Перший випадок Омікрону у Львові та оновлений пологовий корпус в лікарні. Головне за добу

1446 0
Головні події за добу в один клік.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник захворів на штам коронавірусу «Омікрон». Зараз він почувається більш-менш добре, хоч є підвищення температури тіла. 10 днів тому він повернувся з Італії. Вже упродовж трьох днів у Андріяна Гутника спостерігається підвищена температура тіла, ломота, а також закладеність носа і першіння у горлі. Загалом в Україні виявили вже шість нових випадків захворювання на коронавірус штаму «Омікрон».

Читайте також: Зимові канікули у львівських школярів. Хто і скільки відпочиватиме

На Львівщині впровадять автоматизовану систему оплати проїзду на маршрутах приміського та міжміського сполучення. Згідно з документом, наразі мають затвердити порядок функціонування та вимоги до роботи системи е-квитка в усіх автобусних маршрутах приміського та міжміського сполучення на території Львівської області.

У 2020 році Львівська облдержадміністрація готувала документи для того, щоб яворівська забавка ввійшла до реєстру нематеріальної культурної спадщини, але наразі вона туди не потрапила. При Міністерстві культури має засідати комісія, на якій вирішать, чи може ця іграшка ввійти до цього реєстру.

Майже 80% львівських шкіл йдуть на зимові канікули з 31 грудня або 1 січня і виходять на навчання вже з 10 січня. Проте є й такі, що канікули для своїх учнів роблять швидше та протягом тривалішого часу. Оскільки керівники навчальних закладів мають право самостійно організувати навчальний процес, тобто визначати дати початку та завершення канікул, терміни можуть відрізнятися.

Читайте також: Депутат міськради перший у Львові діагностував штам «Омікрон»

У Львівській обласній клінічній лікарні відкрили оновлений пологовий корпус. На капітальний ремонт будівлю закрили ще у серпні 2017-го. На роботи витратили близько 80 млн грн, повідомляють у лікарні. Тут відреставрували фасад, облаштували гідроізоляцію та утеплили цокольний поверх, утеплили горищне перекриття та провели реконструкцію системи опалення. Крім того, у корпусі замінили усі вікна, батареї, комунікації – електрику, водопостачання, каналізацію.

Два теплопостачальні підприємства Львова – «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» – заборгували АТ «Львівгаз» понад 112 млн грн за розподіл газу. Надалі ця сума може зростати, однак це не загрожує відключенням газопостачання для населення. Заборговані кошти ставлять під загрозу проведення регламентованих ремонтів мереж, наприклад, заміну певних комплектуючих, навіть фарбування труб. У разі, якщо коштів буде недостатньо, у «Львівгазі» можуть хіба що відтермінувати графіки робіт під час опалювального періоду, чи припинити ліквідацію певних аварійних ситуацій.

У Львові встановили макет Гарнізонного храму Петра і Павла поруч із храмом на площі Яворського. Ідея створення таких макетів зародилась під час реалізації проекту «Торкаючись бачу», коли картини з Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького перетворили на скульптури, аби незрячі люди могли на дотик пізнати такі техніки, як імпресіонізм або модернізм.

Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, більш відомий як Шевченківський гай запрошує усіх охочих на святкування Різдва 7 та 8 січня. Обіцяють спілкуватися, колядувати, танцювати разом із людьми, котрі плекають різдвяні традиції і точно знають, яким має бути наше, українське Різдво.

Через ожеледицю, яка вкрила вулиці та тротуари Львова, до міських травмпунктів звернулося вдвічі більше людей, аніж за попередній день. Зокрема, у травмпункт 8-ї міської лікарні за 29 грудня вже звернулося 32 людей. За учора травмованих було 15. Загалом за останній тиждень до лікарні з різними травмами звернулося понад 200 людей.

Читайте також: Стало відомо, коли у приміських та міжміських маршрутках Львівщини запрацює е-квиток

Укрзалізниця відправить у перший рейс двоповерховий електропоїзд Skoda за маршрутом №747 Київ – Львів. Він відправлятиметься з Києва о 16:41 та прибуватиме до Львова о 00:45. На шляху прямування поїзд зупинятиметься на станціях Вінниця, Хмельницький, Тернопіль тощо.

16-річну дівчину, яка постраждала у ДТП, доправили гелікоптером до Львова. Її стан – украй важкий, дівчина перебуває в комі. У пацієнтки забій головного мозку, закрита черепно-мозкова травма, травма грудної клітки і живота, розрив селезінки та переломом лівого стегна. У живіт та легені встановлені дренажі.

Активне дозвілля та хобі найбільше впливали на рівень позитивних емоцій українців упродовж року, що минає. Особливо йдеться про розваги, які були менш доступні у 2020-му через пандемію: концерти, дискотеки, подорожі закордон. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг». Водночас із усіх активностей відвідування церкви найменше приносило опитаним радості у цьому році, і помітно менше ніж тим, хто займався просто духовними практиками. 

Дрогобицька міська рада заснувала комунальну ферму «Тарком» у Лішні, на базі орендованих приміщень комплексу КСП «Лішнянське». Тут уже є 18 корів. У 2022 році планують збільшити поголів’я до 100 корів. Новостворене підприємство займатиметься молочним виробництвом, а також вирощуванням сільськогосподарської продукції. Господарство має забезпечити громаду екологічною продукцією: молоком, сиром, сметаною та м’ясом. Тож окрім корів, у планах є розведення кіз та овець.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!