7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1499 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам післявеликодній період з 16 по 22 квітня.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

CityLife

Частина Львова на місяць залишиться без гарячої води через гідравлічні випробування. Частина об’єктів масового перебування львів’ян не пройшли перевірку на пожежну безпеку. У мережі з’явилося відео з імовірним хабарем Олександру Агашкову.

Ажіотаж на закордонні паспорти у Львові не спадає. У Львові підписали меморандум про Mobile ID, а також оголосили почесних громадян міста. Парки міста будуть обробляти від кліщів. Щодо вчительки, котра цитувала Гітлера, розпочали службове розслідування.

Ремонти, будівництво та реконструкції

На ремонт перекрили вулицю Пластову. Знаємо, які ще вулиці будуть ремонтувати у Львові цьогоріч. Тим часом у сквері «Губернаторські вали» заклали пам’ятну капсулу Меморіалу Небесної Сотні. Рясне-1 та Рясне-2 з’єднають магістраллю з центром Львова.

Знаємо, як будуть реконструювати палац спорту «Україна». А реконструкцію Замарстинівського парку вже почали. Аварійний монумент слави обгородять за понад 400 тис. грн. Біля автовокзалу може з’явитися новий житловий квартал. У Шевченківському гаю відреставрують пам’ятки, облаштують паркінг та нову адмінбудівлю. У сквері «На валах» відкрили майданчик для гри в петанк.

Транспорт

На проспекті Свободи частково змінили організацію руху. Знаємо, які міські перехрестя найбільш забруднені. У Львові вирішили, в кого будуть купляти 150 автобусів, на які виділили ще 100 млн. Вартість проїзду в маршрутках може зрости до 7 гривень. Тим часом для школярів депутати ЛМР запровадили безкоштовний проїзд.

Освіта і здоров’я

Перинатальний центр у Львові відкрив Петро Порошенко, проте керівника йому ще не обрали. Натомість Михайла Гичку знову призначили головним лікарем Львівської обласної клінічної лікарні. З Охматдиту звільнили лікарку, яка приймала дітей напідпитку.

Портал Освіта.ua склав рейтинг львівських шкіл за результатами ЗНО. У Львові перейменували ще шість поліклінік та лікарень, а також 10 НВК.

Благодійність, соціальні проекти та цікавинки

У ботанічному саду ЛНУ ім. Франка відбувся перший цього року день відкритих дверей, а біля оперного – благодійний показ етно-одягу. З’явилася повна програма Leopolis Jazz Fest. У видавництві ВСЛ вийшла друком книга відомого французького письменника. До Львова привезуть кубок Ліги Чемпіонів.

Львів’ян просять допомогти зібрати кошти на лікування хлопчика з ДЦП та піврічній Саші Волковій. Також шукають донорів для дворічної Соломії Шарко.

Пухнасті вихованці ЛКП «Лев» шукають нових господарів. Маємо перелік місць, де у Львові можна розводити багаття. У Львові запрацював Інститут стратегії культури. Понад дві тисячі скаутів відсвяткували День пластуна.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Переглянули декларації та оцінили статки найближчих підлеглих мера Львова Андрія Садового.

Один із найстаріших письменників України Микола Петренко розповідає про те, яким був Львів після війни, за що Маланчук наказав виключити його з партії та чого бракує сучасній українській літературі.

Відновлюємо рубрику «Куди поїхати на вихідні» розповіддю про Щирець.

Точка зору: колонки

Програміст Дмитро Хмарний розповідає, чому Львову потрібен міський залізничний транспорт. Адвокат Леся Мельник розмірковує, чи відповідає Концепція організації вуличних виступів у місті нормам законодавства, а начальник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис – як Львову позбутися піску на вулицях.

Про потенційні позитиви та негативи від закріплення першокласників за конкретними школами пише керівниця Західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська. В. о. заступниці міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна розповідає, чи загрожує щось центру на Погулянці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!