Чи будуть у Львові зимою відключення світла та що з забороною виїзду жінкам з України. Підсумки доби

2161 0
Нині 8 вересня та 562 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: BBC

Фото: BBC

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 20:06, відбій – о 21:00. Відбувся зліт МіГ-31К з аеродрому «Саваслейка».

Ситуація на фронті: Новий міністр оборони України Рустем Умєров озвучив пріоритети роботи. Це: Військовоцентричність. Військовий – найвища цінність; Формування суб’єктності міністерства; Посилення та розширення міжнародної коаліції: нові коаліції, нові союзники, розширення географії; Нульова толерантність до корупції і діджиталізація та Розвиток українського ВПК.

За даними Генштабу (станом на 6:00), оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. За добу відбулось 39 бойових зіткнення. Українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження та позиціях ЗРК противника. Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено склад боєприпасів, 6 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 ворожих зенітно-ракетних комплекси.

Уночі рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Заборона на виїзд за кордон для жінок наразі не діятиме, – ДПСУ. «На цей час обмеження стосуються українських чоловіків у віці від 18 до 60 років, а також окремих посад держслужбовців, що визначено в постанові Уряду, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України», – зазначив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Та: Чого очікувати від ворога восени. У Повітряних силах спрогнозували поведінку рф. Ворог буде бити по критичній інфраструктурі ракетами та іранськими «Шахедами».

Акцент дня: Шлях додому, або За яких умов повертатимуться біженці. Дискусія. Україна має створити належні умови для повернення біженців – такою була відповідь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на запитання Tvoemisto.tv у Лондоні на «Ukraine Recovery Conference». Якими є ці умови, чому така різна статистика щодо українців за кордоном та як правильно називати тих, що виїхали через війну, обговорили під час дискусії «Шлях додому. Як повернути мігрантів воєнного часу в Україну».

Ця дискусія стала підсумком проєкту «Наші українці», в межах якого Tvoemisto.tv за підтримки Інституту масової інформації записало 10 інтерв’ю з мігрантками воєнного часу в різних країнах світу. Вони поділилися своїми рефлексіями і досвідом, пояснили, що часом почуваються відірваними від українських реалій, зіштовхуються з несприйняттям та нестачею комунікації. Не обійшлося під час дискусії без жвавих суперечок.

Ключові події:

1. НАБУ повідомило Коломойському про підозру у заволодіннні 9,2 млрд грн «Приватбанку». «Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку».

Читайте також: У Львівській міськраді прокоментували, як взяли на роботу посадовця, який давав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ. Наразі в ЛМР немає жодних легальних інструментів для стеження, що і де пишуть чи публікують її працівники, про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління персоналом ЛМР Лілія Савич;

2. Потенційні відключення, борги та стан енергетики. Яка ситуація у «Львівобленерго» зараз. Українців знову можуть чекати відключення електроенергії, хоча енергетики намагаються максимально підготуватись до холодного періоду.

Як зазначив технічний директор «Львівобленерго» Роман Іванців, енергетики на 65-70% вже виконали заплановані заходи з підготовки до зими. Цьогоріч роботи є складними через руйнування мереж «Укренерго».

Читайте також: Найкращі та найгірші львівські школи за результатами НМТ. Рейтинг. Очолив його (157,5 балів) Львівський фізико-математичний ліцей при ЛНУ. Також до двадцятки увійшли Львівська академічна гімназія при «Львівській політехніці», гімназія «Євшан» і класична гімназія при ЛНУ імені Франка;

3. У Львові відкрили амбулаторію клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. Тут проводитимуть нескладні маніпуляції хворим з онкологічними патологіями.

Читайте також: Після смерті чоловіка через падіння балкона у Львові перевірили частину. Результати. З перевірених 22 121 балкона 3 611 виявилися у незадовільному стані. Найбільше аварійних – у Галицькому районі.

На цю ж тему: У центрі Львова відколовся шматок ще одного балкона та пошкодив припаркований автомобіль. Інцидент трапився на вул. Мирослава Скорика, 8;

4. Британські екологи закликали Зеленського уберегти від забудови екопарк Осокорки. Про це йдеться у листі за підписом директора організації World Wetland Network Кріса Ростронда.

На цю ж тему: Забудовник відновив будівництво ЖК упритул до Солом’янського ландшафтного парку. Активісти вимагають скасувати дозвіл на будівництво.

Та: Для будівництва нового ЖК на одній із вулиць Львова зріжуть майже 50 дерев. Як пояснили в управлінні екології ЛМР, дозвіл на видалення дерев надали 30 січня 2023 року;

5. У Львові розпочався Конгрес культури Ukraine! Unmuted. Фото. Одним із основних ідей заходу є те, що в час російсько-української війни культура стала надзвичайно важливою складовою нашої боротьби і засобом репрезентації України у світі.

Читайте також: Центр Львова і храм у Потеличі. ЮНЕСКО внесла 20 локацій до реєстру під посиленим захистом. «Це безпрецедентно великий список», – зазначили в Мінкульті.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!