряниці 1 о 18:00. Тут складатимуть меню, готуючись до основного фестивалю, що відбудеться 6-7 вересня. Окрім цієї, організатори планують зробити ще низку зустрічей: музичну, перегляд фільму та майстер-класи із стріт-арту, хенд-мейду й декору.
  • Львів Львів'ян запрошують скуштувати узбецьку шурпу і допомогти війську 14 серпня Львівський кулінарний клуб «Zdorowja I Spoki'j» проводить акцію "Шайтан-Шурпа", під час якої кожен зможе скуштувати узбецької страви, а половина виручених від гостини коштів піде на допомогу українським військовим.
  • Львів і Донецьк об Львів і Донецьк об'єднає стріт-арт на Сихівському мості З 21 по 23 серпня активісти розмальовуватимуть найбільший міст у Львові, що сполучає райони Шувар та Новий Львів. Крім звичних синьо-жовтих кольорів організатори планують намалювати патріотичний малюнок на опорах моста. Кошти, що залишаться від пожертв на фарбу, віддадуть на підтримку військових. Усіх охочі можуть долучатися.
  • Гранітні півкулі на проспекті Свободи замінюють на чавунні стовпці Гранітні півкулі на проспекті Свободи замінюють на чавунні стовпці Комунальні служби Галицького району Львова розпочали роботи з заміни гранітних півкуль на чавунні стопці на проспекті Свободи.
  • "Горіховий дім" – львівське печиво зі смаком добра "Горіховий дім" – львівське печиво зі смаком добра У Львові вже три роки функціонує соціальна пекарня "Горіховий дім". Тут виготовляють печиво за італійськими та німецькими рецептами та здобні булочки – усе з натуральних продуктів. Кошти, отримані від продажу, йдуть на потреби Центру інтеграції для жінок у кризових ситуаціях, який надає допомогу жінкам, котрі опинились на вулиці. Як працює така благодійна пекарня, дізнавалось Tvoemisto.tv.
  • Львів Львів'ян кличуть у Парк культури дивитися кіно під зорями На вихідних, 15-17 серпня, о 21:00 кіно у Львові можна буде безкоштовно переглянути на великому екрані просто неба. В Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького стартує проект "Кіно під зорями". Цього разу глядачі можуть навіть попередньо проголосувати за фільми, які б вони хотіли побачити.
  • Львів Львів'ян у День Незалежності закликають масово заспівати Гімн України 24 серпня у День Незалежності України у Львові проведуть загальноміську акцію з виконання державного гімну. Львів'ян закликають, незалежно від свого місця перебування, рівно о 15:00 заспівати "Ще не вмерла Україна...".
  • Завтра у Львові збиратимуть кросівки для вояків Завтра у Львові збиратимуть кросівки для вояків У четвер, 14 серпня, у Львові знову збиратимуть кросівки для українських військових, що перебувають в зоні АТО. Взуття потребують батальйони «Донецьк» та «Артемівськ», а також 80 та 93 бригади.
  • Вночі у Львові зустрічатимуть 450 вояків зі Сходу
Вночі у Львові зустрічатимуть 450 вояків зі Сходу Сьогодні вночі до Львова прибудуть військовослужбовці другого батальйону 24-ої окремої механізованої бригади, які майже два місяці перебували в зоні АТО на Сході України. Автобуси з військовими прибудуть орієнтовно о 01:00-02:00.
  • Львів’ян запрошують щонеділі молитися на Майдані Львів’ян запрошують щонеділі молитися на Майдані Священики закликають до спільної молитви за українське військо, за усіх, хто зараз перебуває в зоні бойових дій. Молитовний Майдан відбуватиметься щонеділі з 14:30 до 15:30 біля підніжжя пам'ятника Шевченку.
  • Дослідників запрошують на Науковий пікнік у Львові. Як зареєструватись? Дослідників запрошують на Науковий пікнік у Львові. Як зареєструватись? 6-7 вересня у Львові пройде захід польсько-українського проекту «ScientificFun – наукові пікніки в Україні». Під час пікніка науковці та дослідники усієї України єднатимуться під гаслом «Наука єднає Україну».
