Чи почали відновлення будинків на Стрийській та що з петицією про обмеження витрат з бюджету. Підсумки доби

2283 0
Нині 23 липня та 515 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

Ситуація на фронті:

Читайте також: У Львові відкрили рекрутинговий центр Третьої штурмової бригади. Він знаходитиметься за адресою вул. Староєврейська, 7а.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу близько 40 бойових зіткнень.

Українська авіація сил завдала 12 ударів по районах зосередження противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 21 артилерійський засіб на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль ворога. Збито 4 розвідувальних БпЛА.

Цієї ночі росіяни завдали чергової ракетної атаки по Одесі. Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, 19 поранених людей, один загиблий. Зруйновані 6 житлових, в тому числі багатоквартирних будинків. Пошкоджені дві памʼятки архітектури, Спасо-Преображенський собор. Понівечені десятки авто. В багатьох будівлях вибиті вікна, пошкоджені дахи та фасади.

Акцент дня: Петиція львівського волонтера про обмеження витрат з бюджету набрала необхідну кількість голосів. Одним з критичних напрямків є забезпечення армії дронами, автомобілями, броньованими медичними евакуаторами та іншими необхідними речами. Тому Святослав Літинський створив петицію, щоб закликати уряд скерувати гроші на оборонні потреби держави.

«Ми ж купуємо барабани та ремонтуємо внутрішньоквартальні дороги чи дитячі майданчики, які не мають критичного значення на цьому етапі... І покладаємо постачання критично важливих товарів на плечі волонтерів, а не держави...», − зазначив він.

Ключові події:

1. На якому етапі відновлення зруйнованих росіянами будинків у Львові. У двох будинках треба зробити ще низку демонтажних робіт: стін і перекриттів, які є в аварійному стані. А у двох інших з наступного тижня планують розпочати відновлення дахів.

Читайте також: Росіяни заявили, що під час удару по Львову знищили польських та німецьких найманців. Внаслідок ракетного удару загинули 10 мешканців житлового будинку;

2. Легендарного львівського шахіста не випускають за кордон для участі у Кубку світу. Василю Іваничуку потрібен дозвіл Міністерства молоді та спорту на виїзд з країни, оскільки він не досяг 60-річного віку;

3. Будівлю на Замарстинівській у Львові розбудують під торговий комплекс з офісами. «Йдеться про ділянку на розі вулиць Замарстинівської та Ремісничої. Існуючу будівлю планують розбудувати під офісний центр без житлової функції. У проєкті запропоновано збудувати 4-поверхову будівлю зі зміщеним останнім поверхом», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: У Львові зведуть багатоповерхівки з укриттями, як в Ізраїлі. Укриття планують облаштувати в офісній будівлі, що розташовані на іншому боці озера на Стрийській.

Та: На історичних будинках у Львові відреставрують скульптури. Йдеться про фігури Марса та Венери на вул. Театральній, 10 і архангела Михаїла на вул. Друкарській;

4. Вперше в історії Сорочинський ярмарок проведуть у Львові. Презентація, присвячена Дню Незалежності України «Схід і Захід разом!», відбуватиметься з 24 до 27 серпня.

Читайте також: Стало відомо, скільки радянських пам’ятників залишилося на Львівщині. Їх повинні демонтувати до кінця 2023 року.

Та: У львівському храмі, що перейшов від мп до ПЦУ, відкриють нову дзвіницю. Храм розташований на вулиці Тараса Бобанича, 3;

5. Куди поїхати на вихідні: гора поблизу Сколе, з якої можна побачити Львів. На Львівщині є місце, звідки відкриваються краєвиди мальовничої природи Карпат. Саме тут, прокинувшись зранку, розумієш, як це «вище неба», коли низовина та висоти потонули у густих білосніжних хмарах. Tvoemisto.tv рекомендує відвідати гору Парашка, що розташована на однойменному хребті в Сколівських Бескидах. Невдовзі тут планують збудувати гірський прихисток для туристів. Проєкт присвячують загиблому на війні пластуну Тарасу Гаврилишину.

Погода у Львові: Значних дощів у Львові не фіксували майже 60 років, – метеорологиня. «Місто практично не готове приймати, ні велику кількість опадів, ні інші негоди. Тобто каналізаційні труби просто не витримують. Кількість населення збільшується, кількість води збільшується, об’єм рідини збільшується, а труба залишається та сама. Просто не проводяться дослідження, а рішення приймаються», – розповіла Tvoemisto.tv метеорологиня Львівського гідрометцентру Олена Смалюх.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!