7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень

2249 3
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень з 5-го по 11-те червня.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

CityLife

У Львові відкрили перший в Україні Центр адопції безпритульних тварин. Департамент поводження з відходами у Львові очолив Іван Рудницький. У Франківському районі дві компанії додатково вивозитимуть сміття. На чиновників Управління комунальної власності ЛМР відкрили кримінальне провадження. Львівські школи за рік «нищать» цілий ліс паперу. Львів увійшов до п’ятірки міст із найвищими цінами на житло.

Любомира Гузара поховали у Києві. Поки що жодна із понад 100 водойм Львова офіційно не готова приймати відпочивальників. Майже готові три озера – два у Брюховичах і одне у Винниках. Сім парків Львова вже обробили від кліщів. Львів увійшов у топ-3 міст, де водії найчастіше користуються пасками безпеки.

У Львові стартував проект «Майстерня міста». Урбаністично-культурний проект триватиме по 16-те червня та запрошує усіх, хто формує культурний та міський простір Львова. На Сихові з’явиться медіатека. У Львові відкрили сквер Джона Леннона. На Сихові облаштували лавочки для мрій.

Реформи

Українці можуть користуватися безвізовим режимом з 11-го червня. Усе, що треба знати про перетин кордону. Tvoemisto.tv зібрало кілька історій з хештегом #вимагаю_медреформу, якими львів’яни ділилися у соцмережах. Гарантований пакет медпослуг стане частиною державного бюджету. Швейцарія скасує візи для українців.

Транспорт

Патрульна поліція Львова закликає подорожніх дотримуватися правил на пунктах пропуску, аби уникнути труднощів при перетині кордону з 11-го червня. Перший «безвізовий потяг» викликав аншлаг у Львові.

На маршруті №6а курсуватимуть чотири нові автобуси великої місткості. Укрзалізниця відкрила попередній продаж квитків зі Львова на три літні поїзди, які прямуватимуть до південних курортів. Пасажири Ryanair, які оплатили вибір місця в процесі придбання авіаквитка, тепер зможуть зареєструватися на рейс через інтернет або мобільний додаток за 60 днів до вильоту. Uber запровадив похвилинну оплату. Найдорожчий тариф – у Львові.

Комуналка, ремонтні роботи, будівництво

Львівські дитсадки закривають на ремонт. У Львові витратять мільярд гривень на ліфти. Міська рада викупить недобудований готель в центрі Львова. У Львові з'являться дев'ять новобудов. В три райони Львова подачу гарячої води відновлять пізніше. Львів’ян попереджають: у платіжках за комуналку не буде відображено субсидій. У Львові запрацює станція для зважування сміття.

Корисності та цікавинки

Сервісні центри МВС інформують власників авто про те, які документи слід брати із собою, якщо ви подорожуєте автомобілем за кордон. Поки у Львові точаться дискусії, яким буде майбутнє вулиці Бандери — з бруківкою чи під асфальтом, наводимо цікаві факти з історії цієї вулиці. Український гурт зняв кліп у Підгорецькому замку.

Спецпроекти та спецтеми Tvoemisto.tv

Ніч безвізу. Як відкривали двері до Європи і що насправді змінилось на кордоні. Синютка попрощався з Росією, «Ода до радості» сповістила про початок дії безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, а прикордонники пообіцяли реєструвати за 7-8 секунд.

Новий керівник патрульної поліції Львова: «Зробимо більший акцент на розкритті злочинів». Роман Пилипенко розповів Tvoemisto.tv, що набиратиме нових копів і всерйоз займеться безпекою на дорогах. У Запоріжжі, де Пилипенко працював дотепер, його роботу оцінюють по-різному.

Тато для інтернату. Директор, який руйнує стереотипи і дає учням «Оскари». Вихованці Львівської школи-інтернату №2 їздять закордон, вступають до престижних вишів, виграють ґранти і підкорюють гірські вершини зі своїм директором – Андрієм Закалюком.

Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху. Присоромлений коворкінг, школа, яка не хоче нищити ліс, бізнес-план ОСББ і мрія про біогазову установку – історії успішного сортування, розказані на «Майстерні міста».

Дощова столиця України. Міфи і правда про львівську погоду. Синоптики розповідають, що останнім часом опадів у Львові поменшало, а цьогорічна холодна весна – частина глобальних кліматичних вибриків. А кліматолог каже, що синоптикам можна вірити у 96% випадків.

Рубати розумно, продавати прозоро. Що відбувається з лісами Львівщини. Наша область першою в Україні впроваджує гуманну систему вирубок, але проблем у лісовій галузі не бракує. Одна з них – невміння лісничих домовлятися з громадою та пояснювати свої дії.

Опера не може й не має бути самоокупною, – солістка Віденського оперного театру Зоряна Кушплер. Львів’янка, яка вже десять років працює у Віденській опері, виступить на фестивалі LvivMozArt.

Погладь поні, погодуй козеня, пригорни кролика. Репортаж з екоцентру на Кубанській. На острівці природи біля Сопківського парку тварин лікують від кривд, заподіяних людиною, а дітей вчать любити й берегти довкілля.

Психологія вина. Львівський сомельє про колір, смак, форму і культуру. Богдан Павлюх розповідає, чому дегустації не роблять із сомельє алкоголіка, чому українцям варто полюбити сухе вино і як форма келиха впливає на смак напою.

Випалена краса. Фоторепортаж із львівської майстерні прикрас. Родина Роксоляни Козій, що працює в техніці гарячої емалі, створює прикраси, які неможливо повторити.

Куди поїхати на вихідні зі Львова: до благословенної Папою Кальварії. Сьогодні Tvoemisto.tv пропонує відвідати Страдч: село паломництва, відпущення гріхів, мальовничих краєвидів та соснових лісів.

Колонки

Перекриття вулиць: львів’яни проти львів’ян. Поки ми не викинемо сміття зі своїх голів, не вирішимо проблему з відходами в місті.

Асфальт чи бруківка? Не про те дискутуємо! У багатьох європейських містах бруківка залишається на вулицях, не створюючи проблем. Потрібно спершу вирішити нагальні проблеми транспортної інфраструктури Львова. 


Читайте також:
12 Червня, 2017 12:58
Василь Ігоре, я спробую то браузер , шо ви радите. Але все одно важко підприємцям стало. Ніякої допомоги від держави, лише перепони одні.
12 Червня, 2017 12:56
Ігор Василь, можна або поставити новий браузер FreeU та продовжувати працювати в Контакті
12 Червня, 2017 12:50
Василь Безвізом ситий не будешь. У мене продажі в Контакті були в основному, а тепер шо мені робити, розвивати нові продажі?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!