  • У Шевченківському гаю з У Шевченківському гаю з'явився новий експонат Нещодавно Народному музею побуту та архітектури у Львові передали новий експонат — дзвіницю XIX століття із села Хоросно (Пустомитівський район). Експонат рідкісний, оскільки збудований за давніми українськими традиціями та репрезентує Львівщину. Наразі дзвіниця стоїть за головною церквою музею (із села Кривка).
  • Львів’ян запрошують зустріти військових, що повертаються з зони АТО Львів’ян запрошують зустріти військових, що повертаються з зони АТО Львів’яни можуть особисто привітати Героїв з поверненням додому. У вівторок, 12 серпня, львівські прикордонники повернуться додому на Львівщину. Кожен охочий може прийти і привітати захисників. Про це повідомили львівські прикордонники.
  • Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Велосипедом на роботу. Три аргументи «за» Розвиток велоінфраструктури є важливим аргументом «за» те, аби пересісти у місті на велосипед. Однак, чи готові львів’яни їздити велосипедом на роботу? Асоціація велосипедистів Києва знайшла три важливих аргументи, чому керівникам варто заохочувати працівників пересідати на велосипеди. Ці аргументи будуть доречними і для Львова.
  • Львів Львів'ян запрошують поговорити про бібліотечні інновації Українська бібліотечна асоціація у межах 21 книжкового «Форуму видавців у Львові» організовує V Львівський бібліотечний форум. Він відбудеться з 10 по 13 вересня і пройде під гаслом «Бібліотек@ – відкритий світ».
  • У Форуму видавців у Львові з У Форуму видавців у Львові з'явиться безкоштовний мобільний додаток З 1 вересня в AppStore з’явиться перший офіційний мобільний додаток «Форуму видавців у Львові». Скачавши додаток, власник смартфону зможе обрати альтернативну подорож містом, дізнавшись подробиці про кожну вулицю і будівлю та їх видатних мешканців. Також безкоштовний додаток матиме зручні для використання мапи, описи, схеми проїзду.
  • На підтримку армії у Львові продаватимуть книги На підтримку армії у Львові продаватимуть книги У суботу, 16 серпня, у Львові пройде ІV Гаражний розпродаж під назвою «Книги за життя», організований «Видавництвом Старого Лева».
  • Завтра для десантників у Львові збиратимуть білизну Завтра для десантників у Львові збиратимуть білизну У вівторок, 12 серпня, у Львові біля пам’ятника Королю Данилу на площі Галицькій для десантників збиратимуть білизну та футболки.
  • Топ-5 ідей, як покращити Львів: від музею електрифікації до зоосаду Топ-5 ідей, як покращити Львів: від музею електрифікації до зоосаду У львів’ян, які по-справжньому люблять своє місто, є багато креативних ідей, як зробити місто красивішим і комфортнішим. Деякі з них вже навіть пробують реалізувати, тож скоро у Львові можуть з’явитися нові цікаві місця для відпочинку. Tvoemisto.tv зібрало найцікавіші проекти і пропонує їх до вашої уваги.
  • Актори театру Лесі Українки доглядатимуть за японськими вишнями на Городоцькій Актори театру Лесі Українки доглядатимуть за японськими вишнями на Городоцькій Актори Львівського драматичного театру імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) допомагатимуть з доглядом за деревами, які активісти висадили в нижній частині вул. Городоцької. Зокрема, планують регулярно поливати дерева – хоча б раз на тиждень.
  • На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових На львівському даху показуватимуть рекламу, аби зібрати гроші для військових Сьогодні, 8 серпня, у Львові відбудеться показ рекламних роликів на даху. Під час показу збиратимуть кошти на підтримку української армії. Організатори обрали 100 креативних роликів реклами на армійську тематику.
  • У Львові на Підзамче почали реставрувати дерев У Львові на Підзамче почали реставрувати дерев'яні брами Цього року проект «Ревіталізація Підзамче» у Львові стартував із нового заходу – реставрації дерев'яних брам. У липні експерти проводили огляд об’єктів. Також відбувались зустрічі із мешканцями. Першою реставруватимуть браму на вул. Підзамче, 9, де мешканці найшвидше змогли організувати спів фінансування проекту.
  • Львів’янам розкажуть, як не дати російському бізнесу заробляти
Львів’янам розкажуть, як не дати російському бізнесу заробляти У четвер, 7 серпня, о 17:00 в ефірі tvoemisto.tv координатор «Економічного бойкоту» у Львові Олег Радик та депутат Львівської обласної ради, економіст Оксана Юринець.
  • Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Зроблені у Львові мультфільми для незрячих покажуть державні ТРК Державні телерадіокомпанії України транслюватимуть мультфільми для незрячих, зроблені у Львові.
  • Топ-5 недоліків музеїв Львова від студентів-іноземців Топ-5 недоліків музеїв Львова від студентів-іноземців Студенти-іноземці провели день у Львові, відвідуючи місцеві музеї, а відтак назвали їх основні незручності та недоліки. На прикладі трьох закладів – музично-меморіального музею Соломії Крушельницької, музею Івана Франка та Львівського історичного музею учасники відзначили брак інформаційних вказівників, відсутність перекладу експозицій, неадаптованість для людей з особливими потребами та інші недоліки, а також запропонували шляхи їх вирішення.
  • Львів Львів'яни просять обладнати перехід через колію в Рясне Громадські активісти у Львові готують заяву до начальника державного територіально-галузевого об'єднання «Львівська залізниця» з проханням облаштувати пішохідний залізничний перехід між мікрорайонами Рясне-1 і Рясне-2 поруч із автомобільною естакадою на вулиці Шевченка.
  • Благодійник пожертвував 1 мільйон гривень на амуніцію для військових Благодійник пожертвував 1 мільйон гривень на амуніцію для військових Сьогодні, 6 серпня, благодійник пожертвував 1 млн грн на рахунок Благодійного фонду «Нова Країна Україна» для допомоги військовим.
  • У Львові на вихідних – фестиваль культур  У Львові на вихідних – фестиваль культур 9 серпня о 16:00 у Львові на площі Музейній, 1, біля Домініканського собору, в межах проекту «Домініканес», міжнародна молодіжна організація AIESEC проведе фестиваль культур «GlobalVillage».
  • У львів'ян просять фарбу на трамваї
  • Для військових у Львові надрукували 15 тис. листівок з дівчатами та зброєю Для військових у Львові надрукували 15 тис. листівок з дівчатами та зброєю У Львові вже надрукували 15 тис. листівок для військових. Моделями фотолистівок були львів’янки, переважно журналістки. Відправили листівки у військові частини на Сході України.
  • Міст на вулиці Княгині Ольги у Львові став синьо-жовтим Міст на вулиці Княгині Ольги у Львові став синьо-жовтим Вчора, 4 липня, активісти розмалювати синіми і жовтими фарбами міст, що розташований на вул. Княгині Ольги. У акції взяли участь близько 30 людей, що скоординувались через соцмережі. На фарбування мосту витратили 1300 грн та 4 години.
  • На ордені Героїв Небесної сотні львів’яни зобразили ангела в бронежилеті На ордені Героїв Небесної сотні львів’яни зобразили ангела в бронежилеті Львів’яни Тарас Возняк та Костянтин Ковалишин стали переможцями Всеукраїнського конкурсі ескізу знака ордена Героїв Небесної Сотні. На ескізі авторського колективу зображений архистратиг Михаїл з атрибутами Майдану – щитом, каскою, бронежелетом, палицею та в окулярах.
  • На сепаратор для військового госпіталю у Львові зібрали тільки 160 тис. грн На сепаратор для військового госпіталю у Львові зібрали тільки 160 тис. грн На апарат для очистки крові для військового госпіталю у Львові Благодійний фонд «Нова Країна Україна» зібрав 162 тис. грн, хоча потреба – 449 925, 72 грн. Керівник фонду Ростислав Макух каже, що львів’яни доволі пасивно жертвують кошти на цей апарат, і те, що вдалося зібрати – виключно завдяки власним контактам.
  • Військовим у Львові передадуть тепловізори, гроші на які зібрали за допомогою Львівського Лицаря Військовим у Львові передадуть тепловізори, гроші на які зібрали за допомогою Львівського Лицаря Сьогодні, 5 серпня, о 13:00 біля Львівського лицаря на пл. Ринок,1 учасникам АТО передадуть прилади нічного бачення, куплені за гроші, які пожертвували львів’яни та гості міста на потреби війська.
  • Як замовити бронежилет і каску для військових Як замовити бронежилет і каску для військових Польський фонд «Відкритий діалог» відкрив новий проект bronezhylety.com, спрямований на допомогу українським військовим. На відповідному сайті можна замовити бронежилет як для особистого користування, так і для офіційних збройних формувань за власні кошти, або ж за кошти фонду.
  • У Львові переселенці потребують товарів для дітей У Львові переселенці потребують товарів для дітей Переселенці з Криму та Донбасу у Львові й області особливо потребують дитячих засобів гігієни, миючі засоби для дітей, дитяче харчування, постільну білизну та канцтовари для школярів. Про це йдеться у зверненні ГО «Кримська Хвиля» – організації, що допомагає переселенцям у Львові.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як створити ОСББ. Розклад семінарів Щомісяця у Львові відбуватимуться семінари для мешканців на тему як правильно створити ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку), які права та обов’язки є у мешканців, а також як залучати кредитні кошти для ремонту будинку.
  • Ввечері у Львові молитимуться за військових в зоні АТО Ввечері у Львові молитимуться за військових в зоні АТО Сьогодні, 4 серпня, о 21:00 небайдужі жінки молитимуться за учасників АТО. Молитва пройде біля статуї Матері Божої на проспекті Свободи.
  • На Сихові відкрили третій у Львові центр для допомоги військовим На Сихові відкрили третій у Львові центр для допомоги військовим У Львові на Сихові відкрили третій центр забезпечення військовиків. Туди люди можуть приносити необхідну допомогу для солдатів, які воюють на Сході України. Окрім цього, центр діє у режимі поштової служби. Родичі військових, які перебувають у зоні антитерористичної операції, можуть передати речі для близьких.
  • Львів Львів'ян запрошують розмальовувати міст кольорами прапора У понеділок, 4 серпня, у Львові пройде соціально-урбаністична акція під назвою арт-проект «BRIDGE»: міст над транспортною розв'язкою біля Нового Цуму (вул. Княгині Ольги) розмалюють у кольори українського прапора.
  • Як стати волонтером, аби допомагати українським військовим Як стати волонтером, аби допомагати українським військовим Українські військові на Сході України постійно потребують допомоги. У Львові та області серед найактивніших організацій, що збирають та доправляють необхідні речі у зону АТО – Народна самооборона. Оскільки потреба в допомозі не зникає, завжди потрібні волонтери та охочі допомагати. Як стати волонтером – розповів в ефірі tvoemisto.tv координатор Самооборони на Львівщині Валерій Веремчук.
  • Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу
Розумний годинник львівських ІТшників б’є рекорди з краудфандінгу Львівський стартап Smart Atoms встановив рекорд зі збору коштів за допомогою краудфандінгу (коли всі охочі, побачивши інформацію про проект, жертвують на нього) – зібравши майже 400 тис. доларів США на «розумний годинник» LaMetric. Потреба на випуск годинника, яку заявили розробники, – 69 тис. доларів.
  • Сьогодні у Львові для вояків збиратимуть спальники Сьогодні у Львові для вояків збиратимуть спальники У суботу, 2 серпня, у Львові знову збиратимуть речі для українських військових, що перебувають в зоні АТО.
  • Львів’янин подарував військовим власний БТР Львів’янин подарував військовим власний БТР Львів’янин Станіслав Коваленко подарував українському війську власну бронетанкову машину. Львів’янин ще у 2003 році придбав її для власних потреб. Однак, зважаючи на теперішню ситуацію в країні, чоловік вирішив, що БТР буде більш потрібен армії.
  • Львів’яни можуть підписатися під листом вдячності полякам за солідарність Львів’яни можуть підписатися під листом вдячності полякам за солідарність 1 серпня, у п’ятницю, львівські активісти прийшли під Генеральне консульство Польщі у Львові, аби подякувати польському народу за підтримку та висловити надію, що всі конфлікти із затриманими на митниці волонтерами (зо перевозили бронежилети для українських військових) будуть найближчим часом вирішені.
  • Озеро в парку «Горіховий гай»: чистять чи нищать? Озеро в парку «Горіховий гай»: чистять чи нищать? У Львові в парку "Горіховий гай" чистять озеро. Вже вибрали два «Камази» автомобільних шин та близько 10 вантажівок сміття, кажуть чиновники. Проте місцеві мешканці обурюються, що озеро нищать і перетворюють на болото: з нього забрали очерет, відтак, від цього страждають качки. Яка насправді ситуація в «Горіховому гаю», з’ясовувало Tvoemisto.tv.
  • За цікаві ідеї з розвитку міста двоє львів’ян поїдуть в Ляйпціг За цікаві ідеї з розвитку міста двоє львів’ян поїдуть в Ляйпціг Двоє ініціативних львів’ян перемогли в конкурсі Інституту міста і виграли поїздку до Ляйпцігу на ознайомчий візит з урбаністики. Які ідеї з покращення Львова виявились найбільш цікавими – дізналось Tvoemisto.tv.
  • Як у Львові захищатимуть вуличних котів Як у Львові захищатимуть вуличних котів Львівська міська рада затвердила перелік заходів щодо захисту від жорстокого поводження котів у Львові. Зокрема, у місті створять інститут опікунства над безпритульними тваринами та зобов’яжуть міську владу стерилізувати та вакцинувати котів.
  • Фотоконкурс: виграй на Tvoemisto.tv патріотичні подарунки Фотоконкурс: виграй на Tvoemisto.tv патріотичні подарунки У час, коли набуває популярності бойкот російських товарів, ми вважаємо за необхідне ще більше підтримувати та популяризувати своє, українське! Відтак, Тvoemisto.tv разом зі своїми друзями та партнерами оголошує новий фотоконкурс під назвою "Українське – це круто".
  • На Сихові мешканці облаштували спортивний майданчик з професійним покриттям На Сихові мешканці облаштували спортивний майданчик з професійним покриттям На Сихові у Львові за кошти місцевих підприємців облаштували сучасний спортивний майданчик з професійним пластиковим покриттям. Майданчик за адресою пр-т. Червоної Калини, 39 обгородили, встановили там нові баскетбольні щити та футбольні ворота.
  • Українці і поляки у Львові зберуться на акцію єдності Українці і поляки у Львові зберуться на акцію єдності 1 серпня, у п’ятницю, у Львові українці та поляки зберуться на акцію єдності «За нашу і вашу свободу» біля Генерального консульства Республіки Польща.
  • Львів'ян запрошують вшанувати Січових стрільців
  • Львів’яни закликають бойкотувати російські серіали Львів’яни закликають бойкотувати російські серіали Бойкотна ініціатива львів’ян щодо російських товарів переросла в новий напрям – «Бойкот російських серіалів». Завтра, 31 липня, учасники ініціативи проведуть пікет під будівлею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Києві.
  • У Львові у бібліотеці для дітей проводять заняття на літній терасі У Львові у бібліотеці для дітей проводять заняття на літній терасі У бібліотеці №19 Централізованої бібліотечної системи для дітей, що на вул. В. Симоненка, 10 відкрили літню терасу. Відтепер всі відвідувачі бібліотеки зможуть безкоштовно приходити сюди на різноманітні заходи, майстер-класи чи просто проводити дозвілля.
  • Патріотичний флеш-моб: українок закликають одягнути автентичні строї Патріотичний флеш-моб: українок закликають одягнути автентичні строї Українських жінок та дівчат закликають долучитись до флеш-мобу на День Незалежності України – зробити собі фотосесію та встановити на аватарку у соцмережах своє фото в національному автентичному українському вбранні. Ініціаторкою є головний редактор Видавництва Старого Лева, українська письменниця Мар'яна Савка.
Сторінка:616263646566676869
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!